Çocuk annenin hayatını mahveden bir varlık mıdır?

Kiyamam mutlu musunuz simdi? Ben de ilgi gormek icin dilendim yillarca babama. Ama simdi sira bana gecti. Telefonunu acayim da yarm saat konussun diye gunde kac kez ariyor. Yaşlancaklar uzulme tamam mi. Oyle ya da boyle evlatligi bir sekilde yasarsin. Gecmisi affederek..

Ben de hep evlenmeye calistim bugune kadar. Iyi bir yuvam olsa biliyorum ki duzene girecegim. Nisanlim cok iyi biri. Ama sorumsuz simarik yetistirilmis. Duzene sokmaya calisiyorum. Girerse evlenecegim insallah.

Ya da diyorumki calismasa bile ben bakayim eve de yeterki gideyim burdan. Onun ailesi cok ilgili cunku. Biliyorum bi hamile kalsam el ustunde tutcaklar beni. Nisanlim da ilgi sevgi anlaminda iyi olacak insallah biliyorum cok inceledim. Ama calisip evini gecindirceginden bi emin olsam.. kendi isini kurmasini bekliyorum iste. Insallah toparlar kendini. Nisan atarsam cikis kapim kalmazsa diye de cok boguldum bu kadar. Bilemiyorum...
İnşallah iyi olur,işleri yoluna girer de sen de Mutlu olursun.Çünkü evlenince öncesini unutuyorsun,ben unuttum.Benim babam aramıyor bile eşi fırsat bırakmıyor,dolduruyor hep.Ben de arayıp sormaktan usandım.O yüzden görüşmüyorum.Uzak memleketteyim yalnızım,eşim asker görevde oluyor yalnız duruyorum günlerce ve 2 düşük yaptım haber aldı yine de aramaz.Ama böyle mutluyum yine eski yaşantıma göre kat kat iyiyim.Sen de iyi olacaksın inşallah.

İyi bir evlat olduğunuz belli bence içiniz rahat olsun... Okadar iyisiniz ki anneniz şaşırmış !

Tam tersi bı evladı olsaydı görürdüm kendisini ,anasını babasını döven pis işlere bulaşan evlatlar da var.

Herkesin hayatında türlü zorluklar var anneniz sizin ustunuzden hırsını alıyor . Ne olursa olsun annem mantığınızı çok sevdim... Biraz sabredin çok zor biliyorum ama sabredin ve rest cekmeniz gereken bı durumda rest çekin sizin sabrınız annenizin ego tatmini olmasın ...

İnşallah mutlu olursunuz

Cok tesekkur ederim gercekten. Allah razi olsun. Sabrediyorm bir cikis kapisi bulurm insallah

İnşallah iyi olur,işleri yoluna girer de sen de Mutlu olursun.Çünkü evlenince öncesini unutuyorsun,ben unuttum.Benim babam aramıyor bile eşi fırsat bırakmıyor,dolduruyor hep.Ben de arayıp sormaktan usandım.O yüzden görüşmüyorum.Uzak memleketteyim yalnızım,eşim asker görevde oluyor yalnız duruyorum günlerce ve 2 düşük yaptım haber aldı yine de aramaz.Ama böyle mutluyum yine eski yaşantıma göre kat kat iyiyim.Sen de iyi olacaksın inşallah.

Evlenince oncesini unutuyorsun lafi cok rahatlatti. Kurtulabilecegim yani bu dusuncelerden insallah. Size de cok gecmis olsun. Yine arayin tamamen kesmeyin iliskinizi ailenizle. Ne de olsa aileler cok haketmeseler de. Sizinki evlendigi icin arayamiyor. Benimki de evlenebilse yuzumuze bakmazdi. Cocukken cok ah ettim onlari yasiyo sanirim. Ev aldi ev kurdu herseyi hazir ama evlenemiyo. Yalnizliktan bize muhtac oldu. Sizinki de gun gelir muhtac olur. Onlar ailelik gorevini yapamadi ama iste biz evlatligimizi yapmak zorundayiz her koyun kendi bacagindan.

Allah size hayirli evlatlar versin anali babali buyutsun. Cok mutlu olun kocanizla insallah. Allah ayaginiza tas degdirmesin aminnnnn

Ailenden ayrı yaşasan, arada bir canın istediğinde görsen hiç bunları kafaya takıp üzülmezsin. Neyse ne boşver kendi hayatına bak.

Evlenince oncesini unutuyorsun lafi cok rahatlatti. Kurtulabilecegim yani bu dusuncelerden insallah. Size de cok gecmis olsun. Yine arayin tamamen kesmeyin iliskinizi ailenizle. Ne de olsa aileler cok haketmeseler de. Sizinki evlendigi icin arayamiyor. Benimki de evlenebilse yuzumuze bakmazdi. Cocukken cok ah ettim onlari yasiyo sanirim. Ev aldi ev kurdu herseyi hazir ama evlenemiyo. Yalnizliktan bize muhtac oldu. Sizinki de gun gelir muhtac olur. Onlar ailelik gorevini yapamadi ama iste biz evlatligimizi yapmak zorundayiz her koyun kendi bacagindan.

Allah size hayirli evlatlar versin anali babali buyutsun. Cok mutlu olun kocanizla insallah. Allah ayaginiza tas degdirmesin aminnnnn
Eşini aramam gerekiyormuş önce.Babana giden yol benden geçiyor diyor eşi.Babamın telefonundan engellemiş hepimizi önce karısını arıcam o babama verecek telefonu o yüzden aramıyorum.Eve de gidemem görmek istemiyor eşi ben de onu görmek istemiyorum zaten.Çünkü babam kızım şunda da sen haklıydın,bunda da ben haklıyım bile demez.Babayım ben ve haklıyım.Çocuğun olmadan anlamazsın beni diyor.O sıralar çocuk için problemlerimiz var dı olmuyordu bildigi halde söyleyince kırıldım üzüldüm bende.Bende ona sordum sen anladın mı peki ben dpgdugumda dedemin Babannemin kıymetini.Çünkü 1.5 yaşında boşanıp beni babanneme bırakmışlar o büyüttü o evden gelin çıktım.İşte o Zaman sustu.Eşimin yanında hakaret etti bagırdı aşağıladı o günden sonra iletişimi kestim.Onların seviyesine düşmedim.İnşallah daha da Mutlu olucaz.Sen de öyle olacaksın iyi şeyler düşün iyi olsun :)

Eşini aramam gerekiyormuş önce.Babana giden yol benden geçiyor diyor eşi.Babamın telefonundan engellemiş hepimizi önce karısını arıcam o babama verecek telefonu o yüzden aramıyorum.Eve de gidemem görmek istemiyor eşi ben de onu görmek istemiyorum zaten.Çünkü babam kızım şunda da sen haklıydın,bunda da ben haklıyım bile demez.Babayım ben ve haklıyım.Çocuğun olmadan anlamazsın beni diyor.O sıralar çocuk için problemlerimiz var dı olmuyordu bildigi halde söyleyince kırıldım üzüldüm bende.Bende ona sordum sen anladın mı peki ben dpgdugumda dedemin Babannemin kıymetini.Çünkü 1.5 yaşında boşanıp beni babanneme bırakmışlar o büyüttü o evden gelin çıktım.İşte o Zaman sustu.Eşimin yanında hakaret etti bagırdı aşağıladı o günden sonra iletişimi kestim.Onların seviyesine düşmedim.İnşallah daha da Mutlu olucaz.Sen de öyle olacaksın iyi şeyler düşün iyi olsun :)

Hadi ya kadin cok fenaymis o zaman ben de aramazdm kendi arayana kadar. Allah kolaylik versin valla. Kendini saydirmanin yolunu boyle bulmus anlasilan. Haklisin ne diyeyim. Iyi dusunelim bakalim hersey iyi olsun insallah :)

çocuklar asla hayatı mahvetmez. bir kere insanlar üremeli ki nesli devam etsin, bu zaten insanlığın bir gereğidir. eğer iyi bir anne baba olamyacaksa hiç çocuk yapmamalı insan, kendi hatalarını çocuklarına yüklememeli. o çocuk dünyaya gelirken annesi ona sormadı kendi isteği ile yaptı. bu şekilde çocuklarına yaptığı sorumlulukları fedakarlık olarak görüp çocukların kafasına kakanlardan nefret ediyorum

Değildir. Bir kızım var.Ama ikinciyi istemiyorum.Ama başlığa istinaden gerçekten değildir.

Başlığınızı okuduğumda ailenin yetiştirme tarzına bağlı diye düşünüyordum
Anneniz babanıza öfkelendiğinde size sarıyor
annenizle konuştunuz mu psikolog destek alması için
Annenizi ikna edip destek almasını sağlarsanız
en altta taşı yerine oturtur diğer taşları daha sağlam koyarsınız
ikna konusunda yılmayınız
şahsen ben eşimle 1 senede ikna ettim

Annenizin psikolojisi bozuk ve yardim almasi gerekiyor. Antidepresanla cözulebilecek birsey degil.
1 yasinda bir kizim var dogdugundan beri lohusaligimdan itibaren yaşamadigim sıkınti stres kalmadi. Saglik problemlerini saymiyorum bile. 1 yildir aglamali bayilmali geciyor hayatim. Ama ona bakinca hep sükrederim. Dünyadaki en sonsuz en saf sevgi bu. Tarifi imkansiz bir sevgi. Annenizin durumuyla karistirmayin. Evlat bambaska birsey.

çok benzer ailelerimiz var. Ben onların hayatını mahvetmedim ama onlar benim hayatımı mahvetti.

Başlığınızı okuduğumda ailenin yetiştirme tarzına bağlı diye düşünüyordum
Anneniz babanıza öfkelendiğinde size sarıyor
annenizle konuştunuz mu psikolog destek alması için
Annenizi ikna edip destek almasını sağlarsanız
en altta taşı yerine oturtur diğer taşları daha sağlam koyarsınız
ikna konusunda yılmayınız
şahsen ben eşimle 1 senede ikna ettim

Tedavi oluyor yalniz. Antidepresan yogunlugundan da tavirlari sacma haller aldi. Tedavinin yan etkilerini de cekiyoruz

bir kızım var hayatımı değiştirdi,
her sabah öpücüğüyle güne başlamak,işten döndüğümde mutluluk çıglıklarıyla boynuma sarılması,geceleri anne beni sevvv lütfen diye sayıklamaları,,ve diğerleri...
annelik fedakarlık gerektirir illaki,birçok anne evladı için birçok şeye katlanıyor..
ama bu çocuğun günahı yada suçu değil,annenın tercihi..
anne olmak mükemmel bişey,gerginlik ve sinir bir alev topuna dönüp kualklarına kadar hücum ettiğinde dahi yutkunarak çocuguna gülümsemek demek..
belki oda yaşadıklarından dolayı sevgi ve şevkate muhtaçtır,
sen anne gibi yaklaş sev,şevkat göster..iyiki senın gibi bir annem var fedakar cefakar vs..
bazen ruhen yorulmuş insanları yargılamak yerine kolundan tutup kaldırmak lazım...öyle düşün..onunda evlilikten dolayı yaşadıgı hayal kırıklıkları kalmış elinde..

siz imtihanlık evlat olmadığınız için mi bu empoze ediş.o kadar fedakarlık yaptığı halde insan olamayan evlatları olsa onlara velinimetimsiniz derdi belki de.bizim evde de hep babamın sülale cahil ve basitti annemin gözünde kendi ailesinden gelen basit aşağılamaları bana empoze ediyordu.fakat annemin unuttuğu bir şey vardı kaynana kpeder derdi çekmedi onlara bakmak zorunda kalmadı onlar tarafından horlanmadı.babam neredeyse kendi sülalesine küs gibi yaşadı öldü.birde onların dertleri olsaymış naparmış bilmem.annemin babası da zembille inmedi. sonuçta bende gidip bir ordinaryusla evlenmedim.herkesin eksiği var.önemli olan halimize şükretmek.

Daha önce bir konu açmıştım. Babam küçük yaşta terk etti. Annem sahip çıktı, baktı bugünlere geldik. Annem başta sevmeyerek bir evlilik yapmış. Başka bir sevdiği varmış. Gel gelelim çocukluğumdan beri ceremesini çekiyorum. Küçücükken bana anlatırdı sizin için nasıl fedakarlıklar yaptığımı anlatacağım filan. Çocukluğumdan beri annem hep bizim yük olduğumuzu, hayatını mahvettiğimizi empoze ediyor. Öyle ki anne olmaktan korkarak büyüdüm. Bizi bırakmadı fedakarlıklar yaptı ama. Biz de onu hiç üzmedik.

Babam gittiğinde ben ağır sorumluluklar aldım yaşıma göre. Küçücük çocukken koca evi çekip çevirip bir de kardeşimle ilgileniyordum. Liseden birinci mezun oldum hiç üzecek bir şey yapmadım. Kadın başına olduğunu biliyordum bir de bize üzülmesin diye adam gibi büyüdük kardeşimle. Yanlışlardan uzak durduk. Hem çalıştık hem okuduk. 4 yıldır da evin geçimine katkı sağlıyorum aldığım maaşı direk eve veriyorum. Kardeşim de öyle. Ekstradan evde anneme evde hiçbir iş yaptırmıyoruz.

Biz büyürken evlenmek de istedi. Müsade ettik. Dedemlerin karşısına çıktım kaç kere. Kaç kere ön ayak oldum. Evlendi. Çok sürmedi onda da yıkıldı. Başka görüşmeleri oldu. Olmadı filan. Ama biz hiç engel olmadık. Evlendiği adamla bile çok iyi geçindik. Velhasılı her çocuğun olduğundan daha fazla yük olmadık. Hatta millet bize özeniyor.

Ama dediğim gibi annem için hep yüküz. Öyle değilsiniz diyor sakinken. Ama genel itibariyle hep yük muamelesi. Bu yüzden hayatından çıkayım diye erkenden evlendim. O da olmadı. Çocukken ağlardım birgün sen de sana bakmak zorunda olmayan birinin eline kalacaksın diye.

Öyle ki gider intihar etmeye kalkar. Bize o korkuyu yaşatır sonra güle güle eve gelir. Sürekli tavır trip. Sürekli gidin de hayatımı yaşayayım. Başıma belasınız... Antidepresan kullanıyor yıllardır. Uzun süre kullananlarda saçma tavırlar oluyormuş. Çok saçma tavırları var. Önceden gururla taşıdığımız kadın şimdi bizi yerin dibine sokuyor. Arkadaşlarımla aynı ortama sokamıyorum saçma sapan konuşacak diye. Hiç lafını bilmiyor. Canımızı acıtmaktan zevk aldığını farkediyorum. Üzecek şekilde konuşuyor. Yapmasını istemediğimiz şeyleri inadına yapıyor...

Babamın yanına taşınayım desem 1 ay bakar sonraki ay durumum yok der evleneceğim der kapıyı gösterir. Böyle sıkışmış hissediyorum boğuluyorum. Nişanlıyım ama onunla da sorunlarımız var. Evlenip evlenemeyeceğimiz bile belli değil. Günlerdir ağlıyorum. Dua ediyorum. Bir de sizinle dertleşmek istedim.... Çocuk insanın hayatını mahvediyor mu? Bizim ne suçumuz var?

Teşekkür ederim şimdiden okuduğunuz için...

madem gelirin var niye ille birinin yanında kalmak zorunda olasın ki? çık kendi evine kendi hayatını kur. birisi ile evlenmek zorunda bile değilsin.

Cocuk cok güzel birseymiş 5ay önce anne oldum bu güzel duygu için hergün dua ediyorum.annenizin babanızdan ayrılınca pskolojisi bozulmus.tek basına cocuk büyütmek zor ama asla cocuk yük degil bana göre

Back
X