cocuk bakmak ne zaman kolay olacak

Cocuk bakmak cok zoruma gidiyor sosyal hayatim bitti, uykular bitti, gece bile. Cok yoruluom yaa. Bebisim 24 saati tamamen kendisiyle gecirmemi istiyor. Bu daha ne kadar surecek boyle. Bebegim 7 aylik buarada
Çocuk bakmak zoruma gidiyor demişsiniz,baktığınız çocuk başkasının çocuğu sizde bakıcıymışsınız gibi şaşırdım bu cümlenize açıkçası.
Anne olmaya karar verdiğinizde göze almanız gerekiyor bu uykusuzluk, yorgunluk vs durumlarını.
Yanlız bakıyorsunuz belliki bebeğinize,kimseden destek görmüyorsunuz belkide bilemiyorum ama bildiğim ve söyleyebileceğim tek şey varsa bebeğiniz bir daha 7 aylık olmayacak bu anlarınızın tadını çıkarın. Yürümeye, etrafı
keşfetmeye başladığında size bu kadar sarmayacaktır.
Anne olmak kolay değil ama iyi tarafından bakın bence Rabbim vermiş size , yıllarca uğraşıp kavuşamayan nice insanlar var (Rabbim hepsini tez zamanda kavuştursun inşallah) bi de bu tarafindan bakın bence, özellikle çok bunaldığınızda.
Kolayliklar dilerim.

3 yaşından sonra biraz rahatlamaya başlayabilirsiniz tabi bu çocuklada alakalı bir durum.annelik tabiki çok zor fedakarlık istiyor.
bende çalışıyorum ve benimde ailem yanımda değil çocuğuma bakıcı baktı şimdi kızım 5 yaşında ve biz 2.yi istiyoruz ama olmuyor meğerse hamile kalabilmek ne kadar mucizevi bir olaymış.

Sikayet etmemelisin.zor ama Allah in verdigi en guzel nimet evlattir.iki yavrum var benim.bazen siyiryorum kafayi ama asla akilsizlikmis demiyorum.

cocuk oldugu zaman eski günlerini unut
artik onlar geride kaldi
daha 7 aylikmis cok basindasin cook
benimki 27 aylik ve benim hala kendime ait bir hayatim yok
ve bu daha böyle coook sürecek biliyorum
ama mutluyum anne olmak baska sey

Konu sahibi arkadas belli ki bunalmis konu acmis hemen annelik soyle boyle olur diye yorumlar...ben anlamıyorum özellikle de anneleri, cunku oyle zamanlar oluyor ki insan bunalimin dibini yasiyor.

Benim cevabim ve gozlemim su: O buyudukce fiziksel yorgunluk azalirken psikolojik yorgunluk artiyor. Ben ozellikle yurumeye yeni basladiginda cok yorulmustum, simdi de disler falan...yine de öncekine gore daha az yoruluyorum bedenen. Fakat konusmaya basliyor, felsefik, hayata dair sorular soracak, arkadaslari, cevresi falan bu sefer boyle yorgunuklar daha agir basacak bence:)

Bu arada hele de yalnizsan yardim etmiyorsa kimse cok daha zor. Ama buyuk seylerin emegi de buyuk oluyor. Özellikle zamanla hem anne duruma adapte oluyor bence, hem de konusmaya iletisime gecince tadindan yenmez oluyorlar. O zaman simdiki gibi hisettmicek, boyle zor bir isi basardigin icin gurur duyacaksin kendinle. Allah saglik versin.

böyle konuşmayın.allah size bu güzel bebeği vermiş şükredin.herhalde etrafınızda bebek için kıvranan yanan insanlar yok.aksi halde bunları söylemezdiniz.
etrafımda bebek sahibi olmak isteyen ama bir türlü olamayan her türlü ameliyyatı,tüp bebek deneyen çiftler bir türlü anne baba unvanına ulaşamıyorlar.allah vermeyince vermiyor veya doğru zamanı bekliyor.size bunu vermişse doğru bulmuşsa şikayet etmeyin.onu başınıza tac edin.belki gençsiniz daha anneliği aklınız almıyor.belki ilerde anlayacaksınız anneliğin ne olduğunu bilemem ama bebişinize çok üzüldüm.günün birinde büyüdüğünde bu sözleri okur veya siz söylerseniz depresyona girer.

Carsamba sabahi erken dogumla kizimi dunyaya getirdimsuan kuvezde hergun o camin arkasindan sadece 3 dakika gorebilmek hemsirelerin dudaklarina bakipta bugun emzirebilirsiniz demesi icin allah a dualar etmek nasildir bilir midin?allah yasatmasin yavrun yaninda ve saglikli sukret.keske kuzum koynumda olsada hic uyumasam ayaklarinin altini koklasam.cocuk buyutmek sanat isi.ben ilk kizimi tek basima buyuttum 4 ay hic uyumadim ama bir kere de of demedim.simdi ise kucuk kuzuma hasretim bakmak kolay degil ama onun sevgisi dunyalara bedellll....

Bende anlamıyorum , çocuk sahibi olanların ''aklı yok'' denilmesini mesela ...

Çocuk bakmaktan yorulmuş bir anne ile çocuğun sorumluluklarını akıl dışı bulan bir anneyi ayırt edebildiğim için , anneliğin mukaddesliğinden bahsettim ben .

Kendi adıma cevap vereyim de , forumda eşinden şikayet eden kadının konusuna eşinin mükemmeliğini yazanlarla bir tutulmayayım sonra annelikten bahsettim diye

Cocuk yapanlarda akil yok o zaman, yillarca cile cekmek cok mantiksiz

Nekadar kötü bi düsünceye sahibsiniz, cocugunuza acidim... Bu dünyada cocuguna yanliz bakan bi siz degilsiniz!!! Ben iki cocuk büyütüyorum, yanliz basima, nekadar zor oldugunuda cok iyi biliyorum ama sizin gibi asla aklimdan gecmedi böyle bisey!!! Okadar yorucular ki, cok bunaldigim zamanlar oluyor, ama mesela uyularmi özlüyorum, yada öglende kücügüm biraz normalden fazla uyusun endiselrnip kontrol ediyorum... Hem bi arkadasin dedigi gibi, buraya girip konular acmaga, cevaplar vermge vakit buluyosaniz demekki okadarda vahim degil durumunuz... Burda tuaf yorumlar yapaaginiza, evini toparlayin ve esinizle ilgilenin bence...

Cocuk bakmak cok zoruma gidiyor sosyal hayatim bitti, uykular bitti, gece bile. Cok yoruluom yaa. Bebisim 24 saati tamamen kendisiyle gecirmemi istiyor. Bu daha ne kadar surecek boyle. Bebegim 7 aylik buarada

Benim çocuğum yok ama annemde bizi tek başına büyütmüş hiç yardımcısı yokmuş babam sabah gidip gece gelirmiş geldiği gibi uyurmuş sosyal hayattan bahsetmiyorum bile. abim sağlık sorunları olan bir çocukmuş gece gündüz ağlarmış şuanda 24 yaşında ama hala giyeceği kıyafetleri eline kadar verir. hiç bir zamanda bıktım diye konuştuğunu duymadım çocuk yapmak akılsızlık olduğunu düşündüğünüde zannetmiyorum. boşuna demiyolar annelerin ayaklarının altında cennet var diye...

benim anlamadığım anneliği sabah 8 akşam 5 haftasonu tatil yemek su Allah tan falan bir iş olarak görüyordunuz da başvuru yaptınız, hamile olunca da işe alındım falan mı sandınız?
Allah a bi istifa mektubu falan yollayıverin oldu olacak. tövbe yaa
Millet neler yapar çocuk için... neyse kolaylıklar diliyorum size

Simdiye kadar en akillica yaptigim sey oglum. Evet gercekten cok zor surekli fedakarlik istiyor ama dunyanin en harika seyi degil mi sizce bakin gecen haftalarda meshur salgin gripe tutuldum 39 derece atesle baygin yattim daha yataga dustugum ilk gun oglumda ateslendi ve iki gun hic uyumadan yavruma baktim bilirsiniz hastayken ne kadar mizmiz olurlar. Bu arada calisiyorum ve esimin bana bebek bakimda gram yardimi yok ama bu yuzden bize anne onlara baba diyorlar. Lutfen evladinizi hata olarak gormeyin ortada hata varsa ya sizden ya da esinizden kaynaklaniyordur. Ben sizin cok yorgun oldugunuzdan boyle yazdiginizi dusunuyorum yoksa evlat bu.....

kimseyi kınamamak lazım, siz şuan çok daralmışsınız ondan böyle düşünüyosunuz. biraz daha büyüsün inanın bitecek ben şahsen 15 aylıktan sonra ohh demeye başladım. sizde inşallah rahatlarsınız yakında. ama gözünüzü seveyim yük omuzlarınızda anlıyorum çokda streslisinizdir. tahammül sınırınız azaldığında bebeğe terslenmeyin, korkutacak kadar bağırmayın. en çok bundan ilerde pişman olursunuz.

Son düzenleme:
Arkadaşlar hamilelik sonrası bunalıma giren bir arkadaşa çok yüklenmeyelim. Ama bu konuyu hep aklımda tutucam. Çünkü burda hep konu açılıyor ben daha hazır değilim ama kocam bebek diye tutturdu diye. Herkesin önerisi "Sen yap bak nasıl için ısınacak, bak nasıl iyiki yapmışım diceksin" ya da hazır olmayan babalar için "bir kucağına alsın her şey değişecek." Demek ki neymiş gerçekten hazır olmayınca olmuyormuş. Herkes anne-babalığa otamatikman adapte olmayabiliyormuş. Herkesi kendimiz gibi düşünmememiz gerekiyormuş. Tavsiyelerimizi ona göre verip insanları zor durumda bırakmamamız gerekiyormuş.

Sen ne dertli bi gacıymışsın arkadaş:)))
Gün geçmiyor ki burada bir konun olmasın :)))

Benim çocuğum olmadığı için her zaman kolaydır dicem :))))))

evlada bakmak ömür boyu kendı canının parcasını koruyup kollamak çilemi ? senin dediğin cok mantıksız bence.

Son düzenleme:
Ah ki ne ah ..kiminin bnm gibi bebek deli gibi ister ama olmaz..kimide nankörlük eder ..

Ben de 17 yıldır bunu merak ediyorum : ))
Ama öyle bir şey olmayacak ..

Bu günlerin tadını çıkart.
İnan bana çok arayacaksın, özleyeceksin bu dönemi.

Bak şimdi bebekliği düştü aklıma
Gidip sarılasım geldi 1.85 lik kuzuma..
Büyük ihtimal off anne arkadaşımla konuşuyorum diyecek ama olsun : ))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…