- 26 Mayıs 2018
- 8.212
- 38.816
- 548
- 51
Yetersiz ilgi kadar aşırı ilgi de,Ben hiç bir zaman sadece cocuğumdan kaynaklandığını düşünmedim, düşünmem ona haksızlık olur, aslında sorunun eşimde ve bende olduğunu biliyorum her ne kadar eşim kendini çok iyi baba olarak görsede aslında ikimizde çok mükemmel değiliz hatta beğenmediğim insanlar bile bizden daha güzel çocuk yetiştiriyor
Aslında cahil gamsız bir aile değiliz ne araştırdıysam psikolog ve pedagoglar neyi öneriyorsa uygulamaya çalışıyorum ama olmuyor birşeyler eksik ama ne onu bilemiyorum
Acaba ilgi yetersizliği mi yada eşimle bazen çocuğumuzun önünde tartışıyoruz bu mu bilmiyorum ama her çocuk illaki anne babasının tartışmasına şahit olmuyor mu? Herşeye hayır diyorum acaba kuralcı bir anneyim ama kurallar mı böyle yaptı kızımı bilmiyorum
Psikologlar çok uçuk ücret istiyor, ev kredisi ödediğimiz için buda bizi kasıyor, kendimiz dikkat etsek ya da nerede yanlış varsa onu düzeltesek kızımız da düzelicek gibi geliyor ama
Kitap tavsiyesi, yada başka tavsiyeler neyse yapmaya hazırım yeterki kızım sakin bir çocuk olsun
Kuralsızlık kadar otoriter ve aşırı kuralcı yaklaşım da çocukta davranış sorunlarına yol açar.
Çocuğun yanında tartışmaktan daha olumsuz sonuçlara sebep olan davranış ise çocuğa yaklaşım konusunda anne ile babanın farklı tavırlar sergilemesi.
Siz anne-baba olarak rutinler,kurallar,
sosyal ortamlardaki davranışlar vb hususunda ortak bir dil konuşup,birbirinizle tutarlı tavırlar sergilemiyorsanız çocuk haklı olarak kimi dinleyip,uyacağını şaşırır ve uygun davranış kalıplarını kazanamaz.
Ayrıca çocukların kişiliği 7 yaş civarında büyük oranda şekillenmiş olur.
7-13 yaş arası kısmen düzelme ve etkilenme sözkonusuyken 13-15 yaş arasında kişilik gelişimine çok az etki edilebilir.
15 yaş sonrasında ise çocuklarımıza davranış ve kişilik gelişimi noktasında nerdeyse hiç etkimiz olamaz.
Bu yaştan sonra akran-arkadaş etkisi sözkonusudur.
Önceki konularınızı düşündüğümde,
kızınızın ciddi davranış problemleri olduğunu söyleyebilirim.
Bu konuda bahsettiğiniz sorunlar,bence,
diğer konunun yanında daha önemsiz.
Kızınızın hem yetişkin-akran iletişiminde,
hem de toplum kurallarına uyum noktasında önemli sorunları var.
Bu sorunların altında yatan sebepleri ve kaynağını tespit etmedikçe çözüm noktasında ilerleme sağlamak mümkün değil.
Ne yazık ki sorunlarınızı,bu platformdaki
kişisel tecrübeler ve tavsiyeler ile çözebileceğinizi düşünmüyorum.
Sizin kaliteli ve belli bir rutinde sürecek,
profesyonel bir yardıma ihtiyacınız var.
Zaman aleyhinize işliyor,bilginize.