• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuk buyutmek bu kadar zor mu

Benim iki oglum var biri 5 bucuk yasinda digeri 3 yasini gecti.. Ikinci tecrubeli oldugumdan mi bilmiyorum ama cok daha kolay buyudu ama buyuk oglumda bende dus alamazdim.. Ama vakit olmamasi yorgunluktan diilde aglarda duyamam diye.. 4 sene sunemaya gidemedim ama simdi her hafta berabergidiyoruzcocuk filmlerine.. Ben bu sekildedecok mutluyum. Mesela hala ikisiyke yalniz avm ye gidemiyorum. Ya ben tek burini goturuyorum yada babamiz cocuklar 4 umuz gidiyoruz. Cunku tuvalete girdigimde nereye kime birakicam kaygisi. Mesela buyuk oglumla gittigimde annecim atagini uzat diyorum kapinin altindan ayagini uzatiyor ve sohbet ederek cabucak isimi hallediyorum.. Ama bu benim pipirikliligimden aslinda.. Arakari az olmasina ragmen inanin cok zorlanmadim.. Evet sosyal hayatim degisti ama bu benim tercihimdi.. Yasamak istedigim gibi yasadim hic sikayet etmedim ve su an kendimi dunyanin en sansli insani olarak goruyorum inanin bana...

ben bebeği olan ve herşeye sızlanan kadınlara sinir oluyorum. sızlanacaksan o bebeği yapma. yada herkese sızlanıp insanların morallerini bozma. bu sitede yüzlerce kadın var, dışarda binlerce kadın var bebeği olmuyor. otur şükret...

Ben hayatla ilişki kesildiğini düşünmüyorum.
kimse olmasa bile eş akşam rve geldiğine göre verilir kucağına girilir duşa kaşta bıyıkta alınır. Gündüzde maske de yapılır çocuk suratı emmiyo ya ! Geri kalan kıl tüy işide hsonu randevu alınır yine çocuk eşte gidilir ağdaya.
Sonrada gelinir çıkılır hep birlikte dışarı.
Bir çanta sadece dışarısı için hazır tutulur içinde bezi ıslak mendili önlüğü emzirme örtüsü al çık .
Sizin bebeğiniz kaç aylık? Merak ettim

ben bebeği olan ve herşeye sızlanan kadınlara sinir oluyorum. sızlanacaksan o bebeği yapma. yada herkese sızlanıp insanların morallerini bozma. bu sitede yüzlerce kadın var, dışarda binlerce kadın var bebeği olmuyor. otur şükret...
herseyin bir zorlugu var tabi bebek buyutmenin de olacaktır ama devamlı olumsuz yanlarının yansıtılması negatiflik veriyor cevreye de herseyi cok kotu yazıp sonuna annelik duygusu baska dip notu eklemek de garip geliyor..evde baktıgınız evcil hayvanın bile bir sorumlulugu var cocugun haydi haydi olacak tabi kactıgım nokta sorumluluk degil benim de gozum ustunde olur tabiki yigenlerimede cok baktım biliyorum ama devamlı cok huysuz hayattan bagını kopartan isyan ettiren bir olaymıs gibi gosterilmesini bende yanlıs buluyorum cocugun rahatsızlıgı varsa tabiki olur ama cozumleri de vardır diye dusunuyorum bunların

Ben butun zorluklara ragmen gezen dolaşan bir anneyim.. Hee cocugun uslu o zaman diyeceksiniz bu soruya cevabim maalesef hayir. Dun havaninda guzel olmasiyla heveslenip carsiya ciktim annemle. Inanin burnumdan geldi oglum 1 bucuk yasinda bisey denemek icin kabine girsem yirtiyor ortaligi.. Ne yemek yiyebildik ne dogru duzgun gezebildik ama yılmadık eve de gecmeedik. Anne olmak cok zor gercekten.. Bazen cok tukeniyorum. Cunku oglum ben disinda kimsede durmuyor. Babasinda bile.. Tuvalete giriyorum kapi onunde ne ağlamak ne aglamak. 2 yas sendromu diyip kendimi avutuyorum. Insallah oyledir ve gecer dua edin benim icin.. Bu kadar sizlanmamin nedeni de kocamin hic yardimi olmamasi umarim esiniz yardim eder size.Rabbim insallah evladi olmayanlarada bu duyguyu tattirsin.

bebeğin yapısına bağlı herşey uzktan konuşmak kolay, benim ablamın ilk bebeğini o kadar kolay büyttükki , heryere alıp giderdik avmlere bile hiç sesi çıkmazdı gezmeye bayılırdı ama şimdiki doğdugundan beri hayatı tüm aile bireylerine zindan etmiş durumda ne gece duruyor ne gündüz , gazı falan yokken bile ağlıyor , bikere çıkardılar dışsarı alışsın biraz hava alalım diye ortalığı inletti , ne uykuları kaldı ne bişey. böyle bir bebeği hiç yardımcınızda yoksa tekseniz büyütmek heralde ölüm kalım meselesi , tabiatı yavaş olan çocuk ılımlı uyumlu bebekler yrdımcı olmadanda kolayca büyüyebiliyor ama öbür türlüsü çok zor .. annem hep derdi seni çok kolay büyüttüm çok sakindin uyurdun kendi kendine , ama ablamı dört teyzem sallayıp anca uyuturlarmış ağlamaktan, demem o ki çocuğun tabiatı herşeyi değiştiren. allahıma hep dualarım sakin kendi halinde tabiatı olan bir bebişim olsun :(

şunada dikkat ettim belki çogunuza saçma gelicek ama çoğunluk arastırmam burclara göre bebeklerin tabiatlarıda etkiliyor mesela boğa , kova , oğlak , aslan ,terazi bebekleri daha yavaş ılımlı tabiatlı olurken en yaramaz bebeklerin akrep , yengeç , ikizler ve koç bebeklerin daha çok yaygaracı , aşırı ilgi bekleyen bebekler olduğu görülmüş :) bunu bir araştırma yazısındada okudum.

şunada dikkat ettim belki çogunuza saçma gelicek ama çoğunluk arastırmam burclara göre bebeklerin tabiatlarıda etkiliyor mesela boğa , kova , oğlak , aslan ,terazi bebekleri daha yavaş ılımlı tabiatlı olurken en yaramaz bebeklerin akrep , yengeç , ikizler ve koç bebeklerin daha çok yaygaracı , aşırı ilgi bekleyen bebekler olduğu görülmüş :) bunu bir araştırma yazısındada okudum.
teraziyle kurtarıyorum yani:) bekleyip de akrep olmasın da:))

teraziyle kurtarıyorum yani:) bekleyip de akrep olmasın da:))
ayyy canım allah bilir ne zamn doğurcanda akrep olmasın yaaa ablamın bahsettiğim biizi hayattan soğutan ikinci cocugu akrep oldu ilki boğaydı cidden boğa burcu olanı ne kadar kolay büyüttüysek bu akrep olanı o kadar zor büyütüyoruz ablam neler çekiyor. çok sinirli ve inatçı , memeyi biraz geç verse inat ediyor kızarana kadar ağlıyor o memeyi almamak için daha neler neler. benimde bebişim terazi olacak inşlaaah :) allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin ikimizede ;)

Benim oğlum oğlak ilk 4 ay çok sakindi amaaa şimdi 25 aylık çok hareketli mutfakta onunla yemek yapmam mümkün değil.10yaşında kızım var o ilgileniyor yemek yaparken.

Bende kolay sanmistim gercekten zormus, bebegim 6 aylık her bebek farklidir ben gezmeyi ve rahat dusu ozluyorum evet hemde cook
Tuvalete zor gidiyorum cok ilgi isteyen hic yalniz kalamayan ve az uyuyan bir bebegim var
Bebek ole her yere cikilmiyor cok zor acikiyor mizmizlaniyor ay usucek korkusu vs.
Banyoyuda 5 dk da girip cikiyorum
Esiniz yardimciysa isinizi kolaylar yardim eder ya da anneniz devamli gelirse rahatlatir benim ne esim ne annem yardimci degil,eltim gelir arada sagolsun o da olmasa halim harap
Bu kis sinemaymis,carsiymis,kitap okuma vs. Hepsini unuttum yatip uyusam sukur edicem
Tek sosyalim bebegimi uyuturken kk ya takimmak :anne:
Canim ayni beni anlatmissin al bendende okadar. Oglum kolik olunca disari cikmayi birak wc zor gidiyom

Cok zor oldugu tukendigini hic birseye yetisemedigini yetemedigini sabrinin bittigini hissettigin zamanlar olacak. Nefes almak icin kk'ya girip dert yanacaksin. Sonra bebis uyuyacak kisa da olsa dinleneceksin ve yazdiklarini unutacaksin bile ama senin simdiki halin gibi 6 haftalik hamile anneler o yazdiklarini okuyup bu annelik hep mi zor diyecek:) Hatta o kadar zaman gececek ve sen oyle unutmus olacaksin ki bu zorluklari paylasan annelere kizacaksin, "biz de cocuk buyuttuk ne var bunda bu kadar, Allah evlat vermis daha ne soyleniyorsunuz" diye:). Hayatin dongusu bu sanirim. 5 yasinda bir cocugu ve 6 aylik hamile olarak sunu soylemem lazim. Hayatin kesinlikle degisecek. Kendini bu degisimi kabullenmeye ne kadar hazirlarsan senin icin o kadar iyi gecer yoksa zorlanirsin. Ilk 10 gun kendini toplamakla gecer. 10 gun-3 ay bebegin en zor donemi Dunyaya alismaya calisir. Sonrasinda genelde donemsel zorluklar sendromlar gelir. Ek gidadir distir yurumedir vs. Ama artik sen daha guclu bir anne haline gelirsin bebegini tanirsin. Degisim herseyden vazgecmek degil bebegine hayatinda yer acmak demek. Ne kadar hazirsan o kadar kolay olur ne kadar eski duzenini korumaya calisirsan o kadar zor olur.Tracy hoggsun yeni annelere mucize cozumler kitabini oneririm. Hem kendini nasil hazirlayacagin hem de bebegin karakterine gore yaklasimlar var. Merak etme daha cok vaktin var kimin ne ile karsilasacagi belli degil. Hamileliginin keyfini cikar;)

Allah yardim etsin.
Hepsi gececek elbet.
Benim ikinci de 1,5 aylik.
Birini buyuttum şimdi basa sardim her seyi:)

bnmde 3 yasinda bi oglum var, onda bu donemlerin gecici oldugunu deneyimlemesem kafayi yerdim simdi sabir cekiyorum gecicek insallah diyorum ama oglum ihmal ediliyor bu kucuk hanim herseyi agirdan aldigi icin, bi o durum beni uzuyor :(

İki çocuğum var, eskiden hamileleri görünce bi mutlu olurdum, bi sevinirdim. Şimdi hissettiğim tek şey acıma. Çaktirmamaya calissam da, bunlar iyi günlerin, uykusuzluk, meme acısı, yorgunluk vb bekliyor seni dememek için kendimi zor tutuyorum.:eğlence:

Malum yeni hamileyim ve hormonlarin da etkisiyle bir mutlu bir huzunlu aglamakli falan ilerlemekteyim:) ama bazi instagram profillerine denk geliyorum bebekleri olmus annelerin devamli olumsuz tavirlarini goruyorum.. iste cocuk dogdu dus almayi gezmeyi dolasmayi ozluyorum vucudum deforme oldu falanlar filanlar bu kadar zor mu.. cocugunuz olduktan sonra herseyden mahrummu kaliyorsunuz cevremde anne olanlar da var ama onlardan pek boyle seyler duymadim ben de devamli bakimli olur sporumu yapar istedigimde bebegimi alir cikarim gezerim diye dusunuyordum:) hayalmi bunlar yoksa bazi kadinlar fazla mi depresif olduklarindan anne olmanin hayatindan vazgecmek demek oldugunu dusunuyor[/QUOTE
Hayatindan vazgecmiyorsun yeni bir hayata geciyorsun.mesela kendi sacinin temizliginden once kizinin banyosu geliyor.o aglarken tuvaletini ertelemen gerekiyor.yaptigin sporlarin yerini birazcik uyuyabilsemler aliyor...boyle..

Hayatindan vazgecmiyorsun yeni bir hayata geciyorsun.mesela kendi sacinin temizliginden once kizinin banyosu geliyor.o aglarken tuvaletini ertelemen gerekiyor.yaptigin sporlarin yerini birazcik uyuyabilsemler aliyor...boyle..

cevap veriyorum :evet zor
3 çocuklu ikisi ikizler, zorun tarifini yeniden yazacak durumdayım yeminle.
hele bu sabah.
40 derece ateşli çocukla sabaha kadar uğraştıktan sonra.
gördüğüm kadarıyla henüz çok çok yeni hamilesin:))
şimdiden kendini hazırla.
hayatında önceliklerinin değişeceğini,yeri geldiğinde pek çok şeyinden fedakarlık yapacağını bilmelisin.
eh bunların miktarı senin yaşam koşullarınla alakalı tabi.
yardımcın olur,annen olur filan hayat sana daha güzel gelebilir:))
yoksa benim gibiler için sonsuz *sonsuz fedakarlık şeklinde devam etmekte hayatım:))

Ya hayal degıl , bende 22 yasında anne oldum. 7 yasında olgum . sporada yaparım onuda yaparım bunuda yaparıma ncak cocuk dedıgın bana gore benım annelıgıme gore ıhmale gelmez. Ancak bellı bır yastan sonra bebek arabası cagını gecırdıkten sonra cocugu surukluye surukluye avm dolasmak kabul edelımkı hıcte kolay degıl. Ha park bag bahce sorun degıl bısıklet paten top gezmesı hıc sorun degıl sorun kendı yasayısımıza gore cocugu ne derece ıcıne alabılıyoruz.

Back
X