• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuk buyutmek bu kadar zor mu

Malum yeni hamileyim ve hormonlarin da etkisiyle bir mutlu bir huzunlu aglamakli falan ilerlemekteyim:) ama bazi instagram profillerine denk geliyorum bebekleri olmus annelerin devamli olumsuz tavirlarini goruyorum.. iste cocuk dogdu dus almayi gezmeyi dolasmayi ozluyorum vucudum deforme oldu falanlar filanlar bu kadar zor mu.. cocugunuz olduktan sonra herseyden mahrummu kaliyorsunuz cevremde anne olanlar da var ama onlardan pek boyle seyler duymadim ben de devamli bakimli olur sporumu yapar istedigimde bebegimi alir cikarim gezerim diye dusunuyordum:) hayalmi bunlar yoksa bazi kadinlar fazla mi depresif olduklarindan anne olmanin hayatindan vazgecmek demek oldugunu dusunuyor

6.5 aylık anneyim. Son yazdığın depresif anneler seçeneğine katılmakla birlikte birazı da bebeğe bağlı diyorum.

Eğer hiç susmayan, huysuz bir bebek olursa gittiğin hiç bir yerde rahat edemeyeceğin için en iyisi çıkmamak der eve tıkılır kalırsın.

Diğer taraftan ortalama sakinlikte bir afacan olursa istediğin gibi çık gez rahat ol.

Çok çok zor. . Çocuk kaç yaşına gelirse gelsin bi kere artık aklın hep onda.. okula gitse geliş saatinde kalbim sıkışıyor bazen. . Hele geç kalsa.. of of.. bide şimdi 7 aylık bebeğim var kolumu kaldıramıyorum bazen. . Onu uyutuyorum ne yapsam diye düşünene kadar uyanıyor. Bazen wc nin kapısına mama sandalyesine koyup öle tuvaletimi yapıyorum. Bütün düzenin ona göre...

ama bi gülüyor ki dünyaya bedel. .

Tabi ki eskisi gibi bir hayat olmaz kendinizden ödün vereceksiniz annelik bu demek zaten . Çocuk çanta degil tak koluna çık dışarı . Uykusuz kalacaksiniz bazen gunlerce evden cikmayacaksiniz her şeyinizi ona göre ayarlamak zorundasiniz . En önemlisi seveceksiniz bebekler sevgiyle buyur sevgiyle insan olur ve siz de şefkat merhamet ve özveri ile anne olursunuz . Allah sağlıkla kucaginiza almayi nasip etsin şimdiden böyle dusunurseniz depresyona girmezsiniz güçlü olursunuz

Bende kolay sanmistim gercekten zormus, bebegim 6 aylık her bebek farklidir ben gezmeyi ve rahat dusu ozluyorum evet hemde cook
Tuvalete zor gidiyorum cok ilgi isteyen hic yalniz kalamayan ve az uyuyan bir bebegim var
Bebek ole her yere cikilmiyor cok zor acikiyor mizmizlaniyor ay usucek korkusu vs.
Banyoyuda 5 dk da girip cikiyorum
Esiniz yardimciysa isinizi kolaylar yardim eder ya da anneniz devamli gelirse rahatlatir benim ne esim ne annem yardimci degil,eltim gelir arada sagolsun o da olmasa halim harap
Bu kis sinemaymis,carsiymis,kitap okuma vs. Hepsini unuttum yatip uyusam sukur edicem
Tek sosyalim bebegimi uyuturken kk ya takimmak :anne:
Biz sinemaya gittik çocukla. Ama ayrı ayrı girdik :D :D

Zaten gaz sancısını annenin sakinliği geçiriyor, bebeğin uykusunu falan annenin sakinliği getiriyor :)

Sakin bebek annelerinin çok bilmiş olanlarını hiç dinlemiyorum :lülülü:
Ağızlarının ortasına kürekle çarpsam ancak rahatlarım.
Sabah 9 da uyanıp,öğlen 3,5 saat yatan,uyanık olduğu saatlerde usul usul yemeğini yiyen çocuğuyla hayatın ve çocuk büyütmenin çok rahat oldugunu söyleyen bir komşum vardı. Her zaman makyajlı bakımlı idi. Üstü başı özenliydi.
Bense gunduz 10 dakika ile yarim saat uyuyan bir bebekle hep mağaradan çıkmış vaziyetteydim.
Boş boş konuşmak ne kadar da güzel.

Anne olmak zor ama güzeldir eminim . .
Her anne çocuk farklı farklı kişiler. .

Uyumayan bebeklerde evet durum çok zor.

Ayrıca sürekli dert yanan anneler , bir zahmet tek çocuk sahibi olsunlar. Bu psikolojiyle çevrelerine ve evlatlarına zararlar.

Ne sandılar , kuş yavrusu buyuteceklerini mi ? Yemini suyunu ver, kafesi temizle , sevgiyi de ekle kendi kendine büyüsün.
Öyle demeyin bence. Benim kızım uslu bie çocuk yada bana öyle geliyor. Hiç dert yanmam çevreme ama arkadaşımın oğlu allahım o ne öyle. Kızcağız kendinden geçti bir çocuk hiç mi uyumaz gündüz. Daha 5 aylık ama uyku nedir bilmez. Birde olduki uyudu duşa falan giremez çünkü yanından ayrılınca hemen uyanır başında beklemek zorundasın. Ee haliyle bana anlatıyor çok yorulduğundan vs bahsediyor. Evet hepimiz biliyoruz kuş beslemiyoruz ama insan içinde bulunduğu psikoloji ile dert yanabiliyorlar ve zaten 2. Düşünmüyorlar bugünleri unutana dek :)

Aç aç artık annesin :)
6 yasinda bir kizim ve 50 gunluk bir oglum var.
Bugun dus alamayisimin 4.günü.
Neyse ki esim evde, evi biraz adam edip ondan sonra yikanmayi planliyorum.
Tek cocukluyken yok artik derdim buna ama su an isler oyle degil malesef.
Actim agzimi oldu mu :)))

Öyle demeyin bence. Benim kızım uslu bie çocuk yada bana öyle geliyor. Hiç dert yanmam çevreme ama arkadaşımın oğlu allahım o ne öyle. Kızcağız kendinden geçti bir çocuk hiç mi uyumaz gündüz. Daha 5 aylık ama uyku nedir bilmez. Birde olduki uyudu duşa falan giremez çünkü yanından ayrılınca hemen uyanır başında beklemek zorundasın. Ee haliyle bana anlatıyor çok yorulduğundan vs bahsediyor. Evet hepimiz biliyoruz kuş beslemiyoruz ama insan içinde bulunduğu psikoloji ile dert yanabiliyorlar ve zaten 2. Düşünmüyorlar bugünleri unutana dek :)

Anne baba olmak , uslu çocuk büyütmeyi garantilemek değildir ki .
Bazı çocuklar hiç uyumaz , bazıları hiç susmaz , bazı çocuklar hastalıkla mücadele ederler v.s

Tamam yorulabilir illaki ama şükür etmek lazım. Uyumuyor , duş alamıyorum, yemek yiyemiyorum diye dert yapılacağına , yoruluyorum elbet ama hamdolsun hergun sesini duyduğum sağlıklı bir evladım var demek gerekir.

Ben sürekli dert yananlari anlayamıyorum. Üstelik benim evlatlarimda zorun ötesi çocuklar.

6 yasinda bir kizim ve 50 gunluk bir oglum var.
Bugun dus alamayisimin 4.günü.
Neyse ki esim evde, evi biraz adam edip ondan sonra yikanmayi planliyorum.
Tek cocukluyken yok artik derdim buna ama su an isler oyle degil malesef.
Actim agzimi oldu mu :)))
Oldu oldu;)bende eşim sayesınde iki çocukla basetmeye calılıyorum.biri 3 yasında biri ıkı aylık.arada ortalık birbirine girsede omuzlarım kopsada yetişiyoruz .yaz gelsin ikisinide alıp çıkacahım günleri düşlüyorum.zira misagirliğe gideceğim pek kimse yok.şu ara çocuk görmeye gelen gidenımde var .ek gıdaya gecene kdr ikisini birden babaya bırakamam hele bi 8 aylık olsun babamız yandı:)

Biz sinemaya gittik çocukla. Ama ayrı ayrı girdik :KK70: :KK70:
Biz gectiğimiz yaz tatile gittik .eşim denizde ben havuzda (cocuk havuzu)arada yer degıstırdık o havuda ben denız .bu yaz bklım nasıl bir tatil beklıyor bizi.kızım kumla oynayacakmış.denize oek girmıyor şimdilik havuzcu.

bu zamanda en iyisi tek cocuk demekki:)) mesela ard arda yapanların ben cok sıkıntı cektigini biliyorum ama bu gercekten zor yani sanırım omrumun sonuna kdr tek cocukla kalıcam bende:))

Benim ilk oğlum çok zordu hem korkudan hemde başka sebeplerden dolayı 7 sene ara verdim. Arkamdan tedavi oluyorlar diye dedikodu bile çıktı. Ikinci yine oğlan. . Bebeklik resimlerine bakınca hangisi hangisi karıştırıyoruz valla. Sanki ikizler. Bide huylarıda aynı.. sanki aynı çocuğu tekrardan büyütüyorum gibi..

Evet elbette zor insan yetiştiriyorsunuz ve ciddi emek isteyen birşey. Ama canımızdan çok sevdiğiniz için batmıyor. Ama isyan noktasına da çok sık geliniyor. Kimse ara ara delirmemek çocuk büyütmemiştir bence. Ben ilk üç ay kendimi bilmedim. Emzir pış pış toto temizle sustur...... İle geçti. Sanıyordum bu iş hep böyle gidecek şimdi 28 aylık ve tam bir cimcime. Bütün geçen o zor zamanlar hayalde kaldı.

anlamadıgım bu cocuklar 10 dakikadamı uyumuyor:)) yigenlerim cok sakindi sanırım hep uyurlardı ya:)) insallah benim bbegimde oyle olur:) tabiki zorlugu sorumlulugu vardır eve bir kus alsak bile sorumlulugu var ki cocukdan bahsediyoruz ama devamlı hayatla iliski kesiliyor gibi anlatmak da bana niyeyse abartı geliyor:) ama bakalım ne olucak

Ben hayatla ilişki kesildiğini düşünmüyorum.
kimse olmasa bile eş akşam rve geldiğine göre verilir kucağına girilir duşa kaşta bıyıkta alınır. Gündüzde maske de yapılır çocuk suratı emmiyo ya ! Geri kalan kıl tüy işide hsonu randevu alınır yine çocuk eşte gidilir ağdaya.
Sonrada gelinir çıkılır hep birlikte dışarı.
Bir çanta sadece dışarısı için hazır tutulur içinde bezi ıslak mendili önlüğü emzirme örtüsü al çık .

Uyanıkken girebilir olmadı akşam eşi gelince girer. Yemeği nasıl yapıyo dışardan mı söylüyolar

Ah ah bilmeden tecrübe edinmeden o kadar kolay hüküm verilebiliyor ki...
Ben kalabalik bi aliede büyüdüm yeğenlerimin büyüyüşüne sahit oldum bebek bakmak cok kolay zannediyordum 7.5 aylik oğlum var ve ben uykuya hasretim gun içerisinde ara ara tuvalete gitmek dahi lüks sayılıyor. Hele ilk zamanlar duş almak bile lüksdü. Demem o ki yaşamadan bilinmiyor. Ama tek takıldığım konu malum instagram anneleri süslüyor, süsleniyor ve evleri ışıl ışıl aklim almiyor ben yapamiyorim yapabilen var mi aranizda?

Uyanıkken girebilir olmadı akşam eşi gelince girer. Yemeği nasıl yapıyo dışardan mı söylüyolar
Ben ilk kizimi buyuturken kahvalti yapabilmek icin esimin öğle paydosuna çıkıp eve gelmesini bekliyordum.
Simdi ikinciyi buyutuyorum,cok sukur en azindan kahvaltımi yapabiliyorum.
Uyursa ev normal bir ev gibi oluyor ama uyumazsa bazen bir ahirdan farki olmuyor malesef.
Ama biliyorum ki gececek bugunler.
Birinci büyüdü,ikinci de büyür elbet :)

Ah ah bilmeden tecrübe edinmeden o kadar kolay hüküm verilebiliyor ki...
Ben kalabalik bi aliede büyüdüm yeğenlerimin büyüyüşüne sahit oldum bebek bakmak cok kolay zannediyordum 7.5 aylik oğlum var ve ben uykuya hasretim gun içerisinde ara ara tuvalete gitmek dahi lüks sayılıyor. Hele ilk zamanlar duş almak bile lüksdü. Demem o ki yaşamadan bilinmiyor. Ama tek takıldığım konu malum instagram anneleri süslüyor, süsleniyor ve evleri ışıl ışıl aklim almiyor ben yapamiyorim yapabilen var mi aranizda?
Benim 6 yasinda bir kizim 50 günlük de bir oglum var.
Bir onceki mesajda yazdim,kahvalti icin esimi bekliyordum.
Ama fotograflara bakiyorum tirnaklarimda french manikur var. Deliydim zaar:KK53:
Karnimi doyurmakyan acizdim ama susumden geri kalmamisim:KK45:
O kadinlarin mutlaka bir yardimcisi vardir.
Diger turlu mumkun degil.
Ben de ojeyi ne ara surmusum bilmiyorim:p

Ben ilk kizimi buyuturken kahvalti yapabilmek icin esimin öğle paydosuna çıkıp eve gelmesini bekliyordum.
Simdi ikinciyi buyutuyorum,cok sukur en azindan kahvaltımi yapabiliyorum.
Uyursa ev normal bir ev gibi oluyor ama uyumazsa bazen bir ahirdan farki olmuyor malesef.
Ama biliyorum ki gececek bugunler.
Birinci büyüdü,ikinci de büyür elbet :)

İyide canım bebek kucağında mı yaşıyodun ?
Öyle bile olsa koyarsın anakucağına hazırlarsın kahvaltını yersin ağlıyosa öylede ağlar böylede.
Ahır derken dağınıklık anlamında mı ?

Back
X