Çocuk büyütmek

Kızım 16 aylık. Kendi akranını görünce el sallar koşar sarılmak ister kimi karşılık verir kimi vermez ama sonra başka şeyle uğraşır. Bir iki kere top atarsa sonra dönüp başka yere gidiyo. İlgileri hemen dağılıyo.

Oyun çocukları yaşına göre davranış sergiler.
Pedagojide karşılığı olan şeylerden bahsediyorsunuz, sakin çocuğunuzu zorlamayın o henüz katılımsız davranış aşamasında.
Parten'in Sosyal Oyun Siniflandirmasi tablosunu incelemenizi öneririm

Hemen inceleyeceğim çok teşekkür ederim

Bazı şeyler karakter meselesi.
Büyük oğlum 3 buçuk yaşına gelecek, okula da başladı.
Ama hala güvenli alanı(ev ve tanıdığı insanlar) hariç kendi oynar, girişken değildir.
Hatta en sevdiği arkadaşlarıyla evimiz dışında da oynamaz.
Oyun alanına götürürüm, kapıda dikilip izler ve çıkar.
Çocuk etkinliklerinde elimi saniye bırakıp da içlerine karışmaz.

Ama küçüğü, 1 yaşından beri kalabalık delisi.
Yürümeye başladığı andan itibaren zapt edemiyoruz oğlanı.
Şuan 2 yaşında ve sokağa salsam parti kurar o derece
Geçen bir oyun alanında bıraktım, girmedim içeri.
Büyükler ne yapıyorsa onları izledi, taklit etti, hemen uyum sağlıyor, aşırı girişken.
Ne istese tutar birinin elinden istediğini yaptırır.
O kadar aşırı ki tanıdık tanımadık kim varsa gider masasına oturur, yetmez kucaklarına tırmanır, ordan yemek alır, oyun oynatır kendiyle geri gelir.
Bir arası elbet olmalı ama karakter işte, önüne geçilmiyor.

Oğlum 18 aylıkken parktaki çöpleri toplar çöp kutusuna atardı,meydan da süs havuzu vardı,oraya taş atmaya bayilirdi.
O aylarda hiç çocuklarla oynadığını, yada normal diyebileceğimiz şekilde bile parkta oynadığını hatırlamam..
Yani bana normal geldi sizin bıdık ☺

gordugu cocuklara kosarak giden elini tutan sarilan bir oglum olmasina ragmen birlikte oyun kismi henuz yok, ancak yasca biraz buyuk cocuklarsa yaptiklarini taklit etmeye calisiyo, ayni yastaysa iki sevip sonra birakiyo genelde. 2-3 yasindan once arkadaslik kurmak zordur, o yuzden takilmayin buna

3 yasindaki ogrencilerimin serbest etkinlik saatinde bir arada oyun oynadiklarina 3 ya da 4 sefer sahit oldum. Onda da hepsi aslinda birlikte ama bambaska oyunlar oynuyorlardi
18 aylik daha yav. Etme annesi takilma bu kadar

Herkesin olduğu gibi her çocuğun da karakteri farklıdır. Çoxuklar arkadaş olmayı zaten 3 yaşından sonra idrak ediyorlar.

Benim oğlum 5 yaşına girecek ve bu dediklerinizin aynısını yapıyor.Yapı meselesi birazda çok kasmayın kendinizi ben takılmıyorum hiç zorlamıyorumda çocuğu oynasın diye evde kardeşiyle de pek oynamaz bazen de bakıyorum çok güzel oyunlar oynuyorlar beraber belli olmuyor ruh halleri kendi kendine oynamayı daha çok seviyor genelde sizin ki daha çok küçük ayrıca bunları söylemek için de çok erken.

Bebeğim 2 yaşında ve resmen ortamlarda beni unutuyor. Benim komutlarıma kendisini kapatıyor. Oğlum yanıma gel oğlum rahat dur oğlum zarar verme demekten başıma ağrılar giriyor ve yüzüme dahi bakmayan hırçın bir çocukla mücadele ediyorum. 5 Yaşında ki bir kız çocuğunun saçını yolması, her önüne gelen bebeğe sarılması öpmek istemesi hangi çocuğun elinde bir oyuncak görse benim diyip ağlaması ve elinden alması vermezse saldırması. 2 yaş sendromuymuş. Bebekliklerine bakmadan ergen tribi çektiriyorlar insana Anlayacağın oynamak değil bunların ki. Henüz bireysel takılmaya devam. Oyuncak benim kavgası yapmaktan oyuna vakit bulamıyor yaşıtlarıyla...

Sizi anlıyorum ben de bebeğim başka.cocuklarla sosyallesijce o kadar mutlu oluyodum ki sürekli parkta koşsun fln istiyodum ama 18 ay gerçekten çok küçük. 2.5 3 yaşından sonra arkadas kavramını anlıyorlar. Anne Bebek gruplarına götürün birlikte sosyallesin

Karşı komşumuzun kızı var 5 yaşında normalde görüşmeyiz kız bizim kapıyı açık görürse hemen kacar gelir bize kızım onu görünce heyecanlı sesler çıkarır dokunsun ister ama kız ona dokunsun istemez veya dısarıda baska cocukları görsün heyecanlı heyecanlı bağırır ama birlikte oynamaya kalksalar istemez gibi geliyor daha küçükler.16 aylık benımkıde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…