- 18 Mayıs 2013
- 5.192
- 9.260
- 198
Hem ne sopa =))
Biz de bir de başkalarını alet etmeyin, beni insanlarla muhatap etmeyin kuralı vardı
Yani açıp teyzem izin istese, fırça bize =))
Hiç kızmadım anneme, doğrusunu yapmış
Hele bir de izinsiz gideceksin, bir de seni yakalayacak rahmetli, hayal bile edemiyorum =)
Abla da o ailenin evladı. Ablaya bir şey yapsaydı aile daha az üzülmeyecekti. Bu sakat bir mantık.1 ay içinde bilinen 4. cinayet sanırım bu. birde bilinmeyenler var..Ablayı kaçır madem ona ne yapacaksan yap o derece gözün döndü madem..Neden savunmasız minnacık bir can.Sanırım norveçte psikolojik muayene her yıl 2 defa mecburu. Tüm halk kontrol edilmek zorunda.. Bizde yılda 2 defa alınan tek şey ise vergiler malesef..
Eğitim en büyük eksiğimiz. Bunun inançla hiçbir ilgisi yok. Hacı hocaları da görüyoruz. Bunu kabul etmiyorum.Maalesef ...
Eğitimden uzak, inançtan uzak, doktordan uzak bir toplumuz
Bu adamların geçmişine bakın aile içi şiddet, hayvana gösterilen şiddet
Ve sonunda başkasına uygulanan şiddet
Allah sonumuzu hayır etsin, çok üzücü, içim parçalanıyor
Abla da o ailenin evladı. Ablaya bir şey yapsaydı aile daha az üzülmeyecekti. Bu sakat bir mantık.
Eğitim en büyük eksiğimiz. Bunun inançla hiçbir ilgisi yok. Hacı hocaları da görüyoruz. Bunu kabul etmiyorum.
Abla da o ailenin evladı. Ablaya bir şey yapsaydı aile daha az üzülmeyecekti. Bu sakat bir mantık.
Eğitim en büyük eksiğimiz. Bunun inançla hiçbir ilgisi yok. Hacı hocaları da görüyoruz. Bunu kabul etmiyorum.
Dışardan bakınca çok dini bütün gözüküyorlar ama. İnsanlar öyle sanıyor. Bunlardan zarar gelmez diye düşünüyor. Allah'tan korkuları var ya sözde. Bu yüzden kişinin ne kadar inançlı olduğu sorgulanmamalı. Bu bir garanti değil. Evrensel ahlak yasası vardır. İnançlı olan da inançsız olan da buna tabiidir. İnancı olmayan insanlar kötü ya da zararlı değildir.O yüzden hep yazdığım ilk şık eğitim oluyor ve maalesef ki aile içi eğitim de, okullardaki eğitim de yetersiz
Ortalıkta hacı hoca diye gezinen tiplerin inançla bir ilgisi yok, bu tip şeyleri yapan insanın inancı zaten yok, toplumdaki sıfatı ne olursa olsun ister hoca, ister imam isterse başka bir şey bu onların Allah'tan korktuğunu göstermez
Dışardan bakınca çok dini bütün gözüküyorlar ama. İnsanlar öyle sanıyor. Bunlardan zarar gelmez diye düşünüyor. Allah'tan korkuları var ya sözde. Bu yüzden kişinin ne kadar inançlı olduğu sorgulanmamalı. Bu bir garanti değil. Evrensel ahlak yasası vardır. İnançlı olan da inançsız olan da buna tabiidir. İnancı olmayan insanlar kötü ya da zararlı değildir.
GÖKÇE PİŞKİN: ''Gizem'in annesini ziyaret ettim. Dedi ki "24 saat geçmeden kayıp sayamayız dediler. 24 saat geçene kadar yavrum katledildi"
Evet bu saçma kural tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi bizim ülkemizde de uygulanıyor. 24 saat geçmeden şahıs kayıp sayılmıyor.
Dün gazetede Adana'da küçük bir kızın kaybolduğunu okudum, bu sabah cesedinin bulunduğunu öğrendim. Küçük Gizem, resmine bir baktım can parçası, nasıl güzel bir evlat. Bir iki hafta önce Kars'ta ölen çocuk... Ne kadar çok görmeye başladık bu haberleri. Neler oluyor, bu toplumsal cinnetin sebebi ne ? Çocuklarımızı nasıl muhafaza edeceğiz ? Mahvoldum bu sabah, gazetede çocuğun resmine öylece bakakaldım. Bu canilik hep var mıydı yoksa yeni bir şey mi. Kadın cinayetleri, çocuk cinayetleri içim katılıyor artık. Devletin çok yapacağı bir şey yok, kanunlar belli peki nasıl koruyacağız bu çocukları ?
bu kanun küçük çocuklar için olmamalı ya
burada idam cezasi konusulmadan önce, anne babaya egitim verilmesini konsumak gerek. Gizemin anneside "kizim çok akkiliydi felan" diyordu, iyide, kiz halen çoçukki, ne kadar akilli olursada olsun. Günümüzde annelere babalara anltilmali, 6 yasindaki çoçugu yalniz bir yere gidemez diye.
O manisa olayindan bana birseyler ters geliyor. Hiç bir normal anne baba çoçugu 1 gece eve gelmeyince "arkadasinda kalmistir" demez. Söylemesi agir ve zor fakat bence o çoçugun annesi, babasininda bu isin içinde parmagi var diye düsünüyorum. Tipki ıngilteredeki maddi mccann'in annesi babasi gibi.
Dün gazetede Adana'da küçük bir kızın kaybolduğunu okudum, bu sabah cesedinin bulunduğunu öğrendim. Küçük Gizem, resmine bir baktım can parçası, nasıl güzel bir evlat. Bir iki hafta önce Kars'ta ölen çocuk... Ne kadar çok görmeye başladık bu haberleri. Neler oluyor, bu toplumsal cinnetin sebebi ne ? Çocuklarımızı nasıl muhafaza edeceğiz ? Mahvoldum bu sabah, gazetede çocuğun resmine öylece bakakaldım. Bu canilik hep var mıydı yoksa yeni bir şey mi. Kadın cinayetleri, çocuk cinayetleri içim katılıyor artık. Devletin çok yapacağı bir şey yok, kanunlar belli peki nasıl koruyacağız bu çocukları ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?