çocuk cinayetleri

Evet banada çoçukken o kurallar ne saçma geliyordu. Yani bir gece kuzende kalsam ne olucakti degilmi?
Simdi ise ayni senin gibi, annemi daha iyi anliyorum. Büyük ihtimalle bende aynisini yapacagim,
tabiki yetirici kadar disiplinli bir anne olmayi becerebilirsem

Neyse iyicene konu disi giriyorsunuz, Mune'nin sabirini tasimayalim :)

Ailenin büyük ihmali var. Ortalık pislik dolu, o çocuğu nasıl yalnız bırakırsın?

Abla da o ailenin evladı. Ablaya bir şey yapsaydı aile daha az üzülmeyecekti. Bu sakat bir mantık.
Eğitim en büyük eksiğimiz. Bunun inançla hiçbir ilgisi yok. Hacı hocaları da görüyoruz. Bunu kabul etmiyorum.

Olay cocuk cinayetleri oldugundan öyle dedim canım. Evlat o aile için evlattır. Ama adamın güç yetirebildiği için cocuga zarar verdığini belirtmek için kurdum o cümleyi. Önceki postları okursanız anlarsınız.

O yüzden hep yazdığım ilk şık eğitim oluyor ve maalesef ki aile içi eğitim de, okullardaki eğitim de yetersiz
Ortalıkta hacı hoca diye gezinen tiplerin inançla bir ilgisi yok, bu tip şeyleri yapan insanın inancı zaten yok, toplumdaki sıfatı ne olursa olsun ister hoca, ister imam isterse başka bir şey bu onların Allah'tan korktuğunu göstermez

Bu vahim olayları bile siyasi malzeme yapanlar var.Sinirden çatlıyorum.
Twitter'da bir pedagog'u takip ediyorum.Adam kalkmış bugun aynen şunu yazmış.Alıntılıyorum :

''Aslında medya kayıp konusunu cımbızlıyor ve tabloyu vahim gibi gösteriyor. Şimdi istatistikler paylaşacağım gerçek kayıp tablosuyla ilgili
'' yazıp istatistikleri de paylasmıs.Onlar da soyle.

''Kayıp ihbarı yapılan çocukların % 98'i bulunuyor. Bulunmayan %2 nin de % 95 i 6 ay içinde bulunuyor.''

''Kayıp çocukların % 90'nını 13-18 yaş arası çocuklar oluşturuyor. Yani küçük çocuklarda kayıp oranı yüksek değil.''

''Kayıpların % 30'unu devlet yurtlarından kaçan çocuklar oluşturuyor.''

Şimdi bu pedagog n'apmaya çalışıyor? Pembe tabloya bakmamıızı mı istiyor.Hadi gitsin şu istatistiği bugun Gizem'in cenaze evinde dile getirsin bakalım neler oluyor...

Dışardan bakınca çok dini bütün gözüküyorlar ama. İnsanlar öyle sanıyor. Bunlardan zarar gelmez diye düşünüyor. Allah'tan korkuları var ya sözde. Bu yüzden kişinin ne kadar inançlı olduğu sorgulanmamalı. Bu bir garanti değil. Evrensel ahlak yasası vardır. İnançlı olan da inançsız olan da buna tabiidir. İnancı olmayan insanlar kötü ya da zararlı değildir.

GÖKÇE PİŞKİN: ''Gizem'in annesini ziyaret ettim. Dedi ki "24 saat geçmeden kayıp sayamayız dediler. 24 saat geçene kadar yavrum katledildi"

Dışarıdan bakınca gördüklerimize inanamayacak devirdeyiz maalesef, kimseye din adamı diye güvenemem
İster evrensel ahlak yasası deyin adına, ister Allah korkusu hepsi aynı kurallara dayanır
Bunların çerçevesinde çocuk yetiştirmek gerekir. İnancı olmayan insanlarda evrensel ahlak yasasına uysunlar, neye uydukları umrumda değil, inanmadıkları da beni ilgilendirmez yeter ki bir şeye uysunlar, bu ahlaksızlık, şiddet bitsin hele de çocuklara uygulanan.

GÖKÇE PİŞKİN: ''Gizem'in annesini ziyaret ettim. Dedi ki "24 saat geçmeden kayıp sayamayız dediler. 24 saat geçene kadar yavrum katledildi"

Evet bu saçma kural tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi bizim ülkemizde de uygulanıyor. 24 saat geçmeden şahıs kayıp sayılmıyor.

yahu anlamıyorum ne oluyor biz çocukken akşama kadar sokaklarda olurduk dünyayı gezerdik ama böyle şeyler olduğunu pek hatırlamıyorum insanlar gitgide canavarlaştı kendi çocuğuna akrabasına neler neler yapıyorlar

Küfretmeden yorum yapamayacağım için buraya yorum yapamayacağım. Twitter'da yeterince küfredebiliyor insan ALLAHtan .
İki küçük yavruma Gizem Akdeniz ve Umut Zambak'a rahmetler , ailelerine sabırlar diliyorum.
Olan gözü yaşlı analara oldu yine.
Neyse daha fazla devam edemeyeceğim gerçekten . Söylenecek söz de yok zaten. Dua etmekten başka....

ayy canım çok acı bişey. bende bugün gizem'i televizyonda görmdm. eski fotoğraflarından. birde 2 yaşındaki çocuğu bıçaklıyarak öldürmek annesinide yaralamak nedir yaaaa? 2 yaşında. ne suçu günahı var çocuğun. psikolojik sorunsa da bu kadar büyük bir cinayete gerek yok bende.

bu kanun küçük çocuklar için olmamalı ya

Bence de olmamalı, hatta hiç bir insan için olmamalı, çünkü bir kaç saatte insanın hayatı değişebiliyor
Gereksiz ihbarlarla uğraşmamak için konulmuş bir kural ama binlerce insanın hayatını mahvetti bu güne kadar
Live ıd de bir program izlemiştim, Amerika'da bir anne 17 yaşında kızı için kayıp ihbarı veriyor gece eve gelmeyince, 24 saat olmadığı için kayıt açmıyorlar, çocuğun cesedi annesinin bu görüşmesinden 7 saat sonra bulunuyor. Ama gel gör ki çok geç, saçma bir kural, gereksiz pipirikli bir annenin ihbarı bile olsa ne fark eder, maliyet, iş gücü, personel sayısı yüzünden hesaplanıyor böyle şeyler ama canlara mal oluyor, yazıktır

o yasta cocuktan ne kadar akıl beklnırkı ben annelerıde anlamıyorum
hıc bırsey bızım cocuklugumuzdakı gıbı degıl

9 yaşındaki yavrumuz Umut'un da cesedi bulundu Allah'ım sen sabır ver ailelerine ne büyük acı o çocuğun ne işi var oralarda kuyudan çıkarılmış dayanılır gibi değil

zanlı tanıdıkmış neymiş gizemin ablasını istemiş olmaz demişler intikam almak istemiş nasıl kıydın bu çocuğa ayır parkta okadar çocuk varken neden gizem

Bız artık ulkmızın ssartlarına gore yasıcaz herkez bunu anlamalı cocukmu kayboldu anne baba da ceza almalı herkez cocuguna sahıp cıkmalı
acık kuyular bızde
sapıklar bızde bınbırturlu ınsan var bız o evlatlardan sorumluysak asla sajıpsuz bırakmamalıyız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…