• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuk çocuk çocuk

5 aylık evliliğe şimdi cocuk cok erken..ve erkekler çok çabuk değişebiliyorlar. o çok bebek isteyen kocan gider yerine başka bi adam gelir canm. önce bi evliliğini oturt. biraz gezelim tozalım de.1 seneden sonra düşünürsünüz.

çocuk olduktan sonra üçlü koltukta yatacak olan tek kişi kocan olur sen çocukla uğraşır durursun canım ,
bu böyledir hep isterler sonra yan gelip yatarlar

benimde tek derdim bu açıkcası bilsem ki 1 sene sonra bende isticem bekliyim ama ya istemezsem o duyguyu yaşayamazsam
Ben kendim anne değilim ama çevremden gördüğüm ve duyduğum kadarıyla hamile kaldığınızda hormonlardan dolayı annelik güdünüz hat safhada oluyormuş o nedenle duruma alışırsınız bence.

İsin zor o zaman o bebis gelene kadar basinin etini yer durur ama sen hazir degilsen otele ben dort ay dayanabildim cenesine gerci habhamileligimde ve su donemlerde acisini cikarmiyo degilim:KK53::KK53:
burnundan getiririm diyorum hepsine razıyım diyor ya :)

Ben kendim anne değilim ama çevremden gördüğüm ve duyduğum kadarıyla hamile kaldığınızda hormonlardan dolayı annelik güdünüz hat safhada oluyormuş o nedenle duruma alışırsınız bence.
öyle söylüyor çevremdekiler hazır olmayı beklemek saçma geliyor çoğuna öyle kendiliğinden gelmez o duygu ama hamile olduğunu öğrendiğin an anlarsın diyorlar

çocuk olduktan sonra üçlü koltukta yatacak olan tek kişi kocan olur sen çocukla uğraşır durursun canım ,
bu böyledir hep isterler sonra yan gelip yatarlar
uykuyla hiç alakası yok benimkinin aksine ben çok düşkünüm uykuya bi tek bu yüzden kavga ediyoruz 4 saat uyku yeter mi bi insana ya

Önemli olan senin kararın sonuçta çocuğudünyaya getircek olan sensin ve anne de babada eşit ilgilenmeli desek bile anbenin üzerinde daha çok yük oluyo
Bende senin gibiyim yani eşim çok istiyo ama hiç istemiyorum yani kimsesiz çocukları okutmak onları sahiplenip bakmak gibi bi hayalim var benim bu dünyaya bi çocuk daha getirmektense
Bir de ben çok kırkuyorum doğum filan bakmak zamanını hep ona harcamak bana göre değil sanırım
aynı düşüncedeyiz benim gibi düşünen biri bir tane bizim evladımız olsun bi tane evlatlık alalım bi insanın hayatı değişsin sayemizde diye düşünen bi kocam var bu düşünceleri çok güzel iyi bir baba olur ona da eminim ama kendimden emin değilim

uykuyla hiç alakası yok benimkinin aksine ben çok düşkünüm uykuya bi tek bu yüzden kavga ediyoruz 4 saat uyku yeter mi bi insana ya
Bende uykuyu çok severim. Eşimin kuzeni bizden bir hafta evlendi.3 aylık evliyken kız hamile kaldı ama isteyerek değil. O da benim gibi uykuyu seviyormuş. Bana en kısa zamanda sende anne ol bence dedi inan gece uyanması hiç rahatsız etmiyor aksine arada ben kendim kalkıp bakıyorum nefes alıyor mu diye dedi. Bence maddi anlamda sıkıntınız yoksa hiç bekleme. Erkekler değişiyor falan tarzında yorum yapan bayanlara kesinlikle katılmıyorum. Eninde sonunda olacak çocuğun o zaman eşini değiştirmen lazım bu durumda :)))

burnundan getiririm diyorum hepsine razıyım diyor ya :)
Razi olur canim ben mumkun mertebe getiriyorum burnundan giki cikmiyo banamisin demiyo adama cocuk diyince akan sular duruyo resmen adam resmen baba olmak icin dunyaya gelmis seninkide boyle biriyse ilerde isin diger hemcinslerimize gore daha kolay ama yinede erken tabi

Bence de 5 aylık evliliğe çocuk çok erken. Biz evliliğimizin 1. yılına yakın denemeye başlamıştık ama evlenmeden önce 3 yıl birlikte yaşamıştık zaten. Çocuk istediğimize karar verdikten sonra evlendik bir buna rağmen hemen denemedik. 3 aylık evliydik gidip sağlık sigortası yaptırdık. Bu arada eğer özel sağlık sigortan yoksa ve büyük bir şehirde yaşıyorsan önce onu yaptır derim. Sigorta araştırması tercihi vs 3 ay geçti e sonrada sigorta hemen hamile kalmana izin vermiyor benim yaptırdığım sigorta 5 ay dolup 6. ay geçtikten sonra gebelik masraflarını karşılıyordu. 5 ayda öyle bekledik. O 5 ay dolduğunda da bizi aldı bi panik ay yapabilir miyiz bakabilir miyiz vs derken 2 ayda öyle geçti sonra çocuklu akrabalarımızla tatile gittik baktık o tatil bize iyi geldi dönünce denemeye başladık zaten o sırada ilk evlilik yıl dönümü geçmişti bile. 2. ayda oldu Allahtan çok beklemedik. Ama tam kapsamlı ve limitsiz sağlık sigortası candır istediğin hastanede istediğin doktorla gayet güzel doğuruyorsun. Ben o dönem tüm gebeliğim boyunca öncesinde ve sonrasında sağlık sigortama 5000 TL verdim
buna ek olarak 1000 TL bebek doğum kontrolleri ve doktorumun ek parası çıktı cebimden. Çok yakın bir arkadaşım benimle aynı hastanede aynı şartlar ile ve aynı doktor tarafından benden 8 ay sonra doğum yaptı onun sigortası olmadığı için 15.000 TL ödedi. 6 sene öncesinin rakamları bunlar bu arada.

Not: Tabi ki verdiğim örnek uç bi örnek son derece pahalı bir hastanede ve alanında en iyi marka olmuş bir doktora gittim. Bunun çeyreğinin çeyreğinede özelde doğum var ama sigorta olunca insanın aklı kalmıyor seçme şansın oluyor. Sonuçta hastanenin doğum parası esasında 3.500 TL idi sigortaya kestiği tutar ama sigortasız hastaya 13.000 TL fatura edebiliyor.

Bir sene oyali ama bir seneden sonra yap derim çünkü artık hiçbir kadın yumurtaligina güvenmezsin bnm yaşım 21 iki yıldır bebeğimiz olmuyor

merhaba hanımlar ben 5 aylık evliyim eşimle severek her şeyimizi kendimiz yaparak evlendik mutluyuz çok şükür ne ailevi problemlerimiz var ne başka bir şey. ama benim problemim eşimin devamlı çocuk istemesi. düğünümüzü kendimiz yaptık 2-3 ay daha yüklü ödemelerimiz var altından kalktık zorlanmadık çok şükür. onu bahane ediyorum şurda kaç ay kaldı şimdi hamile kalsan bile o zamana biter borçlar diyor. ben hazır hissetmiyorum diyorum ben çok istiyorum diyor. bazen kıyamıyorum bir dediğimi iki etmez sağolsun ama ben çok kararsızım bi çocuk düşünemiyorum neden bilmiyorum erken mi o yüzden mi böyle hissediyorum yoksa hiç istemez miyim korkuyorum. ben ne yapayım bi akıl verin kızlar :110:
Neden korkuyorsunuz. Elbet bazı anne adayları annelik yapmak için yeterli olmadığını vs farklı yönlerden hazır olmayabilir .ama bence dünyanın en güzel duygusu annelik.

Çok yeni evlisin, bence en az bir yıl bekle. Yaşlarınız çok geç değilse...

Bebek çok güzel ama iyi ki ilk yılların tadını çıkarmışım diyorum, eşinle başbaşa olmak da bebek sahibi olmak kadar güzsl ve bu güzel zamanlar geri gelmiyor.

Yahu daha 5 aylik evlisiniz. Ne cabuk doymus sana. Kadin istemeyince o ev cehenneme donuyor soyliyim, kendimden biliyorum.

bence çocuk yap ne erkeni sonra olmayınca çare aranıyor bari olmazsa çare ararsınız. ya içinizi karartmış olmayayım ama ben onceverken dedim yspmadım. şimdide istiyorum olmuyor

merhaba hanımlar ben 5 aylık evliyim eşimle severek her şeyimizi kendimiz yaparak evlendik mutluyuz çok şükür ne ailevi problemlerimiz var ne başka bir şey. ama benim problemim eşimin devamlı çocuk istemesi. düğünümüzü kendimiz yaptık 2-3 ay daha yüklü ödemelerimiz var altından kalktık zorlanmadık çok şükür. onu bahane ediyorum şurda kaç ay kaldı şimdi hamile kalsan bile o zamana biter borçlar diyor. ben hazır hissetmiyorum diyorum ben çok istiyorum diyor. bazen kıyamıyorum bir dediğimi iki etmez sağolsun ama ben çok kararsızım bi çocuk düşünemiyorum neden bilmiyorum erken mi o yüzden mi böyle hissediyorum yoksa hiç istemez miyim korkuyorum. ben ne yapayım bi akıl verin kızlar :110:
Benim esim de istiyordu. Sonra, ben buna hazir degilim dedim. Korunmayi da biraktik. O insallah olur diye dua ederdi,ben de insallah hemen olmaz diye..
Ta ki aradan 3 yil gecip de eee yeter ama ben baba olmak istiyorum,herkesin cocugu oldu bizim hala yok. Niye olmuyor diye cozum de uretmiyorsun,eee nereye kadar deyip kavga cikarana kadar.. velhasil onun zoruyla offf napcam ben,dedigi de dogru,yaş oldu 27 daha nekadar erteleyecegim dusuncesiyle tedavi surecine basladim. Ve nihayet 28 yaşımda cocuklarima kavustum.
Cocugu cok isteyen eşim daha cocugun altini alamiyor,ustunu giydiremiyor,cocuk aglasa duymuyor..
Ee hani cocuk istiyordu?
Gezmesinden,sporundan,arkadaslarindan da vazgecmedi.
Uykusuz gezen,kosturan,eve hapsolan ben oldum ama;)

Pisman miyim? Bilmiyorum..

Cocuk sahibi olmak,onlari koklamak,sana gulucuk atmasi elbette bambaska ama cocuk istemeyen ben cocuk pesinde kosturuyorum.cocugumuz olsun artik diye kavga cikaran eşim misil misil uyuyo ama :)

Ee madem ilgilenmeyecektin ne diye cocuk cocuk cocuk diye omrumu yedin??
Kendini hazir hissetmeden cocuk yapma bence.. gezip tozun,doyun bazi seylere ondan sonra yapin nacizane fikrim..
Mesela birdaha cocuk yapayim dersem esim icin degil kendim istedigim icin yaparim..

Ya açıkçası eşiniz bana hiç masum gelmedi.
Yaptığı şey çok saygısızca değil mi?
Sonuçta evlenmeden önce bu konuyu konuşmuşsunuz neden ısrarla üstünüze geliyor ki?
Mide bulantıları çekecek olan,fiziksel anlamda sıkıntı çekecek olan,emzirecek olan sizsiniz o değil.
Dediğim gibi yaptığı çok saygısızlık sırf bunun çocuğu olmuş benim de olsun diye size baskı yapması çok yanlış.
Bence gayet kesin ve net bir dille konuşun.
Şu anda hazır hissetmiyorum sen böyle baskı yaparsan asla da hazır hissetmeyeceğim.
Beni kendi halime bırak deyin.
5 ay yahu 5 ay nedir ki bi kendinize gelin bi evinize yuvanıza alışın birlikte özgürce seyahat edin.

Ben çok görüyorum etrafımda bu şekilde evlenir evlenmez çocuk yapanları.
Sonra ömürleri şikayet etmekle geçiyor.Çocukla gezemiyorum,bi yere çıkamıyorum,kendime bakamıyorum,sinemaya gidemiyorum,bi hayatım kalmadı vs. diye.
Tamam da o bebeğin ne suçu var ki onu sen planladın sonuçta?
Bence hazır hissetmeden ben her şeye hazırım demeden hiçbir kadın anne olmamalı.
Hele rahatına uykusuna düşkün anneler dikkatli düşünmeli.

Ben de önceden istemiyordum ama evlendikten sonra nedense değiştim ve ister oldum, ayrıca maalesef çoğu kadında öyle hemen isteyince olmuyor Bebek.

5 ay cok yeni daha cocuk cok buyuk sorumluluk hayatin hic bir zaman eskisi gibi olmuyor. Kizim dogdugundan beri hep ona odaklandik. Ne uykumuz ne de rahatimiz ayni olmadi. Sen istemedigin icin su anda olacak bi cocugun seni bunaltmasindan endise ettim ben. Sirf onun istemesiyle olmaz

Back
X