Çocuk Dişleri hakkında

tinimini

Guru
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2008
11
0
286
İstanbul
Selam kızlar,
Aranıza yeni katıldım. Pedodonti (Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı) uzmanıyım. Öğrenmek istediğiniz herhangi bir konu olursa seve seve yardımcı olmaya çalışırım.
E hadi,
Bekliyoruuuuum...

slm benim bebeğim 31 temmuz 2007 doğumlu henüz dişi çıkmadı hiç normal diye biliyorum öyle değil mi?

Evet canım henüz dişinin çıkmamış olmasından endişelenmek için erken, ama 3 ay içerisinde çıkmamış olursa bir diş hekimine götürmende fayda var. Eğer bebeğinde salya artışı, her eline aldığını ağzına götürme, huzursuzluk gibi dişlenme belirtileri görülüyorsa, ellerini yıkadıktan sonra üst ve alt ön damak bölgelerine parmaklarının ucuyla masaj yapman, hem bebeğini rahatlatır hem de dişlerin çıkmasına yardımcı olur. :))))))))

cANIM BENIM 1 HASTAMDA DA AYNI SORUN VARDI TIP FAKULTESI ENDOKRIN BOLUMUNE SEVK ETTIK HORMONAL PROBLEM CIKTI ILACLARLA DUZELDI VE DIŞLERI SURDU.BILGI VERMEK AMACLI SOYLEYEYIM DEDIM

merhaba kızım 23 aylık ilk dişini 13 aylıkken çıkardı sorum süt dişlerinde hafifte olsa şekil bozukluğu olurmu? :uhm:

slm,diş hekimlerine sorum var,2,5yaşındaki kızımın dişlerini fırçalamaya çalışıyorum (pek izin vermiyo ama işte) macunu yemesi sorun olurmu ( çocuk diş macunudan bahsediyorum.)

benimd e10 yaşında oglumun dişleri artık çürümüş üsleri kökleri duruyor sık sık agrıyor ama bir türlü dişçiye götüremiyorum ikna edemiyorum ne yapıcam kafam cok karışık

benim kızımda aynı 5 yaşında dişleri çürüdü malesef azı dişleri yarısı kırıldı neredeyse şimdi ağrımaya başladı ne yapacağımı bilmiyorum doktora gitmeye korkuyor bana bi fikir verirmisiniz lütfen.

slm,diş hekimlerine sorum var,2,5yaşındaki kızımın dişlerini fırçalamaya çalışıyorum (pek izin vermiyo ama işte) macunu yemesi sorun olurmu ( çocuk diş macunudan bahsediyorum.)

Kızlar kusura bakmayın ne zamandır internetten uzaktım. Canım 2,5 yaşındaki kızının macunu yutması hatta yemek istemesi çok doğal, sen de onda böyle bir eğilim görüyorsan sakın macun kullanma. Bu çocuk macunu olsa da. dişlerini macunsuz fırçalayabilirsin. Ama mutlaka fırçalamaya çalış, oyunla vs. Macunun etkisi mekanik temizliğin yanında azdır, o yüzden macunsuz fırçalasan çok iyi olur.

merhaba kızım 23 aylık ilk dişini 13 aylıkken çıkardı sorum süt dişlerinde hafifte olsa şekil bozukluğu olurmu? :uhm:

Serpilce'ciğim, süt dişlerinde şekil bozukluğuna nadiren rastlanılır, ama kızında varsa, ne tür bir şekil bozukluğu olduğuna bakılması gerek. Genel olarak süt dişlerinde şekil bozukluğu, hamilelik sırasında geçirilen şiddetli enfeksiyonlar, ateşli rahatsızlıklar, kullanılan ilaçlar neden olabilir. Yada dişler sürdükten sonra emzik ve biberonun şekerli gıda maddeleriyle birlikte yoğun kullanılması neticesinde özellikle üst ön dişlerde hızlı ilerleyen yaygın çürükler olabilir ki, bu durum da şekil bozukluğuna yol açabilir.

benimd e10 yaşında oglumun dişleri artık çürümüş üsleri kökleri duruyor sık sık agrıyor ama bir türlü dişçiye götüremiyorum ikna edemiyorum ne yapıcam kafam cok karışık

Canımcım 10 yaşındaki oğlunun üst ön dişleri süt dişi mi? yani daha önce düşüp yenisi çıktı mı? Eğer süt dişiyse, ki bence değil çünkü bu yaşa kadar bu dişlerin arkasından daimi dişlerin çıkmış olması gerekirdi (süt dişler düşmemişse bile). Yok eğer bu dişler daimi ise durum daha vahim canım. Sen ne yap et bir diş hekimine götür. Umarım bahsettiğin dişler süt dişleridir, o zaman da biran önce çekilmesi gerekir.

Sağol canım iyi dileklerin için. Hekimin verdiği flor tabletleri kullandıysan bir daha kullanma derim, kullanmadıysan da hiç başlama, ben hastalarıma asla önermiyorum. Tablet olarak alınan flor, 3 yaşındaki bir çocuğun daimi dişlerinin bir kısmının minesine etki eder. Yani senin şikayetin olan süt dişleriyle uzaktan yakından alakası yok. Ama kullandıysan da seni endişelendirmek istemem, zaten doktorun da fazla içirmemeni söylemiş.
canım o yaştaki bir çocuk tabi ki kendisi fırçalamayı beceremez, sadece suyla oynar, fırçayı ısırır veya emer. O yüzden önce birlikte fırçayla oyun oynayın,(suyu yuttuğunu görürsen asla macun kullanma),sonra da sen arka dişlerini unutmayarak tüm dişlerini fırçala derim ben. En azından her gece yatmadan önce bunu yapabilirsen çok çok iyi olur. Eğer sarı tırtıkların ilerdiğini hissedersen bir çocuk diş hekimine gitmeni tavsiye ederim.

Civcivim, keşke bu aşamaya kadar bekleyip de ihmal etmeseydin. Biran önce çocuk diş hekimine gitmeni tavsiye ederim, çünkü 6 yaş dişleri çıkana kadar azı dişlerin ağızda kalabilmesi, ilerde oluşması muhtemel kapanış bozukluklarının (çapraşıklık gibi) önlenmesi açısından çok çok çok önemli. Umarım kızının süt azı dişleri tedavi olabilecek düzeydedir. Tedavi olabileceğini söylerse hekimin mutlaka tedavi ettirmeni tavsiye ederim canım.
Dişi ağrıyan bir çocuğu diş doktoruna götürmek tabiki oldukça zordur, çünkü mevcut ağrı nedeniyle hassaslaşan çocuğunun korkması, çekinmesi çok normaldir. Bi de yapılacak girişimlerin ağrılı olacağı düşünülürse, benim tüm annelere önerim, lütfen çocuğunuzun diş ağrısı olmadan önce sadece tanışmak veya küçük ağrısız müdahalelere alışması amacıyla lütfen diş hekimine götürelim.

2 ve3,5 yaşında kızım var ve ikisindede bebekliklerinden beri var olan bir ağız kokusu var. doktorumuza danıştığımda herhangi bir şeyi yok çok sağlıklı demişti şimdi dişlerinide fırçalıyorum ama çok kokuyor ne yapmalıyım bilmiyorum.çürük yok . görünşte herhangi bir diş problemi de gözükmüyor.

Son düzenleme:

merabalar benim 5 yaşında kızım var alt azı dişinde çürüme başlangıcı var dişçiye götürdüm fakat muayne ettirmedi kendini bakabildiği kadarıyla çürüme başlamış ilerlemeden dolgu yapalım dedi henüz hiç agrısı olmadı sizce dolgu 5 yaş için uygunmu birde dişlerimizi düzenli fırçalıyoruz fakat geceleri sütü biberonla içiyo çürüme bundan kaynaklanmış olabilirmi şimdiden çok teşekkür ederim

benim 8 yasında oğlumun ön iki dişi ayrık süt dişleri döküldü bunlar kalıcı dişler acaba bu düzeltilebilir mi yoksa beklemelimiyim bir de ön dişlerinin yanındaki dişler çıktı fakat nerdeyse 5 ay oldu yerine diş gelmedi bunun nedeni nedir bilgilendirirseniz cok sevinirim şimdiden teşekkürler...

Selam,
Kızım üç yaşında ve iki ön dişi arasında çürüme başlamış. 2 yaşındayken hiç fırçalatmazdı şuan dişlerini gece yatarken fırçalıyoruz. Çürüğün ilerlememesi için neler yapabiliriz........

merhaba benim mayıs 2004 doğumlu kızım var dün süt dişi sallandı ve bügün çıkardık ama hafif ateşi var acaba normalmi bide süt dişi erkenmi düştü acaba 6 yaş cıvarı düşer diye biliyordum biraz bu yüzden endişeliyim şimdiden teşşekürler ...

merhaba benimde sorularim olacak 5 yasinda kizimvar2 bucuk yasindayken butun disleri biberonla uyudugu icin curudu ilk curumeye basladiginda goturduk dis hekimine kucuk dolgu yapmislardi her aksam fircaladigimiz halde curuduler simdi 2 bucuk yasinda oglum var onunkilerde curumeye basladi halbuki hic biberon kullanmadi 2 yasina kadar emzirdim fircalamayi seviyo ustelik bana diilde babaya cok rahat butun dislerini fircalattiriyo bunun disinda dis hekiminin yapabilecegi bir mudahale varmi iki tane buyuk ablalarimiz var biri 10 yasinda biri 9 yasinda onlarda hic curuk gorulmedi iki kucuklerimin disleri niye boyle erkenden curudu acaba simdiden sagolun verdiginiz bilgiler icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…