Çocuk dünyaya getirmek

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki otizm her zaman zeka geriliği anlamına gelmez ve bazı otizimli çocuklar üstün zekalıdır normal insanlara göre:)
Ve otizmli çocuklar kendilerine özel eğitimle normal hayat yaşayabilirler .
Sorunuza gelecek olursak evet ailede bu kadar otizimli örnek varken sizin de doğacak her çocuğunuz riskli gruba girer.
Özellikle erkek çocuklarda otizm 4 kat daha risklidir .
Kız çocuklarında daha yavaş seyreder .
Ama kesin olarak otizmli olacak ya da olmayacak diyemeyiz hatta ne derece olacağını da kestiremeyiz .
Ancak dediğim gibi erkek çocuklar daha fazla risk grubundadır .
Endişelenmekte haklısınız doğacak çocuğunuz yüksek riskli grupta .

Aslinda her dogacak cocukta bu risk vardr biliyorum ailede hic olmadgi halde.peki bizim risk grubumuz yuzdelersek % kac acaba?

Şimdi kendimden pay bicersem annem cevresel şartlar ve babam yüzümden depresyonda. Annem tam normal saysak babami yuzde yüz manik depresif ben bayan olarak yuzde elli egilim var babamin hastaligina.fakat anlamadığım zeka beyinsel faaliyetler anneden geliyorsa neden kardesimde benden daha fazla bu hastalik var.acaba dedem de gençken cok sinirli imiş teyzemde öyle mesela ama kuzenlerde eniste gibi minder yansa umurları olmaz

100de 100 bu riski taşıyacağı söylenemez. genetik yatkınlıklarda %50 bir risk söz konusu olabilir. Hikmet Allahtan ne olacağını kesin söylemek zor size bir olayı anlatmak isterim doğuştan işitme engelli bir anne ve babanın sağlıklı doğan kızı evlenmek istiyor. evleneceği adamın ailesi ailede ki bu engel durumu nedeni ile evlenmelerine karşı çıkıyor ve üzücü bir şekilde bu ilişki bitiyor. bu kız başka bir işitme engelli anne ve babanın sağlıklı olan oğlu ile evleniyor... nur topu gibi 2 kız çocukları var ve gayet sağlıklılar... bu olay beni çok etkilemişti çok üzülmüştüm onu hatırlattı konunuz bana...

Akdeniz anemisi mi

kendi kendine konuşması yok çokdüşünceli dalıp gidiyo çok sık değil ama nadirde değil. Bayadır takip ediyorum.

Belki tepkisi normal olur çünkü bunlar gerçek sorunlar biyerden konuyu açmam lazım

Şöyle ki tüp bebek yaptırıp genetik tarama testleri yapılırsa acaba sağlıklı genlere sahip bebeği bulabilirler mi??? Bana mümkün geliyor.

Ben sanirim sizin kdar kaderci bir insan degilim maalesef. Bir arkadas da yazmis, bence de degil cocuk yapmak evlilik bile dogru gelmiyor. Esegi saglam kaziga baglamadan, Allah’a emanet etmek olur rahatlik. Dusunsenize, ruhsal sorunlarin cok oldugu bir ailede yuksek ihtimalle psikolojik rahatsizliklari olan bir cocuk dunyaya gelecek ve sonrasinda Allah’a siginip yardim dileyeceksiniz

Gorunurde hicbir sey yokken sonradan cikan seyler elbette kabulum, o kader cunku ama sizin dediginiz bile bile lades bence

Ben olsam soyleyemem ama kesin kararliysaniz koruyucu aile ile cocuk sahibi olabilirsiniz. Şansa birakmak istemiyorsaniz ya da bunun tedavisi varsa bilemem yazmamissiniz o kisimlar8

bir hastalığın tek bir akrabada görülmesi ile birden fazla akrabada görülmesi durumundaki genetik aktarım ihtimalinin arasında epey fark var,ikincinin oranları daha yüksek. bu durumda sizin riskiniz daha yüksek gibi duruyor. fakat hastalıkların tanıları ne? illa şizofreni, bipolar bozukluk yatmaz hastaneye mesela. gereğinde zeka geriliği de yatar,depresyon da yatar, kişilik bozukluğu da yatar. hepsinin tanısı benzer hastalık kümesinde ise tabii ki riskiniz daha yüksek ama bu kesin olduğu manasına gelmez. tam tersi, hiçbir akrabada hastalık olmasa da hastalığa yakalanabilir.

Bence bir sekilde kirici olmadan kocaniza bu korkularinizdan bahsetmelisiniz. Sonucta cok hakli oldugunuz bir konu ve ucunda dunyaya gelecek bir can var. Kocaniz kirilmasin diye hayati boyunca sorunlarla bogusacak bir yavruyu dunyaya getiremezsiniz.

Oncelikle ailedeki rahatsizligin ne oldugunu tam olarak ogrenin. Bunca zamandir hic mi konusu gecmedi ? Hic mi hastaligin ne oldugundan bahsedilmedi ya da siz nasil oldu da sormadan evlendiniz? Ne oldugunu ogrenip planlarinizi ona gore yapin bence. Belki de genetik degil de cevresel bir sebebi vardir. Ne bileyim mesela kursun gibi bir maddeye maruz kalmislardir anne karninda ya da buyurken. Herhangi bisey olabilir....Bu arada hastaligin ne oldugunu yazdiysaniz da kusura bakmayin, son mesajlarin hepsini okumadim henuz.

Belki siz kocanizdan ayri olarak doktor gorusu alirsiniz ve esinizle de ona gore konusursunuz. Belki arkadaslarin yazdigi gibi genetik ayristirma yapilabilir...

Ablasının hastalığının adını bilmiyorum. Sadece boianma sonrası delirdiğini hastane ye yattıgını raporlu olduğunu biliyorum.ama hastalığına ne tanı k8nmui diye sormadım çeşitleri varsada ben sonuççlarına odaklanıp bu korkulara vardım.aynı memleketliyiz bu arada . ve amcasıda normal değil tuhaf bebeğin benim genlerimi alcagından emin olsam keşke. Dediğiniz gibi önce kendim bi doktorla konuşup sonra eşimle konuyu paylaşmam gerekecek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…