Çocuk esirgeme

Miyusaxx

Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2018
67
34
8
32
Kızlar merhaba.
Bir fabrikada çalışıyorum. Bant arkadaşlarımla birlikte çocuk esirgemeye gitmeye karar verdik. Ve aramızda olabildiğince yardım toplayalım etraftanda dedik. Bi arkadaşımıda alıp sendika ve insan kaynakları ile konuşmaya gittim. Biz bant olarak ziyarete gitmeye karar verdik firma olarak bir şey yapamaz mıyız dedim. Bizler en fazla 100 lira yardım edebiliriz kimsenin durumu o kadar iyi değil. İstedimki daha çok yardım edebilelim. Kendi instagram hesabımdada kırtasiye eşyası oyuncak vb gibi şeylerle yardım etme çağrısında bulundum. Ertesi gün bütün arkadaşlarım tavır aldılar. Duydum ki ben kendimi ortaya atıp bir şeyler yapıyor gibi göstermeye çalışıyormuşum gelmeyeceklermiş bazıları. o kadar zoruma gitti ki ilk defa bir şey içime bu kadar dokundu. Serviste ağlayarak yazıyorum bunları. Ben mi hatalıyım Allah aşkına. Bir anlık gitme heyecanıyla aklıma yardım toplayabilecek herkese yanımda arkadaşımla beraber bant olarak karar verdik diyerek ilettim haber dağıttım. Bir şey söyleyin nolur

Gideceğiniz çocuk esirgeme kurumunu arayıp bilgi aldınız mı
Bazı yurtların prosedürleri farklı oluyor
Ziyaretçi almayabiliyorlar malesef

Böyle durumlar çok sık yaşanıyor ama emin ol kimse suçlu değil. Kasıtlı olmayan iletişim kopuklukları olmuş bence. Yapabileceğin en güzel şey, en kısa sürede, olabildiğince çok kişiyle konuşmak. Sen konuştukça niyetinin kötü olmadığını anlayacaklardır.

Gideceğiniz çocuk esirgeme kurumunu arayıp bilgi aldınız mı
Bazı yurtların prosedürleri farklı oluyor
Ziyaretçi almayabiliyorlar malesef
Evet konuştuk randevulu gidiliyormuş. Ya içeri almasalarda olurdu hediyelerimizi götürürdük en azından.

Konuşmaya çalıştım tek konuşunca evet öyle ama ıı ııh edip susuyorlar yan yana gelince gene aynılar

Gelmeye gönülleri yokmuş bence

Iclerinde hayir yapma niyeti yoksa gelmemek icin bahane uydurmuslar.

Bosverin böyle bir hayir isini bile cikar meselesi olarak algilayabilen insanlari, gerekirse tek gidin. Cocuklarin maddi destekten cok sevgiye ihtiyaci var zaten. Gidin siz kucaklayin.

Bu tip insanlardan hayır gelmez, Net!!! Bi hayır işinde, küçücük kimsesiz çocuklara yardım konusunda bile sen - ben diyen bi zahmet hayır yapmasın. Kendine hayrı yok...

Kızlar sadece ilk defa bir şey çok istedim bir sürü şey götürebilmek çok yardımımız dokunsun istedim. Zoruma giden böyle bir tepkiyle karşılaşmak. Ve asla ben diyerek yapmadım.
Neyse ki eğer kabul ederlerse çocuk esirgemeden, eşim ve özel hayatımdaki arkadaşlarım ile pazar günü birlikte gideceğiz eşim ben ayarlayacağım üzülme sesi

Keşke herkes sizin ve eşiniz gibi duyarlı olsa inşallah gereken yardımı yaparsınız
Buda ders olmuştur size tavır yapanlar ağız ile kuş tutsa bedava bile verseler kabul etmeyin gitsin kendileri ön ayak olsunlar yapsınlar yardımlarını

Bence o arkadaşlar zaten gitmek istemiyordu bu da bahanesi oldu, zaten ben oraya herkesin gitmemesi taraftarıyım çünkü acıyarak bakanlar falan oluyor, çocukların psikolojisi iyice bozuluyor bir de üniversitede bir grup arkadaş gidiyordu ve devamlı gitmek daha iyi oluyormuş, çünkü orda çocukların en çok istedikleri şey bağlanabilecekleri bir abi abla. Yani düzenli gelmeyecekseniz hiç gelmeyin daha iyi demişti tecrübeli arkadaşlar. Onlar zaten terkedilmiş hissediyorlar, bir kez gidip sonra terketmeyin demişlerdi. Bence siz de gerçekten gönüllü olanlarla düzenli ziyaret edin ve hediye yardım alıyorlarsa inadına sosyal medyadan devamlı paylaşın. Ben burda bir bencillik görmüyorum. Bir yardım grubu içindeyim aksine ben bazen paylaşmaya çekiniyorum devamlı birşeyler istiyorum çünkü. Haliyle insanlar güvenebilir veya sorgulayabilir, sizin yaptığınız şey zor olan bence. Ağlayıp üzülmeyin gerçek yüzü ortaya çıkmış bence herkesin, böylesi daha hayırlı olmuş.

Gerçekten çok teşekkür ederim. Kendimi sorguluyorum ben çok aceleci sabırsız hareketliyimdir hemen her şey olsun hallolsun isterim. Ama düşünüyorum bu konuda gerçekten hep bant olarak karar verdik dedim. Neden böyle düşünüp tavır aldılar bu konuda. Ne olursa olsun neyim yanlış geldi anlayamıyorum. Neyse inşallah pazar günü gidip hepsini izin verirlerse öpüp koklucam h

Ordaki çocukların sadece sevgiye ihtiyaçları var. Devletimiz maddi anlamda her olanağı sağlıyor onlara...

Merhaba öncelikle yardım yapma dusunceniz gercekten cok nazik.Daha onnce yardım yapmıs bırı olarak yazıyorum nıyetım hava atmak yada sov falan değil ama sizin de serzenişte bulundugunuz gibi insanlar cok değişik maalesef.Madem yardım yapmayı ıstıyorsunuz neden baskalarının dusuncelerini takıyorsunuz kı? Amac ailesiz cocukları sevındırmek değil mi? İnsanların ne dusundugunden sıze ne.Gercekten asla ama asla dusunmeyın boyle şeyleri.Siz yapmak istiyorsanız oncelıkle gitmek istediğiniz cocuk esirgeme kurumu ile iletişime geçin,neleri eksik veya neler istiyorlar gibi.Çünkü alınan malzemeleri oyuncak yemek ve kıyafetleri hemen her cocuga dagıtmıyorlar.

ya bende sizi anlamıyorum.Hemen tezcanlılıkla ziyareti yardımlaşma kampanyasına çevirmişsiniz.
Arkadaşlarınız ya da siz büyük ihtimal asgari ucretle çalışan insanlarsız.100 tl yardım edebiliriz diye ik ya bildirmişsiniz birde niye sosyal medyadan daha fazla yardım çağırısında bulunuyorsunuz.
Amacınız iyi ama hareketiniz çok yanlış,insanları birşey yapmak zorunda bırakmışsınız tepki vermişler haklı olarak.
Bant arkadaşlarınız ziyaret edeceklerdi topladığınız kadarı ile yardım edecek ve kendi işlerine doneceklerdi,niye daha fazlasını yapmaya çalışıyorsunuz beraber gideceğiniz arkadaşlarınızın durumu belli.
Ayrıca çocuk esirgemede yaşayan çocuklara devlet sizden benden iyi bakıyor,az kafası çalışırsa liseden sonra memur olup sizin kazandığınızı 2ye 3 e katlayacak para kazanmalarını sağlıyor kolaylık veriyor.
Yani bende vatandaşımızı anlamıyorum çocuk esirmemedurumuny eski doğu bloku ulkelerinin yurtları gibi mi zannediyorlar nedir ?Uç kuruşluk maaşınızla milleti zahmet altına bırakıyorsunuz.
O çocukların yamalı bir kıyafeti bile yoktur,devlet bakıyor buyutuyor,besliyor.
Babam bana okadar bakmamıştır yani.
Bir yorumcunundediği gibi uzun sureli arkadaşlık kurmayacaksanız gereksiz bir girişim olmuş.

iyi demişsiniz hoş demişsiniz de üç kuruşluk maaş vs olmamış. bu iş olmaz da başka iş olur. o kampanya ile toplanan ameliyat paraları nereden geliyor sanıyorsunuz? bizim üç kuruşluk maaşlarımızla işte. yapmayın yani bu kadar da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…