çocuk esirgemeden alnan çocuk

irem123123

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2012
40
0
0
İstanbul
kızlarr anneme cocuk esirgemeden çocuk alması için ikna ediyorum. 12 yasında kız alalım dıyorm. ben seneye ünive gidicen hiç değilse yanında durur dıyorum tek kalmazsın diyorum. Annem 50 yasında. Komsu arastırmıs devlet esirgemeden cocuk alanlara aylık 630 tl veriyormuş parasında değiliz kardes istiyorum ben. bize verirlermi yaş sınırı varmı

Siz kardeş mi istiyorsunuz yoksa anneniz yalnız kalmasın diye mi düşünüyorsunuz anlayamadım.Benim bildiğim kadarıyla evli çift olması, maddi durumunun iyi olması, ev koşullarının uygun olması gerekiyor sanıldığı kadar basit bir durum değil.Daha iyi bilgisi olanlar detaylı bilgi verebilir.

ben istiyorum kardes ve annem bana cok alışık ben yurt dısına okumaya gidince annemn yanında durusun annem onu okutsun yani kız büyüyüp belli yastan snra hayata atılıp kötü yola düşmektense bnm aılemde olması yetişmesi onu en iyi şekilde okutup hayatını kurtarmasını istiyorum. yaş sınırı yok dimi

öyle her ünıversıteye kızı gıden kadın çocuk esırgemeden evlatlık alsaydı ne olurdu halımız
nıyetınız ıyı olabılır bılmıyorum ama bunun bır çok aşaması var
öyle haa dıye vermezler
maddı durumunuz, evınız, aıle yapınız herşey araştırılır

ama yanlış anlamayında, 5O yaşında bı kadına evlatlık vermelerınıde onaylamam

yurtta kalan her kız kötü yola mı düşüyo,çok büyük bi zan bu, tabiki kötü olaylar yaşanabiliyo ama pırıl pırıl gençlerimiz de var üstelik devlet bu çocuklara memuriyette öncelik verir

Siz kaç yaşındasınız merak ettim yaşınız küçük galiba bazı şeyleri düşünemiyorsun ne yani yetiştirme yurdundaki çocuklar siz almazsanız kötü yolamı düşecek ilk başta ben mi yanlış anladım diyordum ama gayet doğru anlamışım insanlar oyuncak değil, siz almazsanızda hayatı kurtulur merak etmeyin.

öyle kolay değil o işler malesef
bir tanıdığımız seneler önceden talepte bulunmuştu daha yeni sıra geldi kendisine
yani size sıra gelene kadar siz üniversiteyi bitirip dönersiniz bile..
hem bu çok ciddi bir şey.evlat edinecek kişinin gerçekten isteminde samimi olması, maddi-manevi hazır olması lazım.. geçerli bir sebebi olmalı

sanırım hayatı kurtulsun demek istedı
en azından ben öyle anlamadım

yalnız bana annenıze bakıcı arıyorsunuz gıbı geldi bılmıyorum tabı muhtaç faland eğildirde bazen işleride görsun alışveişede gıtsın işede yarasın yanı 12 yaş ne çocuk ne ergen başı çabuk eğilir nede olsa ne bılım bana ben gıdınce annem yalnız kalmasın düşüncesi çok masum gelmedı

Çocuk alamazsınız.(!)
Hele öyle ben istiyorum, annem yalnız kalmasın diyerek hiç alamazsınız.(!)
Keşke biraz araştırsaydınız, en azından kuruma mail atsaydınız. Konu açmanıza bile gerek kalmazdı.
He dert hayat kurtarmaksa elbette yardım edip bakım üstlenebilirsiniz.
Bunun için çocuk almanıza(!) gerek yok.

Sen bu dusunceden vazgec. Annen yalniz kalmasinmis. O zaman baska alternatifler bul annenin yalnizligina. Kurslara gitsin, konu komsu cagirsin, gunler duzenlesin, yalnizligini boyle gidersin.
Bahsettigin sey cocuk cunku. Her insan gibi derdiyle, hastaligiyla, naziyla, masrafiyla geliyor, robot degil. Cocuk edinmek oyle iknayla olacak birsey degil. Annen pesinden kosturbilecek mi 12 yasinda kizin, okula, universiteye gonderebilecek mi, sorunuyla, hastaligiyla ilgilenebilecek, yuvasini yapabilecek mi ilerde? Ayni sana verdigi imkanlari yeni evladina da gonullu verebilecek mi?
Sadece bugunu dusunuyorsun, kardes olsun, annem yalniz kalmasin. Sig dusunuyorsun, hadi evlat edinelim demek o kadar basit degil. Annen de bunu bilerek istememis, sen de fazla usteleme, cunku ilerde derdiyle sen ugrasacak degilsin.

senin o bahsettiğin koruyucu ailelik tatlım,evlatlık gibi değil,bambaşka birşey.
Kendini ifade ediş tarzın pek hoş olmamış ama düşündüğün hoş bir olay.
koruyucu aileyi yaygınlaştırmak için çok da güzel bir projeye imza atıldı,GÖNÜL ELÇİLERİ isimli...Sıksık takip ettiğim de bir sitesi var,en son benim memleket zirvedeydi ama şimdi epey gerilemiş,koruyucu ailede.Şimdi baktım da yirmi bin dörtyüzkırkyedi çocukla mersin ili önde gidiyor
bu dediğinizi yapan yüzbinlerce aile var,hiç küçümsenecek bir rakam değil.Halihazırda bir ailesi olan çocuk,sorunlu ev ortamı ve yuva ortamının dışında sağlıklı bir evde yetişiyor.Bence çok güzel bir proje,zaten bu tarz konular hep ilgimi çekmiştir,inşallah okulum bitince bu veya benzer bir projede çalışırım..

Cocuk esirgemeden cocuk almak kolay degildir yillardir kendilerine sira gelmesini bekleyen ciftler var siz simdi basvursaniz bile size siranin ne zaman gelecegi malum cunku oncelikleri evli ciftlerdir.Ayrica komsunuz neden aylik 630 tl maasi arastirmis hic dogru bulmadim hem devlet evlat edinenlere aylik maas vermiyor eger yurttaki cocugu ailerine verilirse belirli miktar maas bagliyorlar diye biliyorum aile ortaminda kalsin diye sirf maddi durum icin cocuklarini veren ailelere veriliyor diye biliyorum.

Bu arada "hiç değilse yanında durur" mantığıyla çocuk değil kedi bile alınmaz eve.
Annen zaten hayatını sana bakmaya adamış,bari üniversiteye gittiğinde nefes alsın kadıncağız.Yapmak istediklerini yapsın,sorumluluk duygusundan bi nebzecik uzaklaşsın...
Çok bencil düşünüyorsun...

petshoptan köpek mi alıyosun arkadaşım, anneme ben yokken yarenlik etsin diye evlatlık mı alınır ,allah aşına bu çok büyük bi sorumluluk vermiceklerinden eminim çünkü çok teferruatlı prosüdürleri var ama yinede yorum yazma ihtiyacı duydum

Merhaba,
Forumda evlat edinme topiğine az biraz baksaydınız keşke... Yıllardır evlat hasretiyle yanıp tutuşan ve bir sürü prosedürle de uğraşan ailelerimiz var. Ne hikayeler var, ne ayrıntılar istiyorlar bir bilseniz... Öyle ha deyince "evlat" alamazsınız Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan. Birincisi, anneniz 50 yaşında. Dediğiniz gibi 12 yaşında bir kız belki olabilir ama işin para kısmı bana menfaati çağrıştırdı kusura bakmayın. Belki kötü niyetle yazılmadı, ama öyle yansıyor okuyanlara diye düşünüyorum. Ayrıca onun prosedürleri zaten 6 ayınızı alır, beklemeyi de katarsanız anneniz için kaldırabileceği bir yük mü düşünmek lazım. Hem evlat edinme iknayla olacak iş değil, pazardan mal almıyorsunuz o da en az sizin kadar hak sahibi olacak herşeyde. Anneniz, size gösterdiği şefkati, ilgili, sevgiyi ona da göstermeli, derslerine yardımcı olmalı, dinlemeli, dertleşmeli... Tüm özveriyi göstermesi gerek, anneniz bunu kaldırabilecekse düşünün derim ama çok zor. Hem evlilere daha öncelik veriliyor.
Bence siz vazgeçin bu "ikna" çabasından. Hem madem anneniz size vakfetmiş hayatını, biraz bence kendi de kafasını dinlesin, siz okulunuzu bitirene kadar ayrı yaşayın, sizin de ayrı bir birey olduğunuzu ve hayatınızı kurmanız gerektiğini anlaması lazım, şimdi yanında olunca çok fark etmiyordur.

Evlat edinmenin anlamını bilmiyorsunuz heralde?

Koruyucu aile denen bir kavram var o çok daha mantıklı. Bir tanıdığım var bu şekilde. Kızın ailesi felan var ama koruyucu ailesinin yanında kalıyor, daha güzel imkanlarda bakılıyor okutuluyor vs. Bu daha güzel birşey. Fakat bu şekilde MAAŞ bağlanmıyor sanırım üzgünüm.

Nemesis arkadaşın dediği, bir insandan bahsediyorsunuz..
Anneniz yalnız kalmaz, hem 12 yaşında iş miş de yapar evde..
Niyetinizi bilmiyorum ama, bu üslupla hiç hoş şeyler çağrıştırmıyorsunuz..

Bence de yazış şekliniz yanlış anlaşılmaya çok müsait olmuş. Bir çocuğun annesi olmak çok ciddi bir karar. Sizin ikna etmenizle değil annenizin istemesiyle olacak bir şey. Ve burada önemli olan annenizin yalnız kalmaması değil, o çocukla annenizin gerçek bir anne-kız ilişkisi kurması ve mutlu olmaları. Ayrıca da bildiğim kadarıyla ben 3 yaşında bir çocuk istiyorum, 5 yaşında bir çocuk istiyorum gibi bir seçenek yok. Annenizin yaşına göre kaç yaş çocuğunun aileniz için uygun olduğuna karar veriliyor. Şu an kaç yaş olduğunu hatırlamıyorum ama belli bir yaş sınırı da var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…