çocuk esirgemeden alnan çocuk

annenize hizmetçi aradığınızdan alamazsınız bakkaldan bişey almıyorsunuz zaten konuşma tarzınızı hiç beğenmedim helede para mevzusunu

sizin bahsettiğiniz koruyucu ailelik. evlatlıktan farklı bir uygulama bu.
onun için de ayrıntılı incelemeler yapıyorlar. farklı bir niyetiniz varsa vermezler... koruyucu ailedeki amaç çocukların aile sıcaklığında büyümelerine destek olmaktır. başka niyetler ile başvurmayın lütfen.

sadece ilk mesaja göre yorum yaptım.

yurttan çıkanlar kötü yola düşmüyorlar canım. endişe etme.
art niyetli olduğunu düşünmüyorum ama konu hakkında çok bilinçsiz olduğunuz belli. iyice araştırın.

yenGEnC;
benim bildiklerim de sizin bildiklerinizle paralel. doğru bilgilendirme için teşekkürler...
--
yurt dışında uzun süredir yapılan bir uygulama bu. ama maalesef kötüye kullananlar da oluyor. devletin çok sıkı kontrol etmesi şart.

bu haberi ilk kez eşimle radyoda dinlemiştik. haber bittiği gibi ne güzel bir uygulama dedim.
bilinçli ve gönüllü kişiler için, maddiyat sorunu olmadan, oradaki çocukların, gençlerin yetişmesinde katkıda bulunmak çok güzel bence.
gelen para, çocuğunun eğitimi ve ek ihtiyaçları için harcanmalı. temel ihtiyaçlarını her türlü karşılayabilir buna gönül veren bir aile.

çocuk eğitiminde bilinmesi gereken her şeyi yeterince bildiğimi düşünüyorum, bu bilgilerimden Allah nasip ederse, kendi çocuklarım, yeğenlerim, çevremdekiler de yararlanacak, yararlanıyor ama sadece onların yararlanması yetersiz geliyor bana. mümkün oldukça fazla kişiye ulaşma çabası göstermek isterim. gönüllülük çalışmaları dışında, yine koruyucu aile fikri bana güzel geliyor.
yaş ilerledikçe evlada, geline-damada sarmak yerine, bir gencin yaşamında, eğitiminde, geleceğinde yol gösterici olmak çok kutsal benim gözümde.

çok güzel bir uygulama ama, kötü niyetli girişimlere karşı çok sıkı denetlenmeli. bu konuda gerekli titiz çalışmalar yapılıyordur diye biliyorum, umarım yanılmıyorumdur. birkaç yıl içinde, geridönütler ile uygulamanın başarısı ve amaca hizmeti hakkında daha net ve doğru fikirler edinilir.
o çocukların yurtlar yerine, aile ortamında büyümeleri, hem onlar için hem de devlet ve toplum için daha iyi olur diye düşünüyorum.

Ailesi olmayanlar kötü yola dusmuyor.lütfen sozlerinize dikkat edin.siz kardes değil kedi yavrusu arıyorsunuz.alacağınız paranın bile hesabını yapıyorsunuz.neyseki size bu şartlar altında çocuk filan vermezler.o yüzden icim rahat,

Bu arkadaş Tam olarak Doğru kelimeleri kullanmamış olabilir, ama niyet kötü degil bence. Çoçuk esirgeme kurumları vs. Kurumlarda çoçukların başlarına gelenleri, ne şartlarda yaşadıklarını az çok haberlerde, gazetelerde görüyoz.Hem anneme yoldaş olur, hemde sıcacık bir yuvada büyür demek istemiş. Nesi kötü ki bunun!

Evlat edinilen cocuga nasil bir gelecek saglanir onu iyice bir dusunmek lazim. Asil amacin ne oldugunu iyice sorgulamak lazim. Amac sadece anneniz yalniz kalmasin diyeyse eger evcil bir hayvan alabilirsiniz. Tabi ki hayvana bakacak durumunuz var mi, ona nasil bir yuva saglayabilirsiniz onu da dusunmek lazim. Sonradan bakamayip disari verecekseniz, hic bulasmayin derim ben.

onun baya ayrıntısı var canım öyle hemen çocuk vermiyolar. yaş sınırı var. anne baba olucak aynı zamanda. belki koruyucu aile olarak verilebilir ama tek yaşayan 50 yaşında bir bayana verirlermi onuda bilmiyorum açıkçası.

çocuk esirgemeden tanıdığım tam 3 kişi oldu. hani çıkınca kötü yola sapmıyolar falan diyen arkadaşlar varya ona istinaden yazıyorum. ha şuda olabilir benim tanıdığım 3.ü istisnadır belki.

1. si lisede sınıf arkadaşımdı lise 1 de biriyle kaçtı.
2. bizden üst sınıftaydı hamile kaldı hatta okula gizli kameralar falan girmiş haberlere çıkmıştı o sene okul kızın tahsil hayatı sona erdirildi zorunlu olarakki bunuda çok adaletsizce buluyorum. eğitim hakkınıda sonlandırarak tamamen kaybetmiş olduk o bireyide.
3. sü ise çok yakınım. yurtta 18 yaşına girmesine bir kaç ay kala orada askerlik yapan biriyle kaçarak evlendi. evlendiğinede insan demeye bin şahit ister ama kendiside bunu biliyomuş evlenirken. bana söylediği kaçarak evlenmesinin tek nedeni 18 yaşımıza gelince bize had artık güle güle diyolar. yurtla falan bi alakamız kalmıyo dedi. nekadar doğru bilemem. gerçi yazacaklarımdan sonra nekadar tutarsız olduğunu anlarsınız.
kendisinin 2 çocuğu oldu. biri 9 erkek biri 5 kız ve eşi hapse girdi. kv görümce vs. yardım ediyolardı maddi olarak. ısrarla kendisi çalışmıyodu. hangi işe soktularsa ayrıldı. kv evini benim mahalleme taşı çocuklarına ben bakıyım sen çalış falan bisürü seçenek sunuldu kendisine. ısrarla yapmadı en son oğlunu kv ye bırakıp kızını alıp ki kızının bilinmemesi gereken bişeye şahit olduğu için götürüldüğünü düşünüyorum. kaçtı ve gitti. kendisiyle eşi görümcesi kv si görüşüyo ısrarla 6 aydır kızıylada görüşmek istiyolar ama kızdan haber yok. face iyle ilgili araştırmalardan anladığımıza göre hiçte iyi yolda değil.

omu kötü yaşadıklarımı onu kötü hale getirdi bilemem. gerçi benim düşüncem anne babasıyla büyüyen nice kötü insanlar var. bu yüzden benim gördüklerim istisna olabilir pek tabi.

Son düzenleme:
İşin ucunda bir kardeş edinme mi yoksa kötü amaçlı bir niyet mi var çözemedim eger sırf parasında ve annenize bakıcı niyetindeyseniz yol yakınken vazgecin derim sorunuzu tam algılayamadım ben kusura kalmayın !!!! Öle manavdan elma armut değil bu bir birey sahiplenme kollama ömür boyu bir sorumluluk öle bu konuda asırı hassasım rabbim bütün öksüz veyetimlerimi korusun

1- Öyle ha diyince olmaz o işler.
2- Çocuk esirgemedeki her çocuk kötü yola düşer gibi lanse etmişsin.Yok öyle bir şey.
3- Çocuk istemendeki asıl amaç annene baksın evin işini gücünü yapsın ise hiç yorulma.Bir bakıcıyla ve bir temizlikçiyle bu sorunu
çözersin.
Alacağınız çocuk reşit olunca kötü yola düşer artık napalım (!).
4-O 630 tl yi öğrenen komşunuza söyleyin.O da alsın bir çocuk ona da verirler 630 tl (!).
5-Güzel bir olay bu kadar mı kötü anlatılır'a verilecek en güzel cevap bu konunun linki olurdu.

uslubunuz hiç hoş değil .iyi niyet de göremedim hiç kusura bakmayın .parasında değilseniz eğer neden parasından bahsetme gereği duydunuz ki ? ne amaçla ne niyetle o miktarı belirtme gereği duydunuz hiç anlamadım .hadi yine parasında olmadığınızı varsayıp o ücreti belirtmenizin amacını, cocugun bakım ücreti olarak belırtmek istediğinizi düşünelim .devlet o parayı vermezse o çocuga bakamaz mısınız ? bakamazsanız neden cocuk alıyorsunuz ?

ayrıca anneniz yalnız kalmasın diye çocuk alınmaz .İnsandan bahsedıyorsunuz hanımefendı bitkiden degıl !

Son düzenleme:
Gerçekten iyi ailelere çocuk edinebilme gibi bir yasanın olması güzel.Hem evlat eksilikiğini hissetmiyorlar,hem sevap işiliyorlar hemde o çocuğa iyi gelecek verebilirlerse topluma bir insan kazandırıyorlar.
Yalnız İremcim bildiğim kadarı ile,
*Medeni Kanunun 306. maddesine göre evli olmayanların birlikte evlat edinmeleri mümkün olmadığı gibi, eşlerin de ancak birlikte evlat edinebilecekleri, tek başına evlat edinemeyecekleri hükmü getirilmiştir.
gibi bir yasa var.

evlatlık değil de annene bakıcı arıyor gibisin. gerçekten alınca çocuğu okutucak mısın? annen kendi kızı gibi mi görecek yoksa ayak işlerini mi yaptıracak?

bizim eve iş yapmaya gelen kadın war zaten. Ordaki cocuklar anne baba sevgisinden yoksun işin parasnda değiliz allaha skür durumumuzda cok ıyı. biz sadece alıp buyutmek istiyoruz . Yaşayamadıgı mutluluğu görmedği sıcak alıe ortamnı görsün istiyoruz. işin parasında filanda değiliz. Evet bn ünive gidince annemn yanında kalıcak gezip tozacaklar cocuk yasayamadıgı seyleri yasıcak ayrıca küçük bi çocuga iş yaptırıcak kladar da aciz bi insan değilizi ! evmze kadın geliyo zaten

Neyse ki çocuklar aile edindirilirken bir sürü prosedürü var, her önüne gelene vermediklerine sevindim açıkcası

sanki eve kedi köpek almaktan bahsediyosunuz......
anneniz sıkılmasın yalnız kalmasın oyalanacka bişey olsun,gezecek arkadaşı olsun diye ,hhaa bu arada onun dahayatı kurtulur !!!!!!!! diye çocuk ALAMAZSINIZ!!!!!!!!!!!!

niyetin iyi olsa bile,seçtiğin kelimeler,kurduğun cümleler o kadar kötüki

bak,eşimde bende ilerde koruyucu aile olmayı çok istiyoruz.şu an maddi durumumuz pek elvermiyor ama ilerde şartlarımız düzelirse ilk önceliğimiz bu olacak..

hatta yıllar önce çok araştırmıştım koruyucu aile şartlarını,şimdi ki şartlar nedir bilemiyorum ama o zamanlar çocuk 18 yaşına gelene kadar yurtta kalıyor ve sadece haftasonları,bazende izinli olarak hafta içi bizde kalabiliyor.okul ve kişisel tüm masrafları koruyucu aileye aitti.

başka bir insanın evladını,evlat yerine koymaktan bahsediyoruz.hele burda evlat hasreti çeken onca anne varken lütfen biraz daha duyarlı olalım..

Ayyy kızlar ilk konuyu okuyunca kızım geldi gözümün önüne içim cız etti öylede anlatmış ki annesine bakıcı ve parasıda var diyor amaç açıkça ortada bu niyetle istiyorsanız inşallah alamazsınız insan bu manavdan domates almaya benzemez ben bile düşündüm teklif gelmişdi Müslüman aileye Müslüman bebek vermek istiyoruz kabul edermisin dediler tam bir hafta düşündüm yapamadım evlatlarımdan ayrı haksızlık yaparımda Rabb'ime hesabını veremem hem 4 çoçuk zor olur diye

Hala alıp büyütmek istiyoruz falan diyorsun sanki barınaktan yavru kedi alıyorsunuz

İnsanlar evlat edinmek için yıllarca uğraşıyor, ailelerine bir üye daha katılsın, onları sevsin, anne-baba desin diye hayaller kuruyorlar.
Sen de kalkmış ona yaşayamadığı şeyleri yaşatıcaz, gezidircez v.s. diyorsun, sanki sevabına evine alıyorsun...

O zaman şöyle sorayım ;
Neden 12 yaş?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…