• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuk eski eşimin üstüne geçmez değil mi?

He o kısımı bilmiyorum tekrar nikah şartı var mı yok mu ama varsada çok saçma yani belki evlenmeyecek ama cinsel ilişkisi devam edecek, boşandığı kişiyede haksızlık bedavadan çocuk gelicek kütüğüne sonra mahkemeler uğraşsın dursun
maalesef

iddet kaldırtmak "ben tekrar evlenecem, eski kocamdan hamile olmadığımı kanıtlamak istiyorum" demek. tekrar evlilik durumuyla başvurmadan iddet kaldırtmak diye bişey ben hiç görmedim. davasını bile açamıyordur muhtemelen.

ki bu da hep vardı medeni kanunda tee 90'larda Gülay bilmem ne diye bir belediye başkanı vardı o yapmıştı, hatırlıyorum. 4 ay sonra mı ne tekrar evlenmişti.

tamam bunu anlıyorum zaten biliyorum da

ama kadın evlenmemiş işte tekrar
tekrar evlenmek istemediğin sürece

can sıkıntısından mahkmeye gidip, ben hamile değilim kiiii, diyerek iddet kaldırtamıyorsun, onu diyorum ben...
İşte hamilelik vs olmaması için bu süre yani ilişki ve sevgili vs olabilir ama hamile kalmak deli cesareti

maalesef

iddet kaldırtmak "ben tekrar evlenecem, eski kocamdan hamile olmadığımı kanıtlamak istiyorum" demek. tekrar evlilik durumuyla başvurmadan iddet kaldırtmak diye bişey ben hiç görmedim. davasını bile açamıyordur muhtemelen.

ki bu da hep vardı medeni kanunda tee 90'larda Gülay bilmem ne diye bir belediye başkanı vardı o yapmıştı, hatırlıyorum. 4 ay sonra mı ne tekrar evlenmişti.
Bende genelde kaldırıp evlenenleri duydum hep ama evlenmesede bunu yapabilmesi lazım, kadın sevişecekse evlenecek kuralı gibi bir şey olmuş, erkeklere hiçbir bekleme kural kaide yok

Eğer boşandıktan sonra iddet muddetinin kaldırılması ile ilgili bir başvurunuz yoksa bu durumda bebek zamanında da doğsa eski eşin üzerine yazılır gibi...Ben öyle anladım
emin değilim ben

doğum esnasında 300 günü 1 ay geçmiş olacakmış (zamanında doğarsa)

bu durumda kan bağı otomatik kurulmuyor ve nüfusu otomatik geçmiyor olabilir

zira bu durumda kan bağı otomatik kuruluyor olsa o zaman iddet süresi neden var?

o zaman 5 sene sonra doğan çocuk da (kadın başkasıyla evli olmadığı sürece) otomatik son evli olduğu kişiye yazılırdı? niye yazılmıyor öyleyse?

Aynen öyle oluyor benim bir tanıdık var çocuk eski eşine kaydoldu alamadılar hatta öteki adamla da evlendi ama çocuk halen eski eşte kayıtlı mahkeme şuan izin vermiyo DNA testşne
Bende duydum çok zor ve uzun oluyomuş dna testi kısmına getirmek bile, babalık davası olacak soyad değişecek bir sürü iş

Zaten alamaz canım iddet süresinde hamile kalmış zaten 18 e kadar çocuk eski eşe kayıtlı sonrsı da mahkeme
iddet süresi hamile kalmaya değil doğum yapmaya göre hesaplanıyor. o süredeiçinde bebek doğarsa otomatik olarak eski eşe kaydediliyor, o tamam

ama bu kadın iddet süresinden sonra doğum yapmış oluyor, kendi dediği bu.

emin değilim ben

doğum esnasında 300 günü 1 ay geçmiş olacakmış (zamanında doğarsa)

bu durumda kan bağı otomatik kurulmuyor ve nüfusu otomatik geçmiyor olabilir

zira bu durumda kan bağı otomatik kuruluyor olsa o zaman iddet süresi neden var?

o zaman 5 sene sonra doğan çocuk da (kadın başkasıyla evli olmadığı sürece) otomatik son evli olduğu kişiye yazılırdı? niye yazılmıyor öyleyse?
İnşallah benim dediğim gibi değildir ama neden iddet muddeti denen süre 300 gün o zaman

İnşallah benim dediğim gibi değildir ama neden iddet muddeti denen süre 300 gün o zaman
yahu işte 300 gün
çünkü boşanmadan 1 gün önce seviştilerse 300 güne kadar doğurcak en geç

o yüzden 300 gün.

ama burada 300 günden sonra doğuyor çocuk o yüzden otmatik nesep olmayabilir- avukat bilir tabi

zira iddet bitttkten sonra da hala daha doğan her ç cuk otomatik eski eşin nüfusuna kaydedilse kadın evlenmediği sürece 20 sene sonra doğurduğu da otomatik eski eşe yazılsın o zaman...

Hayır . Hamilelik başlangıcı iddet süresinde
yahu değil işte:

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi kararı. Evlilik devam ederken veya evliliğin sona ermesinden başlayarak üçyüz gün içinde doğan çocuğun babası kocadır. Bu süre geçtikten sonra doğan çocuğun kocaya bağlanması, ananın evlilik sırasında gebe kaldığının ispatıyla mümkündür.

yahu değil işte:

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi kararı. Evlilik devam ederken veya evliliğin sona ermesinden başlayarak üçyüz gün içinde doğan çocuğun babası kocadır. Bu süre geçtikten sonra doğan çocuğun kocaya bağlanması, ananın evlilik sırasında gebe kaldığının ispatıyla mümkündür.
Teşekkür ederim doğrusunu öğrendim. Dediğiniz gibi

Back
X