• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuk eski eşimin üstüne geçmez değil mi?

Siz de feminstlik oynacagim diye mantiksiz seyler zorlamasaniz mi? 😄Olay birilerinin sevismesini engellemek degil soy bagini karistirmamak.
Adam birini hamile biraksa sorun degil evet Kadin cocugu kendi dogurdugu icin annesinin belli olmamasi diye bisey soz konusu değil ama babasinin kim olduğu belirsiz kalabilir. Eskiden bunu anlamak gunumuzdeki gibi kolay da degildi. Bu kuralin bi amaci mantigi var.
Suanda zaten bi raporla hallediliyor yapmak istemeyenin kendi sorumsuzlugu.
Günler sonra mesajıma cevap vermişsiniz zahmet edip okusaydınız aşağıda aynısını yazmışım. Üstte “evlenme şartı” ile kaldırılıyor yazdığı için M migrenimsi onun bilgisi sonrasında bu uygulamayı saçma buldum -kendiside sonradan düzeltti- “neden kadın için evlenmek şart olsun” kısmına atıf gibi düşünebilirsin.
Raporla kaldırıldığı bilgisinide sonra başka üyeler yazmış, doğrusunu öğrenince böyle bi durumda “her kadının ilk yapacağı şey bu olmalı o zaman” dedim başka bir mesajımda. Edit eklemişim okumuyosunuzda heralde.
Konu karşılıklı mesajlarla ilerlemiş bir konu her şeye sazan gibi atlamadan önce konu bütününü okumanızı tavsiye ederim.

İddet bana saçma gelen bir konu olmuştur. Ta ki bu konuyu görene kadar. İddet zaten 300 gün siz hangi ara birinden çocuk yaptınız ya. Nişanlınızdan olduğuna emin misiniz? İddet dolmadığı için yasal olarak eski eşinizin kabul edilecek

O durumda babalık davasinacarsiniz nisanliniza , eski eşe de nesebin reddi
herhangi bir insan gidip bir erkeğe "nesebin reddi" diye bir dava açamıyor hanımefendi. nesebini reddedebilecek kişi nesebin sahibi çünkü.
o davayı açabilecek kişi söz konusu erkek sadece (ya da çocuğa kayyım atanması falan gerekiyormuş, uzun uzun meseleler)

sadece ve sadece kendinin olmayan çocuk üstüne (bi şekilde) kaydolan adam gidip o davayı açabiliyor -adam öldüyse işler iyice karışıyor. her ayrıntıyı ben de bilmiyorum.

ya da büyüyünce çocuk dava açabiliyor.

he halükarda kadın öyle bir dava açamıyor.

bir adam o davayı açmadığı (ya da ölmediği) sürece de herhangi başka bir erkek gidip "aha da bu çocuk benim" diyemiyor. yasamız böyle.

sizin dediğiniz gibi kadının açabileceği davalar olsaydı kadın burada bu kadar dertlenmezdi zaten, değil mi?

Günler sonra mesajıma cevap vermişsiniz zahmet edip okusaydınız aşağıda aynısını yazmışım. Üstte “evlenme şartı” ile kaldırılıyor yazdığı için M migrenimsi onun bilgisi sonrasında bu uygulamayı saçma buldum -kendiside sonradan düzeltti- “neden kadın için evlenmek şart olsun” kısmına atıf gibi düşünebilirsin.
Raporla kaldırıldığı bilgisinide sonra başka üyeler yazmış, doğrusunu öğrenince böyle bi durumda “her kadının ilk yapacağı şey bu olmalı o zaman” dedim başka bir mesajımda. Edit eklemişim okumuyosunuzda heralde.
Konu karşılıklı mesajlarla ilerlemiş bir konu her şeye sazan gibi atlamadan önce konu bütününü okumanızı tavsiye ederim.
valla pratikte düşünecek olursak

ben evlenmek istedim diye gittim başvurdum hastaneye
rapor aldım, gebe de değilim, kaldırdım iddeti, tamam buraya kadar
sonra da vazgeçtim anacım evlenmedim, nikah masasından kalktım hatta

olur mu olur, ne yapacaklar "olmaz saylanmaz, iddetini geri koyduk" mu diyecekler :D
yani başvururken ben evlencem ben diye başvurmayı şart koşuyoduysalar bile saçmaymış o zaten
öyle şart koşuyorlar diye sanıyordum burada şart değil dediler, düzelttik bu hatamızı, evet öğrenmiş olduk.

valla pratikte düşünecek olursak

ben evlenmek istedim diye gittim başvurdum hastaneye
rapor aldım, gebe de değilim, kaldırdım iddeti, tamam buraya kadar
sonra da vazgeçtim anacım evlenmedim, nikah masasından kalktım hatta

olur mu olur, ne yapacaklar "olmaz saylanmaz, iddetini geri koyduk" mu diyecekler :D
yani başvururken ben evlencem ben diye başvurmayı şart koşuyoduysalar bile saçmaymış o zaten
öyle şart koşuyorlar diye sanıyordum burada şart değil dediler, düzelttik bu hatamızı, evet öğrenmiş olduk.
Aynen öyle düzeltip edit eklediğim halde feministlik taslamak oluyomuş 😄

Eski eşin de elalemdan yaptigin cocugu ustune almaya merakli degildir ne degerli saniyorsunuz. Düzeltilir oyle bisey olursa da.
Bu kadar baskasiyla seks yapcaksaniz basit bir hamile olmadiginizi gosteren raporla o sureyi kaldirabilirdiniz.
Erkek meraklı değil ama devlet iddet süresinde Doğan cocuğu otomatikmen eski eşin üzerine kayıt yapıyor ki basitte değil düzeltilmesi.

Eski eşin dava acması gerek nüfusa kayıttan sonra soybagının reddi davası ki oda uzun sürüyor adli tıp DNA testi vs uzun sürüyor boşanma davasından daha karışık soybagının reddi davası.

Eski eş dava açmıyorum derse ayıkla pirincin taşını sırf huzurları bozulsun diye,ki adam sorunlu biriymiş .

Bir tanıdığım bu dava ile uğrasıyor 1 yıldır ama daha sonuç yok.

herhangi bir insan gidip bir erkeğe "nesebin reddi" diye bir dava açamıyor hanımefendi. nesebini reddedebilecek kişi nesebin sahibi çünkü.
o davayı açabilecek kişi söz konusu erkek sadece (ya da çocuğa kayyım atanması falan gerekiyormuş, uzun uzun meseleler)

sadece ve sadece kendinin olmayan çocuk üstüne (bi şekilde) kaydolan adam gidip o davayı açabiliyor -adam öldüyse işler iyice karışıyor. her ayrıntıyı ben de bilmiyorum.

ya da büyüyünce çocuk dava açabiliyor.

he halükarda kadın öyle bir dava açamıyor.

bir adam o davayı açmadığı (ya da ölmediği) sürece de herhangi başka bir erkek gidip "aha da bu çocuk benim" diyemiyor. yasamız böyle.

sizin dediğiniz gibi kadının açabileceği davalar olsaydı kadın burada bu kadar dertlenmezdi zaten, değil mi?
Kadın açsın demedim dava çeşitlerini yazdım az bı sakin. Eski koca da açar zaten o da ayı, çocuk diye uzerinde görünsün istesin

Bu nedenle soybaginin nisanlinizdan oldugunu ispat vasitasi olacak bir dava acin. Tarih goremedigim icin yukarida yazdiklarimin tehlikesi var mi yok mu size soyleyemiyorum. Nisanlinizla evlenmek icin basvurularinizi yapin gebeligin de yeni kocadan oldugunu ispat edin
Bunu şuan ispat edemez ki. Teorikte mümkün değil. Nişanlısıyla da iddet süresince evlenemez. İddet süresini kaldırmak için rapor alıp mahkemeye vermeye kalksa hamile olduğu için çocuk otomatikmen eski eşten olarak kabul edilir ve iddet kalkmadığı gibi nişanlısıyla evlenemez. Çocuğun nişanlısından olduğunu ispat etmesi imkansız bir durum. Ancak doğumdan sonra eski eş Red davası açarsa çocuktan alınacak dna örnekleri ile uzun yıllar uğraşırlar.

Erkek meraklı değil ama devlet iddet süresinde Doğan cocuğu otomatikmen eski eşin üzerine kayıt yapıyor ki basitte değil düzeltilmesi.

Eski eşin dava acması gerek nüfusa kayıttan sonra soybagının reddi davası ki oda uzun sürüyor adli tıp DNA testi vs uzun sürüyor boşanma davasından daha karışık soybagının reddi davası.

Eski eş dava açmıyorum derse ayıkla pirincin taşını sırf huzurları bozulsun diye,ki adam sorunlu biriymiş .

Bir tanıdığım bu dava ile uğrasıyor 1 yıldır ama daha sonuç yok.

Dava acmiyorum diye bir sey yok o acmiyorsa konu sahibi cocugun kimden oldugunu iddia ediyorsa ona babalik davasi acabiliyormuş bu sekilde de soybagini duzeltme yolu varmiş suresini vs bilmem tabi. Yanlissa duzeltsinler. 🙄

Hem soybagi reddi yapmazsa nafaka ödemek zorunda kalmaz mi bu adam? Ne diye elin cocugunu nufusunda tutmak istesin bilemedim.

Iddet suresi içinde dogan cocuk kanuni karine gereği bosandiginiz eşten sayılır.. aksi ispatlanabilen karine. Eski eş dava açacak soytarının reddi, çocuk yada kayyimij dava açabildiği durumlar var. Kamu düzeniyle ilgili bu durum, yani muhakkak dava yoluna gidildiğinde düzeltilir, ama dna testi yapilir . Yapılmak zorunda.
Şimdi bunları düşünmek yerine hamileliginizi ve çocuğunuzun sağlığını dusunun.
Daha sonra bir avukattan hukuki danışmanlık alın. İşinizi sansa bırakmayın.

Back
X