Çocuk evliliğin altını üstüne getirirmiş

Trizomi13-15

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2016
318
267
103
37
Merhaba bayanlar.. eşimle çat pat saygılı sevgili bi ilişkimiz vardı 5 yıldır.. herkes gibi anlaşmaxlıklarda oldu gönlümüzü aşdık birbirimizin.. bu yıl sanki bi değişti eşimi yeni yeni tanıyorum değişik huylarını öğrendim çok önemli olan..bebeğim var 5.5 aylık bebekten sonra böyle oldu.. içimdede bi his sanki aldatılıyorum sanki bi haltlar yedi gibi geliyor.. bi soğukluk sezinliyorum aramızda bazen çok iyi olmamıza rağmen.. beni son zamanlar her konuda çok sıkmayada başladı.. bilmiyorum doğru mu hislerim yoksa lohusalıktan çıkamadım bi dönem böyle hissedilir mi ki?

Aldatıp aldatmadigini sen daha iyi bilirsin yani her kadın birşeyler hisseder herhalde. Ama çocuktan sonra bence de herşey değişiyor kesinlikle çünkü her durumda çocuk ön planda oluyor. En azından bizim öyle oldu.

Bizim de bebekten sonra çok değişti. Sanki eşimle aramıza bir mesafe girdi.

Bebekten önce iki aşık sevgiliydik hep. Esim etrafimda pervaneydi. Bebekten sonra o hallerinden eser yok.

Nasıl desem sanki aramiza bi mesafe girdi gibi. 50 senelik evli dede nine gibiyiz

Herkeste oluyor sonra geçiyor.
Geçen bir film izleyelim sinemaya gidemiyoruz dedik (bebeği bırakacak kimse yok) TV nin başında kaç kez durdurup bebeği sallamaya gttik bide gece yani maalesef oluyor ama zamanla düzelir iki yıl zorluyor

bu yıl sanki bi değişti eşimi yeni yeni tanıyorum değişik huylarını öğrendim çok önemli olan.

Mesela ne gibi önemli huylar bunlar? Çocuktan sonra bence evliliklerde yeni bir dönem başlıyor. Bunu bir geçiş dönemi gibi düşünün. Siz de eşiniz de bir çok değişim yaşadınız aslında çok normal. Biraz daha gözlem yapmakta ve iletişimi arttırmakta fayda var sanırım.

valla cocuk dogdugundan beri sürekli gerginim sürekli sinirliyim. sürekli parliyorum.

dün gece odaya gelmis tam uykuya daldim uyudun mu diye soruyo. kör müsün be adam sakacikdan mi gece yarisi uyuyormus gibi yapiim. baya saydirdim.

bilmiyorum toparliyamiyorum. bilmiyorum sonumuz nolcak

Herkeste oluyor sonra geçiyor.
Geçen bir film izleyelim sinemaya gidemiyoruz dedik (bebeği bırakacak kimse yok) TV nin başında kaç kez durdurup bebeği sallamaya gttik bide gece yani maalesef oluyor ama zamanla düzelir iki yıl zorluyor
Aynen, zamansızlık ve sorumluluğun artması bence o degisiklik

O başlık ne ya? Kendinizin yada eşinizin problemini niye bebeğe yüklüyorsunuz. Cocuk olunca degisen eşiniz. Ben doğayimda ailem alt üst olsun diyen bebeğiniz değil. Sizsiniz.

Çocuk değil de ebeveynlerin pembe panjurlu hayalleri alt üst ediyor galiba.

"Bir çocuğumuz olsun." kararı verildiğinde sanki eve yeni bir çaydanlık alınacak gibi kuruluyor bazen hayaller. Yedirir, içirir kahkahalar eşliğinde romantik romantik uyuturuz hayalleri ile hayat pek örtüşmüyor. Bu yüzden sorumluluk dolu hayata geçiş süreci biraz sert geliyor.

Bebekten sonra mahvolan hayatlar diye okuduğum her konu beni gerim gerim geriyor maalesef, cidden öyle mi oluyor madem öyle insanlar neden 2 3 çocuk yapıyor diye düşünmeden edemiyorum. Bir aya oğlum dünyaya gelecek inşallah, böyle konular yüzünden alt üst oluyorum, sonra evlenmiş çocuğu olan arkadaşlarıma bakıyorum gayet mutlular evlilikleri daha da güzelleşmiş halde devam ediyor, yıpranıyoruz ama değiyor dimi babası diye sevgi halleri devam ediyor sonra buraya geliyorum bambaska bir dünya...

Bebekten sonra mahvolan hayatlar diye okuduğum her konu beni gerim gerim geriyor maalesef, cidden öyle mi oluyor madem öyle insanlar neden 2 3 çocuk yapıyor diye düşünmeden edemiyorum. Bir aya oğlum dünyaya gelecek inşallah, böyle konular yüzünden alt üst oluyorum, sonra evlenmiş çocuğu olan arkadaşlarıma bakıyorum gayet mutlular evlilikleri daha da güzelleşmiş halde devam ediyor, yıpranıyoruz ama değiyor dimi babası diye sevgi halleri devam ediyor sonra buraya geliyorum bambaska bir dünya...

Dünyaya bir insan gelmesine vesile olmak büyük sorumluluk getiriyor, iki sene kendinden epey feragat etmek gerekiyor.

Bizim ilk çocuğumuz gazliydi.ilk üç ay zorluydu.İkinciye ikizlerimiz oldu.gebelik riskliydi, kuvez de çok kaldılar, çok gazlılardi 15 aya kadar geçmedi.Bu arada çok saglik problemi yaşadık.Hala geceleri 4-5 kere uyanıyorlar.Emmek istiyorlar.

Tüm bunlar bizi birbirimize daha cok bağladı.her şeyi birlikte ustlendik.o yüzden anne baba psikolojik açıdan hazır olmalı mutlaka.Herkes de aynı şekilde olmuyor içiniz rahat olsun.

Aynı şey bizdede oldu ama bitek eşim değil bendede öyle çocuk daha fazla ilgiye muhtaç ve evlatt sevgisi daha ağır basıyo bence ama aldatılıyo gibi hissetmek başka tabi biraz izlemede kal

evlılıgınızın temellerı saglam degılse cocuk dogurmak kedı sahıplenmek hatta balık almak bıle sarsabılır
bunun suclusu cocuk degıl hazır olmayan evlılıge bı cocugumuz olsun mantıgıyla darbe vuran ebeveynler :)

bızde de tam tersıne cocuktan sonra ıyı oldu cocuk olunca bırbırımızın kıymetını daha ıyı bıldık bırbırımızden rahatsız oldugumuz seylerı daha rahat cekınmeden soyleyebıldık daha bız olduk yanı en basiti eşime bırsey olursa ölüm gıbı duygular ayrılık korkusu geldı dogumla bırlıkte
eskıden benım ısım varken esım tv ızlerdı ben ıcerde tek ısıme bakardım
sımdı cocuk durmadıgı zaman esımde yanımda bırlıkteyız ayrı ayrı odalarda degılız mesela
onceden gec kaldı mı ben yerdım esımı beklemezdım
sımdı yemek ıcın hep bırlıkte sofraya oturup kalkıyoruz daha duzen olustu daha bırlık olustu

onceden ıkı sevgılı aynı evı paylasıyor gıbıydık sımdı eş olduk

yanı hersey sızın elınızde . tabıkı esımı bazen bogazlamak ıstıyorum :KK70: anlık sinirlenmeler tartısmalar her evde olur ıkı farklı cinsi bır eve koyup hadı yasa dedıgınızde catısma olmaması mumkun degıl . bunun sebebı cocuk degıl o sorumlulugu tasıyamamanız

bıraz daha sakin olun daha cok paylasın iş bolumu yapın derım

eger hıslerınız varsa kı kadınlar yanılmaz takıpte kalın . aldatmak ısteyen adamın bahanesı cok olur cocugu bahane eder kaşını gozunu tırnagını. sızınkı cocugu bahane edıyorsa bu onun noksanlıgı . canınızı sıkmayın

Back
X