Çocuk fikrine hazır olunuyor mu?

bu istekler hiç bitmiyor ki
2 çocuğum var
çevreden 3. çocuk baskısı yapılıyor
oysaki çok mutlu bir çift değiliz ve maddi sıkıntılarımızı bilmelerine rağmen özellikle annem ve kardeşim ve kv ve görümce bla bla
demem o ki canınız istediğinde yapın etrafa kulağınızı tıkayın

Çocuk isteyen birinin çocuğunun olmaması sorun olabilir de, ileri de olurda çocuk istemezseniz çocuğunuzun olmayacak olması neden sorun olsun ? Herkesin çocuğu olacak diye bir kural yok.

Ben hiç hazır olmadığım bi anda hamile kaldım. Çocuğuma canım feda, ama annelik tam da düşündüğüm gibi zor. Hazır hissetmemekte ne kadar haklı olduğumu anladım. Bi daha çocuk yapmayı da asla düşünmüyorum. Bu beni kötü bi anne, kötü bi insan mı yapar ? Asla. Çocuk istememeyi çok çok doğal ve mantıklı buluyorum.

Son düzenleme:
Bizde evlilik sınırsız cinsellik ve çocuk anlamına geldiği için evlenince direk çocuk baskısı başlar. Aile olmak için çocuk zorunlu değil bence. Biz o kadar güzel şey yaşadık aile olduk ama çocuk yapmadan aile mi sayılmayacağız. Ben insanın hazır olduğunda çocuk yaparsa hem kendinin mutlu olacağını hem de çocuğun sağlıklı ortamda büyüyeceğine inanıyorum. Güçlü bi anne güçlü ve kendine güveni olan bi evlat demek. Herkes haddine düşmeyen şeylere karışmaya alışmış. Sanane de geç. Ben bol keseden sadece akıl verilmesine çok sinirlenirim. Ağzının payını bikaç kez verdiğim için herkes bunları söylemeye çekinir. Benim çocuk yapacağımın kararını yalnızca kocam ve ben verebilir.

Ben plansız şekilde hamile kaldım şuan 24. Hafta içindeyim. Plansız olduğu için mi bilmem kendimi hiç hazır hissedemedim daha yeni yeni alışmaya başlıyorum bu bebek fikrine. Allah herkesin gönlüne göre versin bence çocuk fikrine hazır olmayı beklememek gerek bi şekilde su akar yolunu bulur.

4 senem bitti evlilikte
Tüp bebek sürecindeyim hala da hazır mıyım bilmiyorum

Bildiğim ve tecrübe ettiğim tek birsey var umarım örnek olur

Şimdiki aklım olsa şuanda cocuk düşünmüyorum diye laylaylom gezmezdim

İleride de düşünecek olsam ; muhakkak eşimle tüm testlerimizi yaptırır sorun yoksa bekler sorun varsa düşünmediğim bu zamanda tüm sıkıntıları giderip hazır hale gelirdim

Eskiden korunmayınca max birkac ayda cocuk olur sanırdım
Olmadıgını fark ettiğimizde ise; kadın dogum a gidip kandan test verip yltrasonla baktırıp hersey normal denilince yine olur sanırdım

Erkek içinse sadece sperm testi yeterliydi güya

Tecrübelerim öğretti ki ;
Bu işin pco su varmış, miyom u varmış kist i varmış , polip i rahim filmi , histeroskopisi , pıhtılasma testi falan varmıs

Erkek için de kadın için de
Genetik tarama testleri varmıs
Sperm dna hasarı varmıs

Varmıs da varmış yani

Bunlar çok zaman alan , emek ve maddiyat isteyen işler

34 de evlendim
36 ya kadar düşünmedim
37 ye kadar korunmadım

38 bitecek hala bu prüzlerle ugrasıyorum ama olmuyor
Diyeceğim o ki;
Bu kadar zor oldugunu bilseydim 34 de baslardım bu işlere en azından daha cabuk yol alırdım

Temmuzda 29 olacağım, 1.5 senelik evliyim. Eşim de ben de öyle pek çocuk isteyen insanlar değiliz. Şimdiye dek fikri bile yoktu aklımızda, son zamanlarda 30da bir tane doğururum yeter demeye başladım. 30uma kadar bunu diye diye alışmayı umuyorum E tabi 30 olunca Rabbim nasip edecek mi o da var.

Ben de çok merak ediyorum. Bebek için hazır olmak zaten bence de pek mümkün değil daha önce bilmediğin bir duygu çünkü. Ama isteme? Gene hiç bilmediğin birşeyi istiyorsun. Anlayamıyorum gerçekten. Nasıl anlaşılıyor istediğin? Ne hissediyorsun?

Olsa güzel olur deyip çok düşünmeden mi yapılmalı? Düşününce insan çok korkuyor çünkü. Yetememe korkusu, sorumluluk duygusu.

Annelik çok güzel ama herkes anne olacak diye bir kural yok.

Dünya ya bir insan getiriyoruz hakkıyla bakıp ilgilenmedikten sonra o çocuğa çocuklara ahlak terbiye görgü vermedikten sonra hiç o işlere girmesin bence kimse. O yüzden dış kapılara kulak tıkayın ve kendinizi bir dinleyin bu büyük bir sorumluluk geri dönüşü olmayan bir yol.

konu sahibinin yazdıklarına katılıp aynı şeyleri ben de merak etmekle birlikte insanların başkalarının bu kadar özeli hakkında fikirleri sorulmadan nasıl bu kadar rahat konuşmaya cesaret edebildikleri beni hayrete düşürüyor

benim tek korkum burada okuduğum konularda " eskiden ben istemiyordum eşim istiyordu şimdi hamile kaldım eşim umursamıyor " gibi şeyleri yaşamak...

dışarıya kulak tıkamak en mantıklısı ben bozup atıyorum kimse bir daha cesaret edemiyor ama bunun eşimin iç dünyasında nasıl bir yer edindiğine dair bir fikrim yok

Bende yıllardır hazır olmayı bekledim bir türlü olamadım :) doğanın kanunu, yaşım geçiyor diye açıkcası hamile kaldım. Ki doğacak çocuğumuza elimizden geldiğince en iyi imkanları sunmaya hazırız. Tabiki onunla ilgileneceğiz, onun için en iyisini yapacağız. Ancak bekleseydim 10 sene daha beklerdim eh o zamanda 40 yaşında olurdum.

Bende 3 sene boyunca düşünmedim hazır değildim gezdik tozduk ohh kafa rahat ama şimdi 1 yıldır istiyorum olmuyor zırıl zırıl agladigim oldu.
Eşimde bana sen yıllarca istemedin şimdi Rabbin istemiyor o isteyince verecek diyor .Herkesten duyar görürdüm ölü doğumlar düşükler vs hakikaten şu dönemde gebelik süreci zor hep yaş geçmeden diyorlar ya inanın doğru sonra mum la arıyorsunuz

Bende yillarca cocuk yapmafim.Kendimizi hazir hissetmedik.Esimle birlikte.Cevresel baskilar da yildirmadi .Ne bileyim istemiyordum.Vakti degilmis.Yedik ,gezdik bol bol uyuduk.Yuvarlandik tatillerde .Hic de gerek duymadik ilk zamanlar.Sonra birgün hic birsey yokken esim atti fikri .Bir bebegimiz olsa fena mi olurdu dedi.Dusunduk abartisiz baya .Genc yasta evlenmis birisi olarak tavsiyem dogru zamani bul.Kendini hazirlanman gerekiyor.Evet annelik guzel a ama bedelleri var.Geceleri uyku yok gunduzleri verimsiz ,kilolar , aglamalar ,isyanlar...Sonra ne oluyor bir gülüyor ask sevda solda sifir .

Sana öyle diyenlerin hangisi sen yorgunluktan öldüğünde gelip 'yardim olsun' diye evini temizleyecek? Hastaneye gitmen gerektiginde bebeği hangisi alacak saatlerce bakacak?
Kreş ücreti seni zorlarken hangisi 'servis parasını da biz karşılayalim?' diyecek? Sen yorgun argın geldiğinde çocukların odevini mi yaptıracaklar?
Cevaplarin koca bir hiç olduğunu tahmin ediyorum. Napacaklar biliyor musun :
Kızım yaş farkı olmadan ikinciyi de doğur, kardeş şart, bunu büyütünce rahata alışırsin ikinciye cesaretin kalmaz
Diye bik bik konusacaklar...
O yüzden tıka kulağını geç. Hazır olmadan anne olmak korkunç birşey. Hem kadın hem koca hem de çocuk icin

İki çocuğum var çok şükür. Annelik gerçekten çok güzel bir şey. Allah isteyen herkese nasip etsin. Çocuk olduktan sonra ona hayatında yer açıyorsun. Elbetteki eskisi kadar özgür olamıyorsun ama bambaşka bir duyguyu tadıyorsun. Ayrıca ha deyince olacak diye bir şey de yok. Kader kısmet. Biz 2 yıl korunduk. Sonra bir çocuğumuz olsun dedik. Olmadı. 2 yıl çeşitli tedaviler gördük. Yine olmadı. En sonunda tüp bebek yöntemiyle oldu. Eğer eşinizden eminseniz, ben bu adamla bir ömür geçirebilirim diyorsanız bence iş yoğunluğu, yorgunluk vs gibi şeyleri çok kafaya takmayın. Allah hakkınızda hayırlısını versin inşallah...

Yasinizi bilmiyorum ama ileride daha zor oluyor diyebilirim. 38 yasimdayim, cocugum olmuyordu zaten uzun bir sure de korunmustum, gecen sene hamile kaldim ve kizim suan 3 aylik. Keske daha erken yasta soyle 30 yaslarinda olsaydi diyor muyum acikcasi evet diyorum ama olmadi iste.. Bence soylenenleri tamamen kulak ardi etmeyin ve 35ten sonraya birakmayin derim ben...

Ben hazır olunacagini zannetmiyorum çünkü daha önce yaşamadığın bir tecrübe, tatmadığın bir duygu bunu bilmek çok zor. Ben genç anne olmayı deli gibi isteyengillerdenim çok şükür şimdi hamileyim, ilk zamanlar tereddüt oluyor tabi ki ilk hamile olduğumu öğrendiğimde tedirginlik stres ve endişeden başka bir duygu hissedemedim. Doğru mi yaptım yanlış mi yaptım gelgitler yaşadım o kadar çok istememe ve hazır olduğuma inandığım zamanda nasip olmasına rağmen o endise bir süre oldu. Ama şimdi seninle birlikte büyüyen bir canlı var icinde her hafta gidip görmek istiyorum nasıl iyi mi diye, her gün gelişimini takip ediyorum araştırıyorum öyle ilginç bir duygu öyle güzel bir şey ki annelik ben bu denli tat alınacağını bilemezdim.

Çok aydınlatıcı, güzel cevaplar gelmiş teşekkürler hepinize...

Tek tek alıntılayamadım vakit darlığından.

Yaş olarak sıkıntım yok benim şu anda 29 a gireceğim bir kaç güne:) Eşim 7yaş büyük benden.

Mevcut durumda ben 31 olana dek düşünmüyorduk fakat 31 den sonra da istermiyim işte onu bilemiyorum :)

Fakat ne olursa olsun bu sürece bodoslama değil hem manevi hem maddi olarak hazır girmek istiyorum, ne kadar hazır olunabiliyorsa o kadar.

Ben 36 yaşındayım hala istemiyorum çocuk. 3 farklı türü var bu durumun. Çocuk mutlaka istiyorum, ilerde yaparım birgün olur, asla istemiyorum. Hangisisin bunu sen bilebilirsin sadece.

Benm kafamdan gecen dusunceler cok olmadi sanki. Sadece 1 2 sene evliligm biraz oturana kadr zamn gecsin istedim. Yani biliyrm tamamen emin olunmaz ama esimede cocuk konusunda guvennce tamm dedik:) bence gercktn insann istemesi lazim. Istemyrsanz millet icin acele etmeyn derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…