- Konu Sahibi hanim hanim
-
4 yıl boyunca boş boş durmanıza mı şaşırayım.Aşılamayı eksiklik olarak görmenize mi şaşırayım bilemedim.Mantığınız doğru işlemiyor gibi.Aşılama tüp bebek bir tedavi yöntemi.Herkesin doğal yolla olmayabilir bu da bir eksiklik değil zaten.Ben aşılama yaptırmak istedim doktor yaşımdan dolayı işe yaramayacağını söylemiştl Tüp bebek tedavisi de sonuç vermedi.Ben yine kendimi eksik hissetmedim.Nasip biraz da.İçinizde çocuk hasreti dururken aşılamayı eksiklik olarak görüp insanların duymasından çekinmeniz ilginç geldi bana Yaşınız kaç bilmiyorum ama biran önce gidip tedavinizi olun.Beş yıldır evliyim. Bir yıl korundum ve dört yıldır da çocuğum olmuyor. Letu klomen gibi ilaçlar kullandım yumurtam hiç büyümüyor yine de. Aşılama öneriyorlar ama aşılama olursam sanki çocuğu olmuyor diye bir bakış açısı oluşacak gibi hissediyorum. Hem de doğal yolla olmadığı için eksikmiş gibi hissetmekten korkuyorum. Kimseye söylememeyi düşünüyorum ama çok sık görüyorlar beni ister istemez saklamak mümkün olmicak gibi, canım gerçekten çok sıkkın, yapabileceğim bir şey yok gibi dirençli durmaya çalışıyorum yıllardır ve şimdi de ama içim içimi yiyor..
Bunu konuşmasalar başka birşey bulup onu konuşurlar.İnsanlar hep konuşur.Kontrole gittim deyin merak edip dursunlar.Ayrıca nazara inanın anlatmayın zaten.Beş yıldır evliyim. Bir yıl korundum ve dört yıldır da çocuğum olmuyor. Letu klomen gibi ilaçlar kullandım yumurtam hiç büyümüyor yine de. Aşılama öneriyorlar ama aşılama olursam sanki çocuğu olmuyor diye bir bakış açısı oluşacak gibi hissediyorum. Hem de doğal yolla olmadığı için eksikmiş gibi hissetmekten korkuyorum. Kimseye söylememeyi düşünüyorum ama çok sık görüyorlar beni ister istemez saklamak mümkün olmicak gibi, canım gerçekten çok sıkkın, yapabileceğim bir şey yok gibi dirençli durmaya çalışıyorum yıllardır ve şimdi de ama içim içimi yiyor..
Evet haklısınızBunu konuşmasalar başka birşey bulup onu konuşurlar.İnsanlar hep konuşur.Kontrole gittim deyin merak edip dursunlar.Ayrıca nazara inanın anlatmayın zaten.
Çevre baskısından çekindiğimi ısrarla dile grtirmişim üstelikte dört senedir ilaç ve türlü tedavilerle uğraştığımızı söylemişim. Dört yıldır aşılama düşünmüyoruz yani keşke bşraz daha iyi okusanız iyi anlasanızBence siz önce kendinize yediremiyorsunuz gebe kalamamayı. Sanki bu bir beceriymiş gibi. 27 yaşında sebepsiz infertilite tanısıyla tüp bebek tedavisi gördük, gurur meselesi yapmayı bırakın herkese söyleyip bazen geyiğini bile yapıyorduk normalize etmek için. Tedavi sürecinde de devamlı yatıp uzanmıyorsunuz, hayatınızda hiçbir şey değişmiyor. Bu kadar abartacak ne var onu anlayamadım. 4 yıldır tedaviye başlamamanız da ayrı bir konu zaten, onca zaman olmamış aşılama mantığını da hiç çözemedim. Direkt tüp bebek yapılması daha uygun olur ama siz onu da bir dört sene düşünmezseniz tabi.
Ahh evet aslında…4 yildir cocugu olmayan ciftin dedikodusu coktan yapilmistir hem de niye gidip tedavi olmuyorlar ki diye:)
Ben de eksik hissettiğimi söylememişim zaten aksine doğal gördüğümü söylemişim ama yaşadığımız çevrenin bu konuda hala eski kafada olduğunu söylrmişim dikkat edersenizDüşünce yapınız çok değişik. O kadar tüp bebek tedavisi gördüm. Kızım da tüp bebek tedavisi ile oldu. Doğal yollarla olmadığı için kendimi hiç eksik hissetmedim. Hatta genetik testten geçmiş bir embriyo olduğu için hamilelikte kafam rahattı.
Okul okuyorum bu yüzden hep dışarı çıktığımı dolaştığımı görüyorlar diye kastettim yoksa misalen bir haftadır evlerine girmemişim bileEşiniz gidip annesinin ağzını kapatsın bi zahmet. Benden dolayı bir sorun olabilir doktordan randevu aldık baktıracağız, sakın bu konuyu kimseye açma desin. Bu kadar cahil geri kafalıysa oğlu hakkında konuşulsun istemez. Oğlunun çocuğu olmuyormuş lafını dedirtmek istemiyorsan ona göre hareket et desin. Ayrıca her gün her gün niye kayınvalide evindesiniz? Al bir altlı üstlü aile apartmanı ve çalışmayan gelinin tepesinde gezilme vakası daha.
Evet siz görmemiş olabilirsiniz umarım hayatınız boyunca da sınanıp görmezsiniz.Bu kadar saçma ve eski kafali bir bakış acısı uzun zamandır duymamıştım üstelik en kırsal yerde bile
Doğal değilmişşey mi diyecekler bu çocuk yapay
Hem de doğal yolla olmadığı için eksikmiş gibi hissetmekten korkuyorum.Ben de eksik hissettiğimi söylememişim zaten aksine doğal gördüğümü söylemişim ama yaşadığımız çevrenin bu konuda hala eski kafada olduğunu söylrmişim dikkat ederseniz
Alttaki yorumları da okudunuz mu? Çevre baskısının böyle bir hisse düşürdüğünü düşünüyorumOkul okuyorum bu yüzden hep dışarı çıktığımı dolaştığımı görüyorlar diye kastettim yoksa misalen bir haftadır evlerine girmemişim bile
Çok dinlenmeliyiz diye yorumlar okudum, siz daha önce aşılama oldunuz mu?Aşılamada yatmanız gerekmiyor bu kadar drama gerek yok çocuk sahibi olmak isteyen kimse çevresinin ne dediğini umursamaz çocuk isteği hepsinden baskın gelir yok bu şöyle der bu böyle der ee desin yani zaten dört senedir çocuğunuz olmuyorsa onlar bir ton şey söylemişlerdir şimdiye kadar
Doğru söylüyorsunuzBunu konuşmasalar başka birşey bulup onu konuşurlar.İnsanlar hep konuşur.Kontrole gittim deyin merak edip dursunlar.Ayrıca nazara inanın anlatmayın zaten.