bi de 2 yaş sendromu var di mi?Haklısın,cumartesi pazar evde olduğumda sabah 8de kalkıp akşam 9da yatıyor. Ama haftaiçi düzeni değişiyor,keşke o düzeni annem devam ettirebilse, ne yazık ki ufacık kız kadını parmağında oynatıyor. İşe giderken uyandıramam maalesef, 06:30da evden çıkıyorum. 2 yaş döneminden kaynaklı da olabilir,düzelir inş.
Ben 24 e yeni girdim anne oldum beneğim 3 aylık ama çok zor bi dönem atlattım kendim çok istediğim halde doğumdan sonra neden bu kadar acele ettim dedim 2 senelk evliyim eşim 29 yaşında onun için erkenden düşündüm şuan yeni yeni rayına oturuyo ama eskiden eşimle hep başbaşa olurduk kitap okurduk sohbet ederdik doğumdan sonra onları hep unuttuk çok zor geliyo hiç dışardan göründüğü gibi değil ve bende kariyerimde adım atacaktım ki doğum yaptm ve bebeğe ve eşime sürekli hep sizin yüzünüzden evdeyim diyodum çok zor zaman geçirdim ama ikinci çocuk için 10 sene sonra düşünürüm gece uyanmaları çok yoruyo sonuç olarak istyosan çok yorucu ama bi gülüşü bazen içimi eritiyo yavaş yvaş keyfi çıkıyo oğlumlaarkadaşlar merhaba,
2 yıllık evliyim 30 yaşındayım eşimle aynı yaştayız.. toplam 3 yıl flört+nişan dönemimiz oldu.. ikimiz de çalışıyoruz.
son zamanlarda ne zaman bebek sahibi olacağım soruları kafamda..zaten çevreden de bu konuda yoğun bir baskı var. etrafımda benden sonra evlenen herkes hamile veya bebeği oldu. biz hala beklemedeyiz, karar veremedik..bir yandan daha yapmak istediğimiz ertelediğimiz çok şey var.. yurtdışına gitmek, çeşitli tatiller aktiviteler gibi... etrafımda gördüğümm kadarıyla çocuk olduktan sonra çiftlerin hayatı bayağ bir değişiyor. yani eşle başbaşa kalamamak, eşin ailesi veya kendi ailem ile daha sık görüşmek vakit ayırmak zorunda kalmak... geceleri uykusuz kalmak gibi.. diğer ve en önemli sorun da önümüzdeki yıl(2016'da) kariyerimde basamak atlayacak olmam. yani şuan karar verip hamile kalırsam kariyer yapmam 1-2 yıl kadar daha gecikecek.. bankacı arkadaşlar beni daha iyi anlarlar süre ve zamanlama konusunda...
sizlere sorum benim yaşımda ve bu konumda olup çocuk yaptıktan sonra keşke biraz daha bekleseydim evliliğimin özgürlüğümün tadını çıkarsaydım diyen var mı? ya da çocuktan sonra hayatımda şunlar şunlar değişti diyen..
NOT: özellikle bana sanki çocuk olduktan sonra özgürlüğün kalmıyormuş gibi geliyor. bunun sebebi anne baba çalıştığı için ailelerin olaya müdahil olmasından kaynaklı..gelip kalmalar artıyor böylelikle insan eşiyle başbaşa geçirdiği günleri özleyebiliyor. ben bunlardan çok etkilenen bir insanım. ne yapacam bilmiyorum. ayrıca zaten çok yoğun bir cinsel hayatımız yok biraz mototonlaştı. bebekten sonra daha da kötüye gider mi?
Evet cocuk olduktan sonra ozgurluhun kalmiyor. Ben kizimarkadaşlar merhaba,
2 yıllık evliyim 30 yaşındayım eşimle aynı yaştayız.. toplam 3 yıl flört+nişan dönemimiz oldu.. ikimiz de çalışıyoruz.
son zamanlarda ne zaman bebek sahibi olacağım soruları kafamda..zaten çevreden de bu konuda yoğun bir baskı var. etrafımda benden sonra evlenen herkes hamile veya bebeği oldu. biz hala beklemedeyiz, karar veremedik..bir yandan daha yapmak istediğimiz ertelediğimiz çok şey var.. yurtdışına gitmek, çeşitli tatiller aktiviteler gibi... etrafımda gördüğümm kadarıyla çocuk olduktan sonra çiftlerin hayatı bayağ bir değişiyor. yani eşle başbaşa kalamamak, eşin ailesi veya kendi ailem ile daha sık görüşmek vakit ayırmak zorunda kalmak... geceleri uykusuz kalmak gibi.. diğer ve en önemli sorun da önümüzdeki yıl(2016'da) kariyerimde basamak atlayacak olmam. yani şuan karar verip hamile kalırsam kariyer yapmam 1-2 yıl kadar daha gecikecek.. bankacı arkadaşlar beni daha iyi anlarlar süre ve zamanlama konusunda...
sizlere sorum benim yaşımda ve bu konumda olup çocuk yaptıktan sonra keşke biraz daha bekleseydim evliliğimin özgürlüğümün tadını çıkarsaydım diyen var mı? ya da çocuktan sonra hayatımda şunlar şunlar değişti diyen..
NOT: özellikle bana sanki çocuk olduktan sonra özgürlüğün kalmıyormuş gibi geliyor. bunun sebebi anne baba çalıştığı için ailelerin olaya müdahil olmasından kaynaklı..gelip kalmalar artıyor böylelikle insan eşiyle başbaşa geçirdiği günleri özleyebiliyor. ben bunlardan çok etkilenen bir insanım. ne yapacam bilmiyorum. ayrıca zaten çok yoğun bir cinsel hayatımız yok biraz mototonlaştı. bebekten sonra daha da kötüye gider mi?
Düşüncelerinde fazlasıyla haklısın. Bebek kararı sadece ilişkinin uzunluğuna ve maddiyata değil anne adayının ruhsal durumuna göre de verilir. Benim ablam en büyük hatayı bu kısımda yaptı. Kariyerinde fazlasıyla yükselip hakettiği yere ulaşacakken kendisinden yaşça büyük bir adamla evlenip kocasının yaşım geçiyor ısrarına yenilerek çocuk yaptı. Hamileliği riskliydi bu yüzden daha ilk aylarında işten çıkmak durumunda kaldı. Hamileliğinde fazlasıyla kilo aldı ve doğuum yaptıktan sonra 2.5 sene çocuğu bırakıp işe devam edemedi. Şuan hem kiloları hem çocuklu olması hemde geçmekte olan yaşı yüzünden bırak kariyeri iş bulamıyor. Depresyonda.. 2 üniversite bitirmiş biri olarak ev hanımlığını sindiremiyor ve ne yazıkki çocuğuna duyduğu büyük sevgiside onu bu buhrandan çıkarmaya yetmiyor aksine çocuk daha da beter hale getiriyor ablamı. Sana burada yaşın geçiyor, çocuk sevgisi şöyledir böyledir kesinlikle yapmalısın, yapınca asla pişman olmazsın diyen kadınlar mutlaka çıkacaktır ama benim sana tavsiyem kesinlikle takılma. Önce kariyerini yap, hayallerini gerçekleştir ki ileride pişmanlık çekme. Yaşında çocuk için geçmiyor eskisi gibi 35 yaş sınırı yok bilim bu mevzularda fazlasıyla gelişti benim 50 yaşındaki komşum bile bebek sahibi oldu. Sana nacizane tavsiyem budur...arkadaşlar merhaba,
Bence hiç düşünmeden yap çok güzel bir şey ben 7 yıllık evliyim ilk 2 yıl korunduk sonrada olmadı tüp bebek yaptırdım ve 9 aylık ikizlerim var keşke hiç korunmasaydım . Harika bir duygu hiç kısıtlamadım hayatımı yaz kış gezdim biraz zor oldu tabi ama bir insanın büyüdüğüne şahit olmak ve sana ait bir parça olması anlatılmaz bir duygu... Şusn çalışıyorum bakıcı ve babanneleri bakıyor herşey rayında yani...arkadaşlar merhaba,
bi de 2 yaş sendromu var di mi?
Bizde de şuan düzen yok sayılır, bi gün anneanne bi gün babanne hatta kimi gün hala..( baktığı için.
2 ay sonra doğum iznine ayrılıcam, sonrada bi daha işe dönmeyi düşünmüyorum zaten.
Bu düzen hayallerini anca o zaman hayata geçirebilicem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?