Cocuk icin ideal yaş kaçtır?

belaokumakitapoku

losing all hope was freedom
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2015
1.080
857
53
Yaza evleniyorum yaşım 20 nisanlimla aramda 10 yas var. 2 yil sonra cocuk istiyo. Ben rahat 5 yil istemiyorum. Bencilmisim onun yaşı geciyomus. O zaman kendi yasinda biriyle evlenseymis.

Sizce bencil miyim ben?

Duzenleme: istememe nedenim;

1 esimi iyice tanimak istiyorum
2 kendimi bir cocugu her anlamda donanimli yetistiricek olgunlukla goremiyorum.

Son düzenleme:
E iki taraf da hakli ama.
Sorun cocuktan ziyade yas farkiniz. Sen 30 o 40 olsa tamam da. 20ye 30 olunca normal bu catismalar.
Evet bir seyler oturduysa evlilikte 2 sene cocuk dusunmek icin ideal bence (sart degil) fakat senin yasin evlenmek icin erken.
24umde evlendim, erkendi. 25imdeyim ve genc anne olmaya calisiyorum.

Ben pat diye çocuk yapılmasına karşıyım. Evliliğin oturması, maddiyatin sağlama alınması, kişilerin olgunlaşması ve çocuk sorumluluğunun tam olarak kavranması ve sonrasında çocuğa karar verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Yaştan ziyade iki kişininde hazır hissetmesi lazım çocuğu olmasına ki özellikle kadın kendini hazır hissetmeden çocuk yapmamalı bence.

Kişilerin yaşından ziyade evliliğin yaşı önemli bence. En az 1 bck yıllık bir evlilik şart çiftlerin önce birbirlerine ve yeni hayatlarına adapte olabilmeleri için. Sonra hersey yolundaysa ve iki taraf da istiyorsa çok da uzatmamalı diye düşünüyorum. Genç anne baba olmanın avantajlari çok büyük. ( bahsettiğim oturmuş bir evlilikte tabii )

Mesela nedir avantajlari?
Herkes boyle diyo cidden merak ediyorum

Bundan bir yıl önce olsaydı ne acelen var evliliğin tadını çıkar herşey otursun falan derdim.ama hayat bana asla plan program yapmamam gerektiğini çok acı bir şekilde öğretti.evlendik 26yaşında.üç sene çocuk istemedik.yok borçlar bitsin yok az para biriktirelim yok o yok bu.sonra dedik artık zamanı geldi haZırız.tabi biz hayal kuruyoruz sanki hemen olcak gibi.sonuç ne biliyomusun 6 ay içinde iki gebelik yaşadım biri 8 haftalık kürtaj , diğeri dış gebelik ve ameliyat.sakın yanlış anlama bu benim şanssızlığım olabilir.ama hep keşke daha önce başlasaydık çocuk için diyorum.neden biliyomusun ? Zaman probleminden.çünkü her kaybım benim 4-5ayıma mal oldu hem maddi hem manevi hem pskolojik.kısaca ; nekadar erken olursa senin karına.

Ama belki de hemen olacak bunu bilemem ki?

Ama belki de hemen olacak bunu bilemem ki?
YaZdığım yazıdan bunu mu çıkardın Allah aşkına :) tabikide hazır hissetmeden yapmayın.benim söylemek istediğim öyle beş sene falan gibi uzun planlar yapmayın.ki evlenince bence bütün görüşün değişecek ve çocuk isticeksin.o his gelir gelmez yap erteleme sakın diyorum.

Şu an bir belge mi imzalayacaksınız? Hemen bir karar vermenize gerek yok ki.. Fol yok yumurta yok bunun için kırmayın birbirinizi. Sonuçta iki taraf da istiyor. Evlendikten sonra ortak paydada buluşursunuz.
Ben 25 de 3 sene kesinlikle çocuk düşünmüyorum diye evlendim, evlendikten bir ay sonra fikrim değişti. 3 sene geçti ama hala ortada çocuk yok
Takılmayın çok 3 e 5e yani

27 Yaşında evlendim, Oğlum doğdunda 29 yaşındaydım. Şimdi düşünüyorum da çok geç kalmışım. Keşke daha erken evlenseydim. 23-24 Yaşında anne olsaydım. Erken anne baba olmak güzel.
Düşünsenize müstakbel eşiniz 35-36 Yaşında baba olacak. Çocuk koşturmaya başladığında 40' a merdiven dayamış olacak. Okula başladığında babası orta yaşlı bir adam olacak. Ama arkadaşlarının babaları genelde genç ve daha dinamik olacaklar. Haliyle kıyaslayacak.
Tabi en önemlisi mutlu olmanız. Sizin hayatınız, sizin kararınız. Allah istediğiniz zamanda, hayırlısıyla nasip etsin.

28 yaşımdayım, 4 ay sonra bebeğim olacak ve hala kendimi hazır hissetmiyorum.
Bunun yaşla alakası olmadığını düşünenlerdenim.
Evlendiğimde 26 yaşımdaydım ve evliliğe yeni alıştım diyebilirim.
Ama 23 yaşında evlenip, 24 yaşında anne olanlar, hatta bunun için çok geç kaldığını söyleyenler var.
Bu durum insanın karakteri, hayattan beklentileri ile özdeşleşiyor.
Belki siz evlendikten 1 sene sonra bebek isteyeceksiniz, belki de eşiniz istemeyecek.
Önce bir evlenin, hayat öyle plana programa bağlı gelişmiyor.
Aylarca yıllarca bebek için uğraşanlar var, bir de benim gibi istemeden hamile kalanlar.
Siz istediğinizi düşünün ama yaşam kendi döngüsünde ilerleyip, sizi zorunlu olarak her şeyle bir bir zamanlı ya da zamansız yüzleştiriyor.

Hic onun acisindan dusunmemistim üzüldüm okuyunca. Haklısınız belki de

Haklısınız belki de zamana yaymaliyiz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…