Cocuk icin ideal yaş kaçtır?

20 yaşından sonra her yaş uygun bana göre.erken yaşta anne olmak daha iyi ama hazır hissetmiyosan tabiki olmasın.bencillik değil bu erkekler için 35 yaş geç değil bi sorun olmaz yaşından dolayı

20 yas da evlenmek icin cok erken bana gore. Ama bu isler kisiden kisiye degisiyor gordugunuz gibi. 25 evlenmek 30 cocuk icin ideal bence.

25 yasinda evlendm . 26 da anne oldum. Cocukla anne baba arasnda yas farki olmamali bence. Esin otuz besinde baba olss ikinci bi cocuk istese arlarinda yine yas farki bes yil olsa esin kirk yasinda diyelim. Bi baba ve cocuk arasi kirk yas otuz bes yas ucurum bence.

23 umde evlendim 30 umda anne oldum, benim için ideal olan yaş buydu.
Cocuk sahibi olduktan sonra daha iyi anladim ki cocuksuz yapilacak her seyi yapip, doyup sonra anne baba olmali insan, cunku cocuktan sonra bazi seyleri birdaha asla yapamiyorsun.

sen bilirsin... sende 30 yaşinda adamla tanişmasaydin bari..
5 yıl isteme tmm da 5 yıl sora bebeginiz olmazsa napacaksin.. üzülmez miydin.. Rabbim göstermesin..
burda bebek için uğraşan kaç tane insan var..
ben karişmiyorum senin kararin adamin 2 yıl sora bebek istemesi çok normal..
daha nişanlisin durun öncelikle evlilğin oturmaya çalış..
ilk önce evliliğin oturmasi önemli ..kocan evlenince degişebilir..

bu arada ben ve eşim 25 yaşinda evlendik.. evlendikten 3 ay sora hamileydim 1 sene sora yapalim demişim sen istedin ben istemedin demişim çok büyük konuştum da ne olduu..
7 aylık hamileyken bebegimi kaybettim... gitti işde.. 7 ay geçti düşünüyorum al işte benim dediğim oldu en kötüsü.. rabbim bize ders verdi.. 1 seneyi bekleyenlere bu şekilde ders veriyor

sız dusuncelerınızde cok mantıklısınız ama bence cocuktan once evlenmek ıcın uygun yas ne dıye sorsaydınız keske ??? 20 yasında evlenmeyı dusundugunuze gore sanırım okul hayatınızı sonlandırmısınız, calısıyor musunuz bılmıyorum ama calısmama ıhtımalınız de var...
bence 25 ten once evlenılmemelı 27-28 den oncede anne olunmamalı, ınsan once kendını kesfetmelı, kendı ayakları uzerınde durabılmelı, varsa hayellerı onları gerceklestırmelı en azından ımkanları cercevesınde olanları sonra evlenmelı ve cocuk yapmalı..
ben evlendıgımde 30 yasındaydım, esımle aramda yas farkıda var hemen cocuk yaptık ve kısmetse nısanda dogacak ama ben esımı 25 yasımdan berı tanıyorum, bırlıktede yasadık, tatıllere gıttık, ıyı ve kotu gunlerımız oldu artık hersey yerıne oturmusken evlendık ve cocuk olayına kalkıstık sızde bekleyın bır bes yıl cocuk hem maddı hem manevı sorumluluk demek...

Evlilik için 2 yıl çok ideal, psikologlarda evliliğin oturmasının 2 yıl olduğunu söylüyorlar
Çocuk içinde iyi bir zamanlama. Zaten o 2 desin sen 5 yıl Allah ın ne zaman vereceği önemli

Yaşın dediğin gibi çok erken ama çevremde şahit olduklarımdan yola çıkarak söylüyorum bi çift 5 yıl boyunca çocuk yapmayınca evlilikler biraz çatırdıyor ben 5. Yılda boşanan ve çocuk yapsak böyle olmazdı diyen çok çift gördüm tabi bu bnm çevremde gördüğüm bir genelleme mutlaka yıllarca çocuksuz mutlu yaşayanlar da vardır ama bnm izlenimim böyle o yuzden orta yolu bulup 3. Senede yapmanızı tavsiye ederim
Ayrıca eşin de geç fln kalmıyor bnm eşim 37 yaşında ilk defa baba oluyor

onu bunu bilmem, Canan Karatay 40 yaşında anne olmuş, onun gibi dinç bir kadının düşünmesine gerek yok zaten, genç anne mi olayım, olgun anne mi diye.
ama sağlığına dikkat etmeyen kişiler düşünsünler bence, belli yaştan sonra zorlaşıyor bu işler.

babalar da aynı şekilde.
30 yaşında bir adamla evleniyorsan elbette erken çocuk isteyeceğini hesaba katmalısın.
sen de daha çok gençsin, sen de haklısın. bana kalırsa eşin de haklı.

Bi de şundan bahsediyim eşimin annesi eşimi 40 yaşında doğurmuş ve çok da dinç bi kadındır.annesi şuanda 67-68 yaşında.yaşına göre sağlığı çok iyi ama babannemle yaşıt nerdeyse.ben annemle her yere gidebilirken kayınvalidemle gidemiyoruz çünkü aramızda 1 kuşak değil 2 kuşak var.düşüncelidir ama yinede uyum sağlayamıyoruz birbirimize.eşimde ne kadar düşkün olsada aynı şekilde, benim annemle paylaştığım kadar çok şey paylaşamıyo annesiyle.abileride babamla yaşıt.babasını ise 20 yaşındayken kaybetmiş.bu yüzden geç yaşta anne ya da baba olmanın daha sağlıksız olduğunu düşünüyorum.bunu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyorum :)

Yapmaya yeltensen de eksik hissediyosun kendini

Bende hemen evlenip çocuk yapmaya karşıydım ve halen karşıyım ne o öyle sanki sadece bebek yapmak için evlenilmiş gibi ... 25 yaşında evlendim 29 umda doğum yaptım ha ne var bir yıl daha düşünmüyordum lakin bende patlak veren tiroid sorunundan sonra dedim ki bu zamana kadar ben istemedim şimdi peki ya o beni istemezse! yani 2 ucu BK... değnek misali...
ama düşününce 2 yıl çok mantıklı gibi duruyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…