Cocuk icin ideal yaş kaçtır?

Hic onun acisindan dusunmemistim üzüldüm okuyunca. Haklısınız belki de
Ya bence bu çok etkileyecek birşey değil yani en azından baba açısında çok değil anneler daha çok çocuğun arkadaşları ve aileleri ile haşır neşir olduğundan onun genç daha dinamik olması daha önemli. Ayrıca benim arkadaşlarım hep tekne kazıntısı kendilerinden 8-10 yaş büyük kardeşleri var dolayısıylada anne baba yaşları büyük pek bir sorun olduğunu görmedim. :)

Önemli olan hazır hissetmek. Ben mesela asla anne olacağımı düşünmüyorum. O sorumluluğa girebilecegimi o yükü tasiyabilecegimi dusunmuyorum ve kesinlikle çocuk istemiyorum. Ama nisanlim istiyor. İkimizden bi parça olsun istiyormuş baba olmak istiyormuş vs vs.

Ben de aynen bu psikolojideyim
Ama herkes tutturmus bi genc anne gidiyo

Evliligi oturtmayla alakali diye dusunuyorum, ideal bi yas yoktur. Ne zaman evliliginin saglam oldugunu dusunursen ve Allah ne zaman nasip ederse o zaman oluyor. Plan yapilamiyor maalesef

Bnde 21yaşımda evlendim. En iyi ihtimalle 1 yıl istemiyorum diye o kadar kararlıydım ki evliliğimin 4. Ayında tamamen kendi isteğimle çocuk çalışmalarına başladık.2 ay sonra gebelimi oğrendim 8 haftalıkken kalbi durdu.. Ondan 8 ay sonra tekrar gebe kaldım ve o da 6. Hafta duşukle sonuçlandı.. Tabi o arada 2 yıl geçmiş oldu.. Ben artık çılgınlar gibi bebek istiyordum. Her duyduğum bebek haberiyle goz yaşlarına boğuluyordum.. Keşke bebeği hiç ertelemeseymişim diye kendi kendimi yedim bitirdim.. İnsan içine çıkmıyordum uzuntumden.berbat gunlerdi.. Çok şukur 2. Duşukten tam 1 yıl sonra şuan 18 haftalık gebeyim ve ben doğacağı gunu iple çekiyorum.. Rabbim tum istiyenlere nasib etsin..

Bence sizin için erken, eşiniz için geç değil. 35 yaşındayken ilişkiye giremeyen bi erkek yoktur heralde.Yaşlı değilki ayol.

Mesela nedir avantajlari?
Herkes boyle diyo cidden merak ediyorum
Öncelikle biyolojik saat var. Bir yaştan sonra gebeliklerde risk oranı artıyor.
Diğer taraftan enerji ve telorans daha fazladır gençlik çocuk yetiştirmek yoğun enerji ve telorans gerektiren şeyler. Doğumdan sonra daha çabuk toplanılir. Jenerasyon farkı da ayrı bir konu. Kızınız la atıyorum ortak kıyafetlerinizin olması veya cocugunuzla beraber aktiviteler yapmak siz gençken ona da size de daha fazla doyum verir. En basitinden de cocougunuzla geçireceğiniz daha uzun bir surec demektir erken annelik. Erkenden kastım 20 yaş değil ama 24 25 ı de geçmemesi gerekir bence. Ama asıl önemli olan önce kendini vé evliliğini buna hazır hissetmek tabii ki.

Guzel öneriler teşekkürler

Nisanliniz 35 yasinda menapoza mı girecekmiş ne yaş gecmesi. Hadi kadinlar yasim geciyor diyor cunku menapozu var. Belli yastan sonra dogurmanin zorluklari var vs. Bir erkek için bunlar gecerli degil 50 yasindaki adamlar bile cocuk sahibi oluyor 2 degilde 5 sene sonra cocugu olsa o fazladan 3 senede kaybedecegi birsey yok. Bosuna acele ettiriyor. Ona boyle soyleyin.

Bu konuda sorun olan şey, anne olma yaşı değil, sizin evlenme yaşınız ve evleneceğiniz kişiyle olan yaş farkınız gibi görünüyor. Taşlar yerine oturmamış. Beklentiler çelişmiş. Sevgilinizin dediğine gelmiş, kendi yaşına yakın biri olsa böyle çelişkileri olmazdı. Sizin de aynı şekilde.

Evet alti üstü 3 sene.
Aynen boyle derim tesekkurler

Ben de 22 yasımda evlenmis olacagım insallah
Cocuk icin yas kıstasım yok, rabbim ne zaman uygun görürse o zaman olur insallah.
Nisanlın kendince haklı sen de kendince haklısın orta yolu bulun bence

Ben de 22 yasımda evlenmis olacagım insallah
Cocuk icin yas kıstasım yok, rabbim ne zaman uygun görürse o zaman olur insallah.
Nisanlın kendince haklı sen de kendince haklısın orta yolu bulun bence
Bebeği o dogursa ben de hemen isterim
Önemli olan benim hazır hissetmem bence. Dolayisiyla orta yolu bulmak biraz zor. Birisi feragat edecek isteginden mecburen

Çocuk için ideal yaş değil ama ideal koşullar vardır. Anne ve baba, madden ve manen bir çocuğu kendi imkanlarıyla da büyütebilecekse, kendi içinde ve eşiyle mutluysa, evlilik gibi ayrılığın da usulüne uygun yapılması gerektiğine inanıyorsa, başarması gerekenleri başarmış ve artık "ben" olmuşsa; bana göre anne ya da baba olabilir.

Bu arada yaşınız gerçekten bana göre küçük. Mesleğiniz de yoktur sanırım. Çocuk için değil de belki evlilik için ideal yaşı ve koşulları düşünseniz, sizin için daha faydalı olur.

Önemli olan benim hazır hissetmem bence. Dolayisiyla orta yolu bulmak biraz zor. Birisi feragat edecek isteginden mecburen
O zaman onu vazgecirmeye bak 20 yas kücük anne olmak icin
Kendimi hazır hissetmeden, bir bebege yetecek kuvvete sahip olmadan cocuk istemiyorum de.

Saygi duyarım diplomam var fakat meslegimi yapmiyorum, tesekkurler

Ben üni son sınıftayken nişanlandım mezun olduktan sonrada evlendim 23 yaşındaydım evlendigimde. Hayatım boyunca hep bi çocuğum olsun istedim e tabi fırsatını bulunca kaçırmak olur mu :) ilk ay düşük yaptim ama nasıl üzüldüm insanin aklına her şey geliyor neyse ikinci ay tekrar hamile kaldım. hamileliğim güzel geçti doğuma yakında atamam yapıldı atanır atanmaz doğum iznine ayrildim herşey yolunda gidiyordu.doğum yapicam ve kurtulcam diyordum ama asıl herşey o zaman başlıyor yeni hayata ve bebeğe Alışman lazım bu her anne baba için geçerli ben ne kadar istekliydim bide ama biraz zaman geçince herşey düzene giriyor ve onsuz yapamıyorsun.demem o ki benim gibi çok hazır olmuş olsanda yine benzer sıkıntıları atlatiyorsun ve sonra hayatın düzene giriyor.Komşum vardı bi sene istemedi şimdi istiyor ama olmuyor çevrede çocuğu olmayan çok insan var.ama evlenince çocuk isteyeceğini dusunuyorum genelde öyle oluyor

Canım bebeği sen doguruyorsum ama esin dokuz doğuruyor hamileyken senin yaşadığın sitresin aynısını oda yaşıyor sen doğuma girdiğinde bile esime bisey olursa diye korkudan mahvoluyor.doğduktan sonra senin emzirmen dışında bütün fedakarlıkları oda yapiyor

Kk'da kalmis mi böyle eslerrr
Cok mutlu oldum okuyunca :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…