• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk istemek ve istememek. Ben ne yapacağım?

Pcos doğurganlığın fazla olmasından kaynaklıyo. Yumurta sayısı fazladır heray enaz 2-3 yumurta hayır ben çatlıyım banane kavgasına girdikleri için problem çıkıyo. 35 ten sonra normalde hamilelik şansı düşer pcosta artar .

Bakın yüzünüzde tüylenme olsa altını çiziyorum tüylenme ( kıllanma değil) problem yoktur.

Erkek tipi tüylenmeye hursitzm denir bunun enbüyük sebebide pcostur. Başka sebeplerde olabilir ama ilk araştırılması gereken budur.

Ultrasonda bişey çıkmadı dediniz karın bakıldıysa ve çatlıycak kadar çişiniz yoksa gözükmemiş olma ihtimali yüksek.

Hormonlarınız referans değerinin içinde ama sınırdaysa doktorun fark etmemesi normal . Çünkü sadece referansın dışına çıkanlara bakıyolar.
Yok pcos olmadığına eminim her şekilde baktırdım zaten zaten çatlayacak kadar olduğumda bile. Testler de dediğiniz gibi sınırda değil normal değerlerde zaten. Çenede, boyunda, göğüs kemiğinde bildiğiniz kıllanma var tüylenme değil. Hatta daha açıklayıcı olması için söylüyorum babamınkiler bile daha açık renkli ve daha az. Sebebi bulunamıyor dediğim gibi

İlginç gerçekten kan tahlilleri normal ama size ilaç yazmışlar.
Allah yardımcın olsun canım inşallah kısa zamanda kurtulursun..
normal evet ama bariz bir kıllanma olduğu için herkese verilen ilaçlar zaten aldactone ve doğum kontrol hapını yazmışlardı işe yarar diye.
Teşekkür ederim

Benim de engelli bir arkadaşıma doktor yüzde 90 çocuğun özürlü olur demişti.
Ama oğlu sapasağlam maşallah. Yani bu işler belli olmuyor.
Sağlıklı hiçbir sorunu olmayan insanların da engelli bebeği olabiliyor. Ayrıca belki de oğlun olacak o zaman bu sorun da olmaz herhalde. Kaldı ki kızın olsa illa bu hastalık geçecek diye birşey yok.
oğlum olsa bile dayımın kızına geçtiği gibi benim de torunuma geçecek maalesef ki şu ana kadar kıllı olmayan çocuk yok sülalemizde :( inşallah dediğiniz gibi olur çünkü çok korkuyorum

Kadınlarda hormonlar normal seviyede olduğu halde bazen bu tür tüylenmeler görülebiliyor. Sebebi ise vücudun erkek hormonuna alerjik bir tepki vermesiymiş. Belki sizin sebebiniz de budur.

Kadınlarda hormonlar normal seviyede olduğu halde bazen bu tür tüylenmeler görülebiliyor. Sebebi ise vücudun erkek hormonuna alerjik bir tepki vermesiymiş. Belki sizin sebebiniz de budur.
evet ben de öyle okumuştum ama aynı şekilde çözümü olmadığını da okumuştum. Bilginiz var mı bu konuda hiç?

Yok pcos olmadığına eminim her şekilde baktırdım zaten zaten çatlayacak kadar olduğumda bile. Testler de dediğiniz gibi sınırda değil normal değerlerde zaten. Çenede, boyunda, göğüs kemiğinde bildiğiniz kıllanma var tüylenme değil. Hatta daha açıklayıcı olması için söylüyorum babamınkiler bile daha açık renkli ve daha az. Sebebi bulunamıyor dediğim gibi

Böbrek üstü bezleriniz için test yapıldı mı ?

Acth verilerek dışardan kortizon ilacı yada iğnesi yspılıp 0. dakika 30. dakika 60. dakika şeklinde test yapıldı mı ?

Böbrek üstü bezleriniz için test yapıldı mı ?

Acth verilerek dışardan kortizon ilacı yada iğnesi yspılıp 0. dakika 30. dakika 60. dakika şeklinde test yapıldı mı ?
test yapıldı, ultrason çekildi ama herhangi bir sorun kist yok dediler.
2. dediğinizi bilmiyorum, hiçbir doktor da bahsetmedi. Ne için ki o?

test yapıldı, ultrason çekildi ama herhangi bir sorun kist yok dediler.
2. dediğinizi bilmiyorum, hiçbir doktor da bahsetmedi. Ne için ki o?

Bönreküstü bezlerde problem olması erkek tipi tüylenme yapabiliyo.
Pcostan sonra 2. sebep budur 3. de hipofizden kaynaklı problemdir.
Böbreküstü bezlerinde prpblem olması genetik bi hastalık eğer pcos yoksa endokrin doktorunun tüylenme sebebini öğrenmek için acthli test yapması gerekir.

Sizden önce kan. alınır sonra iğne yapılır yine kan alınır. yarım saat ve 1 saat sonra bidaha kan alınır.

Daha sonra gece 12de 1 tane kortizon hapı verir ve sabah tam 8 de kanınız alınır.

Sonra 2 tane kortizon hapı 12 de sabah 8 de kan alınır aynı şekilde

Bönreküstü bezlerde problem olması erkek tipi tüylenme yapabiliyo.
Pcostan sonra 2. sebep budur 3. de hipofizden kaynaklı problemdir.
Böbreküstü bezlerinde prpblem olması genetik bi hastalık eğer pcos yoksa endokrin doktorunun tüylenme sebebini öğrenmek için acthli test yapması gerekir.

Sizden önce kan. alınır sonra iğne yapılır yine kan alınır. yarım saat ve 1 saat sonra bidaha kan alınır.

Daha sonra gece 12de 1 tane kortizon hapı verir ve sabah tam 8 de kanınız alınır.

Sonra 2 tane kortizon hapı 12 de sabah 8 de kan alınır aynı şekilde
hiçbir doktor bana öyle bir şeyden bahsetmedi haberim bile yok :(
iyi ki söylediniz teşekkürler, araştıracağım. Peki bu yapılanlarda sorun çıkarsa ne gibi tedavi uygulanıyor biliyor musunuz?

hiçbir doktor bana öyle bir şeyden bahsetmedi haberim bile yok :KK43:
iyi ki söylediniz teşekkürler, araştıracağım. Peki bu yapılanlarda sorun çıkarsa ne gibi tedavi uygulanıyor biliyor musunuz?

Bak canım iğne ile yapılan test aslında kesin sonuç veriyo ama emin olmak için 2.3. testide yapıyolar.
1 gün önce fazla yorulmaz dinlenirsen uykunuda tam alırsan test doğru sonuç verir.

İğneden önce kortizol düşük iğneden sonra artış olursa hipofiz yetersizliği

İğneden önce kortizol düşük iğmeden sonra yine düşük böbreküstünde problem vardır.

Sonuca göre tedavi uygularlar önce sorun bulunsun

İşte bu tarz konular icin okulu biran once bitirmek istiyorum ki birilerine faydam dokunabilsin..

Siz egitim araştırma hastanelerine gittinjz mi? Oradaki profların özel muayene saatleri oluyor. Genellikle mesaiden sonra olur. Randevu ucreti doktordan doktora göre değişiyor ama 100-180 arasidir sanırım. Muhakkak onlara gidin.

Bulundugunuz sehirdeki tıp fakültesi efitim araştırma hastanesindeki doktorlara bir bakın.

Ohooo boyle düşünürsek kimse ne evlenir ne cocuk yapar. Herkesin genetik hastaliklari var. Bence psikolojik olarak da destege ihtiyaciniz var. Dogmamis çocuğa don dikmeyi bırak agdasini dusunmeye baslamissiniz.

İşte bu tarz konular icin okulu biran once bitirmek istiyorum ki birilerine faydam dokunabilsin..

Siz egitim araştırma hastanelerine gittinjz mi? Oradaki profların özel muayene saatleri oluyor. Genellikle mesaiden sonra olur. Randevu ucreti doktordan doktora göre değişiyor ama 100-180 arasidir sanırım. Muhakkak onlara gidin.

Bulundugunuz sehirdeki tıp fakültesi efitim araştırma hastanesindeki doktorlara bir bakın.
evet İstanbul'dayım zaten 2 tane eğitim araştırmaya gitmiştim ama en kısa zamanda çapa'dan randevu almayı düşünüyorum

evet İstanbul'dayım zaten 2 tane eğitim araştırmaya gitmiştim ama en kısa zamanda çapa'dan randevu almayı düşünüyorum

Normal saatlerde alırsanz prof.lara denk gelmeyebilirsiniz. Özel muayenelerini araştırın. Genellikle bölüm sekreterliklerinde olur. Gidin mesela çapaya endokrinolojideki x hocadan ozel randevu almak istediginizi söyleyin onlar yonlendirir sizi

Valla benim cevremde bir kiz tanidigim cinsiyet degistirdi erkek hissediyordu neyse onda tuylenme yoktu ilaçla kizda sakal biyik çıkardılar.
Olmayan seyi cikarabiliyorlarsa olanida yok ederler diye tahmin ettim.
Acaba şöyle daha iyi yada daha baska hastanelere mi gitseniz. Cok uzuldum illaki olmali bir ilaci cozumu.

Bende çok kıllıyım. bende ada yaptrdımmı tumvucut yaparım hep. Goğuslerime kadar.. Ama 1 ay oldu doğum yapalı ve bebeğim tertemiz. İşin garibi eşimde çok kıllı. Yani ne olacağı belli olmuyo. Bunun için bu mukemmel annelik duygusunu tatmamak çok buyuk kayıp olur.
Bebemm sen doğum yaptn mi :) maşallah ya çok sevindim. Şimdi nasılsın lohusa lik sendromu falan filan bitti mi nasıl bişey annelik :) 2 seneden snra çok şükür bende hamileyim. İnşallahayırlısıyla bende kucagima alırım sağ salim :)

Çocuklarımıza genlerimiz ile aktarabilecegimiz birçok fiziksel ve psikolojik hastalık var.. benim psikolojik bi rahatsizligim var çocuğum da çıkarsa birgün çok üzülürüm ama yapabileceğim birsey yok bu konuda.. o gün gelince inş gelmez onun yanında olacağım ve su an sırf bigün ona lazım olabilir diye çaresini bulmaya calisiyorum..

tabiki sizin sorununuz da sizi düşündürüyor haklı olarak.. Bugün dilsiz bi aile ile tanıştım.. çocukları da aynı derde sahip olmuş.. nasıl mutlu nasıl tatlı bir aile idiler.. hersey kısmet.. onlar da büyük ihtimal çocuklarında da olacağını biliyorlardı..

Siz de uzmeyin kendinizi.. çözüm olduğu kadar cabaliyorsunuz sizi seven kişi eminim rahatsız olmayacaktır..

Çok bıçak sırtı bi konu umarım yanlış ifadelerim olmamıştır. Sevgiler

Çocuklarımıza genlerimiz ile aktarabilecegimiz birçok fiziksel ve psikolojik hastalık var.. benim psikolojik bi rahatsizligim var çocuğum da çıkarsa birgün çok üzülürüm ama yapabileceğim birsey yok bu konuda.. o gün gelince inş gelmez onun yanında olacağım ve su an sırf bigün ona lazım olabilir diye çaresini bulmaya calisiyorum..

tabiki sizin sorununuz da sizi düşündürüyor haklı olarak.. Bugün dilsiz bi aile ile tanıştım.. çocukları da aynı derde sahip olmuş.. nasıl mutlu nasıl tatlı bir aile idiler.. hersey kısmet.. onlar da büyük ihtimal çocuklarında da olacağını biliyorlardı..

Siz de uzmeyin kendinizi.. çözüm olduğu kadar cabaliyorsunuz sizi seven kişi eminim rahatsız olmayacaktır..

Çok bıçak sırtı bi konu umarım yanlış ifadelerim olmamıştır. Sevgiler
peki sizce bahsettiğim evleneceğim insana bunu söylemeli miyim? Senelerdir iğneliye gittiğim için yüzümde, dekolte ve karında çıkmıyor artık benim. Söylemezsem anlamaz bu hastalığı. Ya soğursa benden

eğer temizliğini yapıyorsan sanmıyorum ki evleneceğin için sorun olsun benimde aklıma şey geldi biri kadından erkeğe dönenden bahsetmiş erkek olupta kadın olanlar da kadınlık hormonu alıyor ya acaba o ise yarar mı ki?

Back
X