• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk istemek ve istememek. Ben ne yapacağım?

peki sizce bahsettiğim evleneceğim insana bunu söylemeli miyim? Senelerdir iğneliye gittiğim için yüzümde, dekolte ve karında çıkmıyor artık benim. Söylemezsem anlamaz bu hastalığı. Ya soğursa benden

Bence soylemelisin ve rahat olmalısın böylelikle. Soguyorsa zaten evlilik için ne kadar uygun biri olabilir ki

eğer temizliğini yapıyorsan sanmıyorum ki evleneceğin için sorun olsun benimde aklıma şey geldi biri kadından erkeğe dönenden bahsetmiş erkek olupta kadın olanlar da kadınlık hormonu alıyor ya acaba o ise yarar mı ki?
o yüzden doğum kontrol haplarını veriyorlar ama işe yaramadı maalesef. Çünkü benim hormonlarla alakalı değil sanırım böbrek üstü bezlerinden kaynaklı bir şeymiş. Yapıyorum zaten ama öyle olduğunu bilmek bile çok kötü bir şey bence hele erkek açısından düşünemiyorum, utanıyorum da nasıl söylenir ki :(

Bence soylemelisin ve rahat olmalısın böylelikle. Soguyorsa zaten evlilik için ne kadar uygun biri olabilir ki
haklısınız ama ne biliyim utanıyorum işte :(
bir de o sizin dediğiniz dilsiz aile konusunda çok haklısınız mutlulardır eminim ki ama yine de ben mesela çocuğumun dilsiz olacağını biliyorsam bunu ona yaşatmak ister miyim, böyle bir hakkım olmadığını düşünüyorum yine de. O yüzden kafama takılıyor.

Herkese merhaba. Bu hesabı sizlere sormak, danışmak ve belki de içimdekileri dökmek için açtım çünkü ne yapacağımı bilemiyorum. Ailemizde genetik olarak aşırı tüylenme var. Annemde, anneannemde, kuzenlerimde büyük ihtimalle kardeşim ve benim çocuklarımda da olacak ve basit bir tüylenmeden bahsetmiyorum. 12 yaşımdan beri dekoltemde(bildiğiniz boyun altında komple), çenemde, karnımda, sırtımda, kalça, bel kısmında kalın ve sık tüyler çıkıyor. Herhangi bir tedavisi yok, gitmediğimiz doktor, kullanmadığım ilaç kalmadı. 22 yaşımdayım ve senelerdir lazer, iğneli derken çektiğim acıları, harcadığım paraları, dalga geçen insanları, kendimi 2 sene eve kapatışımı, yaşadıklarımı bir ben bilirim.

Bu konuyu açma sebebimse şu; biriyle tanıştım, geçen sene hayatıma girdi, harika birisi ve evlenmeyi düşünüyor ama bendeki bu hastalık yüzünden ne evlenmeyi ne de çocuk sahibi olmayı düşünemiyorum. Aslında şu hayatta en çok istediğim şey kalabalık, mutlu bir aile sahibi olmak ama doğacak olan çocuklarıma ve torunlarıma yaşadıklarımı yaşatmak, 12 yaşımdaki kızımın çenesinde neden erkeklerden daha fazla kıl çıktığını açıklamak istemiyorum. Bu yüzden de erkek arkadaşımdan ayrılmayı ve hiç evlenmeyip tek başıma yaşamayı düşünüyorum ama içimdeki hamile kalma isteğime de söz geçiremiyorum. Sizce ben ne yapayım? Benim yerimde olsanız siz ne yapardınız?

Adet duzensizligi varsa jinekologa gidip yumurtaliklariniza baktirin. PKO olabilir. Asil onemli olan saglik!
Hormonal dengenizi check ettirin.
Ayrica genetik olan hersey cocuklariniza aktarilmaz, genleri cok yonlu anahtar lara dusunun her ozellik devreye girmez dollenme sirasinda.
Asla birakmayin adaminizi, yuva emellerinizi!

bu düşünce yapınız sıkıntılı

bence yaşanmışlıklar sizi germiş

uzman desteği alsanız iyi olur

hem belki babasına çeker eğer kızınız olursa o da

bu arada eşimde sperm sorunu vardı doktora cinsiyet seçimi yapın bu genetikse oğlum bu sorunu çekmesin, kızım olsun dedi

doktor de şimdi bile bak çaresi var o büyüyünceye kadar tıp ne çözümler bulur dedi

şimdi oğlumuz var bakalım ne olacak

Herkese merhaba. Bu hesabı sizlere sormak, danışmak ve belki de içimdekileri dökmek için açtım çünkü ne yapacağımı bilemiyorum. Ailemizde genetik olarak aşırı tüylenme var. Annemde, anneannemde, kuzenlerimde büyük ihtimalle kardeşim ve benim çocuklarımda da olacak ve basit bir tüylenmeden bahsetmiyorum. 12 yaşımdan beri dekoltemde(bildiğiniz boyun altında komple), çenemde, karnımda, sırtımda, kalça, bel kısmında kalın ve sık tüyler çıkıyor. Herhangi bir tedavisi yok, gitmediğimiz doktor, kullanmadığım ilaç kalmadı. 22 yaşımdayım ve senelerdir lazer, iğneli derken çektiğim acıları, harcadığım paraları, dalga geçen insanları, kendimi 2 sene eve kapatışımı, yaşadıklarımı bir ben bilirim.

Bu konuyu açma sebebimse şu; biriyle tanıştım, geçen sene hayatıma girdi, harika birisi ve evlenmeyi düşünüyor ama bendeki bu hastalık yüzünden ne evlenmeyi ne de çocuk sahibi olmayı düşünemiyorum. Aslında şu hayatta en çok istediğim şey kalabalık, mutlu bir aile sahibi olmak ama doğacak olan çocuklarıma ve torunlarıma yaşadıklarımı yaşatmak, 12 yaşımdaki kızımın çenesinde neden erkeklerden daha fazla kıl çıktığını açıklamak istemiyorum. Bu yüzden de erkek arkadaşımdan ayrılmayı ve hiç evlenmeyip tek başıma yaşamayı düşünüyorum ama içimdeki hamile kalma isteğime de söz geçiremiyorum. Sizce ben ne yapayım? Benim yerimde olsanız siz ne yapardınız?
Ten rengn acık mı? Bak bnde pko oldugu için tuylenme ve koyu renkli tuylerim var ben sarartcı kullanıyorum duzenli olrak kendm yapıyorum evde maliyrtlş ve zararlı değil tabi benm cildm için sennki hassassa bilemem hiç yokmuş gbi duruyo belli ble olmuyo ki ben esmerim koluma kullanıyorum cokta memnunum tavsye ederm

Bunları sorun etme . .
Tüysüz insan yok . .
feriman-300x191.gif
evet tüysüz insan yok ama benim bahsettiğim 4 seviyesindeki bir tüylenme

Adet duzensizligi varsa jinekologa gidip yumurtaliklariniza baktirin. PKO olabilir. Asil onemli olan saglik!
Hormonal dengenizi check ettirin.
Ayrica genetik olan hersey cocuklariniza aktarilmaz, genleri cok yonlu anahtar lara dusunun her ozellik devreye girmez dollenme sirasinda.
Asla birakmayin adaminizi, yuva emellerinizi!
pcos değil adet, hormonlar her şey normal. Maalesef genetik olarak doğan her torunda var şu anda 5'te 5
Ben de istemiyorum ama ona bir şey yaşatmaya hakkım yok sanki

Ten rengn acık mı? Bak bnde pko oldugu için tuylenme ve koyu renkli tuylerim var ben sarartcı kullanıyorum duzenli olrak kendm yapıyorum evde maliyrtlş ve zararlı değil tabi benm cildm için sennki hassassa bilemem hiç yokmuş gbi duruyo belli ble olmuyo ki ben esmerim koluma kullanıyorum cokta memnunum tavsye ederm
fazla beyazım ben zaten ağda yaptırıyorum komple :(

bu düşünce yapınız sıkıntılı

bence yaşanmışlıklar sizi germiş

uzman desteği alsanız iyi olur

hem belki babasına çeker eğer kızınız olursa o da

bu arada eşimde sperm sorunu vardı doktora cinsiyet seçimi yapın bu genetikse oğlum bu sorunu çekmesin, kızım olsun dedi

doktor de şimdi bile bak çaresi var o büyüyünceye kadar tıp ne çözümler bulur dedi

şimdi oğlumuz var bakalım ne olacak
neler yaşadığımı, kendimi nasıl senelerce eve kapattığımı bir ben bilirim, yaşamayan anlamaz işte. İnsanlar bu konuda biraz kırıcı olabiliyor maalesef :(
umarım çocuğunuzda sorun çıkmaz ama zaten çaresi varmış, babası çocuk sahibi olabiliyorsa o da her şekilde olur

neler yaşadığımı, kendimi nasıl senelerce eve kapattığımı bir ben bilirim, yaşamayan anlamaz işte. İnsanlar bu konuda biraz kırıcı olabiliyor maalesef :KK43:
umarım çocuğunuzda sorun çıkmaz ama zaten çaresi varmış, babası çocuk sahibi olabiliyorsa o da her şekilde olur

ben de bu örneği bunun için yazdım

siz bak bu yaşa gelmişsiniz sevgiliniz de varmış

belki çocukta sorun olmaz

sorun olsa da siz yaşamış kişi olarak erken çözü-m bulmaya çalışırsınız

teknik de gelişir zatennn

Back
X