Çocuk istememek

9184

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2018
359
259
103
Merhabalar.. sizlerin fikrini almak istedim.
28 yaşındayım eşim 36.
4 buçuk yıl oldu evleneli
Çocuğumuz olmadı pek bı sebep de bulunamadı bir aşılama yaptırdım tutmadi sonrasında da bir girişimde bulunmadım çünkü gittikçe bu fikirden uzaklaştım.
Maddi manevi bakabilecegimi düşünmüyorum
Eşim yogun çalışıyor, aileme uzağım ve migrenim sık tutar regl zamanlarım ağır geçer alerjim olduğundan burun tıkanıklığım bile zorluyor ve rahata alisik bir insanım. Kendime vakit ayiramazsam az uyursam vs psikoljim hemen bozulur. Bir de panik atagimsi hallerim var.
Şimdi evlendim vakit geciyor herkesin de bebeği oldu olmak üzere diye bir hevese kapilsam da ilk günden pişman olurum diye düşünüyorum. Eskiden eşime değerlerini arttırması için takviye kullanması konusunda baskı yapardım istediğimi saniyorsum ama şimdi heves etmişim merak etmişim diye düşünüyorum. Olmaması için dua ediyorum olmadığı da artık işime geliyor. Ama olmasın diye extra cabam yok eşim güya istiyor çünkü o her şeye olumlu yaklaşıyor oysa iş yüzünden yanımda olamayacak sabah köru gidip geç gelecek..
Böyle bir durumda olup iyi ki çocugum oldu diyen var mı.. yoksa sakın kalkisma mi dersiniz(zaten olmadı olması için asla bir tedavi dusunmuyorum) ya olursa korkum var.. ilerde böyle düşündüğüm için pişman olur muyum.. çok uzattım olursa olacak amma işte acaba engel olmalı mıyım.. biraz da günah mıdır acaba diyorum Allah a guvenmeyip korktuğum için. Tabi diyeceksiniz bakamazsan yapma o daha gunah..
işte bazı şeyler elimizde degil gerçi ne konuşsak boş belki zaten olmayacak. Az önce okuduğum konuda evlenmeden önce çocuk isteyen adam sonra karar değiştirmiş sanirsam. Ben de önceden çok istediğimi saniyorsum son aylarda böyle oldum.. sonrasında pişman olur muyum bilmiyorum.
Çocuk istemeyip olduğunda iyi ki oldu diyenlerin dışında insanlar var mı ....

İnşallah bu düşüncenden vazgeçer ve bi bebeğin olur diyorum ben şu an hamileyim kucağıma bile almadım ama rabbim bütün endişe ve korkularını alıp götürüyor evin neşesi dedikleri doğru bence ultrasonda bile eli kıpırdasa mucizem die seviniyorsun bence düşün diyorum canım eşinle Aran daha iyi olur hem bunu ailene yapma bence yaşınızda varmış

İnşallah bu düşüncenden vazgeçer ve bi bebeğin olur diyorum ben şu an hamileyim kucağıma bile almadım ama rabbim bütün endişe ve korkularını alıp götürüyor evin neşesi dedikleri doğru bence ultrasonda bile eli kıpırdasa mucizem die seviniyorsun bence düşün diyorum canım eşinle Aran daha iyi olur hem bunu ailene yapma bence yaşınızda varmış
Kendimi bile buyuyebilcekmisim gibi hissetmiyorum. Ve evet önceden bir bebek doğumu herhngi bir şey görsem Tv'de vs kendimi tutamaz ağlardım belki hala öyleyim. Ama aynı zamanda çok zayıfım ...

Baska bir konuda yazdım alıntılayayaım. Anne olmak zorunda değilsiniz. Yani sırf anne olmak icin anne olmayın. Hayatinizdan memnunsanız esinizle iyiyseniz bir eksiklik hissetmiyorsanız. Bu da aradan ciksin diye cocuk yapmayın.

Bence de öyle cocuğu insanlar bencilce sebeplerle yapıyor ya da özenip yapıyor. İşte yapacak bir şeyim kalmadı bari çocuk yapayım, bana benzeyen biri olsun, yaşlanırsam bana baksın, ev islerine yardım etsin, herkes yapıyor biz de yapalım , yalnız kalmayayım, eşimle evliliğimiz canlansın,ilk cocuğuma arkadaş olsun. Gercekten isteyen mantıken oturup düşünen insan sayısı çok az bence . Çocuk yapmadan önce "karşımdaki insana baba olacak kadar güveniyor muyum,çocuk bakımını benim kadar üstlenir mi ,maddi gücüm bu cocuğa iyi bir gelecek sağlamaya yeter mi, hamilelik ve sonrasi psikolojisine katlanabilir miyim , anne olmak bana göre mi,sabırlı biri miyim,cinsiyet ayrımcılığı yapacak mıyım" bunları sorsalar kendilerine mutsuz insan nüfusu 4'te 1 azalacak türkiye de.

Bende rahatıma çok düşkünümdür.. Sabah istediğim saate uyanıyorum genelde 12 yi buluyorum 😂 Kahvaltımı yapıp eşim gelene kadar evimi toplar yemeğimi yaparım dinlene dinlene gece geç uyurum falan fişman.. Hamileyim bana herkes bu günlerini arayacaksın diyor 🤭🤭 Hamile olduğumi öğrendiğimde içimde binlerce endişe korku geçti.. Ne yapıcam uykusuzlukk çocuk bakımı vb.şeyler düşündüm durdum .. Kusmalar bulantılar Allahım ne zor şeyler diye aklımdan geçrdim.. Ama şimdi tekme atıyor içimde hareket ediyor ya hepsi bütün endişelerim korkularım geçti.. 🙈 Allahım doğsun kucağıma alayım boncuk gözlerine bakayım uykusuzluğa da razıyım diyorum 😍😍 O yüzden bu korkuların ve endişelerin şuan çok normal .. Ama hamile kalırsan ve içindeki hareketlerini hissetmeye başlarsan o zaman şükredeceksin 😍😍

Merhabalar.. sizlerin fikrini almak istedim.
28 yaşındayım eşim 36.
4 buçuk yıl oldu evleneli
Çocuğumuz olmadı pek bı sebep de bulunamadı bir aşılama yaptırdım tutmadi sonrasında da bir girişimde bulunmadım çünkü gittikçe bu fikirden uzaklaştım.
Maddi manevi bakabilecegimi düşünmüyorum
Eşim yogun çalışıyor, aileme uzağım ve migrenim sık tutar regl zamanlarım ağır geçer alerjim olduğundan burun tıkanıklığım bile zorluyor ve rahata alisik bir insanım. Kendime vakit ayiramazsam az uyursam vs psikoljim hemen bozulur. Bir de panik atagimsi hallerim var.
Şimdi evlendim vakit geciyor herkesin de bebeği oldu olmak üzere diye bir hevese kapilsam da ilk günden pişman olurum diye düşünüyorum. Eskiden eşime değerlerini arttırması için takviye kullanması konusunda baskı yapardım istediğimi saniyorsum ama şimdi heves etmişim merak etmişim diye düşünüyorum. Olmaması için dua ediyorum olmadığı da artık işime geliyor. Ama olmasın diye extra cabam yok eşim güya istiyor çünkü o her şeye olumlu yaklaşıyor oysa iş yüzünden yanımda olamayacak sabah köru gidip geç gelecek..
Böyle bir durumda olup iyi ki çocugum oldu diyen var mı.. yoksa sakın kalkisma mi dersiniz(zaten olmadı olması için asla bir tedavi dusunmuyorum) ya olursa korkum var.. ilerde böyle düşündüğüm için pişman olur muyum.. çok uzattım olursa olacak amma işte acaba engel olmalı mıyım.. biraz da günah mıdır acaba diyorum Allah a guvenmeyip korktuğum için. Tabi diyeceksiniz bakamazsan yapma o daha gunah..
işte bazı şeyler elimizde degil gerçi ne konuşsak boş belki zaten olmayacak. Az önce okuduğum konuda evlenmeden önce çocuk isteyen adam sonra karar değiştirmiş sanirsam. Ben de önceden çok istediğimi saniyorsum son aylarda böyle oldum.. sonrasında pişman olur muyum bilmiyorum.
Çocuk istemeyip olduğunda iyi ki oldu diyenlerin dışında insanlar var mı ....
Ben varım
Erteleye erteleye 39 yaşında doğum yaptım
Balık Burcuyum
10 saat uyusam işe uykusuz giderdim
Çocukları da çok sevmezdim açıkçası
Ve hep bebeğimden sıkılırsam dönüşü de yok falan diue düşünürdüm
Şimdi bebeğim 10 aylık
Ve öyle mızmız bir bebek ki anlatamam 10 aydır ağlıyor
10 aydır uykusuzum geceleri 3-4 saat ya uyuyor. Ya uyumuyorum ama ona asık oldum
Ben de rahatıma çok düşkündüm
10 aydır gün içinde kendime ayırdığım 5 dakika bile yok ama onu sevince bunlar zor gelmıyor

İstediğinizden emin olmadan dünyaya bir çocuk getirmeyin lütfen.Çocuk yapmak için biyolojik olarak uygun olabiliriz ama psikolojik olarak uygun değilsek,kesinlikle kalkışmamalıyız. Zira karşımızda,yemek,sevgi,ilgi,oyun vb sonu gelmeyen isteklerini ömrümüz boyunca karşılamamız gereken bir küçük insan var. Robot değil!

Ben varım
Erteleye erteleye 39 yaşında doğum yaptım
Balık Burcuyum
10 saat uyusam işe uykusuz giderdim
Çocukları da çok sevmezdim açıkçası
Ve hep bebeğimden sıkılırsam dönüşü de yok falan diue düşünürdüm
Şimdi bebeğim 10 aylık
Ve öyle mızmız bir bebek ki anlatamam 10 aydır ağlıyor
10 aydır uykusuzum geceleri 3-4 saat ya uyuyor. Ya uyumuyorum ama ona asık oldum
Ben de rahatıma çok düşkündüm
10 aydır gün içinde kendime ayırdığım 5 dakika bile yok ama onu sevince bunlar zor gelmıyor
Aynen ben istemiyorum geri alın deme şansı yok geri dönüşü yok.. evet benim de çocuklara vs çok bı sempatim yoktur.. siz de en sonunda yapmışsınız ne kadar ertelesenizde daha doğrusu Allah bahsetmiş,sadece bizim istegimizle olmuyor hepimizin hakkında hayırlısı olsun o zaman yine bı nebze icim rahatladı. sizin adınıza da sevindim Rabbim aşkınızı daim etsin sağlıklı huzurlu ömürler nasıp etsiz sizlere cumlemize

Burda olması için nelerle mücadele eden insanlar varken
Siz olmamasından korkuyorum demişsiniz ama sanırım bununla ilgili birşey yapmıyorsunuz ne de olsa olmuyor diyip salmışsınız anladığım kadarıyla e peki olursa çocuğun günahına girmiş olmayacak mısınız ?
Ayrıca eşiniz istiyor ona da günah değil mi ?
Asla tedavi olmayacağım demişsiniz bence büyük konuşmayın gün gelir o tedavileri ararsınız yani diyeceğim şu ki bence büyük lokma yiyin büyük laf etmeyin Allah’ta gönlünüzdekini size nasip eylesin

Burda olması için nelerle mücadele eden insanlar varken
Siz olmamasından korkuyorum demişsiniz ama sanırım bununla ilgili birşey yapmıyorsunuz ne de olsa olmuyor diyip salmışsınız anladığım kadarıyla e peki olursa çocuğun günahına girmiş olmayacak mısınız ?
Ayrıca eşiniz istiyor ona da günah değil mi ?
Asla tedavi olmayacağım demişsiniz bence büyük konuşmayın gün gelir o tedavileri ararsınız yani diyeceğim şu ki bence büyük lokma yiyin büyük laf etmeyin Allah’ta gönlünüzdekini size nasip eylesin
Amin cümlemize hayırlısını nasip etsin ins..
Tedaviyle zorlayıp sonra yine bu hale gelirsem diye asla dedim. Tabi büyük konuşmamak daha doğru yazarken çıktı bir kere. Düşüncem o şekilde. Zorlayıp elde edip de pişman olmayim diye(tbi elimizde değil ne kdar zorlaşan da o da ayri ) parantez açılacak çok şey var . En nihayetinde bir bilinmez, çok isteyip de olunca pişman olan da vardır belki tahmin ettiğinden farklı olabileceği için yaşadığı. Ne diyelim hayırlısı olsun herkes için ..

Amin cümlemize hayırlısını nasip etsin ins..
Tedaviyle zorlayıp sonra yine bu hale gelirsem diye asla dedim. Tabi büyük konuşmamak daha doğru yazarken çıktı bir kere. Düşüncem o şekilde. Zorlayıp elde edip de pişman olmayim diye(tbi elimizde değil ne kdar zorlaşan da o da ayri ) parantez açılacak çok şey var . En nihayetinde bir bilinmez, çok isteyip de olunca pişman olan da vardır belki tahmin ettiğinden farklı olabileceği için yaşadığı. Ne diyelim hayırlısı olsun herkes için ..
Canım her nasip vaktine esirdir dua et Allahım bana hayırlısını ver de istemiyorum deme senin iyiliğin için belki de olunca çok mutlu olacaksın bak bende pek çocukları sevmezdim ama yeğenlerimden sonra çok sever oldum şimdi de hamileyim Allah gönlüne göre versin senin de birşey olmuyorsa Rabbim daha iyisini nasip edeceği içindir her şerde bir hayır vardır kendini hep bu şekilde telkin et
Allahım gönlüne göre nasip eylesin

Bem çok istediğim halde, Allah'ım niye kimse bana bu kadar zor bişey olduğunu söylemedi dediğim çok olmuştur.
Asla pişmanlık duymadım, gayet isteyerek yaptım ama sizin cekinceleriniz çok.
Hiç acele etmeyin.
Çocuk işi, sabır işi, emek işi, sürekli kendinden ödün vermek demek.
Yanınızda esinizde pek yokmuş, yani iyi düşünün.
Gerçekten özelikle desteksiz kaldırmak zor olabiliyor.
Bir de kapalı kutu, ne cins bişey cikacagi da belli olmuyor 😁😁
İnşallah hayırlısı olsun sizin için.

bence belli bir süre olmayıncada emeklerinin boşa çıktığınıda görünce iinsan bir boşvermişliğe gitmiyor değil. sanada öyle olmuş. iyiki olmadı inşallahda olmaz deme bence. sadece emeğinin karşılığını alamadığın için böyle söylüyorsun..

Kamu spotu:
Dünya üzerindeki tüm insanlar, üremek zorunda değildir. Üremek, canlılığın devamı için zorunlu ihtiyaç da değildir.
Benim de 'ebeveynlik içgüdüm' yoktur. Çocukları severim, ilgilenirim ancak o orada kalır.
Psikoloğuma bunun nedenini sorduğumda, "bilinç düzeyin ve farkındalığın çok yüksek." dedi.
Ömür boyu bana ihtiyacı olan bir canlı, inanılmaz bir sorumluluk yüklüyor bence. Ben de zamanında düşündüm ama şimdi farkediyorum ki aslında hiç istememişim, çevrenin baskısıyla kendimi ikna etmişim.
Sizi bilmem, ben şu an iyi ki olmamış diyorum.

Allah, gerçekten iyi insan yetiştirebileceklere nasip etsin.

Tabi iyi ki olmamış dememdeki en büyük sebep, bir şeytandan kurtulduğum için olabilir.

Gerekirse uzman birinin yardımıyla, eşinizle eğrisini doğrusunu konuşun. Çocuk, sırf eşinizin gönlü olsun diye 'aman ona da günah' diye yapılacak bir şey değil. Topluma insan yetiştireceksiniz.

Bilinçsiz üreyenlerin çocuklarıyla, bizim başımız yanıyor işte. Sorsan mükemmel yetiştirmiştir, herkes kusurlu kendisi ile çocuğu kusursuzdur.

Lütfen bilinçli hareket edin.
Kamu spotu sona erdi.

Son düzenleme:
Back
X