çocuk istemeyen erkek:(

burhan dogancay in hayatina bakmanizi oneririm, cok sevdigim bir ressamdir.
oyle capkin falan da degil, esiyle ac bile kalsalar tutkulu sebgi dolu bir iliskileri olmus hep. ancak onlar icin cocuk oncelik degilmis ve istememisler...
okudugum bir roportajinda da bu karardan pisman olmadigni, bunun yasamlarina dair bir tercih oldugundan bahsediyordu...
yani gercekten cocuklari sevse bile uzaktan yetinmeyi secen, cocuk istemeyen insanlar var,
ne sizin ne de onun onundeki mutluluga engel olmaya luzum yok.
hele yap cocugu kucagina ver minvalinde yorumlar olmus, cok cirkin.
yapsaniz bile o bunu hissetmedikten, aile diyip sahiplenmedikten sonra neye yarar.

Bir aile olmak için çocuk sahibi olmaya gerek yok.
Çocuksuz bir aile olmayı seçmek için de illa ki çocuğunuz olamıyor durumda (tıbbî engellerden bahsediyorum) olmanıza gerek yok.

Ama siz çocuk sahibi olmayı gerçekten istiyorsanız da, karşınızdaki istemiyorsa o zaman iyi düşünün.
Çünkü ileride her iki taraf da mutsuzluğu için birbirini suçlayabilir.
Siz çocuğunuz olmadığı için karşı tarafı suçlayabilirsiniz; ya da çocuk yaparsanız karşı taraf kendisini istemediği bir yaşantının içinde bulup bunalabilir, sizden uzaklaşabilir zamanla.

arkadaşımın eşi "asla" çocuk istemiyordu.. evlenmeden önce söyledi defalarca.. arkadaşım durumu kabullenip evlendi.. sonra arkadaşım hamile kaldı aldırmak istemediler eşi kızı doğduktan sonra 180 derece döndü.. müthiş bir baba oldu gerçekten.. kızını yere göğe sığdıramıyor.. eşi ile bambaşka sebeplerden boşandılar sonrasında orası ayrı..
fikirler değişebilir.. bir hocamız "çocuktan şikayet olmaz da çocuksuzluktan büyük ihtimal olur" derdi.. ilerde çok geç olduğunda pişman olmaz umarım kimse.. yoksa tabiki bir zorunluluk değil..

Aşk varsa aranızda onun meyvası olmalı bence..
Ewlendiğiniz zaman 3 sene çocuk yapmayabilirsiniz bu normaldir..
Ama 3 seneden fazlası bana göre normal değil..
Bir süre sonra istenir, bence çok takmayın kafanıza..

45 yaşında çocuk sahibi olmayı düşünüyorsa demek ki geleceğinde sen yoksun. sen 45 yaşında anne olamayacağına göre. onun senin hakkında ne düşündüğünü çok belli etmiş gerisi senin kararın

arkadaşımın eşi "asla" çocuk istemiyordu.. evlenmeden önce söyledi defalarca.. arkadaşım durumu kabullenip evlendi.. sonra arkadaşım hamile kaldı aldırmak istemediler eşi kızı doğduktan sonra 180 derece döndü.. müthiş bir baba oldu gerçekten.. kızını yere göğe sığdıramıyor.. eşi ile bambaşka sebeplerden boşandılar sonrasında orası ayrı..
fikirler değişebilir.. bir hocamız "çocuktan şikayet olmaz da çocuksuzluktan büyük ihtimal olur" derdi.. ilerde çok geç olduğunda pişman olmaz umarım kimse.. yoksa tabiki bir zorunluluk değil..
Zorunlulukmus gibi insana yapilan baskilar bu konu ile ilgili planlar evlenmeden once yapilan baskilar illada olsun istiyorum demeler yuzunden belki de soguyor insan en azindan ben

Zorunlulukmus gibi insana yapilan baskilar bu konu ile ilgili planlar evlenmeden once yapilan baskilar illada olsun istiyorum demeler yuzunden belki de soguyor insan en azindan ben

doğru söylemişsiniz fakat benim mesajımla ilgisini kuramadım ?

Back
X