Çocuk istemeyen eşini dinle lütfen

Minimidimaksi

Guru
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2016
359
158
103
Nasıl anlatsam nerden başlasam bilmiyorum. Çok pişman ve mutsuzum. Eşimle 3,5 yıldır evliyiz ve toplamda 10 senedir birlikteyiz. Evliliğimizin 2. Senesi kv,kp başta olmak üzere çevre çok baskı yaptı neden çocuk yok diye. Haliyle çok etkilendim. Rüyalarımda çocuk görmeye çocuğa özlem duymaya başladım ve eşimle paylaştım. Eşim borçlarımızın yeni biteceğini ve yaza doğu görevi tayinimiz çıkacağını söyledi. İkimizde öğretmeniz bu arada. Balayına dahi gidemedik borçlar yüzünden. Tayinimiz belli olsun biraz para biriktirelim biraz gezelim sonra düşünürüz dedi. Ama yok çevre benim kafama yerleştirdi bir kere ya çocuğunuz olmuyorsa. Hiç denememiştik. Neyse eşimi ikna ettim ve korunmayı bıraktık ilk ay çocuk olmadı. Korktuk acaba bir sorun mu var diye tekrar denedik ve çok şükür hamile kaldım. Ve eşim başladı. Çocukla nasıl taşınacaz,tayinimiz nereye çıkacak vs. Hamileliğim çok stresli geçti. Bebeğim doğdu ve tabiki kolik. Bebeğim 3 aylıkken tayin çıktı taşınma stresi vs. Eşim eee şimdi bakıcıyı nerden bulacaz burda kimseyi tanımıyoruz ne yapacaz başladı yine. Ücretsiz izin alacaktım ama atandığım okula branşımdaki öğretmen hiç yok müdür ısrar etti ders programımız ayarlandı ve eşimle dönüşümlü baktık bu dönem. ( annem ve kv sağlık sorunları nedeniyle gelemediler) neyse sağolsun eşim baktı kızımıza ama haftanın 3-4 günü kavgalı ve küsüz. Şu anda da 4 gün oldu küsüz. Çünkü eşim çok yoruluyor uykusuz kalıyor bende öyleyim tabi ama ben istedim bebeği o yüzden bişe demeye hakkım yok. Yaa böyle nereye kadar. Ne yapacam ben. Bu durumdan o kadar sıkıldım ki. Off bir akıl verin lütfen. Keşke eşimin rızasını alsaydım yaa off... not: düzeltme yapmak istiyorum sadece çevre baskısıyla değil tabi bende çocuk istedim 1. Yıldan itibaren. Ve diğer cevaplarımı okuyup ona göre cevap yazarsanız memnun olurum. Ve lütfen bazılarınız bu kadar acımasız olmasın.

Son düzenleme:
ya gene uzulmeyin de badem kp kv size testek cikamiyacaklardi ne diye cocuk icin baski yaptilar. kv ne gibi saglik sorunlari var
kv badem torun torun dedi geldin yardimci olsun size.

Eşiniz çok aklı başında bir insanmış ki gayet mantıklı konuşarak,sebepleri sıralayarak size çocuk meselesini ertelemeniz gerektiğini söylemiş.
Çevre baskısı nedir yahu? Hayat sizin hayatınız,doğuracak büyütecek olan sizsiniz onlara ne? Çağırın illa çocuk diye tutturanları şimdi de onlar baksın o zaman.
Neyse,borçlarınız bitti mi? Ya da siz işten ayrılırsanız eşinizin maaşı yeterli olur mu size?
Müdür istediği kadar rica etsin yuvanızın huzuru söz konusu burada.
Bence izne ayrılın ve evinize kendiniz göz kulak olun.

ya gene uzulmeyin de badem kp kv size testek cikamiyacaklardi ne diye cocuk icin baski yaptilar. kv ne gibi saglik sorunlari var
kv badem torun torun dedi geldin yardimci olsun size.
Kv yüksek tansiyon hastası ve kızımın doğduğu 3. Gün erkek kardeşi vefat etti aniden. Ve kadının psikolojisi çok bozuldu hala çok kötü. O yüzden bişe diyemiyorum ona.

Eşiniz çok aklı başında bir insanmış ki gayet mantıklı konuşarak,sebepleri sıralayarak size çocuk meselesini ertelemeniz gerektiğini söylemiş.
Çevre baskısı nedir yahu? Hayat sizin hayatınız,doğuracak büyütecek olan sizsiniz onlara ne? Çağırın illa çocuk diye tutturanları şimdi de onlar baksın o zaman.
Neyse,borçlarınız bitti mi? Ya da siz işten ayrılırsanız eşinizin maaşı yeterli olur mu size?
Yaa hiç sormayın o kadar çok kızıyorum ki kendime. Neden eşimi dinlemedim neden çevrenin bu kadar gazına geldim. Eşime hak verdiğim için bişe de diyemiyorum. Sonuçta ikimizin hayatı. Onu dinlemeliydim. Ama çok korkuttular olmaz diye. Yaa kızım iyiki var. Eşimde bende onu çok seviyoruz orası ayrı. Borçlar bitti hamdolsun ama hiç birikimimiz yok ev kira bide bebişin masrafları. Çalışmazsam maddi sıkışırız bide okula gidince en azından bir nefes alıyorum açıkcası.

Yaa hiç sormayın o kadar çok kızıyorum ki kendime. Neden eşimi dinlemedim neden çevrenin bu kadar gazına geldim. Eşime hak verdiğim için bişe de diyemiyorum. Sonuçta ikimizin hayatı. Onu dinlemeliydim. Ama çok korkuttular olmaz diye. Yaa kızım iyiki var. Eşimde bende onu çok seviyoruz orası ayrı. Borçlar bitti hamdolsun ama hiç birikimimiz yok ev kira bide bebişin masrafları. Çalışmazsam maddi sıkışırız bide okula gidince en azından bir nefes alıyorum açıkcası.

Olmuşansın artık bebek, yani ah vah keşke kocaman rızasını alaydim demek için geç artık. Bu deveyi güdeceksin. Başka yol yok.

çevre baskısıyla çocuk mu yapılır? eşya almıyorsunuz ki, hayatınıza ömür boyu sorumluluğunu taşıyacağınız bir birey sokuyorsunuz...
artık yapacak bir şey yok, böyle devam edeceksiniz.
Ya tabiki sadece çevre baskısı değil bende çok istedim. Anaç biriyim ve çocukları çok seviyorum. İyiki de var bebeğim. Sadece eşimi dinlememiş olmak ve onunla huzursuz olmak üzüyor beni. En azından 1 sene erteleseydim onun da rızası olsaydı diyorum

Okumuş insanlarsınız yapmayın Allah aşkına,"acaba olmaz mı gerçekten" diyerek deneme yanılma yoluyla çocuk sahibi olup olamayacağınızı mı test ettiniz?
Giderdiniz bir doktora muayene olurdunuz, sağlıklı olduğunuzu görünce ertelerdiniz.
Çok kızıyorum bu çevrenin ne dediğine bu denli inanıp hayatına bu şekilde yön veren insanlara.
Eşinize de yazık o da çok yorulmuş.
Eğer çok sıkışmayacaksanız izne ayrılın bir süre dişinizi sıkın birikim yapmayıverin.
Bebek büyüyünce çalışırısınız

Allah bağışlasın, analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.
Bu durumun eşinin istememesiyle ilgisi yok bence. Klasik bebekli aile kavgaları :) Yorgunluk, gerilim, sorumluluk.
Üstelik senin eşin bakım konusunda, isteyen çoğu babadan daha çok yardımcı olmuş.
Kimse de etki altında kalıp çocuk istemez. Durumu tersine çevirirsek, o zaman herkes etki altında kalıp çocuk sahibi oluyor diyebiliriz. Bu tür çevre baskıları herkese yapılıyor. Hem sen ilk ay hamile kalamayınca eşin de üzülmüş.
Bence artık bunları bir kenara bırak, kendini suçlama. Sakın ama sakın kavga anında eşine "sen istemedin" gibi sözler etme.
El ele verip güzelce büyütürsünüz yavrunuzu.

Okumuş insanlarsınız yapmayın Allah aşkına,"acaba olmaz mı gerçekten" diyerek deneme yanılma yoluyla çocuk sahibi olup olamayacağınızı mı test ettiniz?
Giderdiniz bir doktora muayene olurdunuz, sağlıklı olduğunuzu görünce ertelerdiniz.
Çok kızıyorum bu çevrenin ne dediğine bu denli inanıp hayatına bu şekilde yön veren insanlara.
Eşinize de yazık o da çok yorulmuş.
Eğer çok sıkışmayacaksanız izne ayrılın bir süre dişinizi sıkın birikim yapmayıverin.
Bebek büyüyünce çalışırısınız

Esinin ben istemedim sen istedin diye bir savunmasi olamaz evcil bir hayvandan yada cicekten bahsetmiyoruz ki hayvan icin bile soz konusu olmamali. Nasil ki annelere bakabileceginiz cocugu dogurun diyorsak babada annesi bir gun yanimda olmazsa nasil bakabilirim cocuguma diye dusunmeli. Sorarlar adama istemedigin cocugu niye yapiyorsun diye.

Ya tabiki sadece çevre baskısı değil bende çok istedim. Anaç biriyim ve çocukları çok seviyorum. İyiki de var bebeğim. Sadece eşimi dinlememiş olmak ve onunla huzursuz olmak üzüyor beni. En azından 1 sene erteleseydim onun da rızası olsaydı diyorum

işte keşke öyle olsaymış ama olan olmuş artık,
çocuk sevmekle, çocuk yapmaya hazır olmak arasında çok büyük fark var.
ben de çok severim çocukları, eşim tapar, ama anne baba olmaya ancak evlendikten 7 yıl sonra hazır hissedebldik. o zaman bile zorlandık üstelik.
bir an önce bakıcı bulmaya çalışın, ikinizin de yükü azalırsa birbirinize de daha verimli bir şekilde vakit ayırmaya başlarsınız ve evliliğiniz yeniden düzene girer. eğer böyle devam ederseniz giderek uzaklaşırsınız birbirinizden.

Allah bağışlasın, analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.
Bu durumun eşinin istememesiyle ilgisi yok bence. Klasik bebekli aile kavgaları :) Yorgunluk, gerilim, sorumluluk.
Üstelik senin eşin bakım konusunda, isteyen çoğu babadan daha çok yardımcı olmuş.
Kimse de etki altında kalıp çocuk istemez. Durumu tersine çevirirsek, o zaman herkes etki altında kalıp çocuk sahibi oluyor diyebiliriz. Bu tür çevre baskıları herkese yapılıyor. Hem sen ilk ay hamile kalamayınca eşin de üzülmüş.
Bence artık bunları bir kenara bırak, kendini suçlama. Sakın ama sakın kavga anında eşine "sen istemedin" gibi sözler etme.
El ele verip güzelce büyütürsünüz yavrunuzu.
Yok zaten hiç öyle şeyler söylemiyorum. Sadece üçümüz mutlu huzurlu olalım istiyorum. Yine söylüyorum sadece çevreden etkilenmedim. İçgüdüsel olarak gerçekten bende istedim. Hani dediğiniz gibi çocuklu evlerde olan tartışmalar ama en azından ayda bir olsa. İnanın böyle çok yıpratıcı. Nasıl düzeltmeliyim aramızı

haklısınız ve ben bunu hep söylüyorum

bebek sorumluluk işi. iki taraf da istemeden olmaz.

neyse ki eşiniz öküz değilmiş üstüne düşeni yapıyor

ona bugünlerin sayılı olduğunu 1-2 sene sonra bu kadar yorulmıcağınızı söyleyin

Back
X