çocuk istemiyor

Cocuk sahibi olmak istemedigini soylemis esiniz, siz de kabul etmissiniz. O zaman ben de istemiyordum simdi istiyorum diye vazgecemezsiniz. Butun hayatinizi degistirecek bir karari ortak almissiniz, simdi tek basiniza bu karari degistiremezsiniz.

Ben de cocuk sahibi olmak istemiyorum ve esim de bunu bilerek ve kabul ederek evlendi. Evliligimi geri donulmez yola sokacak birkac sey var bu hayatta en onemlilerinden biri de esimin bana ben vazgectim, cocuk istiyorum artik demesi olur.

Ben biraz abartı buldum eşinizin tavrını. Haksız değil endişelerinde fakat bu sebeple çocuk istememek durumunu abartmak aslında. Sonuçta gayet sağlıklı da olabilir. Ya da onu. Kadar ileri boyutta, iğne vurulacak kadar ileri olmayabilir hastalığı. Biraz fazla kaygı oluşmuş onda, kendisi çok çektiği için belki bu hastalıktan.

Halbuki bir hastalığın genetik geçişli olması, illa çocukta da çıkacağı anlamına gelmiyor.

benim kaynım şeker Hastası, yediklerine hep dikkat ediyor. O geldiğinde tatlı, meyve koymayız biz ona mesela. Üç çocuğundan ikisi gayet sağlıklı, bir oğlunda lisedeyken şeker hastalığı çıktı. İğne filan vurulmuyor çocuk. Yalnızca yediklerine dikkat ediyor. Bir tatlıdan ikinci bir dilim almıyor mesela. Ya da meyve yerken az yiyor. Onun dışında sağlıklı. Dışarıda pek yemez. Eşi de ev yemekleri hazırlar hep, sağlıklı beslenirler. Onun da çocuğu oldu, gayet sağlıklı. Hiç düşünmedi bile baba olmamayı.

hiçbir şeyi olmayan insanların da çocuklarında Hastalık çıkabiliyor.

benim yeğenim 1 yaşında. 3 aylıkken süt alerjisi çıktı. Anne baba da hiç böyle bir şey yok. İnek sütü, inek eti, içinde süt, yoğurt ve laktoz olan hiçbir şey tüketemiyor. Çikolata, bisküvi, hazır gıda, tatlı hiçbir şey yiyemiyor.

Gelinimiz de emzirdiği için hiçbirini yiyemiyor 1 senedir, tatlıya çok düşkün biri olduğu halde. Paket gıdanın tadını unuttu. Evde gayet sağlıklı besleniyor o da kendine göre. Bir tek bebe bisküvisi dahi kullanmadılar, ekmeğini, bisküvisini hep kendi yaptı.

çok zor geliyor kulağa, ilk söyleyince. Ama Ona göre bir düzen ve bilinç gelişince gayet oluyor. Bize dana eti yapsa bile, kendine kuzu eti yapıyor, sebze, tavuk çorbaları yapıyor. Yemeklerine tereyağı kullanmıyor.

yeğenim de büyüyünce alerjisi geçmezse çikolata filan yiyemeyecek ama gelinimiz maşallah hiç dert etmedi bunu. Evinde gayet güzel ve çeşitli bir mutfağı var.

yani her türlü hastalığa göre bir yemek düzeni oluşuyor. Endişe etmek yerine, adapte olabiliyor insan.

Geçen gün burada biri konu açmıştı, çocuğum babasız büyüyor diye, adam aldır demiş konu sahibi aldırmamış, adam evi terk etmiş. Zorla olmaz. Çocuk tek taraflı alınan bir karar değil. Eşin istemiyorsa boşuna daraltma adamı.

İlgincmis dr.lar bu ara seker hastaligi icin genetik olmadigini aileden gelen beslenme aliskanligi oldugunu savunuyor ben buna inaniyorum ne yalan soyliyim
Mesela bundan bilmemkac yil once down sendromu gorulme orani ya cok az yada sonradan gelme bir rahatsizlik bununda kotu beslenme kaynakli oldugu soyleniyor
Benim esimde tip2 seker hastasi diyetle 4 aydir hic yukselmedi ilacta kullanmiyor suan
Babasida seker hastasi bu arada
Bendemi cocuk yapmasaydim yani zaten kilo sorunu olupta seker hastasi olmayanmi var

Haksizsiniz. Adam baştan soylemis çocuk istemediğini,.birlikte karar almışsınız evlenmissiniz. Şuan eşinize baskı yapmaya hakkı yok bu yüzden. Şeker hastası diye çocuk istemiyordur veya aslında çocuk istemiyordur da hastalık bahanedir, bunlar sizi ilgilendirmez. En başta konusmussunuz, kabul ederek evlenmissiniz. Böyle hayati bı konuda ben vazgeçtim çocuk istiyorum demek, hiçbisey değilse bile en azindan ikiyüzlülük demek.

Bana biraz bahane gibi geldi, gen testi yaptırmak içinizi rahatlatır bu süreçte. Evlenirken eşim de bende çocuk istemiyorduk belki fikrimiz değişir ama en az 3 4 yıl yapmayalım gezebildiğimiz kadar ülke gezelim dedik, kedilerimiz var ama 3,5 yıl sonra eşim beni ikna etti şu an delirmiş gibi bebek istiyoruz. Bunu konuşup zamana bırakmalısınız belkide.

Acaba eşinizde kısırlık var bunu biliyor ama söyleyemiyor ve şekeri bahane ediyor olabilir mi? Benim bir arkadaşımın eşi istemiyordu meğer zaten olmuyormuş söylememişti aklıma bu geldi. Hastalığı hakkında bilgi sahibi olduğu için çocukta olmayacağını da bilir çünkü. Birde oldu ki korunmanız yetersiz kaldı hamile kaldınız bu durumda ne yapacak aldırmanızı mı isteyecek sizden? Eşinize sakin bir yaklaşımla ikna etmeye çalışın derim tavrından anlarsınız zaten..

Bizim bi tanıdık şeker hastası 3 yaşındaki kızındada çıktı. Eşinde yok ama. Arkadaşta çok üzüldü benim yüzümden diye. Büyük çocuklarında yok küçük çocuklarında çıktı.
Benim anneanem amcam da şeker hastası çocuklarında torunlarında şeker yok anne babada olmayanlar şeker olmuyor mu bilmiyorum

Körükörüne araştırmadan düşünmeden kafada bişeye inanıp, keçi modunda bu inadı sürdüren, ne dersen de sadece kafasındakine inanan, hiçbir şekilde başka bir açıdan bakmayı denemeyen, bu kafa yapısında olan bi erkekle zaten anlaşamaz ve cocuk falan da istemezdim şahsen boyle bi adamdan....Bu adamın başka şeylerde de manasız inatları vardır...

Şöyle söyleyeyim babamın gizli şekeri var. Ve 20 yaşında yakalanmış. Şuan 60 yaşında 40 senedir bu hastalıkla yaşıyor devamlı insilün vuruluyor. Hatta iğnesini olmadımı şekeri 400 500 civarı çok yükseliyor o yüzden sabah akşam hep takip. Mutlaka evladınız da olur takip edin demişler otuziki yaşındayım şekerim en fazla 90 dır asla üstüne çıkmaz yok çıkmadı şükür. Ama çıkabilirdide önemli olan çaresi olsun herşey çözülür.

Yahu ne sacma insanlar sapa saglam evleniyor genetik sorunu olmuyor ama bi bakiyosun down sendromlu ya da engelli bebekler olabiliyor. Yani seker hastasi diye cocugunda seker hastasi olcak diye bisey yok. O zaman sulalede anane babanede alzaimer demans vs gibi hastalik olanlarda cocuk yapmasin genetik bunlarda. Ama malesef biz secemeyiz bedensel ve fiziksel sartlarimizi. Esinde baska bi durum olabilr mi? Sana soylemedigi bilemiyorum yani onunla alakali fiziksel olarak ,😲

Adam size en başta söylemiş çocuk istemediğini. Siz de kabul edip evlenmişsiniz. Şimdi yaptığınız baskı hoş değil.
Bahane veya değil, sizi ikna edecek bir sebep sunması da gerekmiyor. İstemiyorsa istemiyordur, bu kadar basit.

Bu konuyu karşılıklı konuşun, eşiniz kararında netse siz de kararınızı buna göre verin bence.

Evlenmeden önce beyimizin aklı neredeymiş.Ayrıca bir çok hastalık mevcut kimin garantisi var ki ?Allah sağlıkla kımseyı sınamasın.Ama harbiden saçmalamış yani.İnsanlar doktorculuk oynamayı o kadar çok sevıyoki ?

Back
X