ÇOCUK İSTEMİYORUM

Anlamıyorsunuz. Yaptığınız şey çocuk isteyen veya hamile olan kadınları korkutmaktan başka birşey değil diyoruz biz size. Belki siz öyle bir hayat yaşadınız ama bunlar azınlıkta diyoruz ve kadınları korkutmayın diyoruz. Ama siz tırnaklarınızı çıkartıp gelene gidene batırıyorsunuz.. Yapmayın lütfen.. Yorumunuzun tersi yorumlara siz de açık olun. Çünkü yurumunuzu alıntılama sebebimiz diğer kadınlara her zaman öyle olmadığını anlatmaya çalışıp rahatlatmak istememiz..
Konu sahibini belki de çevresindeki sizin gibiler korkutuyordur, olamaz mi yani? Cevre baskısı tam da sizin yaptiginiz gibi birsey iste.Konu sahibi aslinda cocuk sevmiyorum, istemiyorum diyor ama sizin gibiler "yap bak sonra ilerde pisman olursun"diyor.Ve susmuyor bu cevre hic susmuyor!!

Benim gerginliğim yok, sadece hee şeye ve herkese muhalefet insanlardan hoşlanmıyorum. Herkes sizin gibi düşünmeyebilir, biraz saygı gösterin.
Herkes zaten saygı çerçevesinde yorum yaptı siz hariç. Gayet de gerginsiniz ya neyse beni de dibe çekmeyin negatifliğinizle, size iyi forumlar.

Konu sahibini belki de çevresindeki sizin gibiler korkutuyordur, olamaz mi yani? Cevre baskısı tam da sizin yaptiginiz gibi birsey iste.Konu sahibi aslinda cocuk sevmiyorum, istemiyorum diyor ama sizin gibiler "yap bak sonra ilerde pisman olursun"diyor.Ve susmuyor bu cevre hic susmuyor!!
Dimi ya sonra da gerçekleri söyleyenler kötü oluyor. Bu tarz kişilerin yaptıkları tam olarak 'bak ben yaptım benim başım yandı, sende yap da senin de başın yansın. Neden benden daha rahat gezesin ki' demek😀

saten bazen diyorumki, bazi insanlar baskalarinin isine burununu sokmayinca acsaba nefes mi alamiyorlar. ozaman kadin dogrusun onlar baksin, ama tabi onuda kimse yapmaz, sinir oluyorum bu tiplere, kadin kadini sadece anne symbolu olarak göruyor, kadinin baska yetenekleride var, ama yok bunu görmek isteyen yok

vajinasının memesinin eskisi gibi olmayacağını bilmeyen kadın da normal mi ya 😂

benim de çocukla ilgili çocuklu hayatla ilgili endişelerşm var. Olmasa evlenir evlenmez doğurur 5 yıl beklemezdim. Herkesin de çocuğu olmak zorunda değil elbet.
Vücudum deforme olacak çocuk yapmayayım demek ben çocuk istemiyorum hayatımda demek net olarak ve sebep uydurdum demek bence. Ve bu kötü bir şey değil. Ne istediğini bilmek güzel bir şey.

Ama çocuklu kadınlar tuvalete de gidiyor tatile de hatta eşiyle sex bile yapabiliyorlar. 😂
Valla hamileliklerimde sadece 5’er kilo almama ragmen asla eski vucuduma sahip degilim, boyle olacagini bilsem bu topa hic cikmazdim, kendimi cocuklarimdan fazla seviyorum cunku 😁

tatile gidiliyor, ben 2 bakiciyla gidiyorum hem de ama asla eskisi gibi eglenceli ya da kafa dagitmali olmuyor. Sonra onlari eve birakip ayrica gidiyorum dinlenmeye. İs hayatim da eskisi gibi degil, hasta oluyorlar ya da baska bir durumda bazi islerimi ertelemek ve hatta iptal etmek zorunda kalabiliyorum 🙄 ben kendim icin yasamayi seven biriyim, kimseye gore plan yapmak ya da birilerine ayak uydurmak bana gore degil o yuzden zorlandim belki de

Herkes zaten saygı çerçevesinde yorum yaptı siz hariç. Gayet de gerginsiniz ya neyse beni de dibe çekmeyin negatifliğinizle, size iyi forumlar.
Alıntılamayın hanımefendi, hayal dünyanızda yaşamaya devam edin.

Valla hamileliklerimde sadece 5’er kilo almama ragmen asla eski vucuduma sahip degilim, boyle olacagini bilsem bu topa hic cikmazdim, kendimi cocuklarimdan fazla seviyorum cunku 😁

tatile gidiliyor, ben 2 bakiciyla gidiyorum hem de ama asla eskisi gibi eglenceli ya da kafa dagitmali olmuyor. Sonra onlari eve birakip ayrica gidiyorum dinlenmeye. İs hayatim da eskisi gibi degil, hasta oluyorlar ya da baska bir durumda bazi islerimi ertelemek ve hatta iptal etmek zorunda kalabiliyorum 🙄 ben kendim icin yasamayi seven biriyim, kimseye gore plan yapmak ya da birilerine ayak uydurmak bana gore degil o yuzden zorlandim belki de
böyle dürüst ve gercekci annelere bayiliyorum, süslü laf kullanip milleti heves etirmiyorlar, dogruyu söyliyorlar

böyle dürüst ve gercekci annelere bayiliyorum, süslü laf kullanip milleti heves etirmiyorlar, dogruyu söyliyorlar
Tesekkurler, bir de tutturmuslar bi yalan, annelik kutsaldir diye. Niye kutsal neresi kutsal? İcgudusel ureme psikolojisi iste, soyunu devam ettirme cabasi 😅

Sanane bacım yahu, istediğim dünyada yaşarım. Senin dünyan gerçek benimkinin hayal olduğunu " herkes sizşn gibi dşünmek zorunda değil, saygı gösterin" yazan kişi mi söylüyor :KK70:
Bakın hala anlamıyorsunuz; sizin dünyanıza saygı gösteriyorum ki gidin hayal dünyanızda yaşayın diyorum. Sizin hayal dünyanız kötü, pis demiyorum. Ayaklarınız yerden kesilmiş galiba söylenenleri de anlayamıyorsunuz😄😄😄

Mesele bu değil. Çocuklu yol böyle sadece dikenli yahut sadece kelebekli bir yol değil. Bolca inişi çıkışı var ve çok zor ama felaket olarak nitelendirilecek yahut çocuktan önce yaşamıyormuşum denecek bir şey değil. İki durum da gerçekleri yansıtmıyor.

mesela beni en çok geren kısım tatil. Tatil çocuk odaklı olacak. Ben havuzlu otelde tatil yapacak kafada insan da değilim. en kötü yılda bir kez anneme bırakıp 3-5 gün kafa dinlicem.
Her aklıma estiğinde meyhaneye gidip zıbıtamayacak kadar içemeyecek olmak da beni düşündürüyor hala. Ama bu yaşa kadar da doydum bazı şeylere. Evde şarabımla sakin oturmak da bana keyif veriyor.
işim iyi mühendisim. Ama çok önemsemiyorum yaşım 32 ve tatmine ulaştım umrumda değil. Kendi işimi yapmak istiyorum. Planlarım var önümüzdeki 5 yılla ilgili mesela.
ben de kendim için yaşamayı seven bencil biriyim aslında ama vücudum zaten mikemmel değil. Manken de değilim. Sahip olacağım fazladan çatlaklar ve sarkıklar umrumda değil. Bikinimi giymeye devam edeceğim şimdiye kadar popomdan utanmayıp nasıl giydiysem. Tek net olduğum konu sanırım bu. 😂

Tesekkurler, bir de tutturmuslar bi yalan, annelik kutsaldir diye. Niye kutsal neresi kutsal? İcgudusel ureme psikolojisi iste, soyunu devam ettirme cabasi 😅
benim bir askerlik arkadasim var, kiz birgun oturoyruz bos günüzmüde cafede, konu annelikden acildi, iste sen cocuk istiyormusun felan filan diye birbrimize soruyoruz, ben ozaman kararsizidim, diger ikisi mutlaka istiyoruz uni bitince dediler, diger arkadasda ben aslinda istemiyorum ama degerli genlerimi vermem gerekiyor, yoksa cocuk süper birsey deyil, agliyor, yemek istiyor, büyünce istegi bitmiyor, 18 yasinda devlet karsisinda resitde benim karsimda olmuyor ama dedi, yok sevgilisinden ayrilir baska dram yok benimle tartiscak baska dram, ya bu gen isi olmasa, cocuk istencek birsey deyil, bolca zaman kaybi bolca masraf.
Bu kizlalarla halen göruyorum, iki anne oldu diyenler, ama onlarda diyor kolay birsey deyil fedakarlik istiyor hic birsey eskisi gibi olmuyor diyor, ama pisman ginede deyiliz diyor, diger oh lafi diyen arkadas, vaz gecti bir genleri devam ettirmek icin, cocuk dunyaya getirmek, cocuga karsi haksizlik olur diye. Ve bu karar cok dogru karar, yok genleri vermek icin yok toplum ve cevre istiyor diye, cocuk dunyaya getirilmez.

Neden iki çocuk peki?

Hayatım boyunca çocukları çok sevmemişimdir, şimdi evli olduğum için herkes çocuk düşünmüyor musun diye söylüyor. Eşimde ben de istemiyoruz henüz. Ama içimde bir yerlerde ya istersem de olmazsa diye de bir korku var. Bazıları diyor çok fazla korununca yumurtalıklar tembelleşiyormuş, hapla korunmak kısır yapıyor vs. Bunlara inanıyor sayılmam nasip kısmet bazı şeyler. Hayatımı hiçbir zaman bir çocukla hayal etmedim. Ama olmaması da beni rahatsız eder gibi sanki. Etrafımdaki herke birer birer anne olmaya başlamışken ya benim istersem ve hiç çocuğum olmazsa gibi düşüncelere kapılıyorum

Bu aralar düşüncelerimi anlayamıyorum... Şu an birikim yapıyoruz araba alıcaz, daha şimdiden tatilimizi ayarladık, yaza planlarımızı yaptık. Ama bir çocuk olsa tüm bunları yapamayız gibi geliyor çünkü tek maaşa düşücez şuan yaşadığım bu lüksler olmayacak. Belki de bu hayattan vazgeçmek istemiyorum bilmiyorum.
Siz çocuk yapmaya nasıl karar verdiniz? Ya da ömür boyu çocuk istemediğinize nasıl karar verdiniz?
Ben çocuk istemeyengillerdenim
Çocukları çok aşırı sevmem
Kimsenin çocuğuna bakmadım, pek vakit de geçirmedim.

Evlendiğim ilk 6 sene çocuk düşünmedik. Olmasaydı da üzülmezdim. Sadece çocuk için tedavi falan olmazdım.
6 sene hap kullanarak korundum.
Sonra heralde biyolojik saatim gelmiş yapasım geldi.
Hapı bıraktığım ay hamile kaldım bi kızım oldu.
Evet kızım çok çok çok çok çok güzel, iyi ki var. Ona bayılıyorum. Ama bu hayatımın son bir kaç yılının askıya alındığı gerçeğini değiştirmiyor. Yani önce bi yapmak istediklerini yap. Çocuk bence hayalleri erteletiyor ya da bazılarını imkansız hale getiriyor

Hayatta bir sürü duygu var insanlar için. Hepsi bize ait bize özel duygular. Bu konuda böyle. Kimisi ilk tekmesini hissettim hayatım değişti diyor kimisi gördüğüm an zaman durdu diyor falan filan. Ben bebeğim büyüdükçe anladım anneliği onunla paylaştıkça çoğaldım. Sabahları anni diye yüzümü severek uyandırıyor İnsan bundan pişman olur mu? İstisnalar dışında da keşke doğurmasaydım diyen çok az kadın vardır. Biyolojik saat gelince zaten istiyorsunuz çocuk yok gelmiyorsa da sıkıntı yoktur. Çocuk istemeyen biri için yersiz endişeler belliki istiyor ama korkuyorsunuz zamanla netleşecektir.

mesela beni en çok geren kısım tatil. Tatil çocuk odaklı olacak. Ben havuzlu otelde tatil yapacak kafada insan da değilim. en kötü yılda bir kez anneme bırakıp 3-5 gün kafa dinlicem.
Her aklıma estiğinde meyhaneye gidip zıbıtamayacak kadar içemeyecek olmak da beni düşündürüyor hala. Ama bu yaşa kadar da doydum bazı şeylere. Evde şarabımla sakin oturmak da bana keyif veriyor.
işim iyi mühendisim. Ama çok önemsemiyorum yaşım 32 ve tatmine ulaştım umrumda değil. Kendi işimi yapmak istiyorum. Planlarım var önümüzdeki 5 yılla ilgili mesela.
ben de kendim için yaşamayı seven bencil biriyim aslında ama vücudum zaten mikemmel değil. Manken de değilim. Sahip olacağım fazladan çatlaklar ve sarkıklar umrumda değil. Bikinimi giymeye devam edeceğim şimdiye kadar popomdan utanmayıp nasıl giydiysem. Tek net olduğum konu sanırım bu. 😂
Hah iste ama benim vucudum guzeldi 😂😂😂 is guc konusunda da ben de kendi isimi yapiyorum ama soyle dusunun proje teslim gununuzde cocugunuz ateslenecek, baska bir is yetistirirken usutmus olacak vs. Surekli asiri bir yuk, her ne kadar babayla isbolumu olsa da (ki benim bebelerin babalari cok iyi babaydi) cocuk hasta oldugu icin siz de uyuyamayacaksiniz ve tum hayatiniz etkilenecek bu sekilde ve bu surekli olacak 🙊🙈

Hayatım boyunca çocukları çok sevmemişimdir, şimdi evli olduğum için herkes çocuk düşünmüyor musun diye söylüyor. Eşimde ben de istemiyoruz henüz. Ama içimde bir yerlerde ya istersem de olmazsa diye de bir korku var. Bazıları diyor çok fazla korununca yumurtalıklar tembelleşiyormuş, hapla korunmak kısır yapıyor vs. Bunlara inanıyor sayılmam nasip kısmet bazı şeyler. Hayatımı hiçbir zaman bir çocukla hayal etmedim. Ama olmaması da beni rahatsız eder gibi sanki. Etrafımdaki herke birer birer anne olmaya başlamışken ya benim istersem ve hiç çocuğum olmazsa gibi düşüncelere kapılıyorum

Bu aralar düşüncelerimi anlayamıyorum... Şu an birikim yapıyoruz araba alıcaz, daha şimdiden tatilimizi ayarladık, yaza planlarımızı yaptık. Ama bir çocuk olsa tüm bunları yapamayız gibi geliyor çünkü tek maaşa düşücez şuan yaşadığım bu lüksler olmayacak. Belki de bu hayattan vazgeçmek istemiyorum bilmiyorum.
Siz çocuk yapmaya nasıl karar verdiniz? Ya da ömür boyu çocuk istemediğinize nasıl karar verdiniz?
bu zamanla belli olur hazır olmayı hissetmekle diye düşünüyorum. insanların ne düşündüğünü sorduğunu boşverin

Hayatta bir sürü duygu var insanlar için. Hepsi bize ait bize özel duygular. Bu konuda böyle. Kimisi ilk tekmesini hissettim hayatım değişti diyor kimisi gördüğüm an zaman durdu diyor falan filan. Ben bebeğim büyüdükçe anladım anneliği onunla paylaştıkça çoğaldım. Sabahları anni diye yüzümü severek uyandırıyor İnsan bundan pişman olur mu? İstisnalar dışında da keşke doğurmasaydım diyen çok az kadın vardır. Biyolojik saat gelince zaten istiyorsunuz çocuk yok gelmiyorsa da sıkıntı yoktur. Çocuk istemeyen biri için yersiz endişeler belliki istiyor ama korkuyorsunuz zamanla netleşecektir.
size az dediniz istisnalar cohu zaman toplumun lafindan korkdu icin bunu diyemiyor, bizim burda oh bahsettim kitab cikdinda, halen avrupada bile bir cok kadin cesaret edip meydana cikdi, pismanim diye.

Back
X