- 25 Ağustos 2018
- 681
- 951
- 53
- 44
Affınıza sığınarak paylaşıyorum
Telefon alınsa dert alınmasa dert. Allah yardımcımız olsun. Telefondansa akıllı saat tercihim benim. Ufaklıklar doğruyu yanlışı iyice ayrıt edene ve gücüm yetene kadar bastırmayı düşünüyorum, inatla telefon vermek istemiyorum ilerde..Gecmıs olsun, nerden olmus bu konusma. Benimde ogluma yeni telefon aldık 9.5 yasında
Offf inanın gece gece sinirim zıpladı bı bitmedi bu şerefsizler ya herkes ayağa kalkiyo tepki veriyo yok yine anlamiyolar. Çocukları seciyolar ki anlatamaz hakkını savunamz hatta anlamaz diye.. pis igrenccc yaratık serefsizzMerhaba arkadaşlar.
Abim yeğenimin telefonunu kontrol ederken 45 yaşlarındaki bir adamın yeğenimle konuşmaya çalıştığını görmüş. Telefonunu almış ve adamla yeğenimmiş gibi konuşmaya başlamış. Sonrası inanın çok korkunç. Yazılanları görünce aklım çıktı resmen. En son yeğenimden çıplak fotoğraflarını istemiş ve kendi cinsel organının fotoğrasını gödermiş. Abim de sonra aramış basmış küfürü. Baştan beri konuşan abimdi zaten. Şimdi siber suçlara şikayet etsek ciddiye alınır mı? Ben savcılığa suç duyurusunda bulunup şikayetçi olma taraftarıyım. Sonuçta abim müdahale etti yeğenimin olaylardan haberi dahi yok ancak bu adamın başka çocuklara bunu yapmadığının ve yapmayacağını garantisi yok. Şimdi siber suçlara mı başvurmamız gerekiyor yoksa direkt savcılığa mı? Bu adamı teşhir etmek suç olur mu? Daha başka neler yapılabilir mi? Bilen arkadaşlar yol gösterirse çok sevinirim. Başka çocuklara bulaşmadan en çabuk ne yapılabilir? Yeğenim 11 yaşında bu arada.
Telefon alınsa dert alınmasa dert. Allah yardımcımız olsun. Telefondansa akıllı saat tercihim benim. Ufaklıklar doğruyu yanlışı iyice ayrıt edene ve gücüm yetene kadar bastırmayı düşünüyorum, inatla telefon vermek istemiyorum ilerde..
Selam arkadaşlar ben yeni bir üyeyim buraya kaydolma sebebim sağlık sorunum beki biri bana yardım eder diye düşündüm çare arıyorum nolur bir çarebir buçuk yıldır kıl kurdu sorunum var hayatım yaşam kalitem tamamen bitmiş durumda yani bana göre artık bir çıkmaz diye düşünüyorum çok ilaçlar kullandım doktorlarda gittim am yok bitmedi çoğaldı diye bilirim ben artık baş edemiyorum gecem nezaman gündüzüm nezaman bende bilmiyorum insanlarla diyaloğum bitti hayatımda çamaşır banyo ve ütü var birde uykusuz geceler sabaha kadar koltukta oturuyorum asla uyumuyorum nekadar daha dayanırım bilmiyorum böyle devam ederse ben canıma kıyacam nolur biri bana yardım etsin belki bu durumu yaşayıp kurtulan vardır .
Mesaj atabiliyor diğer kutusuna düşüyor. Yeğenim kabul etmiş. Dediğim gibi özel bir çocuk. Babası da sürekli kontrol eder zaten. Pubg diue bir oyun var oradan diye kabul etmiştir belki de. Biz yansıtmamaya çalışıyoruz ancak uyarıyoruz da. Bu uygulamayı söylediğiniz iyi oldu. Yeğenlerim için kullanalım biz de.
Tavsiyelerinizi dikkate alacağım.Daha da acısı, sırf bu yüzden evhamlanmak, gelecek te çocuklarımızı neyin beklediğini kestirememek, daha da korumacı davranmak gibi girişimlerde bulunduğumu söylesem bana tedavi ol, çocuklarına bu kadar düşkün olma derler. Bu kadar pislikle nasıl başedilebilir düşüncesine düşüp, yine tedavi olması gereken taraf benim gibi hassas insanlar, hiç adil değil hem de hiç.Donanımlı telefon olmamalı.
Ve mail adresi açıldığında 18 yaş altı mail adresi alınmalı ve ebeveyn koruması isaretlenmeli.
Böylece ne yuklerse yüklesin haberiniz oluyor, uzaktan kilitleme ve silme yetkisi oluyor.
Ve yine yazmak istiyorum , evde küçük çocukları olanlar lütfen ebeveyn korumalı internet sahibi olsunlar. Tek telefonla bu şifre alınıyor.
Evet orada geçmiş.bu konuşma face de mi geçmiş?
Kesinlikle haklısınız. En üst düzey koruma gerekiyor bence. Açılan yaralar kapanmıyor sonra... Valla anne olursam ben de böyle bir anne olurum herhalde. Korumak gerekiyor. Ancak benim bir yanım da bu durumlar engellenmediği, caydırıcı cezalar verilmediği için çok kızgın.Tavsiyelerinizi dikkate alacağım.Daha da acısı, sırf bu yüzden evhamlanmak, gelecek te çocuklarımızı neyin beklediğini kestirememek, daha da korumacı davranmak gibi girişimlerde bulunduğumu söylesem bana tedavi ol, çocuklarına bu kadar düşkün olma derler. Bu kadar pislikle nasıl başedilebilir düşüncesine düşüp, yine tedavi olması gereken taraf benim gibi hassas insanlar, hiç adil değil hem de hiç.
Ve bazı uygulamalara cocuk gıremıyorum, telefonuna bıle ındıreıyor. Bır sey ındırecegı zaman yıne benden onay alması gerekıyor , benım telefonuma bıldırım gelıyor. Ve hangı uygulamada ne kadar sure kalmıs hepsını gosterıyor programlıkDonanımlı telefon olmamalı.
Ve mail adresi açıldığında 18 yaş altı mail adresi alınmalı ve ebeveyn koruması isaretlenmeli.
Böylece ne yuklerse yüklesin haberiniz oluyor, uzaktan kilitleme ve silme yetkisi oluyor.
Ve yine yazmak istiyorum , evde küçük çocukları olanlar lütfen ebeveyn korumalı internet sahibi olsunlar. Tek telefonla bu şifre alınıyor.
Tavsiyelerinizi dikkate alacağım.Daha da acısı, sırf bu yüzden evhamlanmak, gelecek te çocuklarımızı neyin beklediğini kestirememek, daha da korumacı davranmak gibi girişimlerde bulunduğumu söylesem bana tedavi ol, çocuklarına bu kadar düşkün olma derler. Bu kadar pislikle nasıl başedilebilir düşüncesine düşüp, yine tedavi olması gereken taraf benim gibi hassas insanlar, hiç adil değil hem de hiç.
Ve bazı uygulamalara cocuk gıremıyorum, telefonuna bıle ındıreıyor. Bır sey ındırecegı zaman yıne benden onay alması gerekıyor , benım telefonuma bıldırım gelıyor. Ve hangı uygulamada ne kadar sure kalmıs hepsını gosterıyor programlık
siz savcılığa suç duyurusunda bulunacaksınız, olayın soruşturmasıyla siber suçlar ilgilencek. ama önce savcılığa gidin şikayet dilekçeniz ve ekran görüntülerinin çıktılarıylaMerhaba arkadaşlar.
Abim yeğenimin telefonunu kontrol ederken 45 yaşlarındaki bir adamın yeğenimle konuşmaya çalıştığını görmüş. Telefonunu almış ve adamla yeğenimmiş gibi konuşmaya başlamış. Sonrası inanın çok korkunç. Yazılanları görünce aklım çıktı resmen. En son yeğenimden çıplak fotoğraflarını istemiş ve kendi cinsel organının fotoğrasını gödermiş. Abim de sonra aramış basmış küfürü. Baştan beri konuşan abimdi zaten. Şimdi siber suçlara şikayet etsek ciddiye alınır mı? Ben savcılığa suç duyurusunda bulunup şikayetçi olma taraftarıyım. Sonuçta abim müdahale etti yeğenimin olaylardan haberi dahi yok ancak bu adamın başka çocuklara bunu yapmadığının ve yapmayacağını garantisi yok. Şimdi siber suçlara mı başvurmamız gerekiyor yoksa direkt savcılığa mı? Bu adamı teşhir etmek suç olur mu? Daha başka neler yapılabilir mi? Bilen arkadaşlar yol gösterirse çok sevinirim. Başka çocuklara bulaşmadan en çabuk ne yapılabilir? Yeğenim 11 yaşında bu arada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?