çocuk istiyoruz ama kayınvalidemin bakacak olması ve yanıma taşınır diye korkusu:(

sukut

oğlum olsun istiyorum İNŞ
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
841
33
118
İzmir
kızlar ben çalışıyorum bebek düşünüyoruz ama kaynanamın bakma fikri aklıma geldikçe çalışmayı bırakasım geliyor.kaynanam kötü biri değil ama çok aşırı çocuk sevdalısı ,çok şımartır çocujlarını .bende disiplini severim çocuğun her dediği yapılmaz ve her ağladığında poh pohlanmaz diye düşünüyorum.
bide şu var çevremde çocuklar babanelerinden annelerine gitmek istemiyor bizim tanıdık evine çocuğunu ağlayarak götürüyo çocuğu gitmek istemiyor.babanelerine daha düşkün oluyor.öle bi durumla karşılaşmak beni çok üzer
siz neler yapıyorsunuz sıkıntılarınız memnuniyetleriniz varmı.

bi sorunumda ;kayınvalidem iç içe vıcık vıcık olmayı sabah akşm birlikte olmaya bayılıyor her fırsatta ya bize gelmek ister ya bizi çağırır yada birlikte oturmaya gidelim der.ya misafiri vardır ya misafirliktedir.şimdi kirada ev alana kadar çocuk yapmak istemiyorum.bebeği görünce yanıbaşımdan ev alır 24 saat birlikte olmak ister huzurum bozulur diye .valla ne yapsam bilmiyorum.
gereksiz vesvesemi yapıyorum bilmiyorum

bir başkasının baktığı çocuk elbetteki bkanın yetişirdiği şekilde yetişir..siz şöle böle yapmayın desenizde yetiştireni örnek alır ve yetiştirene düşkünlüğü olur çünkü tüm gün onlar birarada üzüntüsünde-sevincinde-ağladığında-güldüğünde bakan kişi daha uzun ilgilendiği için çocuklar sığınacak liman olarak görüyor... bu aynı şekilde bakan içinde geçerli farklı bir bağı oluyor bakanın..bende çalışyordum çocuğum olunca işi bıraktım..bazen ozrlukllarını çeksemde iyiki bırakmışım diyorum çünkü çocuğumu ben yetiştiriyorum,istediğim şekilde neyi öğretmek istiyorsam onu öğretiyorum..Allahım hayırlısıyla bebeişinizin olmasını ve kucağınıza sağlıklı birşekilde almanızı nasip etsin..aslında şimdiden düşünmek sizi yorar,üzer zamanı gelince yaşamanız gerektiği şekilde yaşayacaksınız boşuna plan program olmuyor herşey faklı gelişiyor..Allah kolaylık içinize ferahlık versin..

haklısın canım vesvese değil seninki. bu durumlarda çocuklar babaanneyi anne gibi görmeye başlıyor. mesafeyi korumaya özen gösterirsin. gerçi kırmadan da mesafe koymak zor oluyor ama yapman en iyisi.

Umarım yaşlandığımda gelinim de benim için böyle şeyler düşünmez.
Çünkü benim de Allah ömür verirse torunlarıma bakmak en büyük hayalim.
Çocuklarım annanedeler. İstediğim gibi davranmıyor annem çoğunlukla kendi yöntemlerini kullanıyor. Ne yemek konusunda müdahale edebiliyorum ne uykuları konusunda.
Ama sorun değil. Çocuklarım güvende. Gözüm arkada değil. Nene sevgisini biliyorlar. Geleneklerimizi unutmuyacaklar.
Ve çocuklarımın her zaman önceliği benim. Çok uzun süre annaneleriyle kalmalarına rağmen.
O eve ağlayarak giden çocuklar acaba babanneleri yüzünden mi gitmek istemiyorlar, yoksa annelerinin yanında sıkıldıklarından mı? Yeterli ilgi göremediklerinden mi?

Çocuklarım annanedeler. İstediğim gibi davranmıyor annem çoğunlukla kendi yöntemlerini kullanıyor. Ne yemek konusunda müdahale edebiliyorum ne uykuları konusunda.
Ama sorun değil. Çocuklarım güvende. Gözüm arkada değil. Nene sevgisini biliyorlar. Geleneklerimizi unutmuyacaklar.
Ve çocuklarımın her zaman önceliği benim. Çok uzun süre annaneleriyle kalmalarına rağmen.
O eve ağlayarak giden çocuklar acaba babanneleri yüzünden mi gitmek istemiyorlar, yoksa annelerinin yanında sıkıldıklarından mı? Yeterli ilgi göremediklerinden mi?

:46::46::46::46::46:

:46::46::46::46::46::16::16::16: dogru söze ne denir

ben çocuğuma kendim bakıyorum kendi kurallarım üzerine yetiştiriyorum .... uyku saati belirli...yemek saati belirli....davranışları dahi belirlidir.....kayınvalide yada herhangi bir büyükle büyüyen yada beraber büyütmeye calışan arkadaşlarım var.... ve hep benm çocuklarıma gıbta ile bakarlar.... atyorum bi oturmaya gittiğimde vitrinde yada bi başkasında bişi görür oğlum ... alamaz .. uzanamaz direk benm gözüme bakar ... anlarım almak istediğini ... ufak bi hayır cvbı ardından uzaklaşır ordan .. almaz ....bir kaç ay önce memlekete gittik malum tarun sevgisi her istediğini yaptılar her uzandığını verdiler .. yapmayın vermeyin dedm ... gerekirse ağlasın dedim ... kıyamadılar verdiler yine .. ve oğlum bu sefer ben hayır dediğimde dedesinin gözünün içine bakar oldu ...
yani anlatmak istediğim çocuklar çok güzel adam kullanmayı bilir istediğini kim yapıyorsa ona sığınır ..yani bu biraz önce arkadasın paylaştığı anneden sıkılma fikrinide çürütüyor sanırım ... anneden bebekleri sıkılmazlar sadece anne çocuğu şımarmasın diye her istediğini yapmaz buda cocuğun işine gelmez....kim isterki şımarık bi çocuğa sahip olmak .... bu gibi durumlarda hem fikir olmak lazımdır yani anne yada baba hayır diyorsa bu kural kesinlikle bozulmamalı ... unutmayın ki gelecegin nesillerini bizle yetiştiriyoruz ve ağaç yaşken eğilir şimdi bu çok basit gözüken kurallar ileride çocuklarımızın kişiliklerinde önemli rol oynayacaklardır... bir annanne yada babanne tabiki gzl bakar her istediğini yapar torunlarının tabiki gözümüz arkada kalmaz ... ama suan için her istediğini yapması içli dışlı olşmaları ileride ne gibi sorunlara neden olunur bilinmez...o yüzden bir bebeği mutlaka annesi büyütmelidir .. bebek büyük bir sdorumluluktur... bebek anne sevgisini ... anne ise evlat sevgisini almalı ... buda onun her anında yanında olup yaşadıklarını paylaşmakla gecer....
son olara bir örnek daha vermek istiyorum dayımlar çok zenginlerdi her dediğini her istediğini yaptılar çocuklarının ... çok şımarık büyüdüler ... koca damlar 15 yasındaki çocuğa cay vs.. tasıyorlardı.... sunu yap bunu yapta demekten çekinmiyordu çocuk.... sonuç mu ? sonuç dayım iflas etti 15 yaşındaki çocuk büyüdü koca adam oldu ... evlendirmelik oldu nitekim artık bi başkasının altında calışacak emir alacak yapıyada sahip deil.... evde boş boşş oturuyor .. babasının açtığı ufak caplı bi iş yerinide beğenip gitmiyor.... yani çocuklarımızın her istediğini yapmak bakın nasılda etkili olmuş deil mi...
çocuklarımız düşecekler ... düştüğü gibi kalkmayıda bilecekler .. çünkü kimsenn yarın ne olacagı belli deildir
buda benm nacizane fikrimdir ...

Son düzenleme:
kızlar ben çalışıyorum bebek düşünüyoruz ama kaynanamın bakma fikri aklıma geldikçe çalışmayı bırakasım geliyor.kaynanam kötü biri değil ama çok aşırı çocuk sevdalısı ,çok şımartır çocujlarını .bende disiplini severim çocuğun her dediği yapılmaz ve her ağladığında poh pohlanmaz diye düşünüyorum.
bide şu var çevremde çocuklar babanelerinden annelerine gitmek istemiyor bizim tanıdık evine çocuğunu ağlayarak götürüyo çocuğu gitmek istemiyor.babanelerine daha düşkün oluyor.öle bi durumla karşılaşmak beni çok üzer
siz neler yapıyorsunuz sıkıntılarınız memnuniyetleriniz varmı.

bi sorunumda ;kayınvalidem iç içe vıcık vıcık olmayı sabah akşm birlikte olmaya bayılıyor her fırsatta ya bize gelmek ister ya bizi çağırır yada birlikte oturmaya gidelim der.ya misafiri vardır ya misafirliktedir.şimdi kirada ev alana kadar çocuk yapmak istemiyorum.bebeği görünce yanıbaşımdan ev alır 24 saat birlikte olmak ister huzurum bozulur diye .valla ne yapsam bilmiyorum.
gereksiz vesvesemi yapıyorum bilmiyorum

canım aynı korkular bendede vardı doğurana kadar devam etti sen hele bi anne ol zaten kendin isteyeceksin babannesiyle samimi olsun sevsinler baksınlar diye.. şimdi yanlızsınız 3. bir kişi yani kaynanan sana afakanların basmasına sebep oluyor.. bende çok düşündüm bunu hatta sırf bu yüzden bebek yapmak bile istemiyordum..
ama bebeğim doğunca tüm düşüncelerim değişti sevmeseler ayrı dert edersin bence kaynana öcü değil tamam oğlunu kıskanır ama sen yön verebilirsin bazı şeylere bu kadar düşünme.. ben çocuğumu istediğim gibi büyüttüm kayınvalidemede baştan kurallarımı söyledim kızdığı darıldığı oldu ama şimdi herşey yolunda hiç bişeyi kafana takma.. sen istediklerini çocuğunun iyiliği için isteyeceksin bundan sonrada sana kimse istesede karışamaz sen kurallarını koydukça onada ters gelen şeyler muhakkak ki olacaktır zamanla uzak durur.. canım ben 10 ay evde kendim baktım sonra işe başladım bakıcı baktı 1,5 yaşındada kreşe başladık, sende en azından 2 yaşına kadar kendin bakarsın sonra sen işe beben kreşe.. kreş bence evden anneden hepsinden iyi çocuk için 6 ayda bir çok şeyi değişti yawrumun evde tv başında duracağına aktivitelerde bulunuyo uyuyo oynuyo maşallah çok memnunum ben..
o güzel sevgiyi bir kadının yaşayabileceği en muhteşem anı yaşamak için daha fazla bekleme bence sonra neden geç kaldım diye üzülürsün.. hakkında hayırlısı olsun..

Aslında ebeveynlerde bitiyor iş. Neneler, dedeler ne kadar severlerse ve şımartırlarsa şımartsınlar, eğer anneler ve babalar kararlı olurlarsa çocuk bunu çok iyi ayırabiliyor.
Ağlarsa ağlasın, dediğimi yapacak mantığını anlayamıyorum ben. Çocukların algıları çok açık. Eğer koyduğunuz kuralların gerekliliğini çocuklarımıza yeterince anlatabilirsek, onların ağlamalarına gerek kalmaz.
Neden hayır dediğimizi onlara anlatmak bizim görevimiz.
bunu iki yaşında anlatamayabiliriz belki ama büyüdükçe anlayabilecekler.
benim çocuğum 2 yaşına kadar annaneyle büyüdü. Yemek kurallarını annem belirledi diye çocuğum terbiyesiz olmadı. Ya da bana hırçın davranmadı.
Bakıcıyı hiç düşünmedim çünkü hiçbir bakıcı benim çocuğumu annem kadar sevemezdi.
Çalışmaktan vazgeçmedim. Çünkü ürettikçe, çalıştıkça mutlu olan bir insanım. Başkasına bağımlı olmamak bana güven veriyor. Çocuklarımın çalışan ve başarılı bir anneleri olmalarını istiyorum.
İki yaşından sonra kızım zaten kreşe başladı. Yetenekleri gelişti. Arkadaşları var. Paylaşmayı öğrendi. Kuralları artık daha net biliyor.
Sonuçta o da keyifli ben de huzurluyum.

canım durumun müsaitse kendi evinse mesela yada işten ayrıldığında geçinebiliyosanız bebeğine kendin bak, tecrübeyle sabit...

ben de bebek istiyorum ve şuan çalışıyorum ama bebeğim olursa işten çıkacağım kendim bakmak istiyorum imkanlarım elverdiği için ama işten çıkmak gibi bir durum olmasaydı benimde mecbur k.validem bakacaktı ve mutlaka babaanneye daha çok alışacaktı.bu kaçınılmaz birşey...ki benim k.validem bana çok yakın ben bakıcam ama o yine gelip bakacak yardımcı olacak.istemediğim şeyleri yaparsa mutlaka söyleceğim.belkide şımartacaklar ama ben müsade etmiycem..
şımarık bi çocuk olmasını istemiyorum..

Aslında ebeveynlerde bitiyor iş. Neneler, dedeler ne kadar severlerse ve şımartırlarsa şımartsınlar, eğer anneler ve babalar kararlı olurlarsa çocuk bunu çok iyi ayırabiliyor.
Ağlarsa ağlasın, dediğimi yapacak mantığını anlayamıyorum ben. Çocukların algıları çok açık. Eğer koyduğunuz kuralların gerekliliğini çocuklarımıza yeterince anlatabilirsek, onların ağlamalarına gerek kalmaz.
Neden hayır dediğimizi onlara anlatmak bizim görevimiz.
bunu iki yaşında anlatamayabiliriz belki ama büyüdükçe anlayabilecekler.
benim çocuğum 2 yaşına kadar annaneyle büyüdü. Yemek kurallarını annem belirledi diye çocuğum terbiyesiz olmadı. Ya da bana hırçın davranmadı.
Bakıcıyı hiç düşünmedim çünkü hiçbir bakıcı benim çocuğumu annem kadar sevemezdi.
Çalışmaktan vazgeçmedim. Çünkü ürettikçe, çalıştıkça mutlu olan bir insanım. Başkasına bağımlı olmamak bana güven veriyor. Çocuklarımın çalışan ve başarılı bir anneleri olmalarını istiyorum.
İki yaşından sonra kızım zaten kreşe başladı. Yetenekleri gelişti. Arkadaşları var. Paylaşmayı öğrendi. Kuralları artık daha net biliyor.
Sonuçta o da keyifli ben de huzurluyum.

canım sözleerimi üzerine alınmışsın sanırım ama tabi geneli kapsamıyor bu olay....senn annen bakmış çocuğuna sanlısın ...benm annemde baksaydı çocuğuma benm gibi yetiştirirdi eminim ... çünkü annem benm dediğimi yapar ve oğlum yada kızımı nasıl yetiştirtmek istiyorsam öle yetiştirir...
aSLINDA BENM ANLATMAK İSTEDİĞİM KAYINVALİDE KISMIYDI... YİNE SANA BUNU Bİ ÖRNEKLE ANLATACAGIM.... SUAN BENM BULUNDUĞUM BÖLGE İLE KAYNANAMLARIN BULUNDUĞU İL ARASI SICAKLIK FARKI ÇOK YÜKSEKTİR. YANİ BURASI SICAK ORASI SOĞUKTUR.... GECENDE GİTTİK VE BANA KIZI TYIKAYALIM DEDİ BENDE HAYIR ANNE HAVA DEĞİŞİKLİĞİ HASTA OLUR BEN KIZIMIN HUYUNU BİLİYORUM DEDİM Kİ KIZIM DAHA 8 AYLIK YANİ HEMEN KAPIYOR Bİ HASTALIĞI FALAN ÜŞÜTMEYE KOYSUN YETER Kİ...BOYUN BÜKTÜ SANKİ NBİZ HİÇ BÜYÜTMEDİK DEDİ... NEYSE O GÜNÜN AKŞAMI KENDİ ANNEMİ KAYINVALİDELERDEN EVİNE BIRAKACAGIZ ... EŞİME KIZIDA ALALIM YANIMAZA ANNEN BİŞİ YAPAR DEDİM :) SANKİ İÇİME DOĞDU....YOK NE YAPACAK 5 DK GELİRİZ YAKIN ZATEN DEDİ... NEYSE BİNDİK 5 DK ANCA SÜRDÜ GELDİM Bİ BAKTIM Kİ KIZIMIN SACI ISLAK NİYE ISLAK DEDİM .... ODA YIKADIM DEDİ... NİTEKİM GÜZEL Bİ KAVGA ETTİM BEN SANA YIKAMA DEMEDİM Mİ DİE ... GELELİM KIZIMA KIZIM YARİSİ GÜN HASTA OLDU Ç... BİZDE BÜYÜK Bİ KAVGA İLE CEKTİK GELDİK EVİMİZE ...YANİ GENELDE KAYINVALİDELERDE BEN DAHA İYİ BİLİRİM BEN BAKARIM BEN YAPARIM HAVASI OLUYOR GELİNLERİN KURALLARI İSTEKLERİ HEP HAVADA KALIYOR .... BENM TORUNUM KİMSE KARIŞAMAZ GİBİ...ORTADA DA ÇOCUK HEBA OLUYOR SANKİ DENEME TAHTASI GİBİ... TÖVBE TÖVBE ... BENDE BUNU BÖLE GÖRDÜKÇE DELİYORUM .....UMARIM ANLATABİLMİŞİDİR ... SÖZÜM ANNELERİN İSTEKLERİNİ YAPMAYANLARA...

Son düzenleme:
canım sözleerimi üzerine alınmışsın sanırım ama tabi geneli kapsamıyor bu olay....senn annen bakmış çocuğuna sanlısın ...benm annemde baksaydı çocuğuma benm gibi yetiştirirdi eminim ... çünkü annem benm dediğimi yapar ve oğlum yada kızımı nasıl yetiştirtmek istiyorsam öle yetiştirir...
aSLINDA BENM ANLATMAK İSTEDİĞİM KAYINVALİDE KISMIYDI... YİNE SANA BUNU Bİ ÖRNEKLE ANLATACAGIM.... SUAN BENM BULUNDUĞUM BÖLGE İLE KAYNANAMLARIN BULUNDUĞU İL ARASI SICAKLIK FARKI ÇOK YÜKSEKTİR. YANİ BURASI SICAK ORASI SOĞUKTUR.... GECENDE GİTTİK VE BANA KIZI TYIKAYALIM DEDİ BENDE HAYIR ANNE HAVA DEĞİŞİKLİĞİ HASTA OLUR BEN KIZIMIN HUYUNU BİLİYORUM DEDİM Kİ KIZIM DAHA 8 AYLIK YANİ HEMEN KAPIYOR Bİ HASTALIĞI FALAN ÜŞÜTMEYE KOYSUN YETER Kİ...BOYUN BÜKTÜ SANKİ NBİZ HİÇ BÜYÜTMEDİK DEDİ... NEYSE O GÜNÜN AKŞAMI KENDİ ANNEMİ KAYINVALİDELERDEN EVİNE BIRAKACAGIZ ... EŞİME KIZIDA ALALIM YANIMAZA ANNEN BİŞİ YAPAR DEDİM :) SANKİ İÇİME DOĞDU....YOK NE YAPACAK 5 DK GELİRİZ YAKIN ZATEN DEDİ... NEYSE BİNDİK 5 DK ANCA SÜRDÜ GELDİM Bİ BAKTIM Kİ KIZIMIN SACI ISLAK NİYE ISLAK DEDİM .... ODA YIKADIM DEDİ... NİTEKİM GÜZEL Bİ KAVGA ETTİM BEN SANA YIKAMA DEMEDİM Mİ DİE ... GELELİM KIZIMA KIZIM YARİSİ GÜN HASTA OLDU Ç... BİZDE BÜYÜK Bİ KAVGA İLE CEKTİK GELDİK EVİMİZE ...YANİ GENELDE KAYINVALİDELERDE BEN DAHA İYİ BİLİRİM BEN BAKARIM BEN YAPARIM HAVASI OLUYOR GELİNLERİN KURALLARI İSTEKLERİ HEP HAVADA KALIYOR .... BENM TORUNUM KİMSE KARIŞAMAZ GİBİ...ORTADA DA ÇOCUK HEBA OLUYOR SANKİ DENEME TAHTASI GİBİ... TÖVBE TÖVBE ... BENDE BUNU BÖLE GÖRDÜKÇE DELİYORUM .....UMARIM ANLATABİLMİŞİDİR ... SÖZÜM ANNELERİN İSTEKLERİNİ YAPMAYANLARA...

Üzerime alınmadım. Sizin söyledikleriniz kendi fikirlerinizdi. Elbette ki herkes kendi yaşadığını bilir. Ailelerini en iyi kendi tanır. Kendi anneniz de olsa sizin her dediğinizi yapamıyor. Sadece ona daha kolay söylüyorsunuz. Komut vermek hoş değil her ikisi için de. Ayrıca kendi anneme bunu yap şunu yap demeyi de doğru bulmuyorum. O benim bakıcım değil çünkü.
Ben kayınvalidelere karşı bir önyargı olduğunu düşünürüm hep.
Ve benim annem her ne kadar fikir beyan edebilme lüksüm olmasa da bilirim ki annem benden sonra kızım bakabilecek 3. kişidir. 2. babam.
Gözüm kapalı emanet edebildiğim, asla çocuklarımın hırpalanmayacığına, iyi bakıldığına kendim kadar emin olduğum insandır annem.
Öyle büyük bir fedakarlık ki aslında çocuk bakmak. Annemin sosyal hayatı sıfırlandı çocuklarımın gelişiyle beraber. Her dakikasını onlarla geçirdi. Mesela çocuklarıma zararı olur diye televizyon olayını neredeyse kaldırdı. Arkadaşlarıyla özgürce programlar yapamadı. çocuklarım hastalandığında onların bütün kaprisini, yorgunluğunu anneciğim çekti. Bu dediklerim babanneler için de geçerli. Onlar da düzenlerini altüst edecekler. Onların da özgürlükleri sınırlanacak. Yorulacaklar. İşte ben bunu kabul edemiyorum.
Evet çocuğunuzun saçı ıslak diye kıyametleri kopartmakta haklısınız. Ben olsam ben de kızardım. Ama o verdiği emeği düşünürseniz eğer, biraz tolerans gösterebilirsiniz.
Benim de oğlum var. Gözünün içine bakarım. Öyle zor ki çocuk yetiştirmek. Her an çocuğum için ne yapabilirim diye düşünmek hayattaki en büyük mutluluk olduğu kadar çok da zor.
Bir gün onun evladını, sorumluluk duymadan, sınırsızca sevdim diye eleştirildiğimi düşününce çok gücendiğimi hissettim. Yanlışlar yapabilirim.
Kendi evlatlarımı yetiştirirken yapmış olabileceğim hataları evladımın evladına yaptığımda azarlanırsam bu beni çok incitir. Olaya bir de onların gözünden bakınca böyle düşünüyorum işte

Son düzenleme:
Üzerime alınmadım. Sizin söyledikleriniz kendi fikirlerinizdi. Elbette ki herkes kendi yaşadığını bilir. Ailelerini en iyi kendi tanır. Kendi anneniz de olsa sizin her dediğinizi yapamıyor. Sadece ona daha kolay söylüyorsunuz. Komut vermek hoş değil her ikisi için de. Ayrıca kendi anneme bunu yap şunu yap demeyi de doğru bulmuyorum. O benim bakıcım değil çünkü.
Ve benim annem her ne kadar fikir beyan edebilme lüksüm olmasa da bilirim ki annem benden sonra kızım bakabilecek 3. kişidir. 2. babam.
Gözüm kapalı emanet edebildiğim, asla çocuklarımın hırpalanmayacığına, iyi bakıldığına kendim kadar emin olduğum insandır annem.
Öyle büyük bir fedakarlık ki aslında çocuk bakmak. Annemin sosyal hayatı sıfırlandı çocuklarımın gelişiyle beraber. Her dakikasını onlarla geçirdi. Mesela çocuklarıma zararı olur diye televizyon olayını neredeyse kaldırdı. Arkadaşlarıyla özgürce programlar yapamadı. çocuklarım hastalandığında onların bütün kaprisini, yorgunluğunu anneciğim çekti. Bu dediklerim babanneler için de geçerli. Onlar da düzenlerini altüst edecekler. Onların da özgürlükleri sınırlanacak. Yorulacaklar. İşte ben bunu kabul edemiyorum.
Evet çocuğunuzun saçı ıslak diye kıyametleri kopartmakta haklısınız. Ben olsam ben de kızardım. Ama o verdiği emeği düşünürseniz eğer, biraz tolerans gösterebilirsiniz.
Benim de oğlum var. Gözünün içine bakarım. Öyle zor ki çocuk yetiştirmek. Her an çocuğum için ne yapabilirim diye düşünmek hayattaki en büyük mutluluk olduğu kadar çok da zor.
Bir gün onun evladını, sorumluluk duymadan, sınırsızca sevdim diye eleştirildiğimi düşününce çok gücendiğimi hissettim. Yanlışlar yapabilirim.
Kendi evlatlarımı yetiştirirken yapmış olabileceğim hataları evladımın evladına yaptığımda azarlanırsam bu beni çok incitir. Olaya bir de onların gözünden bakınca böyle düşünüyorum işte

CANM BELLİKİ ÇOK İYİ NİYETLİSİN .... ama ben senn gibi deilim ... çünkü biri suan 10 aylık diğeri ise tam 2 yasında 2 tane bebek büyütüyorum ve kimsenn yardımı olmadan baktım...ki kaldı ki bebek sahibi olmadan öncede hiç çocuk görmedim desem yeridir....çocuğumu yıkamış belliki iş güzarlık etmiş .... ama ben neden yıkamadım dersin... çünkü kızım hastalanınca ardından oğlumda .. eşim çaLIŞIYOR YANIMDA KİMSEK YOK 2 BEBEK AĞLAR BEN ÇILDIRIRIM BİRİNİ ALSAM KUCAGIMA DİĞERİ AĞLAR...YANİ EZİYETİNİ ÇEKECEK OLAN YİNE BENM....kaldıki kayınvalide ile gecmişim uzundur anlatsam bitiremem... yani sırf ben a dedim diye z yi uygulayan bi kadındır bu hep böyle oldu... düşün ki bu kadın çok yardım sever... ben doğumdan cıktım sezeryan hastaneden eve geldim zor yürüyorum komsular gecmiş olsuna geldiler .. kalktılar... bana sende iyi gibisin ayyy ben bu bulaşığı nasıl yıkayacagım hastayım dediii ki rahatsızlığına inanmıyorum taş gibi kadın.... bende anne madem rahatsızsın sen git yat ben yıkarım dedim .. o gitti yattı ben iki büklüm bulaşık yıkadım... bulaşık bitti kendine gitti abur cuburr bişiler hazırladı onları yedi...derken bi hafta sonra görümcem doğum yaptı ... 5. günü aradım normal doğum ... bana daha yeni yeni yürümeye başladı yürütmüyorum dedi....bana bulaşık yıkattıran kadın kızını 5 gündür yürütmüyor du vs... vsss.. yani anlayacagın arkadasım ben senn gibi pozitif ayy canm kıyamam tarzından bakamıyorumm

Son düzenleme:

Ebrucum...bu taraftan bakınca çok haklısın...aslında genelde de haklısın ama ne var biliyor musun, sen o dönemi geçtiğin için artık daha rahat bakıyorsun olaya...dönemi yaşarken sıkıntılı oluyor işte...
basit örnekler vereceğim şimdi sanırım anlaşılabilirim...
bir arkadaşımın yaşadıklarından anlatacağım...
oğlu kreşte arkadaşımın ama yılın hemen yarısında seyahatte olduğu için babaanne bakıyor akşamları, onunla kalıyor...geçen sızlanıyordu...artık yemeklerini çatal kaşıkla değil eliyle yiyor...masanın üzerindeki kırıntıları eliyle aşşağıya doğru süpürüyor, hapşırdığında burnunu koluna sürüyor, gelir misin diyen oğlum gelll diye bağırıyor...burnunu karıştırıyor, titizlikle yerleştirdiğim ve onun ellemediği dolapları artık karmakarışık vs. vs. vs...
şimdi her anne kural olarak çocuğunu kusursuz yetiştirmek istiyor...ve alışkanlıkları bir an olsun bile değişen çocuk anneyi panikletiyor...aslında bu değişikliklerin hepsi geçici ve düzelecek şeyler ama anne panikliyor işte...
eğer bu paniklemeye sebep olan kişi de babaanneyse durum katlanıyor...
Annen seni yetiştirmiş sana göre sen mükemmelsin ve senin çocuğunu da seni yetiştirdiği gibi yetiştireceğine göre soorun yok, kayınvaliden eşini yetiştirmiş aaa bak şurda yanlışları var, e o zaman çocuğuma da aynı yanlışları öğretecek...ama olmaz istemiyorum...durumun özeti bu aslında...
bana gelince...ben kızımı 7 aylık bakıcıya verdim, annem de kayınvalidem de dönüşümlü bakalım dediler...eğer aynı şehirde olsaydık ikisiyle de ya da herhangi biriyle hiç düşünmezdim evet derdim...ama değiliz...evimde annem de olsa başka insanlarala yaşamak istemiyorum ben...dolayısıyla bakıcı baktı kızıma...şimdi de daha iki yaşında olmamasına rağmen kreşte...sabahın köründe servise biniyor, öğretmeninin kucağında kreşe gidiyor...zor mu hem de nasıl...ama yapacak bişey yok...
İşi bırakmaya gelince...büyük konuşmayayım ama asla...ben kendine güğvenen mutlu başarılı bir anne olmazsam, ki işimi bırakmam demk bunların hepsini kaybetmem demek kızıma yararımdan çok zararım olur eminim...

Neden önyargılı bakıldığını düşünüyorsunuz ? Oysaki bu bu sitedeki kadınların uydurması değildir taa eskilerden beri gelen bir süreçtir. Kayınvalidelik herzaman diktadör olmayı hayal eden bir zümreyi kapsıyor..(istisnalar hariç )

Ve herzaman ben daha iyi bilirim fikrine sahipler buna kendi annem de dahil..Kayınvalidem biz eskiden çocukların ellerini ayaklarını bağlıyorduk der daha aklıma gelmeyen ama duyduğumda hayretler içinde kaldığım bir sürü muamele..4 aylık çocuga salça yedirmeler ağzına anne sütünden hariç yogurd yedirmeler parmaklarıyla hemde ..gel gelelim anneme Çok defa annemi de uyarmışlığım vardır ne kadar titiz olduğumu bilir ve benim çocuk yetiştirmeme karışamaz..karışmamalıda o nasıl anne olmayı becerebilmiş ise ben de becerebilirim ..kimse doğar doğmaz anne olmuyor çünkü deneyim şart.

kayınvalidem daima bir sürü çocuk büyüttüğünden dem vurur yani ben mi daha iyi bileceğim sen mi daha iyi diyor..kaldı ki bana göre çocuk sayısı değildir anneyi daha iyi anne yapan ona gösterdiğin ilgi alakayla dogru orantılıdır herzaman çok çocugu olanların çok daha iyi anneymiş gibi lanse edilmesi beni deli etmiştir..tabi yazılarım bu kısımlarından sizi tenzih ediyorum yazmışken tüm fikrimi ortaya döktüm

CANM BELLİKİ ÇOK İYİ NİYETLİSİN .... ama ben senn gibi deilim ... çünkü biri suan 10 aylık diğeri ise tam 2 yasında 2 tane bebek büyütüyorum ve kimsenn yardımı olmadan baktım...ki kaldı ki bebek sahibi olmadan öncede hiç çocuk görmedim desem yeridir....çocuğumu yıkamış belliki iş güzarlık etmiş .... ama ben neden yıkamadım dersin... çünkü kızım hastalanınca ardından oğlumda .. eşim çaLIŞIYOR YANIMDA KİMSEK YOK 2 BEBEK AĞLAR BEN ÇILDIRIRIM BİRİNİ ALSAM KUCAGIMA DİĞERİ AĞLAR...YANİ EZİYETİNİ ÇEKECEK OLAN YİNE BENM....kaldıki kayınvalide ile gecmişim uzundur anlatsam bitiremem... yani sırf ben a dedim diye z yi uygulayan bi kadındır bu hep böyle oldu... düşün ki bu kadın çok yardım sever... ben doğumdan cıktım sezeryan hastaneden eve geldim zor yürüyorum komsular gecmiş olsuna geldiler .. kalktılar... bana sende iyi gibisin ayyy ben bu bulaşığı nasıl yıkayacagım hastayım dediii.... bende anne madem rahatsızsın sen git yat ben yıkarım dedim .. o gitti yattı ben iki büklüm bulaşık yıkadım...derken bi hafta sonra görümcem doğum yaptı ... 5. günü aradım normal doğum ... bana daha yeni yeni yürümeye başladı yürütmüyorum dedi....bana bulaşık yıkattıran kadın kızını 5 gündür yürütmüyor du vs... vsss.. yani anlayacagın arkadasım ben senn gibi pozitif ayy canm kıyamam tarzından bakamıyorumm

Belli ki kayınvalidenizden çok çekmişsiniz. Çok büyük zıtlık var aranızda.
Benim de çocuklarımın arası 2 yaş. Ve genç değilim. Çok büyük problemlerle uğraştığımı da belirtmek istiyorum. Keşke derdim sizinki gibi olsaydı diyecek kadar büyük dertlere rağmen pozitif bakıyorum olaylara.
Çünkü çok şanslıyım iki tane kusursuz evladım olduğu için.
diğer sorunlar çok belimi bükse de evlatlarımla sınanmamayı diliyorum sadece.
Kıyamam tarzı değil benim yaptığım.
Konusahibinin kayınvalidesi anladığım kadarıyla torun için hazır. Ve onu çok sevecek gibi görünüyor.
Annelerin korkusu ya onu daha çok severse. Bunu ben de yaşadım. Annemi, hayatta en değer verdiğim insanı kıskandım. Ya çocuğum daha fazla severse diye korktum.
Şimdi bunun çok gereksiz ve saçma vesveseler olduğun görebiliyorum. Boşuna acı çekmişim o kadar.
Ben işten eve döndüğümde, saatlerce her ihtiyacını karşılayan, ona bakan annanesini gözü görmeden annem diye boynuma atlayan kızım var.

Arkadaşlar ben o dönemi geçirmedim. Benim 1,5 yaşına gelmemiş bir oğlum var.
Annem bakıyor ona.
Kızım kreşte.
benim de annemin onaylamadığım bir çok tavrı var. Mesela yemek konusunda zorlama.
bunu anneme anlatamadığım için doktor kontrolünde doktorun ağzından duymasına rağmen çocuklarımı zorlayabiliyor. Bu durum beni rahatsız ediyor olsa da diğer taraftan bakıyorum olaylara.
Çocuğum güvende.
Onu çok seven biriyle birlikte.
Güvenliğini en çok düşünen kişiyle birlikte.
Sosyal hayatını, özgürlüğünü kısıtlamasına rağmen şikayet etmeden çocuğuma bakan kişiyle birlikte.
Ve benim çocuğuma bakarken hiçbir maddi manevi beklentisi olmayan kişiyle birlikte.
Bu onun görevi değil, geçim kaynağı değil.
İsteyerek bakıyor. Mecbur olduğu için değil.
Benim anlatmak istediğim bunlardı.
Yani öyle büyük fedakarlık ki o yaştaki insanlar için torun bakmak.
Bazı şeylerini de görmeyiversek.
Anlatmak istediğim sadece bu

CANM BELLİKİ ÇOK İYİ NİYETLİSİN .... ama ben senn gibi deilim ... çünkü biri suan 10 aylık diğeri ise tam 2 yasında 2 tane bebek büyütüyorum ve kimsenn yardımı olmadan baktım...ki kaldı ki bebek sahibi olmadan öncede hiç çocuk görmedim desem yeridir....çocuğumu yıkamış belliki iş güzarlık etmiş .... ama ben neden yıkamadım dersin... çünkü kızım hastalanınca ardından oğlumda .. eşim çaLIŞIYOR YANIMDA KİMSEK YOK 2 BEBEK AĞLAR BEN ÇILDIRIRIM BİRİNİ ALSAM KUCAGIMA DİĞERİ AĞLAR...YANİ EZİYETİNİ ÇEKECEK OLAN YİNE BENM....kaldıki kayınvalide ile gecmişim uzundur anlatsam bitiremem... yani sırf ben a dedim diye z yi uygulayan bi kadındır bu hep böyle oldu... düşün ki bu kadın çok yardım sever... ben doğumdan cıktım sezeryan hastaneden eve geldim zor yürüyorum komsular gecmiş olsuna geldiler .. kalktılar... bana sende iyi gibisin ayyy ben bu bulaşığı nasıl yıkayacagım hastayım dediii ki rahatsızlığına inanmıyorum taş gibi kadın.... bende anne madem rahatsızsın sen git yat ben yıkarım dedim .. o gitti yattı ben iki büklüm bulaşık yıkadım... bulaşık bitti kendine gitti abur cuburr bişiler hazırladı onları yedi...derken bi hafta sonra görümcem doğum yaptı ... 5. günü aradım normal doğum ... bana daha yeni yeni yürümeye başladı yürütmüyorum dedi....bana bulaşık yıkattıran kadın kızını 5 gündür yürütmüyor du vs... vsss.. yani anlayacagın arkadasım ben senn gibi pozitif ayy canm kıyamam tarzından bakamıyorumm

bence bu olaya bakılabilecek en yanlış taraf...size yaptıkları ayıp, kızına farklı davranması ona kıyamaması normal...bunlara takılmayın...
şu an ona babaanne gözüyle bakarsanız durum yumuşar...durum yumuşayınca siz rahat edersiniz...
ya ben çok rahatım bu konuda...kendini yıpratmayı hiç anlamıyorum çünkü konuşabiliyorum sanırım...
istemediğim şeyi anneme de kayınvalideme de rahatça söylerim ben...sıkıntı olmaz...

Back
X