Canım bu eşinin çocukları sevmediğini göstermez, ben de eşimin yeğenlerine zor tahammül ediyorum bu benim çocukları sevmediğim anlamına gelmez. İnsan kendi yakınının çocuğunu ya da kendi çocuğunu daha çok sever.
Asıl konunuza gelirsek, eşiniz zor bir insan temizlik hastalığı var anladığım kadarıyla. Yemekten sonra ellerini yıkadılar mı diye sorması çok uç bir örnek, kim balık ya da elle yenecek bir yemek hariç yemekten sonra ailecek gidip elini yıkar ki? Kendi ailesi yıkıyor mu dikkat ettiniz mi?
Sinirli olması ve sürekli emir vermesi bir huy, üzgünüm ama değiştirmeniz çok zor. Benim ablam böyle, annem iyilikle de anlattı kötülükle de olmadı, annemin nasihatlarını dinledikten sonra evliya olması gerekirdi ama hiç değişmedi. O yüzden değişimi kendisinin istemesi ve bunun için çaba sarfetmesi gerekir,
Zevklerinizin uyuşmaması konusuna gelirsek, bunu hiç bekleme çünkü çok zor. Ben eşimle evlenmeden önce her şeyimizin ortak olduğunu, tam benim zevklerime göre biri olduğunu düşünürdüm. Evlendiğimizin ilk aylarında eşimle hiçbir ortak zevkimizin olmadığını, ne müzik zevkimizin, ne yemek, ne gezi hiçbirinin uymadığını farkettim, onunla hiçbir şey yapmaktan zevk almıyordum. Bizim ailesi ile de problemlerimiz vardı, eşimden tamamen soğmuştum, gözüme çirkin gelmeye başlamıştı, her huyu batıyordu, boşanmak için ona yalvardım, tehdit ettim. Sonra ben de evlilikle alakalı yazılar okudum, özellikle hatta onunla ilgili konu bile açtım sema maraşlının yazıları beni çok etkiledi. O eski kinim nefretim gitti, yumuşadım, o da ailesini benden uzaklaştırdı çoğu şey benim istediğim gibi oldu, ailesi de değişti zamanla, her neyse bizim asıl sorunlarımız başkaydı yani. Onları aşınca birlikte birşeyler yapmaktan tekrar zevk almaya başladım. Şimdi mutluyuz, hatta bebeğimizi bekliyoruz.
Senin eşinin ailesiyle bir problemin yok anladığım kadarıyla, ailemle sohbet etmiyor demişsin birden bire ailenle kaynaşmasını bekleme, benim eşim de fazla konuşmaz sohbet etmez ailemle yapacak birşey yok. Cinsellik konunuz ise bence eşinin fazla eleştirel ve titiz olmasından dolayı ondan soğuduğun için öyle. Ama bunları aşabilirsiniz.