• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorunlar Halloldu. Başlığı Değiştirdim.

eşinin artıları da var eksileri de ama genel olarak idare etmesi katlanması zor olan bir erkek modeli
eğer sen benim kızım olsaydın sana evliliğinde mutlu ve huzurlu değilsen ayrıl derdim kendi kızlarıma da aynısını söyleyeceğim bu dünyaya yüz kere gelmeyeceğiz katlanmak bir evlilik için çok kötü bir durum mutlu ve huzurlu olamadıktan sonra aynı çatı altında yaşamanın bir anlamı yok bence:50:evliliğimde çok şeyler yaşadım senden daha tecrübeliyim sana abla olarak nasihatim bu olabilir.çocuğun yokken iyi düşün kararını ver canım :31:

Annem de öyle diyor. Mutsuzsan ayrıl kızım, seni mutsuz eden bir evlilikle devam etme diyor. Sonra da yok boşanırsan baban eskisi gibi rahat bırakmaz seni, arkadaşlarınla çok görüşemezsin, nereye gidersin ne yaparsın hepsine karışır artık... Her istediğini yapan bir kocan var işte katlan diyor sonra da :1: Annemin de bir dediği bir dediğini tutmuyor bu konuda :1:

beraber kısa bir tatile çıkın ve ilk bir kaç gün birbirinizle hiç öpüşmeyin aynı yatakta yatmayın taa ki son bir kaç güne kadar

Öncelikle çok teşekkür ediyorum, hiç üşenmeden bu kadar uzun yorum yazdığınız için:16:

Aslında söylediğiniz çoğu şeyi yaptım. Bahsettiğiniz kitapları okumaya çalışacağım:34: Terapiste gitmeyi malesef kabul etmiyor, "ben böyleyim" diyor o öyle deyince malesef ben de "o zaman ben de böyleyim" diyorum.

İnanın ben çoğu söylediği şeye artık yorum yapmıyorum yoruldum çünkü. Sadece susuyorum. Ama onda henüz bir değişim gözlemleyemedim...:50:

Ben her zaman ev işini ikinci plana atarım. Keyfim daha önce gelir ama eşim için de ev işi birinci sırada olmalı. Yorgunluktan gebersen de iş ertelenmez...

Arkadaşlık ilişkilerim çok iyidir. Bana o düğünde takı takmadığı için buluşma dediği kız düğün öncesi çok yardımcı oldu. Her şeyime koşturdu. İllaha maddi anlamda bir destek mi beklemeliyim arkadaşlığımı sürdürmem için? Kaldı ki ben taş atana ekmek at karakterinde bir insanımdır. Arkamdan konuştuğunu duyduğum iki arkadşım vardı. Evlendiler. Ve ben hiç beklemedikleri şekilde yanlarında oldum, yardımcı ve destek oldum. Şimdi hep beni ararlar, kahvaltıya çağırırlar. Düğünden beri seni konuşuyoruz, bize bu kadar yardım edeceğini ummazdık diyorlar. Arkadamdan konuştuklarını bildiğimi bilmiyorlar. Ve kendi kendilerine ben böyle davranınca onları utandırmış oldum, bu bana yetti... Ben hiçbir şeyi karşılık bekleyerek yapmam. Benim için destek, arkadaşlık çok önemlidir.

İnşallah ben de aşmak istiyorum, elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Ama cinsel olarak eşimden zevk almamak canımı çok sıkıyor. Yıllarca böyle mi sürecek :50::43:

Cinsellik, iliskinin genel durumunun bir disavurumudur. O yuzden boyle hissetmeniz cok normal.. iliskiniz duzeldikce kafa karisikliginiz azalacak ve eskisi gibi cinsellik daha fazla tatmin edici olacaktir..

Bu yüzden önemli olan iliskiyi duzeltmeniz. Cinsellige takilmayin..

evlilikte cinselliğin oturması da diğer konular gibi zaman alıyor.senin eski sorunun da kocan da bazı hasarlar bırakmış olabilir psikolojik anlamda,kolay bir şey değil insanın karısıyla ilişkiye girememesi.seni üzmemek adına duygularını bastırmıştır bu da onu cinsellikten biraz soğutmuştur örneğin.ama geçici bir süreçtir bence.libido denen şey her zaman aynı seviyede olmuyor ki.kıştan sebep bile düşüyor mesela.bunlara çok takılma biraz sabret bakalım.sonra yağmurdan kaçarken doluya tutulursun baksana foruma ne erkekler var.

Sadece şunu söyleyim el yıkama konusunda bende acayip takıkımdır bende derim samimiyetime göre misafire hadi elinizi yıkadıysanız sofraya mesela atıyorum.

Her dışarda tuvalete girdiğimde elini yıkamayan kadınların basıp gittiğini görünce deliriyorum eskiden erkeklerle tokalaşmaktan nefret eder hemen tuvalete gider yıkardım artık kadınlarada öyleyim.

Millette dışardan gelmiş yani yıkamak gerekir tabi yaa otobüsler minübüsler hastalıklı hapşuruklu insanlarla dolu.

Geri kalan konun için sayfaları okuyamadım yorum yapamıycam.

evlilikte cinselliğin oturması da diğer konular gibi zaman alıyor.senin eski sorunun da kocan da bazı hasarlar bırakmış olabilir psikolojik anlamda,kolay bir şey değil insanın karısıyla ilişkiye girememesi.seni üzmemek adına duygularını bastırmıştır bu da onu cinsellikten biraz soğutmuştur örneğin.ama geçici bir süreçtir bence.libido denen şey her zaman aynı seviyede olmuyor ki.kıştan sebep bile düşüyor mesela.bunlara çok takılma biraz sabret bakalım.sonra yağmurdan kaçarken doluya tutulursun baksana foruma ne erkekler var.

Evet ya onları okuyup diyorum ben çok haksızlık yapıyorum diyorum ama işte offff:43:

Bugün çok iyiydik ama. Çok şaşırdım. Bilgisayar oyununa taktı takalı eve bir kusur bulmuyor, hiçbir şeye karışmıyor. Hatta çok şakalaştık, yerlerde yuvarlandık yani o derece:1:

Aman diyorum hep oyun oynasın :1:

aman canım dört dörtlüğü yok bunların.biraz sen taviz vereceksin biraz o, orta yolda anlaşıp devam edeceksiniz işte.bir de sorunları kafanda büyütme,habire geçmişe dönüş yapma kafanda,sil gitsin,öyle hayat daha kolay.kendini kurdukça herifi bıçaklayacak kıvama da gelirsin,güzellkilerini düşündükçe kucaklayacak kıvama da.:34:

ama bosanipta ikinizinde iyi olcaginiza inanmiyorum. Daha cok yeni aliscaksiniz birbirinize. Evlenmeden öncekine benzemezki siz artik 24 Saat birlikte yasiyorsunuz ve insallah ömür boyu. Gercekten senin icin bitmis olsa esine karsi birsey hissetmemis olsan aglamassin. Evliliginizi dahada kuyuya düsürmeden konusun. Konusmak sorunlari cözmek en iyi terapidir. (tabiiki doktorlardan sonra).

Ne yapip edip kurtarin evliliginizi :)

(hatali yazim icin özür dilerim)

ama bosanipta ikinizinde iyi olcaginiza inanmiyorum. Daha cok yeni aliscaksiniz birbirinize. Evlenmeden öncekine benzemezki siz artik 24 Saat birlikte yasiyorsunuz ve insallah ömür boyu. Gercekten senin icin bitmis olsa esine karsi birsey hissetmemis olsan aglamassin. Evliliginizi dahada kuyuya düsürmeden konusun. Konusmak sorunlari cözmek en iyi terapidir. (tabiiki doktorlardan sonra).

Ne yapip edip kurtarin evliliginizi :)

(hatali yazim icin özür dilerim)

Sanırım ben noktalama işaretlerine çok dikkat ettiğim için, benden bu konuda yanlış yazdığı için özür dileyen ikinci kişisiniz.:1:

Hiç sorun değil, ben nasıl yazdığınıza değil bana ne söylediğinizle ilgileniyorum:34:

Ve gerçekten bu konuyu açtığım için mutluyum, herkesin yazdıkları benim için çok önemli. Bugün daha olumlu bakıyorum ona. Herkesin söylediklerini tek tek hatırlayarak ona göre davranıyorum. Ya da bugün eşim bana karşı çok iyi o yüzden pek bir şey batmıyor bana :1:

Böyle iyi olduğumuz zamanlarda ömür boyu evli kalacakmışız gibi seviniyorum :16: Ama kötü olduğumuz zamanda yürümeyeceğini hissediyorum ve hemen boşanmak istiyorum :27:

Bir de terapiste gitmeyi kabul etse her şey güzel olacak işte :16:

Hepinize, ayrı ayrı çok teşekkür ederim :16::16::16:

Terapistten sen randevu alsan hayatım bizim için randevu aldım hadi
beni kırma bizim için iyi olacak gidelim lütfen desen kabul etmez mi?

Eşim çocukları çok sevmez. Ben yeğenlerim için ölürüm. Yeğenlerim evdeyken biliyorum çok rahatsız oluyor. Çocuk sesine katlanamıyor. Oyun oynuyor onlarla ama içten olmadığının farkındayım. Birde bir gün yengem yemek yapıyordu. Abim değiştirdi çocuğun altını. Sen olsan değiştirmezdin dedim. Tabii değiştirmezdim o kadar kadın vardı orada dedi. :47:

Canım bu eşinin çocukları sevmediğini göstermez, ben de eşimin yeğenlerine zor tahammül ediyorum bu benim çocukları sevmediğim anlamına gelmez. İnsan kendi yakınının çocuğunu ya da kendi çocuğunu daha çok sever.
Asıl konunuza gelirsek, eşiniz zor bir insan temizlik hastalığı var anladığım kadarıyla. Yemekten sonra ellerini yıkadılar mı diye sorması çok uç bir örnek, kim balık ya da elle yenecek bir yemek hariç yemekten sonra ailecek gidip elini yıkar ki? Kendi ailesi yıkıyor mu dikkat ettiniz mi?
Sinirli olması ve sürekli emir vermesi bir huy, üzgünüm ama değiştirmeniz çok zor. Benim ablam böyle, annem iyilikle de anlattı kötülükle de olmadı, annemin nasihatlarını dinledikten sonra evliya olması gerekirdi ama hiç değişmedi. O yüzden değişimi kendisinin istemesi ve bunun için çaba sarfetmesi gerekir,
Zevklerinizin uyuşmaması konusuna gelirsek, bunu hiç bekleme çünkü çok zor. Ben eşimle evlenmeden önce her şeyimizin ortak olduğunu, tam benim zevklerime göre biri olduğunu düşünürdüm. Evlendiğimizin ilk aylarında eşimle hiçbir ortak zevkimizin olmadığını, ne müzik zevkimizin, ne yemek, ne gezi hiçbirinin uymadığını farkettim, onunla hiçbir şey yapmaktan zevk almıyordum. Bizim ailesi ile de problemlerimiz vardı, eşimden tamamen soğmuştum, gözüme çirkin gelmeye başlamıştı, her huyu batıyordu, boşanmak için ona yalvardım, tehdit ettim. Sonra ben de evlilikle alakalı yazılar okudum, özellikle hatta onunla ilgili konu bile açtım sema maraşlının yazıları beni çok etkiledi. O eski kinim nefretim gitti, yumuşadım, o da ailesini benden uzaklaştırdı çoğu şey benim istediğim gibi oldu, ailesi de değişti zamanla, her neyse bizim asıl sorunlarımız başkaydı yani. Onları aşınca birlikte birşeyler yapmaktan tekrar zevk almaya başladım. Şimdi mutluyuz, hatta bebeğimizi bekliyoruz.
Senin eşinin ailesiyle bir problemin yok anladığım kadarıyla, ailemle sohbet etmiyor demişsin birden bire ailenle kaynaşmasını bekleme, benim eşim de fazla konuşmaz sohbet etmez ailemle yapacak birşey yok. Cinsellik konunuz ise bence eşinin fazla eleştirel ve titiz olmasından dolayı ondan soğuduğun için öyle. Ama bunları aşabilirsiniz.

Terapistten sen randevu alsan hayatım bizim için randevu aldım hadi
beni kırma bizim için iyi olacak gidelim lütfen desen kabul etmez mi?

Pek sanmıyorum. Ben terapist dediğimde "ne terapisti yaaa ben böyleyim" diye kestirip atmıştı:26:

Canım bu eşinin çocukları sevmediğini göstermez, ben de eşimin yeğenlerine zor tahammül ediyorum bu benim çocukları sevmediğim anlamına gelmez. İnsan kendi yakınının çocuğunu ya da kendi çocuğunu daha çok sever.
Asıl konunuza gelirsek, eşiniz zor bir insan temizlik hastalığı var anladığım kadarıyla. Yemekten sonra ellerini yıkadılar mı diye sorması çok uç bir örnek, kim balık ya da elle yenecek bir yemek hariç yemekten sonra ailecek gidip elini yıkar ki? Kendi ailesi yıkıyor mu dikkat ettiniz mi?
Sinirli olması ve sürekli emir vermesi bir huy, üzgünüm ama değiştirmeniz çok zor. Benim ablam böyle, annem iyilikle de anlattı kötülükle de olmadı, annemin nasihatlarını dinledikten sonra evliya olması gerekirdi ama hiç değişmedi. O yüzden değişimi kendisinin istemesi ve bunun için çaba sarfetmesi gerekir,
Zevklerinizin uyuşmaması konusuna gelirsek, bunu hiç bekleme çünkü çok zor. Ben eşimle evlenmeden önce her şeyimizin ortak olduğunu, tam benim zevklerime göre biri olduğunu düşünürdüm. Evlendiğimizin ilk aylarında eşimle hiçbir ortak zevkimizin olmadığını, ne müzik zevkimizin, ne yemek, ne gezi hiçbirinin uymadığını farkettim, onunla hiçbir şey yapmaktan zevk almıyordum. Bizim ailesi ile de problemlerimiz vardı, eşimden tamamen soğmuştum, gözüme çirkin gelmeye başlamıştı, her huyu batıyordu, boşanmak için ona yalvardım, tehdit ettim. Sonra ben de evlilikle alakalı yazılar okudum, özellikle hatta onunla ilgili konu bile açtım sema maraşlının yazıları beni çok etkiledi. O eski kinim nefretim gitti, yumuşadım, o da ailesini benden uzaklaştırdı çoğu şey benim istediğim gibi oldu, ailesi de değişti zamanla, her neyse bizim asıl sorunlarımız başkaydı yani. Onları aşınca birlikte birşeyler yapmaktan tekrar zevk almaya başladım. Şimdi mutluyuz, hatta bebeğimizi bekliyoruz.
Senin eşinin ailesiyle bir problemin yok anladığım kadarıyla, ailemle sohbet etmiyor demişsin birden bire ailenle kaynaşmasını bekleme, benim eşim de fazla konuşmaz sohbet etmez ailemle yapacak birşey yok. Cinsellik konunuz ise bence eşinin fazla eleştirel ve titiz olmasından dolayı ondan soğuduğun için öyle. Ama bunları aşabilirsiniz.

Eşim bu zamana kadar hiçbir çocuk için sıcak yaklaşmadı. Çocuk sesi duyduğu an kaçacak delik arardı. Gerçi ben de yeğenlerim doğmadan önce onun gibiydim ama yeğenlerim doğduktan sonra bakış açım değişti. Neyseki ben çocuk istemiyorum henüz, aslına bakarsanız hiç anne olmak gibi bir hayalim olmadı.

Uzun zaman sonra ilk kez bugün güzel vakit geçirdik. Tüm gün mutfaktaydık beraber. Ben bilgisayar başındaydım o da bilgisayar başındaydı, ara sıra bir şeyler atıştırdık, ara sıra şakalaştık hatta yerde yuvarlandık. Dışarıdan gören olsaydı ne kadar mutlu bir çift diyebilirdi o an. Bugün birlikte çok güldük. :1:

Ama işte böyle günler çok uzundur olmuyordu. Bunu neye borçluyum çok bilmiyorum ama hep böyle olsak boşanmayı büyük ihtimal hiç düşünmezdim:50:

Son düzenleme:
Eşim bu zamana kadar hiçbir çocuk için sıcak yaklaşmadı. Çocuk sesi duyduğu an kaçacak delik arardı. Gerçi ben de yeğenlerim doğmadan önce onun gibiydim ama yeğenlerim doğduktan sonra bakış açım değişti. Neyseki ben çocuk istemiyorum henüz, aslına bakarsanız hiç anne olmak gibi bir hayalim olmadı.

Uzun zaman sonra ilk kez bugün güzel vakit geçirdik. Tüm gün mutfaktaydık beraber. Ben bilgisayar başındaydım o da bilgisayar başındaydı, ara sıra bir şeyler atıştırdık, ara sıra şakalaştık hatta yerde yuvarlandık. Dışarıdan gören olsaydı ne kadar mutlu bir çift diyebilirdi o an. Bugün birlikte çok güldük. :1:

Ama işte böyle günler çok uzundur olmuyordu. Bunu neye borçluyum çok bilmiyorum ama hep böyle olsak boşanmayı büyük ihtimal hiç düşünmezdim:50:

çok güzel anlatmışsın hep iyi olursunuz umarım benden size bir öneri annem hep işine gelmeyen bişi duyunca he de geç ama bildiğini yap der sizde biraz öyle olun tamam diyin ama bildiğinizi okuyun :)

cinsel hayat sadece birleşmeden ibaret değildir ve sizin evliliğiniz daha çok yeni ama ilişkiniz çok yeni değil... evlenmeden önce uzun yıllar flört ettiğiniz ve sizinde söylediğiniz gibi vajinusmus olduğunuzu anladığınızdaki ilişki durumunuz flört zamanında olduğu gibi tatmin etme şeklinde devam ettiğiniz için vajinusmusu aşıp tam bir birleşme yaşadığınızda beklediğiniz herşey bambaşka olucaktı "ben böyle hayal etmemiştim" dediğiniz durum olmamış doğal olarak çünkü siz şuan 7 yıllık evli gibisiniz aslında yeni evli gibi olmamanız normal.... çünkü erkekler kadını keşfettiklerinde kendini tatmin edicek herşeyi yaşadıkları zaman birleşmenin eksikliğini duymazlar biz kadınlar birleşmeden daha çok etkileniriz eski tatminkar geçirilen sevişmelerden çok farklı gelir...

onca yıl çıkmışsınız ve anlayamamışsınız nasıl biri olduğunu....

demekki neymiş; görücü usulü evliliğe ters bakanlar için söylüyorum, görücü usulüyle evlenilirmi bu devirde??? diyenler sevdim 6 sene çıktım evlendik arasında bir fark yokmuş... hatta bir süre önce bir yerde okumuştum görücü usulü evlilikler çok daha uzun sürüyormuş çünkü evlenmeden önce flört döneminde birçok şey yaşanıp artık cinsellikte bir gizem kalmıyor arada hatta tanıma sürecindede aynı şekilde görücü usulü olan kişiler evlenince birbirlerini tanımaya çalışıyorlar huyunu suyunu,ama diğer flört yaşayanlar için çokda heyecanlı bir süreçolmuyor yeni evlilik zamanı....

6 yıl çıkıp tüm cinsellik şeylerini yaşayıp düğün gecesi oturup can sıkıntısından tv izleyen yıllardır defalarca mahkemelerden dönen,çocukları çin evliliklerini yürüten artık aralarında evlilik ilişkisi kalmamış çiftleri biliyorum...

bazı şeyleri evlenmeden önce tüketip, evliliğin bir özeni kalmıcak şekilde davranılmaması taraftarıyım... herşeyin bir güzelliği vardır sevgiliysen el ele gez toz heyecanlan,flört et yani ama cinselliğe gelince evliliğe saklanması taraftarıyım herşey yakışan şekilde olmalı son zamanlarda boşanmaların artmalarının nedenlerinin başında bunlar geliyor....

dünden beri başak burcu geliyo önüme bende başağım bozuluyorum valla :1:
ayrıca görücü usulü ne olursa olsun benim için imkansız, düşünemiyorum ha diyince evlenip yatağa girmeyi, ha aileler ön ayak olur tanışırsın 1 sene falan çıkarsın amenna zaten o gene flört ederek evlenme olur gerisi bana ters

bence eşiniz sizi beklemekten sıkılmış. ilk zamanların heyecanı yok ilişkinizde, o yüzden tutkulu değil

cinselliğin iyi olmadığı ilişkilerde sorunlar zor aşılıyor. eşiniz seviyor da nasıl sevdiği önemli...

eş olarak mı seviyor, kadın olarak mı?

ben de başak burcuyum
o yüzden böle kesin konuştum zaten.
başaklar biraz biraz ruhsuz olur daha doğrusu öyle görünür.duygularını net ifade edemez,gösteremez.
biraz da takıntılı olurlar.temizlik,koku falan hassas olurlar biraz

dünden beri başak burcu geliyo önüme bende başağım bozuluyorum valla :1:
ayrıca görücü usulü ne olursa olsun benim için imkansız, düşünemiyorum ha diyince evlenip yatağa girmeyi, ha aileler ön ayak olur tanışırsın 1 sene falan çıkarsın amenna zaten o gene flört ederek evlenme olur gerisi bana ters
görücü usulü evliliği nasıl biliyorsunuz bugün tanıştılar yarın evlenip yatağa girdilermi :)))) yok hatta gerdek gecesi birbirlerini görüyorlar :))) tamda dediğiniz gibi aileler veya tanıdıklar vasıtasıyla bir tanıştırılma oluyor ve belirli bir tanıma süreci oluyor adı konmuş gibi görünen ailelerin bildiği biriyle,haberleri olan biriyle ...

Back
X