Tabiki cok guzel bisey anaanne olsun babaanne olsun. İyiki varlar Allah basimizdan eksik etmesin. Allah korusun bisey olsa elbette onlar bakicaklar buralarda tamamım. Zaman olur 1-2 saat bıraktığım olur problem degil. İletisimleri masallah cok guzel. Ama cocugum benim yanimda bana aşırı bağımlı olacak en iyisi kv veya anneme gondereyim demem. Ki her cocuk farklıdır bicok sey bence bizim elimizde. Ben oyle yetistirmiyorum mesela. Ama annelik cok farkli bisey hepimizin dogrusu kendine.Ben de bırakıyorum kızımı hatta kendisi istiyor anneannesinde ve babaannesinde kalmayı. İtiraz etmem asla. Babaanne şımartmaz kuralcıdır. Ama anneanne esnektir her konuda. O sebeple anneannede kalmayı tercih eder genelde. Bence çocuk istiyorsa eğer kalmayı kişisel gelişimi açısından da iyi oluyor. Bize bağlı ama bağımlı olmayan çocuklar yetiştirmeliyiz. Anneanne babaanne de bir kültürdür. Hayattalarsa ve çocukla da ilgileniyorlarsa bence en büyük şanstır. Çok şükür. Boşanmama rağmen hep söylerim. Kayınvalidem en büyük şansım benim. Allah korusun bana bir şey olsa onlarla yaşayacak.
Bence çok doğru düşünmüşsünüz, aileniz sizin gibi düşünemediği için şimdi bu duyguları yaşıyorsunuz. Bence onları boşverin size yaşattıklarını çocuğunuz yaşamasın.Ben de kendi çocukluğumu dusundum. Annem gondermezdi, kuzenlerim hep birlikte olurdu biz olamazdık. Şimdi onlar samimi biz ayrı kaldık. Oğlum öyle olsun istemedim. Bol kuzenli olmak bu devirde herkese nasip olmuyor, olmuşken birlikte olsun deidm. Ama annemler beni başımdan atmışım gibi düşünüyor.
Sahsi olarak ben kv min 16 aylik bebegime (güya) "sen buyuyunce babannemde kalcam anne diycen mi" gibi garip sorularina bensiz bi yerde kalamaz diyerek simdiden sınırimi koyuyuyorum.bebegimi en fazla 3 saatligine anneme birakirim ondada kuaforde vs isim varsa. Ki benim kv de iydir iyi bakar emimim ama benim bagimliligim buyuk ogluma belki de en dogrusu sizinkidir bazen birakmak gerekir ama ben basaracagim sanmiyorumMerhaba hanımlar
Benim 5 yaşında bir oğlum var ve bayramda kayinvalidemler gittiğimizde onların olduğu şehirde biraktim. 5 gün kadar sonra benim yaşadığım şehre gelecekler zaten. O zamana kadar oğlum orada.
Şimdi durumu şöyle aciklayayim.. benim kayınvalidem çok çok çok şükür ki (maşallah da diyeyim:) ) çok hoş bir insan. Oğluma iki yil öncede gelip bakmisti. Okuma yazma bilmez ama bir çok okumustan daha bilgilidir ve ilgilidir. Oğlumla olmayı çok seviyor, oglum da babaannesini, onla olmayi çok sever. Hatta annemle aynı şehirde yaşıyoruz ama ben kayinvalideme çocuğu bırakıp çıksam evden anneme verdiğinden daha rahat oluyor içim. Annem de çok ilgilidir ama söylenir, oğlun şöyle yaptı böyle yaptı diye. Her neyse kayinvalideme güvendiğim kısmı açıklamış oldum :)
Kayinvalidemlere de gorumcelerim gelmişti ve ev kreş gibiydi :)) benim oğlumla 9 küçük çocuk vardı bayramda :)) haliyle oğlum gelmek istemedi. Ona acikladim bir süre ayrı kalacağız yine de kalmak istiyor musun diye, evet dedi. Kayınvalidem de ozlersen ya da ozlerse hemen getiririm merak etme dedi. Mesafe 2 saat değil.
Şimdi mesele şu , bütün bu şartlar altında siz olsanız 10 gün bırakır miydiniz çocuğunuzu? Benim içim çok rahat, günde iki kez görüntülü konuşuyoruz filan. Gorumcelerim de kayınvalidem de harika insanlar. Çoluk çocuk bir arada sürekli geziyorlar. Ama benim annem bana kızıyor bıraktık diye, kız kardeşim anneligimi sorguluyor.
Çok uzun oldu farkindayim, kusura bakmayın. Sadece aciklamaya çalışmak istedim. Fikirleriniz benim için önemli.
5 yaşındaki oglumu evet birakirdim sonuçta o istemiş. Ama 5 yaşın altında olsaydi birakmazdim...
Bağımlı çocuklar yetiştirenlere bu büyük ebeveynlerde kalma durumu akıl almaz geliyor. Çocuklarda bir sorun yok bu arada anneler bağımlı, anneler bağımlı olunca çokukların da ayarlarını bozup anne bağımlısı, özgüveni düşük, yalnız bir iş yapamayan, annesinin eteğinin altına saklanan çocuklar çıkarıyorlar ortaya. Sonra bu çocuklar bağımlı yetişkinlere dönüşüyor. Arkadaşsızlıktan şikayet edenler, özgüven problemleri olanlar, sevgilisine bağımlı olup her türlü eziyete katlananlar... sürer gider.
En iyisini yapmışsınız, süre uzun değil, çocuk mutlu, arkanızdan ağlamamış, keyfi yerinde. Özgüveni yüksek ve sosyal bir çocuk yetiştirdiğiniz için tebrik ederim sizi.
Hiç bir mecburiyet yok. Tez yazıyorum ama onu çok etkilecek şekilde değil. Bu ara TV ve telefon çok istiyordu belki buna engel olur diye düşünüp bıraktım aslında. Çünkü orada TV telefon asla aklına gelmiyor. Çocuklar, bahçe, parklar... Dün akşam müzik açmış dans ediyorlardı salonda mesela. Sabah alet çantasından cikardiklariyla robot yapmaya çalışıyordu. Evde olsa bu kadar oyun bulamazsın çünkü evde arkadaş filan yok, bir tek ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?