Çocuk kitap okuma aliskanligi

gecenin_resmi

BU' DA GEÇER!!
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2015
6.397
12.863
448
Günaydın hanımlar oğlum 3 yaşında.hic kitap okuma alışkanlığı yok.zaten okuma yazması yok fakat beni dinlemiyor.cewit çeşit kitap aldım.daha küçükken uyurken okuyordum salıncakta sallanırken.fakat şimdi hiç dikkatini cekmiyor.varsa yoksa kepçesi kamyonu.nasil alışkanlık kazandirabilirim.etkinlikte yapamıyoruz hemen sıkılıyor.krese 1 ay oldu başlayalı.ongilizce dersleri kitap okuma saatleri var bakıyorum gözü başka yerde.oyunlarda da tek kişilik etkinlikleri yapiyir ama toplu halde yapılanlara sadece varligi orada ne yapmalıyım dikkat eksikligimi var acaba.bilenlerden fikir almak isterim

bazı çocuklar gerçekten bu alışkanlığı kazanmıyor iki çocuğuma da emzirmeyi bıraktığım andan itibaren hikaye okurdum 7 yaşlarına kadar devam ettim,ben de kitap okuyan bir insanım onlara da bir dünya kitap aldım okuma saati yapardık ama bana mısın demedi,bi tanesi yine arada alıyordu okuldan kitap ama daimi alışkanlığı olmadı,olmayınca olmuyor çok üzerine gidip bunaltmayın,oyun da oyuncaklar da çocuklar için avantaj el göz kordinasyon motor becerelerine katkı sağlıyor önüne geçmeyin.belki ileri ki dönemler de dikkatini yöneltebilir ama henüz okuma yazmayı da bilmediği için ve haraketli de bir çocuksa dikkatini çekmeyebilir

Çocuğu zorlamayın önğne koyun o bakar. Benim çocuklar için ben hep yere kitaplar ansiklopediler falan atardım. Çocuklar için tabi. Açıp bakarlardı sürekli. Sonra bu ne bu ne diye sorarlardı falan.
Önce çocuğun ilgisini çekmeli ve ekran varsa vermemelisiniz. Öyle zorlamayın daha 3 yaşunda sonuçta

Alışkanlık kazansın istiyorum küçük yaşta.fenomen annelerin çocuklarına bakiyorum güzel etkinlik yapıyorlar, kitap okuyorlar. oğlumdan daha küçükleri masaAllah güzel konuşuyor bende okusun istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…