Çocuk kocam

Hamile kalmamakta kararlıyım en az bir sene. O çok istiyor başından beri belki de bunlar yuzunden
3 aylık evliliğin bitmemesi için ya hamile bırakacak ya da tedavi olacak zaten. 3 aylık kadını nasıl tutacak ki bu huyla başka türlü.

İşin kotusu aileme inanılmaz saygısı olan biri tamam durup durup hal hatır sormaya aramazdi ama arandikca ya da ziyarete gittikçe saygıda kusur etmezdi. Arkalarindan da olumsuz çok konuşmazdı. Şimdi mesela dün anan tatile gidecekti gitmiş mı falan diye soruyor anan ne mesela acayip sinirlendim. Ya da mesela şakalaşırken yaa hayvan misin falan demiştim gülerek ( kelimeye takılmayan şakalasirken hep kullanırım bilir) durdu durdu hayır senin kardeşin değilim o öyle falan dedi ne alaka şimdi. Dümdüz bilenmiş bütün aileme
Ne kadar çirkin konuşuyor ya. Tavrınızı net belli edin doğru düzgün konuşmayı öğrenene kadar benimle konuşmayın deyin. Terbiyesizlik yaptığı ağzına çarpmalık

Çok yanlış yapmissiniz. Aile ancak ben eşyalarımı topluyorum evresinde aranır. Ne olacak babanız ona "had bildirince" düzelecek mi aranız? Hayır sizi ciddiye almamaya başlayacak. Tersini düşünün aranızdaki tartışmada kocaniz kendi babasını arasa o da dakikalarca akıl verse hoşunuza gider miydi? Evlilikte sorunların çözümü aileleri karıştırmak değil. Benim eşim kendi annesini ya da annemi arasa net boşarım. Affetmem.

Ne kadar çirkin konuşuyor ya. Tavrınızı net belli edin doğru düzgün konuşmayı öğrenene kadar benimle konuşmayın deyin. Terbiyesizlik yaptığı ağzına çarpmalık
Çok sukur ya yazarken dedim ki abartiyor muyum acaba bu saygı işini şaka olarak söyledi sonuçta falan dedim kendi kendime. Ama evet gerçekten cirkin bı uslup bu ve rahatsız olmakta haklıyım. Resmen bilenmiş vaziyette tüm aile fertlerime

Çok yanlış yapmissiniz. Aile ancak ben eşyalarımı topluyorum evresinde aranır. Ne olacak babanız ona "had bildirince" düzelecek mi aranız? Hayır sizi ciddiye almamaya başlayacak. Tersini düşünün aranızdaki tartışmada kocaniz kendi babasını arasa o da dakikalarca akıl verse hoşunuza gider miydi? Evlilikte sorunların çözümü aileleri karıştırmak değil. Benim eşim kendi annesini ya da annemi arasa net boşarım. Affetmem.
Aranmamasi lazım haklisiniz fakat bu noktaya beni kocam getirdi maalesef. Babam da düz nasihat etmedi bariz tehdit vardı konuşmalarda

Babanızı aramanız aşırı çocukça bir hareket. Bu yaşta kendinizi ifade edebiliyor olmanız lazım. Sizi neden babanız savunuyor ki eşinize karşı ? Bir sorun varsa iki kişi oturur konuşur, çözüm yolu arar, çözemiyorsa da diğer durumlar değerlendirilir. İlişkiye 3. kişileri dahil ederek yüz göz olma noktasına gelmişsiniz eşinizin kin duyması ya da kızması çok normal bir eylem biri arayıp seni azarlasa sen de aynı tepkiyi verirsin neticede kimse küçük çocuk değil. Eşin yine sakin kalıp saygısızlık yapmamış bence bu baya önemli.

Ya ama sokakta bildiğiniz herkes bize baktı şoka girdim ve bu konuda artık kaçıncı kavgamız ben bilmiyorum. Kolumdan tuttu evde konuşacağız diye sürükler tarzda eve götürmeye kalktı. Şoka girdim resmen aklıma yapacak başka bir şey gelmedi.

sizi itip kakan azarlayan adamı boşamak gelse aklınıza mesela..
babanızı aramak kendi sorunlarımı çözemiyorum demek.

Aranmamasi lazım haklisiniz fakat bu noktaya beni kocam getirdi maalesef. Babam da düz nasihat etmedi bariz tehdit vardı konuşmalarda
Kocaniz getirdiyse çözüm baba aramak değil. O tehdit ettiyse kocaniz da ailenizle dalga geçmeye başlar. Çözüm sizin ikili olarak çözüm üretmeniz. Çözüm yoksa da ayrilmak. Böyle yapacağını alttan alta yapar.
Bakın kvdem annemi arayıp ben az gittiğim için kendince şikayet etmiş. Annem ağzının payını vermiş. Sonra ben hiç gitmemeye başladım. Üstüne üstlük önceden yüzlerine karşı saygım vardı o da bitti.

Siz psikoloğu da kıskandınız mı yukarıda biri yazmış sizin yaşlarınız kaç eşiniz çocukmuş siz?
Ya hayir bakın çok sıkıntılı seyler yaşadık biz. Eşim blof de manipülasyon da her şeyi yaptı en başından. Üzerimde hakimiyet kurma söz dinletme mücadelesine çok girdi yapamayinca da böyle kudurdu iste. Psikolog konusu da beni delirtmeye çalışırken ağzından çıkan cümleler yüzünden oldu. Beni başka bir kadin anlıyor ( psikolog) sen anlamiyorsun onunla konuşurken çok rahatlıyorum iyi ki beni anlayan başka bı kadın var falan

Kayinbabaniz biraz benimkine benziyor. O da öyle salak saçma konuşurdu benim hanım benden ayrı anne evine bile gitmedi falan diyordu. Sen benim neslimin devamisin falan ( sanki paşa dede hanedan nesli) ses çıkarmadım hıhıh deyip geçtim. Sürekli aramalar ve aranmayı beklemeler onda da vardı. Cahil köy kafası işte. Akşamın 11 inde bile ararlardi. Bunlar isten mi geldi yorgunlar mi demeden. Zaten evlendik üç hafta sonra şehir dışından kalkıp ziyarete gelmişlerdi. Esim bı koltuktak sızdı uyudu ben de yatak odasına geçtim yorgunum deyip uyudum bunlar karı koca TV izlediler. Hani anlasinlar istedik yorgunuz misafir beklemiyoruz ( habersiz gelmişlerdi). Sonrasında eşim haber verinde gelin dediği için babası eşime küstü djdjfkfkf bir ay hiç konusmadilar. Sonra kayinbabam wp hikaye kısmında oğluna göndermeli şeyler paylaştı dhdjdjdkd evi arabayı satılığa çıkarmış falan ( yalan) en sonunda aradı eşimi yine kavga ettiler. Ben de bu arada hiç karışmadim ne arıyorlar ne arıyorum artık
Konu sahibinin başka bir konuya yazdığı mesaj. Hala babanı aramışsın çocukluğu sen yapmışsın, kendini ifade edemiyor musun diyenler için atıyorum. Sen dilediğin kadar anlat kendini, karşındakinin gördüğü kadarsın fazlası değilsin. Adam için kadın güdülecek koyun. Babadan bu öğreti ile gelmiş, bu kod kolay kırılmaz. O anda yapabileceği kendince en makul şeyi bulmuş, polisi aramak da bir seçenekti ama ordan dönmezdi. Adamın dilinden konuşmuş konu sahibi. Herkese her şeyi anlatamayız, bunu kabul etmek lazım bir yerde.

Bilenler bilir en son ki konumu. En son eşimle bir kriz yasamistik ve babamı aramıştım ağlayarak. Babam eşimle yaklaşık yirmi dakika bol azarlamali bol nasihatli bir telefon görüşmesi yaptı. ( Sen kızımın işinden rahatsız oluyorsun ama senden önce de kızım çalışıyordu yeni mi rahatsız olsun, kızımın mesai saatleri senden öncede böyleydi vb) bu konuşma sürecinde eşim sadece tamam baba haklısın baba eyvallah baba vs başka bir şey çıkmadı ağzından fakat çok ağır geldi sanırım duydukları.

Bu süreci psikologla atlatmaya kararliydi. İşimi patronumu takıntı yaptığını hayatımızı mahvettigini kendisi de kabullendi. Sorun şu ki düzelmeye basladik fakat eşim aileme babama kin gutmeye başladı gibi hissediyorum. Halbuki ben babamı aramak zorunda kaldım eşim benimle yolda kavga ettiği için. Ağlayarak babanizi aradığınızı düşünün babanız ne yapar eşinize ya? Benim bu çocuk beyinli kocam asla bunları anlayamiyor. Ciddi manada aileme bilendigini hala kendinde kusur görmediğini hissediyorum
Biz yetişkinler ana babamıza şikayet etmiyoruz. Kendimiz çözüyoruz, çözemediğimiz yerde vazgeçiyoruz.

Konu sahibinin başka bir konuya yazdığı mesaj. Hala babanı aramışsın çocukluğu sen yapmışsın, kendini ifade edemiyor musun diyenler için atıyorum. Sen dilediğin kadar anlat kendini, karşındakinin gördüğü kadarsın fazlası değilsin. Adam için kadın güdülecek koyun. Babadan bu öğreti ile gelmiş, bu kod kolay kırılmaz. O anda yapabileceği kendince en makul şeyi bulmuş, polisi aramak da bir seçenekti ama ordan dönmezdi. Adamın dilinden konuşmuş konu sahibi. Herkese her şeyi anlatamayız, bunu kabul etmek lazım bir yerde.
Aynen öyle evet ayyynen öyle beni bir sen anladın yemin ederim. Eşim her ne kadar yaşı genç de olsa modern gibi de takılsa icten içe bu kafada hep. Beni bir adım gerisinde istiyor yanında değil önünde zaten asla değil. Mücadelesi bu yuzden

Aynen öyle evet ayyynen öyle beni bir sen anladın yemin ederim. Eşim her ne kadar yaşı genç de olsa modern gibi de takılsa icten içe bu kafada hep. Beni bir adım gerisinde istiyor yanında değil önünde zaten asla değil. Mücadelesi bu yuzden
Adamın bozulduğu yer sizi kendince sahipsiz bulamaması. Bundan kurulup duruyor. Elinin altına alıp rahatça ezemediği için öfkeli ailenize, istediği kadar ağlayıp kudurup çıldırabilir.

Beni başka bir kadin anlıyor ( psikolog) sen anlamiyorsun onunla konuşurken çok rahatlıyorum iyi ki beni anlayan başka bı kadın var falan
Ee bu böyledir ki zaten bunda kıskanılacak ne var yahu benim de terapistim var eşime derim beni Okan bey anlıyor diye eşim de kıskanmıyor yani ne güzel eşiniz konuşurken çok rahatlıyorum demiş daha iyi teşvik edin "yaa ne güzel rahatlamana sevindim seni birinin anlıyor olması da çok güzel anlaşılmak güzel bir duygu değil mi gerçekten" diyebilirsin

Bilenler bilir en son ki konumu. En son eşimle bir kriz yasamistik ve babamı aramıştım ağlayarak. Babam eşimle yaklaşık yirmi dakika bol azarlamali bol nasihatli bir telefon görüşmesi yaptı. ( Sen kızımın işinden rahatsız oluyorsun ama senden önce de kızım çalışıyordu yeni mi rahatsız olsun, kızımın mesai saatleri senden öncede böyleydi vb) bu konuşma sürecinde eşim sadece tamam baba haklısın baba eyvallah baba vs başka bir şey çıkmadı ağzından fakat çok ağır geldi sanırım duydukları.

Bu süreci psikologla atlatmaya kararliydi. İşimi patronumu takıntı yaptığını hayatımızı mahvettigini kendisi de kabullendi. Sorun şu ki düzelmeye basladik fakat eşim aileme babama kin gutmeye başladı gibi hissediyorum. Halbuki ben babamı aramak zorunda kaldım eşim benimle yolda kavga ettiği için. Ağlayarak babanizi aradığınızı düşünün babanız ne yapar eşinize ya? Benim bu çocuk beyinli kocam asla bunları anlayamiyor. Ciddi manada aileme bilendigini hala kendinde kusur görmediğini hissediyorum
Ben aramazdim babami. Suan oldugu gibi siz opusur sarilir barisirsiniz. Ama ne babaniz esinize bi daha ayni olur ne de esiniz babaniza.

Adamın bozulduğu yer sizi kendince sahipsiz bulamaması. Bundan kurulup duruyor. Elinin altına alıp rahatça ezemediği için öfkeli ailenize, istediği kadar ağlayıp kudurup çıldırabilir.
İş yerinde konum olarak da onun uzerindeyim. Amirim de çok defa korudu kolladi beni bunlar bile yetiyor içten içe delirmesine

Erkeklerin çoğunda vardır bu duygu baskılamaya çalışırlar sadece

Ben aramazdim babami. Suan oldugu gibi siz opusur sarilir barisirsiniz. Ama ne babaniz esinize bi daha ayni olur ne de esiniz babaniza.
Yapacak bir şey yok o zaman. İsleri bu noktaya getirmeyecekti o halde. Karısını sokakta aglatip kolundan tutup goturmeyecekti. Şu konulari cozmezse hayatı ikimize de zehir etmeye devam edecek. Benim de sabrım bitecek. Benim için aileme saygı en önemli şey bunu da muhafaza edemezse tutunacak bir şeyim kalmayacak ve bosanacagim

Yapacak bir şey yok o zaman. İsleri bu noktaya getirmeyecekti o halde. Karısını sokakta aglatip kolundan tutup goturmeyecekti. Şu konulari cozmezse hayatı ikimize de zehir etmeye devam edecek. Benim de sabrım bitecek. Benim için aileme saygı en önemli şey bunu da muhafaza edemezse tutunacak bir şeyim kalmayacak ve bosanacagim
Bunlari azarlar gibi bana degil esinize soyleseniz daha net bi ilerleme saglarsiniz

Back
X