aynen bende senin gibi düşünüyorum bende 2 yıllık evliyim.
bazen olsu diyorum, sonra vazcayıyorum.
bu kadar çocuk yapanlar nasıl karar veriyor anlamıyorumm:uhm:fisfisfis
aslın abakarsan olsa şıkkı daha ağır basıyor. sadece evliliğim birazdaha otursun istiyorum. Eşimle sorunlarım var sanırım o sorun cayduruyor beni yapma fikrimden :sm_confused:
Keşke şimdiki aklım olsaydı kızım 1 yaşındayken,
bir tane daha dünyaya getirirdim...
Dünyanın en en en güzel duygusu bence...
Allah isteyen herkese bu duyguyu yaşatır inşallah...
sevgiler...
canım bence her bayan senin gibi gel gitler yaşıyordur kesinlikle bende bebeğim olmadan önce çok karasızdım hamile kaldığımı öğreniince ağladım acaba doğurmalımıyım diye ama şimdi bebeği olduktan sonra herşeyim o oldu öyle bi sevgiki hiç bişey önüne gecemiyor bence gec kalma hemen yap :)
En güzel duyugusu olduğu konuusnda şüphem yok, çünkü anne olan herkes sizin söylediklerinizi söylüyor.Hatta keşke daha önce tatsaydım diyor.
Bazen gözümü karartıyor, "nasılsa niye yapmışım diyen yok,yapınca pişma olmazsın,at korkularını bi kenara yap" diyorum.
İyi bir evlat yetiştirmenin gerekliliğinin de farkındayım,ama bi türlü gözümü karartamıyorum.:uhm:
Çocuk dünyaya getirmek için,gözünüzü karartmanıza gerek yok ki..
istemelisiniz çocuğu,istemelisiniz anneliği,sevmelisiniz çocukları,
sabırlı olmak zorundasınız,en azından bir dönem,dünyayla bağlantınız kopuyor ama
dediğim gibi herşeye değer...
nice çocuk için çırpınan arkadaşlarımız var,olmuyor işte..
bütün yolları denedikleri halde,o umudu hiç kaybetmediler,
dediğim gibi önemli olan anne olmaya karar vermek,
tabi Allah verirse...
sevgiler...
canım bende senı gıbıyım cocuk konusunda bazen dusunuyorum ben o cocuga bıle bakamam kucaklıyamam bıle dusunuyorum........1 sene oldu evlenelı esım cok ısıtıyor cocuk ama ben bı turlu karar veremıyorum....
Selam kızlar, ben 5 yıllık evli ve 23 haftalık hamile bir bayanım.
Eşim 2. yılımızda çocuk istiyordu ama bazı nedenler ve eşimin iş durumu nedeniyle, evliliğimizin yeni olması, tam olarak oturmamış olmasından dolayı istemedim. Eşimle evliğimizin tadını çıkartmak, çocuğumuzun geleceğine bir zemin hazırlamak ve en önemlisi o sorumluluğu almaya hazır hale gelmek için bekledim.
Herkesin düşüncesi farklıdır ama ben en azından çocuk öncesi çiftlerin 2 yıl beklemelerinden yanayım. Sevgililik ve nişanlılık dönemi evlilikten çok farklıdır - bu hem kadın hem erkek için geçerlidir.. Biraz tadını çıkartın, iyice alışın birbirinize, bir düzen otursun.. Bir kadın çocuk için hazır olduğu zamanı kendisi bilir zaten, bu istek zaten genel olarak herkeste vardır ama birgün herşeyden çok istediğini hissedersin, bebekleri görünce için bir tuhaf olur.. bence o zaman kesinlikle hazırsınız - bana öyle olmuştu.. Kadının hazır olması çok önemli.
Bende düşünüyorum bazen dünya kötü, nasıl bir ortama evlat getiriyorum, nasıl yetiştireceğim vs diye. Bunlara takılıp kalırsak hiç doğurmayız, Allah herşeyin hayırlısını versin.. Bu düşünceler ara ara aklımıza takılacak tabii ki ama çocuk için engel olmamalı..
Herşey zamanında güzel, ben beklediğime pişman değilim. Allah hepinizin gönlüne göre versin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?