bende çok kararsızdım çok şükür eşimle mutluyum
olsun mu olmasın mı diye gelgitler yaşarken şu an 4 aylık hamileyim çok mutluyum
işimi bırakıp kendim istediğim gibi büyüteceğim onu
her gününü gözümün önünde yasayacak
eski korkularım yok oldu bu güne kadar iki kişiydik bundan sonra 3 kişi olacağımızı düşündükçe havalara ucuyorum
karnımda onun varlığını hissedince tüm kararsızlıklarım yok oldu
minick dünya tatlısı bebeğimle uyuyacağım
tesekkür ederim
bencede önemli olan anne babanın sorumluluklarını yerine getirmesi
düzgün bir aile ortamında yetişmiş bir çocuk hem kendine hemde topluma ama meslek olarak ama kişilik ahlak olarak zaten faydalı olur
dünyanın gidişatına gelince eğer bunu düşünürsek yıllar öncede bizim doğmamamız gerekirdi
ve eğer bu gidişatın düzelmesini beklersek sanırım bi çocuk sahibi olmadan göçer gideriz
dediğin gibi anne baba olarak üzerimize düşeni yapıp Allaha tevekkül etmeliyiz
ve eğer anneler babalar üzerine düşen özellikle manevi vazifeleri yerine getirmiş olsalardı
dünya bugün yaşanası insanlarla dolu olurdu ve bizimde korkularımız olmazdı
istisnai durumlar hariç
ve hamilelik süresince bir çocuk nasıl yetiştirilmeli neler yapılmalı
neler yapılmamalı bunun muhasebesini yapacak vaktin bol olacak
sonunda bebeğini kollarına aldığında artık neler yapacağın ne istediğin şekillenmiş olacak
Arkadaşlar Merhaba,
2 seneyi geçgin bir süredir evliyim. Evliliğimin daha 1, yılında eşim başladı çocuk çocuk diye. Ben kendimi, evliliğimi, maddi durumumu düşünerek ve o zaman yeni işe başladığım için istemiyordum ve hala istemiyorum. Ama tam tersi eşimde o kadar çok istiyor. Artık hergün her saat bu konu yüzünden tartışıyorum ve moralim çok bozuk. Ben diyorum ki 1 sene daha toparlarız diyorum ama nafile. son iki gündür eve çok geç geliyo. Telefonlar suratıma kapanıyor ve ben çok kötüyüm. Kızlar yardımcı olun tek sorun bu .
Senin adına gerçekten üzüldüm arkadaşım,:teselli: eşine gerekçelerini,beklemek isteyişinin sebeplerini söylediğinde ne diyor? Evliliğimi maddi durumumu düşündüğüm için istemiyorum istemişsin,eğer evliliğini ile ilgili problemlerin var ise çocuk bunu çözmez aksine daha da kötü hale getirebilir.Çünkü çocuk büyütürken siz ikiniz bir olmalısınız,yoksa çok büyük bir sorumluluk.Hem bu sorumluluğu kaldırmak,hem de diğer sorunları çözmeye çalışmak daha çok yorar.
Sadece çocuk sorunumuz var . Ben diyorum ki evim olsun seneye kadar birşeyler biriktirelim ve elimizden geleni yapalım diyorum ama o bizden sonra evlenip maddi olarak bizden daha kötü olan evli ve çocuklu arkadaşlarını bana örnek gösteriyor. Ekonomik olarak ev sıkıntım var onu da çözmek istiyorum. Ama çok gerginiz telefonları kapalı. Ve ben sinirlenip ağlamaktan başka bişey yapamıyorum.senağlama
Merhaba arkadaşlar,
Ben 2 yıllık evliyim, hala çocuk isteyip istemediğimden emin değilim.Bazen evet olmalı,iyi bir evlat yetiştirmeliyim,diyorum.
Bazen de yok dünya öyle,yok böyle deyip gel-gitler yaşıyorum.
Tabi çalışan bir bayan olduğum için kime emanet ederim, kim bakar düşüncesi de bu gel-gitleri artırıyor.
Çocuk sahibi olan arkadaşlara sormak istiyorum,siz hiç gel-git yaşadınız mı,yaşadıysanız nasıl aştınız?
Çocuk sahibi olmayanlara da diyorum ki,bu kararsızlığı bir ben mi yaşıyorum fisfisfis
Sadece çocuk sorunumuz var . Ben diyorum ki evim olsun seneye kadar birşeyler biriktirelim ve elimizden geleni yapalım diyorum ama o bizden sonra evlenip maddi olarak bizden daha kötü olan evli ve çocuklu arkadaşlarını bana örnek gösteriyor. Ekonomik olarak ev sıkıntım var onu da çözmek istiyorum. Ama çok gerginiz telefonları kapalı. Ve ben sinirlenip ağlamaktan başka bişey yapamıyorum.senağlama
bi de maddiyat konusu var tabi
ama ben senin düşündüğünün tam zıddını düşünüyorum
eşim savurgan biri. parayı gereksiz yerlere savurduğunu düşünüyorum.bebeği bu yüzden istedim
bebeğimiz olduğunda baba olduğunu anlayacak ve bunun yükünü omuzlarında hissedecek. her baba çocuğunun en iyi şartlarda büyümesini ister. bu sayede paramızı bizim için harcayacak. bilmem anlatabildim mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?