Çocuk konusunda eşimle kavga ettim

Ruyamdabuluttum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2022
292
499
33
34
Öncelikle merhaba,
Artık o kadar doluyum ki belki de alakası olmayan bir yerde ya da zamanda patladım.belki daha önceden patlamadigim için şimdiye denk gelmiştir kim bilir ?
Kısaca şöyle anlatayım;
Oğlum her zaman zor bir çocuktu.Bebekliginden beri zorlu süreçler yaşadık.suan 4.5 yaşında.her şeyi yemez,zorla yemez,çok yemez .onu artık bu şekilde ben kabul ettim.zayiftir ama sağlıklıdır . hareketlidir.gecen haftalarda isim dolayısıyla bir kaç saatliğine kayınvalideye bıraktım .işte her şey o zaman başladı.birakmaz olaydım.o kadar pişmanım ki ...geçen haftalarda zaten çok zayıf denmeker başladı.zayif ama sağlıklı dedim aradan haftalar geçti , eşim bu akşam bir şeyler götürmek için oraya gitti çocuğu yedirin demiş.esim mesaj attı . konuştuklarini söylüyor.yemin ederim her bir hucrem beynime hücum etti .ben sanki çocuğu bilerek aç bırakıyorum ya da işkence ediyorum yedirmiyorum.ne kadar uğraştığımi eşim biliyor.yalniz bulduklarında illa bir şey diyecekler.dedim bundan sonra kimseden bu konuda yorum istemiyorum.nasil zorluklarla büyüttugumu sen biliyorsun .( Annem oğlum küçükken çok ağır hastalık yaşadı ve kaybettim .çok zor süreçti ve tek başıma mücadele verdim ).
Sanki kendisi 24 saat oğlunu görmüyor son bir haftadır sırf onlar böyle dedi diye sürekli çok zayıf deyip duruyor.onlarin doldurdu ile hareket ettiği için ona kızgınım.bir ton agladiktan sonra buraya yazıyorum.yazmassam daha öfkeli olacağım çünkü

Merak etmeyin erkek anneleri kusur aramak için bakıyorlar genelde. Siz kendinizden eminseniz kulağınızı tıkayın.
Ve özellikle eşim tek gittiğinde bir seyler söylüyor.bizimki de içinde ki ile konuştuğu bir bana söyledi.bazen duymak duymamaktan daha iyi galiba .ben hemen kinleniyorum.

Ben de öyle düşünüyorum.annesi dedi diye 3. Gözü açıldı cocuk senin dibin de yeni mi görüyorsun ?

Yemeyen cocuk ne kadar zordur bilirim. Insani sinir stres sahibi yapar. Ben duymuyorum bu zayif diyenleri. Eskiden daha cok takardim. Ama artik cevaplarini veriyorum susturuyorum.

Şişmanlık iyi bişey değil. Ağzı olan konuşuyor. Kilomun her gramıni yemin ederim isteyen herkese gönüllü veririm. Çocuğu zayıf diye eleştirenleri anlamıyorum. Küçük kızım zayıf. Büyük kızım bir ara cozuttu hemen diyetisyene başladım. Çünkü derdini ben çekiyorum. Çok şükür oda lokum gibi oldu.
Demem o ki en sevdiğim huyum herşeye evet derim. Ama sadece bildiğimi yaparim.

Yemeyen cocuk ne kadar zordur bilirim. Insani sinir stres sahibi yapar. Ben duymuyorum bu zayif diyenleri. Eskiden daha cok takardim. Ama artik cevaplarini veriyorum susturuyorum.
Evet . sanki biz anneler,çocuklar aç kaldıkça zevk alıyoruz.yese bileo kadar hareketli ki eritiyor.

Ben de öyle düşünüyorum.annesi dedi diye 3. Gözü açıldı cocuk senin dibin de yeni mi görüyorsun ?
Erkekler öyle malesef... Evde doğalgaz yanıyor hava 22 derece çocuğun üstünü soydum zıbın ve altında pijaması vardı çocuk çok terliyor diş döneminde zaten, Kaynanam giydir çocuğu üşür dedi bende ev çok sıcak gerek yok dedim eşim cehhenem sıcağı diye evde atlet ile gezerken giydir benn üşüyorum çocukta üşür dedi bende eşime neden atletle evde dolaşıyorsun üşüyen koşa koşa gider kazak giyer dedim mosmmor oldu
Beyinsizler hele benim ki eğitilemez gerizekalı ..

Aslında kızdığım konular o kadar farklı ki gerçekten bardağın taşan son damlası...yani sen iyi bir niyetli insan olsan eşimi yalnız bulduğunda demesin.icine bu kadar dert oldu madem arar beni dersin .

Anneleri ile göbek bağı kopmamis malasef bunların...

Seni o kadar iyi anlıyorum ki benim oğlumda 5 buçuk yaşında aynı şeyleri yaşıyoruz ne yese kusuyordu yemiyordu o kadar zayıf ve kısa kalmıştı ki her gören bu çocuk gün geçtikçe küçülüyor diyodu
Doktorlara endokrinlere götürdüm ve doktor bana dediği şey,
Sen yemek yapıyormusun? Yapıyorum hocam
Önüne yemek koyuyormusun?koyuyorum hocam
Ozaman çocukta sorun yok sorun sende aç olan çocuk illaki yer çocuğun düşüncelerine saygı duy okula başlayıp annesiyle çatışması bittiğinde yiyicek zaten dedi ve dediği gibi de oldu…
Sende takma kafana ama mutlaka bi Dr a götür boy kilo kontrolü yaptır onlar zaten seni yönlendirir
Ağzı olan da konuşsun dursun boşver…

Beğenmeyen becerebiliyorsa gelsin kendi yedirsin ben bu kadar yapabiliyorum deyip geçin. 5 yaşına kadar oğlumun kemikleri sayılırdı, ne çektiğimi ben bilirim, sizi çok iyi anlıyorum. Sağlıklıysa lafınızı söyleyip çekilin düşünmeyin gerisini. Obez olmasından iyidir sağlığı yerinde çok şükür de diyebilirsiniz.

Büyüdükçe düzelecek hiç üzmeyin kendinizi. Oğlum şimdi 12 yaşında ve boyu kilosu gayet yerinde. Önüne geleni de yer çok şükür. Uzmanların verdiği tatktiklerle her şeyin tadına baktırmaya çalışın milletin dediklerini de hiç düşünmeyin.

Eşinizde de var. Ne diye hemen her şeyi size yetiştiriyor? Annem çocuğu yedirin dedi diye mesaj atmak nedir?
Bundan kavga çıkacağı çok bariz. Bir erkek niye kendi eliyle huzurunu bozar ki?
Ayrıca çok biliyorsa eşiniz yedirsin madem çocuğa. İki canım cicim yapmayla babalık olmuyor. Üstten üstten konuşmak kolay tabi.
Ya bir de az yiyen çocuğa bir şey olduğu yok. Büyüyor hepsi gayet de. Benle kardeşim de uyuzduk yemek konusunda. Annem ekmek arası ile sokakta peşimizden yürürdü. Bir şey olmadı, eşek kadar olduk. Ayrıca acıkınca yer yani, zorlamamak lazım. Yediği kadarı da yetiyordur muhtemelen.

Ya evet evde yemek pismese ,ben yemek yapmasam bir nevi söylemleri hak ediyorum.her gün en az 3 çeşit yemek pişer onu yemem bunu yemem bazen gerçekten duman çıkıyor kafamdan .ben zaten bunu her gün yaşıyorum.bir de üstüne tüy dikiyor bazı insanlar

Zaten aramız gergindi.bir de bunu üstüne söyledi.sanki annesi demese ben çocuğu dev aynasında görüyorum.yedir demek ne ? Önünde. Yemek mi kaçırıyoruz ? Hayır ortaya laf atıp eşimden benimle ilgili olumsuz bir şey mi duymak istiyor anlamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…