Çocuk konusunda eşimle kavga ettim

Ben de küçükken yemezmisim.babaannem hep der senin bu kadsr buyuyecegini bilsem üzülmezdim bu kadar.toz zerrecigi kadar yumurtayı bile anlayıp cikariyormusum şuan oğlumda öyle.bazen ekmeğin arasına gizliyorum.anliyor.direkt yemeği birakiyor

Cocuk kendini ac hissetse yer zaten demekki bedeni fazlasina gerek duymuyor obez olmaktansa zayif olsun bak Simdi kilo verilmiyor. Yzdiklarini okuyunca dedim annemde boyle uzuluyordu demekki

Bu kadar celallenmeyin canım
Hem kendinize hem çevrenizdekilere zarar
Çocuk zayıfsa bu minvalde yorumlar hep duyacaksınız
Babanne şişman yanakları tombul kırmızı bir torun görmek istiyor
Bu onun için sağlık kriteri
Çoğunluk gibi
Eşinizde annesinden etkilenmiş haliyle
Burada size düşen çocuğun yeme düzenini babaya devretmeniz
Sakın zorla falan vermeyin
Belkide şuan yaşadıklarınız geçmişte toplum baskısına yenik düşüp çocuğu yeme konusunda zorladığınızdan ileri gelmektedir
Sakin olun ki çocuğunuzda sakin olsun
Bu olumsuzluktan etkilenmesin

Cogu anne duyuyor bu sozleri ben de bizzat yasadim. Ayni sizin gibi cocugum yemek secerken yedirmek icin kirk takla atardim. Gelir gelmez ilk soyledikleri zayiflamis demek olurdu.
Size tavsiyem kafaniza takmamaya calisin. Bu insanlar yuzunden strese girmeye degmez. Esinize yeri geldiginde lafinizi soyleyin tabi. Cok biliyorsa kendisi yemek yedirsin.

Benim kvde de öyle. Her gördüğünde ahh yavrum kaburgaları çıkmış diyor. Çok zayıf diyip duruyor. Ben de vereyim size kilo aldırın dedim en son dayanamadım artık . Sustu sonra.

Benzer seyleri yasamisiz, yasiyoruz hatta..
Oglum bebekken kilosu cok cok iyi olmasina ragmen kv. Cok zayif derdi bir de mutsuz bir bebek oldugunu iddia edip aglardi..
Hayret ederdim esim sehir disindaydi sanirim bu yuzden cocugun mutsuz oldugunu dusunurdu
Disleri az gelirdi mesela ona 1 yasinda 6 tane disi vardi ve hic disi cikmadi demek ki vitamin eksikligi var derdi.
Esime dedim yaninda al anneni cocugu doktora goturun butun kan tahlillerini yaptirin vitamin eksikligi var miymis yokmuymus gorsun dedim.
Simdi kizimi zayif buluyor evet kizim zayif ama masallah ogluma gore daha az hasta oluyor ve yemiyor 1 yasinda.
Kv. 2 ay kadar annem hasta olunca ogluma bakti ve o sure zarfinda 1 kasık bir sey yediremedi ben ogle aralari gidip yedirirdim.
Simdi zayif dediginde elestirmeyi biliyorsunuz ama kendiniz 1 kasik yemek yediremediniz tabii elestirmeye akil vermeye gelince konusuyorsunuz kendiniz neden yediremediniz o guzel yemeklerinizden dedim.
Cok bozuldu bir sure sesini cikaramadi haklisin dogeu diyorsun dedi simdi kizima laf soyluyor yakinda onunda cevabini vericem az kaldi.
Yemek yemeyen cocuk cok zor yipratiyor siz yaptikca onun yememesi bir de bu laflar cok can sıkıcı.
Ama gercekten onemli olan saglikli olmalari allah korusun cocuklarimizi.

Yemezse yemesin zorlamayin. Cevaplarini da iyi vermisiniz . Ama cok ugrasmayin yedirtmek için orada katilmadım size. Belki de isrardan dolayı yemege direnc oluşturdu. Sofrayı kirun yemezse ortaya atistirmalik birakin arada acikirsa diye yerse yer yemezse yemez. Insanlara bebek de insan sonucta zorla yemek yedirilmez

Ilerde yer yer.. buyuk oglum hep kusardi zayifti.. az gozyasi dokmedim.. suan yemesin bazi seyleri obez olmasin diye ugrasiyorum.. zamanla hepsi oturur. Kilo
Iyi birsey degil zaten..

İşte aynı sizin ki gibi çok önceden başladı bu laf demeler.oglum geç yürüdü.acaba bacaklarında bir şey mi var ? Dişleri geç çıktı acaba d vitamini mi yok ? Geç konuştu.acaba bir sorun mu var ? Her gittiğimizde hala konuşmuyor mu derdi .acayip sinirimi bozardi o da.simdi de bu çıktı.bizi bı şal diycem artık

Zayıflasa anne suçlu kilo alsa yine suçlu kayınvalideler gelinleriyle yarışmayı bıraksa herşey düzelecek ama eşiniz bunları ciddiye alıp konuşması en sinir bozucu durum zamanla erkeklerde anlıyor durumu ama o zamana kadar sinir sahibi olmuş oluyoruz maalesef çoğumuzun yaşadığı durum

Geçen eşime bebek geliyo yine geceleri uykusuz kalacaksın diyor .ben yarasamıyım ya benim uyku ihtiyacım yok mu ,eşim baba olmak kolay değil kalırız dedi ama anlamıyor anlamıyacakta
Oğluma seni bebekken ben emzirdim annenin sütü yoktu diyen bi kadın bunu da oğlum bana soruyor anne gerçek mi diye gelde açıkla

Demek istediğim yalnız değilsin ve buna henüz kesin çözüm bulunamadı

Benim de küçükken yemek yememek, inat etmek gibi huylarım vardı. Çok zayıftım. O kadar zayıftım ki her gören annen sana yemek vermiyor mu diye sorardı. Bilmezlerdi zavallı annemin neler çektiğini. İnsanlar boş boş konuşmayı severler. Mesela çok iyi beslenmeme rağmen şu yaşa geldim hala zayıfım. Ama çok sağlıklıyım. Önemli olan bu ve siz de bunu biliyorsunuz.
Eşinize gelince, bu çocuk ikinizin olduğuna göre, çocuğun zayıf olmasını problem olarak görüyorsa çözümle gelsin. Hatta şöyle 1 hafta falan akşam yemeklerinş eşiniz yapsın, çocuğa da eşiniz yemek yedirsin. Bazı insanlar nasihatle değil, musibetle öğreniyorlar malesef. Oğlunuzun testinden kalmaya ihtiyacı var kocanızın. Bakın bir daha söyleyebilecek mi. Laf yok, aksiyon var diyin.

Karı-koca başkasının lafıyla neden celalleniyorsunuz bu kadar?
Zayıfsa zayıftır.
İnsanlar da konuşur, çünkü kilo=sağlık olarak kodlamışlar.
Evet hadlerine değil ama konuşurlar.
Kafaya takacak konu mu arıyorsunuz acaba.

Bizde de durum ayni inan ki.
Butun olumsuzluklar benden kaynakli.
Mesela oglum eline bez alip silse toz aliyormus gibi bak goruyor musun ayni babasi icinden geliyor babasi gibi temiz olacak derdi
Halbuki cocuk evde gordugunu yapiyor.
Buarada bende hergun toz alan temizlik yapan biriyim.
Cok degisikler.
Annem vefat etti kızım 4 günlüktü seninde bir seye ihtiyacın var mi demedi bana sadece cenazesine geldi.
Neyse benim nefretim baya buyuk sadece bunlar degil..

Ya onlar söyler takılmayın en iyisini siz biliyorsunuz çocuğunuzu tanıyorsunuz iştah açıcı için doktora götürün çok zayıfsa toplumda zayıflık hastalık gibi gözüküyor o nedenle konuşurlar

Eşim annesinin lafı ile çocuga son zamanlarda daha çok zayıf demeye başladığı için ben kızdım.e senin o demeden önce nerdeydu aklın ? Aynisinida ona dedim.ustelik ben acaba bir kan testi mi yaptırsak dediğimde orali olmamıştı.yani diyorum ya bunlar birikim...

Tmm yediririm
Bizde nerde eksiklik yaptık diye düsünüyorduk?İyi oldu söylediğin ,bundan sonra yedirelim tmm deseydiniz keske.
Yani anasının patavatsızlıgını da size söylemesin bi zahmet es kisisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…