Çocuk konusundaki baskılar

Benimki (17) kızıyor bazen bize kafanıza göre dünyaya getirdiniz beni, diye. E soramadık sana kusura bakma, diyorum Ne bileyim ben beğenecek mi beğenmeyecek mi ortamı

Sen canını sıkma desem de sıkacaksın. Sert konuşsan had bildirsen adın çirkefe çıkar. Herkesten uzakta yaşayıp senede 1 görmek kadar huzurlusu yok.

Evliliğimin 4. senesinde ilk kızımı doğurdum.Kpss ye hazırlanıyordum zaten.Sorana henüz düşünmüyoruz diyip geçiyordum.Hiç dert etmiyordum yani.
Arkadaşinizda ne güzel ilgilenmiş sormuş etmiş.
Ne bileyim ben çok takılmiyordum böyle şeylere.İnsani bı durum.

Kardeşim taa Van'da orada ki baskıları düşün.Sal kendini her şeyin bir saati var.1. olunca kardeşini soracaklar zaten
Ben de Konyadayım. Dediğim gibi şehrimi seviyorum. Ama bazı konulara bakış çok ilginç. Umarım başarabilirim salmayı. Kardeşinin işi çok daha zor ama. O taraflarda çok daha ilginç tespitler ve baskılar olduğunu duydum. (Genelleme içermez.)

Arkadaşım canım o benim benden çok düşünür Dr araştırır. Ben gerginliğimi ona epey yansıttım bir ara. O noktada çok hatalıyım.

Sanırım çok istediğim ve kafaya taktığım için negatifi çekiyorum.

Aa ben de KonyalıyimKardesim de Konya'dan gelin gitti Van 'a.Onun işi zordu ama galiba usandı

Anlıyorum sizi. Bir de cevap verirken saygılı olmaya filan çalışıyorsanız çok yüz buluyorlar. Seviyeli üslubunuz yazışmada dahi belli ediyor kendini. Belki biraz daha yırtık olmak lazım, benim gözümü kan bürüyordu ne dediğimi bilmiyordum sinirden. Çok teşekkürler iyi dilekleriniz için.

Sanırım yani bilmiyorum olabilir. En son Avrupa yakası Şahika karakterine dönüşeceğim ama az kaldı

Çok ilginç bu kadar herkesin baskı yapması
Ben evlendikten 7 sene sonra anne oldum
Bi kere kayınvalidem ima etmişti sadece onda da eşim biz zamanını biliriz anne sen kafanı bunlara yorma diyip önünü almıştı.
Siz bu konuda sınır koysanız bu kadar üstelemezler bence. Bişey dediklerinde hayırlısı kısmet diyince daha uzatıyorlar mı?

Evet maalesef. Misal sorulduğunda şu an düşünmüyoruz dedim. İkinci görüşmede ee ne zaman bebek dedi aynı kişi. En son siz mi bakacaksanız öyleyse yapalım dedim. Bozuluyor sonra tekrar görünce direkt bir şey diyemiyor (diyen de oldu) ortamda bebek varsa bana bakarak herkes vakti zamanında kucağına alsın zor zooor diyor iç çekerek.

Düşünmüyoruz desem de, hayırlısı desem de takmış vaziyetteler. Biraz merak da var. Gerçekten istemiyor mu yoksa olmuyor mu? Olmuyorsa sorun kimde acaba sıkıntı ne gibi. Bunu öğrenemeyince sürekli konuyu tekrar tekrar açma peşindeler.

Aynı dertten muzdarip biri olarak seni çok iyi anlıyorum. İnsanların ağzı torba değil büzemiyoruz maalesef. Bazen bende çok aşırı tepkiler veresim geliyo ama sabırla susuyorum. Elimden geldiğince görmemeye duymamaya çalışıyorum. Sanki elimizde bebeği yapmak. Allah ne zaman nasip ederse o zaman olur. Belkide olmayacak ama bizi sorunlu hastalıklı gibi muamele etmeleri gönül incitiyor. Ya ben kimseye soramam çocuğun var mı yok mu miye yok demeye sadece çocuklada alakalı değil. Maalesef empati yoksunu insanlarımızın çoğu. Allah sabır versin canım. İnşallah en kısa zamanda Allah bu mutluluğu sanada banada bizim gibi her kadına yaşatır.

Benim de kendi aralarında konuşup çocuğumuzun olmadığını düşündüklerini biliyorum :) hatta hamilelik haberimi verince çok şaşırdılar. Başka da çocuk yapmadığım için kızımı tedaviyle oldu sanıyolar bozmuyorum ben de :)

Bak ben bir taktik olarak böyle yapmadım zaten düşündüğüm için hep böyle davrandım ama sen yapabilirsin: çocuklu ortama girince bana küçük imalarda bulunur gibi olduklarında hemen tahtalara vurup ayy çok zor çocuklu hayat Allah yardımcınız olsun hiçbir şeye zaman bırakmıyolar di mi vs diye lafı onlardan önce söylüyodum :) zaten ortamdaki çocukları yalandan sevdiğim de çok belli oluyodu

Sen onların çocukları ile çok ilgilenince belki özeniyo vs diyolardır. İlgilenmezsen de kıskanıyo derler gerçi. Tek çözüm takmamak

Ben de bu durumdan sıkıldım soracaklar diye korkuyorum.
Zamanında almadım şimdi çok zor ama anlatmak istemiyorum.
Ev bizim ama depremden sonra her şey anlamsızlaştı. Çatlaklara bakıp bakıp ben bunun için mi bu kadar kendimi kıstım dedim. Çok şükür iyiyiz, başımızı sokacak bir evimiz var ama cidden ev eşya anlamsız önemli olan sağlık, huzur ve güvende olmak. Evlat dünydaki en güzel şey. Olmuyorsa olmuyor, istemeyen istemiyor. Evli kardeşlerime bile sormuyorum. İnsanları üzmekten başka bir işe yaramıyor.

Tedaviniz bitene kadar asla düşünmüyoruz. Başka planlarımız var deyin. Hamile kalırsanız da burada KAZAYLA HAMİLE KALDIM cıların bahanelerini kullanırsınız açıkçası en iyi susturma yöntemi biz çocuk istemiyoruz, gezip dolaşacağız, ben yabancı dil öğreneceğim, kariyerim odak noktam oldu gibi bahaneler oluyor. Tedaviden hiç bahsetmeyin. Daha beter darlarlar sizi

Soruya soru ile karşılık ver mesela : bunu bilmek sana ne gibi bir fayda sağlayacak?
Bunu öğrenince bu bilgiyle ne yapmayı düşünüyorsun?
Cevabım seni tatmin etmezse başka soru soracakmısın ? Gibi …

Cansın. Yapılacak çok bir şey yok sanırım. Onlar zırvalayacak ben tersleyeceğim sonra yine aynı. Yorulmuyorlar da
Yorulmazlar, Allah hem size hem isteyen herkese tez vakitte bebek sahibi olmayı nasip etsin ama bebeğiniz olsa da çeneleri durmaz, bu ülkede maalesef çoğu kadın benzer lafları işitiyor, defalarca yazdım bir de sizin konuda yazayım.
Benim çevremde de densiz kadınlar vardı, kızım doğdu neyse olsun bir dahakine oğlun olur üzülme diyen mi dersiniz
Kızım 2-3 yaşındayken aaa niye bir tane daha doğurmuyorsun yoksa çok afedersiniz özür dileyerek yazıyorum kız kısırı mısın diyen mi dersiniz
Neymiş ilk çocuğu kız olan kadının bir daha çocuğu olmazmış annem 3 tane kız doğurdu peş peşe

Neyse Allahtan artık yaş 50 kimse doğur diyemiyor

Bu kadar merakı hayırlı bir işe kanalize etseler marsa koloni kurardık.

Canımmm..Cok iyi anlıyorum yasadiklarini.Üzülme desemde olmuyor biliyorum.Kendini yıpratma motibe olmaya çalış.2 sene boyunce bende bunlara maruz kaldım.Artık patladım.Önce cevap veriyordum biraz agır konuştgmda oluyordu ama anlamıyorlardı.Eşimde konussa soylese ayniydi durum. En son biz artık düsünmüyoruz demeye karar verdik.Aa olur mu oyle falan demeye basladilar. Olur biz gezecegiz cocuk bakmak zor geliyor vs deyip alistirdik herkesi.İsrarla konusana lutfen bu bizim kararimiz dedik kestirdik attik.Sonra bir rahatlamisiz kimse bisey demez oldu.4.yilda hamile kalip kaybettim biliyosun.Smdi ara sira vazgecme ayni olmaz diyenler oluyor yine ayni cevabi veriyorum ben artik dusunmuyorum diye.Ki artik gercekten dusunmuyorum.
Kestrip at kim ne derse desin.Seninle beraber üzülmuyor kimse.Sadece konusuyorlar bos bos. Cocuk oldugunda ihtiyac halinde gelip bakmayacaklar bile o yuzden onlari hic takma .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…