- 10 Haziran 2020
- 718
- 811
- 103
- 30
En içten amin...Aynı dertten muzdarip biri olarak seni çok iyi anlıyorum. İnsanların ağzı torba değil büzemiyoruz maalesef. Bazen bende çok aşırı tepkiler veresim geliyo ama sabırla susuyorum. Elimden geldiğince görmemeye duymamaya çalışıyorum. Sanki elimizde bebeği yapmak. Allah ne zaman nasip ederse o zaman olur. Belkide olmayacak ama bizi sorunlu hastalıklı gibi muamele etmeleri gönül incitiyor. Ya ben kimseye soramam çocuğun var mı yok mu miye yok demeye sadece çocuklada alakalı değil. Maalesef empati yoksunu insanlarımızın çoğu. Allah sabır versin canım. İnşallah en kısa zamanda Allah bu mutluluğu sanada banada bizim gibi her kadına yaşatır.
Dönüp dolaşıp ben de aynı noktaya geliyorum. Biraz zaman mı alacak zor mu olacak bilmiyorum ama takmamam lazım. Olan bana oluyor.Benim de kendi aralarında konuşup çocuğumuzun olmadığını düşündüklerini biliyorum :) hatta hamilelik haberimi verince çok şaşırdılar. Başka da çocuk yapmadığım için kızımı tedaviyle oldu sanıyolar bozmuyorum ben de :)
Bak ben bir taktik olarak böyle yapmadım zaten düşündüğüm için hep böyle davrandım ama sen yapabilirsin: çocuklu ortama girince bana küçük imalarda bulunur gibi olduklarında hemen tahtalara vurup ayy çok zor çocuklu hayat Allah yardımcınız olsun hiçbir şeye zaman bırakmıyolar di mi vs diye lafı onlardan önce söylüyodum :) zaten ortamdaki çocukları yalandan sevdiğim de çok belli oluyodu
Sen onların çocukları ile çok ilgilenince belki özeniyo vs diyolardır. İlgilenmezsen de kıskanıyo derler gerçi. Tek çözüm takmamak
Bu mantıklı geldi teşekkür ederim. Başka türlüsü olmuyor çünkü. Bıktım artık. Etrafa baktığım zaman muhabbet hep gereksiz merak üzerine.Tedaviniz bitene kadar asla düşünmüyoruz. Başka planlarımız var deyin. Hamile kalırsanız da burada KAZAYLA HAMİLE KALDIM cıların bahanelerini kullanırsınızaçıkçası en iyi susturma yöntemi biz çocuk istemiyoruz, gezip dolaşacağız, ben yabancı dil öğreneceğim, kariyerim odak noktam oldu gibi bahaneler oluyor. Tedaviden hiç bahsetmeyin. Daha beter darlarlar sizi
Bunu bir psikologtan da duymuştum sanırım,şu an anımsadım. Akla kazındı.Soruya soru ile karşılık ver mesela : bunu bilmek sana ne gibi bir fayda sağlayacak?
Bunu öğrenince bu bilgiyle ne yapmayı düşünüyorsun?
Cevabım seni tatmin etmezse başka soru soracakmısın ? Gibi …
Kız kısırı?Kış kısırı,Malatya kısırı gibi.Yorulmazlar, Allah hem size hem isteyen herkese tez vakitte bebek sahibi olmayı nasip etsin ama bebeğiniz olsa da çeneleri durmaz, bu ülkede maalesef çoğu kadın benzer lafları işitiyor, defalarca yazdım bir de sizin konuda yazayım.
Benim çevremde de densiz kadınlar vardı, kızım doğdu neyse olsun bir dahakine oğlun olur üzülme diyen mi dersiniz
Kızım 2-3 yaşındayken aaa niye bir tane daha doğurmuyorsun yoksa çok afedersiniz özür dileyerek yazıyorum kız kısırı mısın diyen mi dersiniz
Neymiş ilk çocuğu kız olan kadının bir daha çocuğu olmazmışannem 3 tane kız doğurdu peş peşe
Neyse Allahtan artık yaş 50 kimse doğur diyemiyor
Bu kadar merakı hayırlı bir işe kanalize etseler marsa koloni kurardık.
Dilerim hepimiz için içimizden geçirdiğimiz her şey kapımızı tez vakitte çalsın.Seni seviyorum, her şey gönlünce olsun. Aklından geçeni, hevesle istediğini tez vakitte olmuş gör.
Beni en iyi anlayacakların başında olduğunu ve o mutluluğu en çok hakedenlerden olduğunu biliyorum canım arkadaşım. Yorumlar kafa açıcı oldu benim için,uygulayacağım kesinlikle.Canımmm..Cok iyi anlıyorum yasadiklarini.Üzülme desemde olmuyor biliyorum.Kendini yıpratma motibe olmaya çalış.2 sene boyunce bende bunlara maruz kaldım.Artık patladım.Önce cevap veriyordum biraz agır konuştgmda oluyordu ama anlamıyorlardı.Eşimde konussa soylese ayniydi durum. En son biz artık düsünmüyoruz demeye karar verdik.Aa olur mu oyle falan demeye basladilar. Olur biz gezecegiz cocuk bakmak zor geliyor vs deyip alistirdik herkesi.İsrarla konusana lutfen bu bizim kararimiz dedik kestirdik attik.Sonra bir rahatlamisiz kimse bisey demez oldu.4.yilda hamile kalip kaybettim biliyosun.Smdi ara sira vazgecme ayni olmaz diyenler oluyor yine ayni cevabi veriyorum ben artik dusunmuyorum diye.Ki artik gercekten dusunmuyorum.
Kestrip at kim ne derse desin.Seninle beraber üzülmuyor kimse.Sadece konusuyorlar bos bos. Cocuk oldugunda ihtiyac halinde gelip bakmayacaklar bile o yuzden onlari hic takma .
Kabulleniyorum artık. Ama pes etmeyeceğim kesinlikle. Metod değiştireceğim.Gerçekten bu sınır bilmezlik sinirimi bozuyor. Sizin vesilenizle de herkese ayrı ayrı teşekkür etmiş olayım.Herkes her zaman konuşur. Başta bence bunu kabullenmek gerekiyor gibi.
İnsanlar saçmalıyor, tiksinçleşiyor. Üstümüze vazife olmayan şeylerde hep söz hakkına sahibiz.
Kulak tıkamak, kabullenmek lazım.
Hayırlı bir vakitte, hayırlı bir evladınız olsun inşallah.
Unutmuyorsun ama değil mi sevgili Meryem?Böyle insanlara ağzınin payını vericeksin...
Seni o kadar iyi anlıyorum ki, vajinismus döneminde bende çok kırılmıştim. Hatta kısır bile demişlerdi.
En iyisi takmamak... Allah'a havale et..
Rabbim hayırlı zamanda nasip etsin insAllah
Tabiki unutulmuyor, ama geçiyor. Onlar kötülük yaptıklarıyla kalıyor..Unutmuyorsun ama değil mi sevgili Meryem?
Ara ara aklına o zor zamanlarının köstekleri aklına gelip içini acıtıyor değil mi?
Ne büyük hak...
Çok teşekkür ederim,amin inşallah.
Çok fantastik şeyler yapıyorum ben kafamdaHahah az önce bir misafirliğe gittim ve aynı şekilde hadi ama sizde yapın bebek olsun herkesin çocuğu var tarzında şeyler söylendi ve bu sefer ilk defa cevabını verebildim ve üzülmedim ağlamadım vicdanım çok rahatAh o insanların kendini bilmeyişleri , çevresindekilerin hayatına kendilerinin gibi pat diye dalmaları yok mu girtlaklayasim geliyor
İstememe ihtimali hiç akla gelmiyor gerçekten. Evliliğiniz buna hazır mı? Eşinizle o güven bağınız var mı? Doğurduktan sonra kim bakacak? Ekonominiz buna hazır mı? Psikolojiniz buna hazır mı? Bunları merak eden yok mesela.+1
Bu şekilde karşılık ver bibli. Allahtan daha mi iyi bilecekler? Ben de korunuyorum ve kimse bunun ihtimal dahilinde olduğunu düşünmüyor. Çünkü biz kadınlar tavuğuz, sürekli yavrulamalıyız.
Bazıları net ürememeli de konu o değilTabiki unutulmuyor, ama geçiyor. Onlar kötülük yaptıklarıyla kalıyor..
Kimse, kimsenin yaşadığını bilmez.. bilmeden konuşuyorlar.
Ayrıca istemeyebilirsin de en doğal hakkın, uremek zorunluymus gibi bir algı var toplumumuzda umarım değişir..
Sen kalbini ferah tut, elinden geleni yapıp, Allah'a bırak
Soru sorduklarında susmayın, gerekli cevabı verin veya yorum yazan arkadaşlardan birinin dediği gibi soruya soruyla karşılık verin, kimse kusura bakmasın ama bazı kadınların saçma ve gereksiz merakları var, karşılarındaki kırılıyor mu üzülüyor mu umursamıyorlar da.Kız kısırı?Kış kısırı,Malatya kısırı gibi.hayret içerisindeyim abla.
Çok haklısın... Ne yapıp edip kafaya takmamayı öğrenmem lazım. Kendime zarar ediyorum gerçekten. Şu an hepsi yarınki günde soracakları hadsiz soruları hazırlarken ben bunu düşünüyorum.Kendime haksızlık bu.
Hiç iyi niyet aramiyorum. Hamileliğin iyi yönlerini yaşa diye istemiyor bunu. Hamile kal zorluk çek, doğururken sanci çek sürün, büyütürken uykusuz kal, bakimsiz kal, mutsuz ol istedigi bu. Ben yasadiysam sen de yaşa. Boyle özgür mutlu rahat gezme. Eminim artik bundan.İstememe ihtimali hiç akla gelmiyor gerçekten. Evliliğiniz buna hazır mı? Eşinizle o güven bağınız var mı? Doğurduktan sonra kim bakacak? Ekonominiz buna hazır mı? Psikolojiniz buna hazır mı? Bunları merak eden yok mesela.
Sen bakmayacaksan, maddi yardım yapmayacaksan, uykusuz gecelerde yardımcı olmayacaksan sorma yani veya beni tedavi etmeyeceksen. Bizim insanımız boş yapıyor vallahi. Geçende banada-ki 1,5 yıllık evliyim- kadın ben ve gelini için siz boş boş gezin diyor. Bakın bomboş bir laf. Çocuğum yok diye niye sitemleniyorsun sen şimdi. Şimdi bu cehalete ne diyeyim ben. Şok olduğumdan cevap veremedim. Söylediğinden ben utandım
Ben neler duydum bilseniz. Regl ağrım var keyfim yok dedim cevap olarak "hııı bu ay da mı boş geçti"duydum. Çocuğuna kızım bu evde bebek yok alışık değillerdir bu kadar gürültü yapmayın ama aaaaa diyeni duydum.Burda söylemeye kalbimin ve terbiyemin müsaade edemeyeceği sözler sarfedildi.İstememe ihtimali hiç akla gelmiyor gerçekten. Evliliğiniz buna hazır mı? Eşinizle o güven bağınız var mı? Doğurduktan sonra kim bakacak? Ekonominiz buna hazır mı? Psikolojiniz buna hazır mı? Bunları merak eden yok mesela.
Sen bakmayacaksan, maddi yardım yapmayacaksan, uykusuz gecelerde yardımcı olmayacaksan sorma yani veya beni tedavi etmeyeceksen. Bizim insanımız boş yapıyor vallahi. Geçende banada-ki 1,5 yıllık evliyim- kadın ben ve gelini için siz boş boş gezin diyor. Bakın bomboş bir laf. Şimdi bu cehalete ne diyeyim ben. Şok olduğumdan cevap veremedim. Söylediğinden ben utandım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?