Çocuk konusundaki baskılar

Herkes her zaman konuşur. Başta bence bunu kabullenmek gerekiyor gibi.
İnsanlar saçmalıyor, tiksinçleşiyor. Üstümüze vazife olmayan şeylerde hep söz hakkına sahibiz.
Kulak tıkamak, kabullenmek lazım.
Hayırlı bir vakitte, hayırlı bir evladınız olsun inşallah.

Böyle insanlara ağzınin payını vericeksin...
Seni o kadar iyi anlıyorum ki, vajinismus döneminde bende çok kırılmıştim. Hatta kısır bile demişlerdi.
En iyisi takmamak... Allah'a havale et..

Rabbim hayırlı zamanda nasip etsin insAllah

Hahah az önce bir misafirliğe gittim ve aynı şekilde hadi ama sizde yapın bebek olsun herkesin çocuğu var tarzında şeyler söylendi ve bu sefer ilk defa cevabını verebildim ve üzülmedim ağlamadım vicdanım çok rahat Ah o insanların kendini bilmeyişleri , çevresindekilerin hayatına kendilerinin gibi pat diye dalmaları yok mu girtlaklayasim geliyor

En içten amin... Sarılıyorum sana.

Dönüp dolaşıp ben de aynı noktaya geliyorum. Biraz zaman mı alacak zor mu olacak bilmiyorum ama takmamam lazım. Olan bana oluyor.

Bu mantıklı geldi teşekkür ederim. Başka türlüsü olmuyor çünkü. Bıktım artık. Etrafa baktığım zaman muhabbet hep gereksiz merak üzerine.
Çocuk,ismi kv kp mi,2.yi düşünmüyor musun,ne kadar maaş alıyorsun... Gerçekten yeter diye bağırasım var.

Soruya soru ile karşılık ver mesela : bunu bilmek sana ne gibi bir fayda sağlayacak?
Bunu öğrenince bu bilgiyle ne yapmayı düşünüyorsun?
Cevabım seni tatmin etmezse başka soru soracakmısın ? Gibi …
Bunu bir psikologtan da duymuştum sanırım,şu an anımsadım. Akla kazındı.

Kız kısırı?Kış kısırı,Malatya kısırı gibi.hayret içerisindeyim abla.
Çok haklısın... Ne yapıp edip kafaya takmamayı öğrenmem lazım. Kendime zarar ediyorum gerçekten. Şu an hepsi yarınki günde soracakları hadsiz soruları hazırlarken ben bunu düşünüyorum.Kendime haksızlık bu.

Beni en iyi anlayacakların başında olduğunu ve o mutluluğu en çok hakedenlerden olduğunu biliyorum canım arkadaşım. Yorumlar kafa açıcı oldu benim için,uygulayacağım kesinlikle.

Umarım en kısa zamanda hayalimiz gerçek olsun.

Kabulleniyorum artık. Ama pes etmeyeceğim kesinlikle. Metod değiştireceğim.Gerçekten bu sınır bilmezlik sinirimi bozuyor. Sizin vesilenizle de herkese ayrı ayrı teşekkür etmiş olayım.

Unutmuyorsun ama değil mi sevgili Meryem?
Ara ara aklına o zor zamanlarının köstekleri aklına gelip içini acıtıyor değil mi?
Ne büyük hak...
Çok teşekkür ederim,amin inşallah.

Unutmuyorsun ama değil mi sevgili Meryem?
Ara ara aklına o zor zamanlarının köstekleri aklına gelip içini acıtıyor değil mi?
Ne büyük hak...
Çok teşekkür ederim,amin inşallah.
Tabiki unutulmuyor, ama geçiyor. Onlar kötülük yaptıklarıyla kalıyor..
Kimse, kimsenin yaşadığını bilmez.. bilmeden konuşuyorlar.
Ayrıca istemeyebilirsin de en doğal hakkın, uremek zorunluymus gibi bir algı var toplumumuzda umarım değişir..

Sen kalbini ferah tut, elinden geleni yapıp, Allah'a bırak

Çok fantastik şeyler yapıyorum ben kafamda Gram rahatlatmıyor ama.Bıcır bıcır yerinde duramayan insan seven biriydim ben ya.

Şu an köşe bucak kaçıyorum,görüşüleceğinde geriliyor istemiyorum. İnanın kulüpteki bazı üyeler (baksan sosyal,anonim bir platform)20 yıldır sofraya oturduğum insanın ötesine geçiveriyor bir cümleyle.

+1
Bu şekilde karşılık ver bibli. Allahtan daha mi iyi bilecekler? Ben de korunuyorum ve kimse bunun ihtimal dahilinde olduğunu düşünmüyor. Çünkü biz kadınlar tavuğuz, sürekli yavrulamalıyız.
İstememe ihtimali hiç akla gelmiyor gerçekten. Evliliğiniz buna hazır mı? Eşinizle o güven bağınız var mı? Doğurduktan sonra kim bakacak? Ekonominiz buna hazır mı? Psikolojiniz buna hazır mı? Bunları merak eden yok mesela.

Sen bakmayacaksan, maddi yardım yapmayacaksan, uykusuz gecelerde yardımcı olmayacaksan sorma yani veya beni tedavi etmeyeceksen. Bizim insanımız boş yapıyor vallahi. Geçende banada-ki 1,5 yıllık evliyim- kadın ben ve gelini için siz boş boş gezin diyor. Bakın bomboş bir laf. Çocuğum yok diye niye sitemleniyorsun sen şimdi. Şimdi bu cehalete ne diyeyim ben. Şok olduğumdan cevap veremedim. Söylediğinden ben utandım

Bazıları net ürememeli de konu o değil
Deneyeceğim

Soru sorduklarında susmayın, gerekli cevabı verin veya yorum yazan arkadaşlardan birinin dediği gibi soruya soruyla karşılık verin, kimse kusura bakmasın ama bazı kadınların saçma ve gereksiz merakları var, karşılarındaki kırılıyor mu üzülüyor mu umursamıyorlar da.
Şuraya yazıyorum hamile kaldığınızda da bunaltacaklar, ayyyy az kilo almışsın, ayyyy çok kilo almışsın, ben hamileliğimde şunları yedim sende ye, aman yüzün şöyle olmuş, göbeğin böyle olmuş, bebek doğar kendi bebeğini nasıl toraman doğurduğunu söylerler, doğum şeklini kıyaslarlar.

Ben tek çocukluyum ve sezaryenle doğum yaptım diye anne dahi sayılmıyorum mesela hahahahhaha.

Valla tepenizin attığı noktada öyle bir laf edin ki bir daha ağızlarını açmaya mecalleri olmasın, sevmem öyle her şeye burnunu sokan insanları, eşler arasındaki konuya müdahil olmak isteyen ona göre de lafını yer oturur.

Hiç iyi niyet aramiyorum. Hamileliğin iyi yönlerini yaşa diye istemiyor bunu. Hamile kal zorluk çek, doğururken sanci çek sürün, büyütürken uykusuz kal, bakimsiz kal, mutsuz ol istedigi bu. Ben yasadiysam sen de yaşa. Boyle özgür mutlu rahat gezme. Eminim artik bundan.

İnsanlar ne kadar hadsiz yahu okurken yok artık dedim.
Çok yakın arkadaşım 6 yıllık evli hiç sormadım sizde çocuk istiyor musunuz düşünüyor musunuz diye..
Yani belki düşünmüyor belki olmuyor onu kırmanın stres yaptırmanın anlamı nedir..
Bir kaç defa söyledi sonra kendisi olmuyor diye olur olmazsa da doktora falan giderseniz dedim.
Ara ara anlatmak isterse kendisinden dinliyorum yoksa asla sormam böyle bir şeyi..
Ayrıca siz yeni evli sayılırsınız.
Bence sizde konuyu değiştirin soran olursa başka konu açın.

Ben neler duydum bilseniz. Regl ağrım var keyfim yok dedim cevap olarak "hııı bu ay da mı boş geçti"duydum. Çocuğuna kızım bu evde bebek yok alışık değillerdir bu kadar gürültü yapmayın ama aaaaa diyeni duydum.Burda söylemeye kalbimin ve terbiyemin müsaade edemeyeceği sözler sarfedildi.

Ki ben öyle bir cümleyle yıkılan biri değilim yani duyduğum sözler sıfır bir insandan çıkıyorsa güler geçerdim. Ama bu öyle bir sınavmış ki ben değiştim.Beni en çok üzen bu.Eskiden olsa amaan pufff deyip geçeceğimi sanarken cehl dolu bir cümle beni ağlatabilirmiş.

Biraz daha büyümem gerekmiş sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…