Çocuk konusundaki baskılar

Yok yok onu da beğenmiyorlar pamuk, uykusuz kalmanız vs umurları olmuyor, doğurduğunuzda ve sizi uykusuz gördüklerinde de aynen tavır şu, bizim zamanımızda hazır bez mi vardı, mama mı vardı, makine mi vardı, o mu vardı bu mu vardı, şimdiki anneler yattığı yerde çocuk büyütüyor
He bir de onlar kayınvalide, kayınpeder, kayın, görümce bakmış oluyorlar, bir de bebeleri üstüne bir de koca, ahhh ahh şimdikiler ne görüyor

Evet o gün laylaylom anneme gidiyordum. Hep derler hiç evli değilmişsin gibi gidip geliyorsun diye.

Dediğin gibi efil efil gezme kocan anana göndermesin ki evlendiğin belli olsun. Aman senen gelmeden hamile kal ki cefakar fedakar ana olasın.

Ne yaparsak yapalım yaranamayacağız yani. Bu dünyada cenneti yaşayan varsa orta doğulu bir aileye girmemiş Türk kadınlarıdır. Karışık ilişkiler yok, mesafe korunuyor, seviyeli her şey. Bir de bize bak. Lohusanin evine kp geliyordu burada bir konuda. Hısım akrabalar kapatılsın.

Abla seni de çok zorlamışlarne demek tek çocuk ve normal doğum değil diye anneliğini tartışmak... Gerçi benim kuzenim de benzerini yaşamıştı. Memesi çok ciddi yara olmuştu kızın ağlıyordu emzirmeye çalışırken resmen.

Hala alakasız konular arasına sıkıştırıp anne sütü gibisi var mı canım. Mama ile bir mi,onlarda anneyim demesin diyorlardı.Kız o kadar ağladı ki hala gözlerim dolar aklıma geldikçe o ağlayışı.

O noktaya gelmeme çok az kaldı abla. Tahammülüm bitme noktasında.

Sanırım. Kadının söylediği benim canımı hiç sıkmadı. Ama sizin örnekleriniz çok üzerdi beni de. Velev ki olmuyor karşınızda oturup ağlayayım mı? Ne utanmaz insanlar var. Asla iyi niyetli değil. Evlenmeyi marifet sanan bir güruh olduğu gibi, anne olmayı da marıfet Sayan bir güruh var. Çünkü bir kesim var ki evlenmeden anne olmadan kadın veya bir birey olarak değer görmüyorlar. Hep bir kanıtlama çabası. Allah ın verdiğinde de vermediğinde de hayır arayacaksın.

Şimdi Mune hanımın dediği gibi sadece şunu söylemeyi düşünüyorum bende: Bunu neden öğrenmek istiyorsunuz? Meraktan denirse : bunu neden merak ediyorsunuz?

Ben artık diyecek bir şey bulamıyorum. Bu insanlar kul hakkına çok riayet ettiğini zanneden insanlar birde. Hayret ediyorum.
Neden soralım ki?Anlatmak isterse dinleyebilirim.Elimden gelen bir şeyse yardımcı olabilirim. Ama ben kardeşlerime dahi bir kere sormadım. Sorulmaz. Her şey sorulmaz.

Şey var birde doğumdan çıkacaksın direkt kv evine. 15 20 gün kalacaksın.
Sonra eşinle sorunların başlar,rahat edemezsin,bunalırsın eşin rahatlar ve babalık sorumluluğunu itmeye başlar.Problemler çıkar ve çözüm şöyle bulunur : Çocuğun sorumluluğunu alamadı bizim gelin.Gideyim biraz kalayım yol yordam göstereyim.

Kesinlikle haklısın.
Özel bir şey bu hassas bir konu.
Gerçekten düşüncesiz insanlara tahammül edemiyorum.
Benimde oğlum 4 sene sonra oldu.
Gerçi ben 2 sene hiç düşünmedim sonra da bir sürü düşük yaşadım.
Yani o arada bana birileri sorsaydı bu konu beni yeterince üzüyor lütfen sizde hassas davranın derdim.
Ya da olmuyor beni rahat bırakın işinize bakın da diyebilirdim duygularımı saklayamıyorum çünkü.

4 yıllık evliyim çocuğum yok benden sonra evlenen herkesin de çocuğu oldu . Çocuk istiyoruz ama bunu kimseye evet istiyoruz olmuyor diye yansıtmadık doktora gittiğimizi annem bile bilmiyor. Evlendiğim günden beri henüz hazır değiliz . Herşeyin zamanı var daha yaşım çok genç eşimle takılıyoruz işte rahatız tavırlarında konuştum hep . Hiç takmadım takmıyorum . Çocuğum olsa erkek mı kız mı ikincisi ne zaman vs bu soruların sonu yok . O yüzden kendinizi de üzmeyin siz ne kadar üzülür kırılırsanız dışardan da o kadar üzer kırarlar . Güçlü olun takmayın rahat cevaplar verin bir süre sonra sormayı da bırakırlar. Benim birde kronik rahatsızlığım var o yüzden direk benim çocuğum olmuyor tavırlarındalar .ama banane olmuyorsa benim olmuyor onlara ne ? Ayrıca bizim de sebepsiz infertilite sorun da yok ama gel de anlat . Anlatamazsın da boşverin kim ne derse desin .

Insanlar bu konuda cok çok duyarsız işgüzar ve adeta manyak. Ben asla bunu demem karsi ilk dusunuyorum cocuk vs. Der konubacarsa konusurum. Cani ister dusunmez cocuk istemez cocugu olmayabilir evliligi iyi degildir ve tekrar diyorum istemeyebilir. Ama yok soranlarin da genelde imrenilecek bir es cocuk duzeni yoktur. Azarlayin diycem ama çok arsız bu grup. Cok yakin aile üyeleri ise ya doğrudan ya dolayli uyarın uzak cevre ise görüşmeyin

Tüp bebek,aşılama,ilaç tedavisi. Bunlar olağan şeyler. Maalesef ihtiyaç duyuyoruz. Baksanıza bunu bile saklamak istiyoruz. Çok acı.

Gerçi marketten aldığımız ped bile ayıp.Aynı zihniyet."ayıp,kusurlu,eksik"maalesef bu kelimelerle doldurulmaya çalışılan zihinlere sahip bazı kız çocukları ve kadınlar.

Dilerim bir kızınız olsun sizinde,yanlışların içinden geçip doğruyu öğretebileceğiniz.

Sizin yaşadıklarınızı ben de yaşadım ilk etapta kaçtım kaçamak cevaplar baktim olmadı sordular ben cevapladım onlarda rahatladı bende:) gülümsedim teşekkürler ettim onların iyi dileklerini aldım çevremde kötü niyetli yaklaşan olmadı,benimkiler meraktan:))aradiklarinda ben anlatıyordum eşimin ailesiyle kendi ailemle çevrem kolu komşu arkadaş bitmez:)bu hayatı siz yaşıyorsunuz beli bir kısmına kadar yanliz ilerliyorsunuz takmayın stres sizin için iyi değil.bu süreçte en yıpratıcı infertilite bölümüne gitmem oldu devam etseydim piskilojim altüst olurdu.tesadüfen özel bir hastahanede iyi bir doktora denk geldim umut oldu inandırdı inandım iki çocuğum var. inşallah siz ve anne olmak isteyen herkese nasip olur bu duygu takmayın lütfen soruların sonu gelmez çocuk sahibi oluncada ikincisi ne zaman? :)))keşke herkes yerini bilse maalesef...

Her yolu deneyeceğim ama pusmayacağım bundan çok eminim.

Banada 2.cocugu yap diyolar,istemiyorum dedikce ısrarcılar bide bunu anlamiyorum,hem 40 yasina gelmisim,hem hayat sartlari vs ,insanlar düsünür mu kendileri bakcaklar sanki ,sinir oluyorum

Duygularımı ben de saklayamam. Sanırım mod düşüklüğüm onlara zayıflık olarak geçti ki daha çok üstüme gelme hakkı gördüler.
Bunu onarmakla başlayacağım.

Yaşadıklarınıza üzüldüm ama yalnız olmadığımı bilmek duygusal manada iyi hissettirdi. Duamda olacaksınız.

Herşeyin zamanı var evet. İnançlı biriyim,tedbirimi alıp tıbbi anlamda elimden geleni yapıyorum sonrası öncesi her şey yaradana teslim. Ah beni bi kendi halime bıraksalar takmıyordum bu kadar esasen.

Arsızlar evet. O sebeple diyorum ya susup dudak büzen biri değilim. Ama anlamıyorlar daha çok üstüme geliniyor anlaşmış gibi.Manyaklık.

Kendimi iyi hissetmiyorum bu şekilde.Annelik sadece fiziksel değil ruhsal anlamda da sağlık gerektirir düşüncesiyle düşünmemeye ve kafaya takmamaya çalışacağım.

Amaaaaaaan diyecek noktaya gelmedim henüz. Ama elimden geleni yapıyorum yapmaya da devam edeceğim. Maalesef en büyük motive kaynağım şu "bitmeyecekler,her konuda hep varlar"

Onları değiştiremem ama duygularımı yönetmeyi başarabilmeliyim. Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Banada 2.cocugu yap diyolar,istemiyorum dedikce ısrarcılar bide bunu anlamiyorum,hem 40 yasina gelmisim,hem hayat sartlari vs ,insanlar düsünür mu kendileri bakcaklar sanki ,sinir oluyorum
Sinirden gülüyorum artık. Ay kime ne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…