• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk meselesi ve kayınvalidem

evet aynen o niyetle söylemişte ben bu kaynanaları anlamıyorum çocuk olmadımı hemen sorun bizde oğullarına hiç bakmazlar bende bir sene çocuğum olmadı hep bana yüklendi kaynanam doktora goturdu oyleydı böyleydı en son doktor kızdı esımden tahlıl ıstedı onun sperm sayısı çok azaldğı için olmuyo dedı bunun uzerıne bıle soranlara kaynanam gelınımın yumurtalıkları curumus dıye dalga geçer gıbı yıne benı ağıza attı orda onu boğasım geldı bunlar böyle uzak durcaksın takmıycaksın

Kızlar merhaba. Bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Konuya hemen gireyim. Biz eşimle 2 yıla yakın oldu evliyiz. Kayınvalidem ve görümcelerimle ne zaman görüşsem çocuk konusunu açıp duruyorlar. Ben ise onları kırmadan hayırlısı, nasip vs gibi yuvarlak kelimelerle cevap veriyordum ve bu konuyu açmalarını pek takmıyordum. Ama geçenlerde kayınvalidem sizden sonra evlenenlerin bile çocuğu oldu sen de bir doktora git dedi. Ben de saf gibi tamam anne falan dedim konu kapandı. Sonra aklıma takıldı bu. Sizce kayınvalidem bende bir sorun olduğunu düşüdüğü için mi böyle demiştir? Yani doktora git diye
bence herkes haddini bilsin.. o cocugun tum sorumlulugu derdi tasasi bi omur sende olacagindan, en uygun hissettigin zaman onemli, onlarin talebi degil.. bu kadar ozelinize dahil ettirmeyin yav..

Kızlar merhaba. Bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Konuya hemen gireyim. Biz eşimle 2 yıla yakın oldu evliyiz. Kayınvalidem ve görümcelerimle ne zaman görüşsem çocuk konusunu açıp duruyorlar. Ben ise onları kırmadan hayırlısı, nasip vs gibi yuvarlak kelimelerle cevap veriyordum ve bu konuyu açmalarını pek takmıyordum. Ama geçenlerde kayınvalidem sizden sonra evlenenlerin bile çocuğu oldu sen de bir doktora git dedi. Ben de saf gibi tamam anne falan dedim konu kapandı. Sonra aklıma takıldı bu. Sizce kayınvalidem bende bir sorun olduğunu düşüdüğü için mi böyle demiştir? Yani doktora git diye
Kesinlikle öyle demiş.ah benim kaynanaciğim hiç bişey söylemedi bende sorun var diye biliyorlardı üstelik ki vardıda yıllar sonra sorunun en büyüğü eşimde oldugunu öğrendik.hiç demedi ama öncesındefln çok şükğr durumumuz var yaptırırz yüp bebek dedi ve yaptırdıfa sağılsun ama eşimin bbabaannesi bana hep laf sokardınona söylemedik tüp bbebk olayını fln eşinde sorun oldugunuda söylemedik tüm sülale eşinin köyü duyar diye:-)sen düşünmediğini söyleyip cık işin içinden yada eşim istemiyor henüz hayatımızı yasayalım diyor de.benim eşim bana hep öyle de derdi

kendi oğullarına toz konduramazlar el kızının da bir ana kuzusu olduğunu hiç düşünmeden böyle terbiyesizce laf çarpıtırlar..
arkadaşım kaynanan sende çok net bir sorun olduğunu düşünüyor.. ben senin yerinde olsam bu konu bir daha açıldığında: "anne sen geçen gün de böyle bir şey demiştin.. bende bir sorun olduğunu düşünüyorsan çok yanılıyorsun.. biz henüz çocuk istemiyoruz ve her seferinde bu konunun açılmasından çok rahatsızım.. lütfen bu meseleye bir daha girmeyelim" derdim..
kimsenin size laf söylemesine izin vermeyin.. kibarca cevaplarını verin.. iki gün sonra dedikodunuzu yaparlar bir de daha çok sinirlenirsiniz..
Ben olsam
Aa anne gittik doktora. Oglunda sorun varmis derdim.

sizde açık konuşun şuan doktorluk birşey yok denemedik deyin

Bu tür bel altı konularda hiç kaynanan ile muhatap olma .Kocana söyle annene düşmez yüzüme yüzüme bu kadar ağır konuşmak uyar derdim .Kocan da ağır bir adamsa zaten müsade etmez bu uyarıdan sonra .Yok diyemem derse de bilemiyorum .

Kizlar dusunun cocuk benim esimde iki yil istemedi simdide istedik iki kurtaj oldum maalesef aklim olaydo en basindan yapardm cocgu dort yil oldu evleneli en son kurtaajimi uc gun oldu olali

Bize neden herkes çocuk yapmayın şeklinde karışıyor anlamadım. Otobüsteki yolcu teyzeden halama kadar herkeste bi çocuk yapmayın sakın muhabbetti.
Zaten istemiyoruz henüz ama iyice bunaltıyolar yapmayın da yapmayın.

Konu sahibi siz de düşünmüyoruz daha diyin çıkın işin işinden.

Ona neymiş ya. Çok meraklılarsa kendileri doğursun birer tane. Sen hiç kafana takma ne derlerse desinler, sonuçta yapacak olan sizsiniz ;) Ne derse he de geç, bir süre sonra onu takmadığın için he dediğini anlar zaten :KK53:

Dedi canım demezmi? daha 4 aylıkken doktora götürmeye kalktı beni ben ölürüm de gitmem o ne öyle damızlık mıyım ben dedim gitmedim... geçen ay rutin kontrole gittim kist çıktı rahimde 3cm büyklüğünde sende git bi rutin kontrol yaptır bence canım...

Benim kayınvalidemde yap yap diyordu az önce konu açtım geldiğimiz nokta diye okunamı isterim.

yani diyeceğim boşver siz nezaman isterseniz ozaman yapın..

Kızlar şimdi niye evet dediğimi açıklayayım. Zaten o anda sorun olduğunu düşündüğü için dediğini anşamadım. Sonradan aklıma geldi ya bunu mı kast etti diye. O anda anlasaydım cevabını verirdim emin olun. Şimdi kayınvalidem sürekli çocuk meselesini açıp duruyor yapın isteyin yaşınız geçiyor falan diye. Zaten ondan önce de iş arkadaşlarım çocuk düşünüyorsan doktora bir git rutin muayene ol, folik asit falan veriyorlar diyordu. O konuşma sırasında isteyin, çocuk iyi olur yapın bir de doktora git diyince aklım bu muayene folik asit olayına gitti o anda. Düşünemedim bir an onu. Yoksa evet demezdim tabi ki

Arkadaşlar çok teşekkür ediyorum. Kaynanamın bunu kast ettiğinden adım gibi emin oldum artık. Bir daha konu açılırsa diyeceklerim var. Bu sefer cevabımı önceden hazırlayıp vereceğim. Çok sağolun.
Hiiiççç cevaba laf çarpmaya uzatmaya şuna buna gerek yok.İnsanların bir problem var da ondan mı olmuyor diye düşünmeleri normal.Çokta kötü birşey dememiş.Doktora görünmeni önermiş.Hamile kalma sounlarında ilk önce kadın gider doktora görülür.Sonra gerekirse erkek çağırılır.Kadın sizin çocuk düşünmediğinizi bilmediği için kendince konuşmuş.

Birdaha sorarsa çocuk düşünmüyoruz de geç.Israr ederse,bu konuyu kapatalım eşimle benim ortak kararımız bu dersin.

Benim kayınvalidemde yap yap diyordu az önce konu açtım geldiğimiz nokta diye okunamı isterim.

yani diyeceğim boşver siz nezaman isterseniz ozaman yapın..
Canım konunu okudum. Allah yardımcın olsun. Benim kayınvalidem çocuk ister ama çocuk olduktan sonra zaten hiç bir yardımı olacağını sanmıyorum. Kendi öz kızı bile doğum yaptığında gelip bakamadı. Ve kızının yanında kimse yoktu. Benim kaynanam sadece çevre baskısından etraftaki konuşmalardan etkilenip çocuk istiyor. Bunu zaten biliyordum o yüzden takmıyordum. Ama işte o gün kafam başka bir şeye gitti ve hiç adam akıllı anlasam evet demeyeceğim şeye evet tamam deyiverdim. Sorun burdan çıktı. Zaten başkasının lafına uyup çocuk yapmam da sadece konu kapansın diye he he diyip geçiştiriyordum. Artık daha kesin ve kati konuşacağım

aynen ortada bir sorun olduğunu o sorununda senden kaynaklandığını düşünmüş teyzemiz tipik kaynana işte:KK70:

benim kaynana ilk evlendiğim hafta eline iki bebek yastığı almış havada sallıyo bunlar dolsun istiyorum tamam mı diyor benden el cevap gecikmiyor,eyvallah anne becerebiliyosan doldur o yastıkları benden sana helal olsun:KK70:

benim kaynana ilk evlendiğim hafta eline iki bebek yastığı almış havada sallıyo bunlar dolsun istiyorum tamam mı diyor benden el cevap gecikmiyor,eyvallah anne becerebiliyosan doldur o yastıkları benden sana helal olsun:KK70:
Hahhaha :KK70:Valla süpermiş

Back
X