Çocuk meselesine girememek.

zeplin88

Guru
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2014
1.085
853
323
Rutin bir hayatımız var.İkimizde çalışıyoruz.3,5 senelik evlilik.Önceleri çok çocuk isteyen bir eş. Sonra bu işten soğuyan ve herşeyden sıkılabilen bir kocam var.(bu arada çocuklara çok düşkündür her hafta çocuklu arkadaşlarla planlar yaparız ne hikmetse.)Çok konuştuk tartıştık çocuk meselesini ayrılmanın eşiğinden döndük.8 yıllık birliktelikte son 1 yılda 7 yıldır tartışmadığımız kadar tartıştık. Şimdi eskisi gibiyiz benim sabrım ve umudumla.Ama eşim herşeyin kötüsünü düşünür.(Canı isterse iyisini düşünür!)Borçlar malum.Ama borç bitmez ikimizde çalışıyoruz çok şükür.Eşim yumurtlama gününü fln umursamak istemiyor görev gibi yapılmasını istemediği için cinsel birlikteliklerimiz kafamıza göre oluyor. Dolayısıyla tutturamıyoruz. Direk aşılamaya geçmek isteyen,iyi anlaştığımız halde mevzuya girip canını sıkmak istemeyen bir eş yani yine ben varım.bu arada yaşımız 32.Bence yeterince olgunuz ve birbrimizi tanıyoruz neyi bekliyoruz anlamıyorum.Fikirleriniz kızlar :)

İstiyorsun eşin de saygı duymalı , senden boşanmayı düşünmüyorsa tabi ..... başkalarının çocukları ile piknik yaparak olmaz bu çocuk işi. İnan'a başkasının çocuğunu öperken koklamaya bile çekinir

Eşinin istememesinin altında ne yatıyor olabilir?
Bu iş zorla olmaz tatlı dille ikna etmelisin.

Gecen burda eşinin çocuk istemediğini kendi zoruyla olduğunu söyleyen biri vardı sonucunda çok zorlandığını yazmıştı çocuk iki kişinin sorumluluğunda olduğu için eğer istemezse ve çocuğunuz olursa sen çok zorlanirsin zamana bırak diycem de yaşınız da gidiyor eşini bir şekilde ikna etmelisin ama gerçekten istemeli o duyguyu tatmak istemeli yoksa isin zor

Borc niye bitmesin?
Ben ömrümde 1 kere bile borca girmedim mesela.

Neyse...sizde kendiniz takip edin ve yumurtladiginiz günler siz sokulun eşinize.

Hem beni kırmak istemiyor hem sorumluluğu nası yapcam diye düşünüyor sanki sorsan dünyayı sırtına al dedik zaten çocuğun zorluğu anne de çoğu.Çocuk özlemi içimde ateş.Seviyorum onu,o da seviyor.Ama kendini daha çok seviyor sanırım.

İstemiyor değil o benden çok seviniyor adetim gecikse dört gözle sorar.Üzülür adet gelince.Ama çok tartıştık sıkıldı bunaldı.Şimdi çok iyiyiz ama ben konuya giremiorum eskisi gibi tartışırız die evet yaş geçiyor

istemiyorum demesine bakmayın...benim eşimde önceleri (20 yaşlarındayken)hiç çoçuk istemedi..maddi sıkıntılardan dolayı...bende bir gün rest çektim ya coçuk yada boşanalım dedim....
şuan bir kızımız var üstüne titriyor...10 yıldır böyle...hatta 2.bile istiyor:))

Eşinin istememesinin altında ne yatıyor olabilir?
Bu iş zorla olmaz tatlı dille ikna etmelisin.

Çok şey yatıyor.
1-İş borç sıkıntısı ve gelecek kaygısı ondaki
2-Görev gibi 8-9 ay ilişkiye girmemiz
3-8-9 ay tutmaması ve çocuk olmaması onda çocuğumuz olmayacak triplerine girip kendisini umrumda değil pisklojisine soktu.
4- Tartışmalarımız onu sinirlendirmesi ve benden soğutması.

(NOT:Ama Şu anda iyiyiz.)

Evet onun dili kalbi başka söylüyor da bu inatı ömrümü yedi.İnşallah kalırım ama taktik gerek.

baba olduğu zaman o kendini sevmekten vazgeçicek emin olun...çoçuk bambaşka bir duygu...inşALLAH biran önce bu duyguyu yaşarsınız.

Benim şahsi fikrim bu konuyu çok gündeme getirmeyin,bu konudan sıkılmış anlaşılan zaten korunmuyorsunuz,olur bir süre sonra.
Hee bir de görev olarak yapmayın lütfen

Benim şahsi fikrim bu konuyu çok gündeme getirmeyin,bu konudan sıkılmış anlaşılan zaten korunmuyorsunuz,olur bir süre sonra.
Hee bir de görev olarak yapmayın lütfen

Aylardır ağzımı açmıyorum.Ama konuya da tartışmak istemediğim için giremiyorum.O da yumuşadı tabi biraz.Ama tersi de bellio olmuo.

İşte o noktaya nasıl getircem adam öyle mantıklı zeki ki.İnat da.Çocuk için ilişkiyi istediğimi bile düşünebilr onun keyfini bekliyorum.Deniyor beni.
oyunu kuralına göre oyna...ALLAH kısmet edecekse bir şekilde olucaktır zaten...üstüne düşmeyin...laf olursa bnmde gönlüm gecti deyin...oluruna bırakın..çoçuk planla programla olacak bişey değil ki...stres yapmayın kendinize cok gençsniz daha.

Teşekkürler arkadaşım.Aşağı sakal üstü bıyık oldu bu işte.Eşimi kaybetmemek için YA sabır diyoruz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…