çocuk mu iş mi?

burcus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2012
17
1
86
İstanbul
merhaba;ben daha yeni aranıza katıldım..bir derdim var fikrinizi almak istedim..ben yaklaşık 2.5 senedir evliyim.Daha önce bir bankada çalışıyordum.evlendikten sonra banka tayinimi evlendiğim yere yapmadı ve işten ayrılmak zorunda kaldım..bu yüzdende depresyona girdim..neyse asıl sorunum şu;ben iş arıyorum fakat gittiğim iş görüşmelerinde 2.5 senelik evlisiniz çocuk düşünmüyormusunuz diye soruyorlar.ama ben ve eşim hala çocuk düşünmüyoruz.çünkü ben çalışmak istiyorum.ve çoğu yer düşünmediğim için bence beni işe almıyo olabilir gibi geliyor.şimdi gittiğim bir psikolog var o da böyle düşünüyor.bence çocuk yapın dedi.ama eşim daha istemiyor.bende kararsızım.acaba bu iş bulamamamın nedeni bu olabilir mi?ve ne yapmalıyım sizce..fikirlerini paylaşırsanız sevinirim..

kendinizi hazır hissetmeden çocuk yapmayın bence iş bulsan çok rahatlarsın ve psikolojin de düzelir gibime geliyor.

erkeklere sorsan hazırlanana kadar ömür biter ama bebeklerını kucaklarına aldıgı vakıt hersey degısır önce senin hazır olman önemli şöyle düşün yenı bir işe girdin 6 sonra bebek yapmaya kararverdın işe adaptasyon sürecin uzar dogum izniydi süt izniydi derken işten cok uzak olursun bu da sana yaraamz en iyisi bebek işini aradan cıkar :D

Canım sana tavsiyem önünde bir iş fırsatı yoksa çok geciktirmeden bebeğini kucağına al. Kendimden örnek vereyim. 3,5 yıllık evliyim ve tüp bebek yoluyla evlat sahibi olmaya çalışan biriyim. Şimdi diyorum ki keşke evlendikten bir sene sonra denemelerime başlayıp evladımı kucağıma alsaydım. 2 ayrı işte çalıştım ama şimdi evdeyim ve önümü göremiyorum. İşe girsem tedaviyi ertelemek zorundayım, tedavi olup hamile kalma durumunda çalışma imkanı bulabilir miyim... Yaş geldi geçiyor ve ben hala düşünüyorum. 2,5 yılını doldurmuşsun evliliğinde, bir çok kişiye göre hamile kalmak için ideal bir süre.

evet işe alınmamamda en önemli sebep şu; işe girdikten 6 ay sonra hamile kalırsan sen etkisiz personel oluyorsun.

hele hamileliğin sorunlu olursa rapor kullanırsın. doğum izni, süt izni, ücretsiz izin derken, adı olan ama çalışmayan personel olursun.

o yüzden seni işe almak istemiyorlardır. hatta bazı firmalar yabancı para üstünden sözleşme imzalatıyorlar. 2 sene çocuk yapmayacağım, yaparsam şu kadar tazminat ödeyeceğim diye...

yaşını bilmiyorum ama maddi durumun müsaitse bir bebek hayatınıza neşe getirir.

Ewet ben evlendiğimde patronum iki sene çocuk yapmaz isen devam et demişti çocuk var ise aklında hiç girme işe yap baya da olmuş evleneli ama istemiyorsan çocuk yapmayı sözleşmeli girebilirsin. Ama bnce otur evinde çocuğunu yap bende bu yaz öyle yapmayı düşünüyorum :)

evet işe alınmamamda en önemli sebep şu; işe girdikten 6 ay sonra hamile kalırsan sen etkisiz personel oluyorsun.

İşe girdikten sonra hamile kalmanın süresi mi var canım? Açıklayabilir misin rica etsem...

ya aslında bazen istiyorum bazende korkuyorum bebek için..çünkü çocuğa bakmak önemli olan.maddi durum önemli yani.bi de eşim pek istemiyor.onu ikna etmek var.aslında ben şöyle düşünüyorum.tamam işe giriim ama geçici işler var 6 aylık falan.ve bu yaza kadar bekliyim diyorum.tatil falan yapmak istiyorum eşimle çünkü.belki o zaman süresi içinde ikna edebilirim.ne dersiniz.?

ya aslında bazen istiyorum bazende korkuyorum bebek için..çünkü çocuğa bakmak önemli olan.maddi durum önemli yani.bi de eşim pek istemiyor.onu ikna etmek var.aslında ben şöyle düşünüyorum.tamam işe giriim ama geçici işler var 6 aylık falan.ve bu yaza kadar bekliyim diyorum.tatil falan yapmak istiyorum eşimle çünkü.belki o zaman süresi içinde ikna edebilirim.ne dersiniz.?

Aslında çocuk doğurmak masraflı bir şey değil iş eğitim başlayınca
Çocuğumu özel hastanelerde doğum yaptırayım her ay özel hastanede kontrole falan gidiyim diye planlıyorsan tek maaşla zor tabi eşinin gelirini bilmiyorum
Biz üç yıl çocuk yapmamıştık çünkü ben özelde çok az bir maaş alıyordum eşimde o zamanlar öğretmenlik yapıyordu cesaret edemedik.
Ben devlet memuru olunca hemen çocuk düşündük Allaha şükür hemen de oldu ama özel hastanede doğum ıvır zıvır dünyanın parasını harcadık gerekli mi kişiden kişiye değişir çünkü devlet hastanesinde doğum yapan arkadaşlarım oldu onlar da hiçbir sorun yaşamadı.
Bir de çocuk ha diyince olmuyor valla ben üç ay uğraştım:1:

canım yılma iş bulursun bana da deiler öyle çok gittim görüşmlere buldum sonunda öyle sorular sormayanda çıkıyor biraz daha sabır

bende evlenince şehir değiştirdim ve işsiz kaldım....deli gibi görüşmeler iş aramalar derken bir yandanda çocuk yapayım dedim 7.ayımda evliliğimin hamile kaldım:)ne psikoloji bozukluğu kaldı ne sıkıntı:)maddi anlamda elbette zorluyor ama bence çocuk ertelenmemesi gereken birşey...eşim çok istekli olmasaydı bende baya bir süre düşünmüyordum... :):)

O değil de psikolog nasıl çocuk yapın ndedi ya, insanları yönlendirme hakkı yok ki onların sadece hayatınla ilgili bazı gerçekleri bulmana yardım edebilirler, çocuk fikrini kendin ver bence..

Ben olsam çalışırım,sıkılmazsın .Çocuğu yaparsın bir ara. :))

Back
X