Çocuk mu kariyer mi

Gamzecikkk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2016
137
67
98
1 ay önce doğum yaptım önüme iş fırsatı geldi kamu kurumunda.. hiç çalışma hayatım yok olmadı . Teklifi kabul ettim 2 ay sonra başlıcam ama vicdan yapıyorum bebeğimi nasıl bırakcam diye. Bi taraftan da bu işe ihtiyacımız var maddi olarak o kadar kararsızım ki bu duruma çok üzülüyorum sanki her an kararım dan vazgeçicek gibi düşünüyorum 😞😞

Kim bakacak bebeğe?
Aileden biri bakacaksa ben işi geri çevirmezdim. Ama yabancı bir bakıcıya bu kadar ufak emanet edemezdim yanında gözlemci biri olmadan..

Onun dışında çalışmaya ihtiyacınız varken ve güvenle bırakabileceğiniz şartlar varsa çalışın derim..

1 ay önce doğum yaptım önüme iş fırsatı geldi kamu kurumunda.. hiç çalışma hayatım yok olmadı . Teklifi kabul ettim 2 ay sonra başlıcam ama vicdan yapıyorum bebeğimi nasıl bırakcam diye. Bi taraftan da bu işe ihtiyacımız var maddi olarak o kadar kararsızım ki bu duruma çok üzülüyorum sanki her an kararım dan vazgeçicek gibi düşünüyorum 😞😞
Siz arasında seçim yapmıyorsunuz. Siz bebeğinizin geleceğine yatırım yapıyorsunuz.

Çocuklar elbette çok önemli ama sonuçta çalışmamızın en büyük sebebi onlara güzel bir gelecek hazırlamak,inanın bir dağın başında iki çocuğumla yalnız doğu görevimi yapıyorum,eşim yanımda değil malesef,aile bireylerinden de kimse yok,istifa etsem eşim bana bakmaz mi.? Elbette bir şekilde geciniriz ama dünyanın bin bir türlü hâli var,boşanma,ölüm insanın başına her şey gelebiliyor.en azından diyorum ki elimde mesleğim,isim var,yarın öbür gün eşim olmasa bile çocuklarıma sahip çıkıp ayakta durabilirim,siz de bu bakış acisiyla bakarsanız daha güzel,vicdan yapmayın

Çok haklısınız uzun zamandır bu işi bekliyordum böle bi zamana denk gelmesi üzdü. Kararlı olup çalışcam... Çocuklarımın geleceği için.. Bide kim bakcak bu sorunumuz var tabi. Kayınvalide bakcağını sanmıyorum.. Annem hayatta değil bakıcıya nasıl güvenicem bilmiyorum 🙄

Kız kardeşiniz falan var mı ya da kayınvalidenize teklif edin hatta eşiniz söylesin bir şansınızı deneyin para olmadan çocuk büyütmek zor oldu artık

Hayatınız boyunca çalışmamışsınız birkaç sene daha idare edebilirsiniz bence. Planlamanızda ciddi sıkıntı var önce maddi birikim, çalışma hayatı, sonrasında çocuk olmalıydı. İşinde çok iyi bakıcılar da var elbette benim çocuğuma da bakıcı baktı ama güvendiğim, referansı tanıdığım kişi olan biriydi gözüm arkada kalmadı. 3 aylık bebeği tanımadığınız bir insana nasıl bırakacaksınız? Güvenilir bir aday da yok elinizde. Kayınvalideniz bakmam derse benim görüşüm olumlu değil maalesef

acikcasi tecrubeniz deneyiminiz egitiminizle yeniden kolay is bulabilecekseniz eger;
ben olsam ilk 6 ay evde kalmayi tercih ederdim.

Ama bu firsat bir daha cikmaz karsima diyorsaniz ona bir sey denemez zaten.

Durumunuz iyi değilse mecbur çalışırsınız ama bakıcı tutulursa alınan para zaten ona verilir yani gereği yok bence

Back
X