Çocuk mu kariyer mi?

imgehayal

Özgürlük...
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2010
543
182
103
Arkadaşlar merhaba,ben 4 yıllık evliyim,açıköğretim mezunuyum.12 senedir durmadan çalıştım,sağlık sebebi ile isimden ayrıldım Evlendiğimden beri çalışmadım.Çocuğum yok ve uzun bir süre de istemiyorum.Kendi ailem özellikle babam evde oturmama çok kızıyor ne zaman kendi ayakların üzerinde duracaksın diye sitem ediyor,bu arada çok kilo da aldım kendimi taniyamiyorum artık,kiloda veremiyorum, etrafımdaki herkes çocuk yapayım diye bekliyor,eşim de istiyor fakat benim istemediğimi bildiği için pek ses çıkartmıyor ,çalışmak istiyorum fakat eşim tamam diyor ama hiç destek olmuyor,ben de temizlik delisi biri oldum çıktım.konudan konuya atlıyorum biliyorum ama sizce 4 yıllık evli biri olarak çocuk mu yapmalıyım yoksa kariyer mi?

Bence senin ne istedigin önemli. Etrafindaki insanlar ki bu esin bile olsa, ne derse desin senin mutlu olacagin bir karar olmasi lazim. Ne cocuk isterken kariyer yapman uygun ne de kariyer yapmak isterken anne olman.. esinin destek olmamasi sendende kaynaklana bilir, sen iyice karali olup ipleri eline aldigin anda o da destegini gostercekdir. :)

Buna en doğru karari yine sen verirsin. Simdi burada evlat hasretiçekenler çocuk sahibi ol diyebilir haklı olarak sonucta sikintiyi biliyorlar. Ama sen bunu kaldıramayacagini düşünüyorsan gerek gebelik döneminde gerekse sonrasi icin cok zorlanirsin.

Bence otur artisini eksisini hesapla kendin karar ver. Örneğin çalışırsam ne kazanırim ne kaybederim çocuğum olursa gercekten zorlanirmiyim yoksa onun minik ellerini tuttugumda hersey değişir mi? Ha bu arada Anne babandan ziyade eşinin yaklasimlarini degerlendirmelisin sonucta onunla yasiyorsun

Çocuk öyle rica minnetle yapılacak bir şey değil ki. İstemiyorsanız yapmayın. Kariyer yapın. Ama öyle bir yaştasınız ki, en azından Türkiye'nin iş sahasında yaşınızla birlikte buna değecek kadar tecrübeniz olup olmadığına bakarlar, iş bulmanız zor. Öte yandan çocuk için 35 yaş ve üstü ileri yaş gebeliği olduğu için kendi riskleriyle gelir, kaldı ki ha deyince hamile de kalınmıyor artık. Tam iki arada bir deredesiniz, iki seçenek de ayrı dert.

Sikistirdiklarinda aklımın bi köşesinde yer alıyor aslında ama korkuyorum,bi bebeğin bana anne demesini kaldiramazmisim gibi geliyor.hiç hazır hissetmiyorum kendimi,eşimle çok şükür bir sorunumuz yok mutluyuz,ömrüm boyunca çocuğum olmasa da farketmezmis gibi geliyor,bir tek eşime kiyamiyorum,eşim zaten çocuk gibi

Aynen öyle aşağı tukursem sakal yukarı tukursem bıyık misali

Ben olsaydım hazır calismiyorken çocuğu aradan cikarirdim. Çalışan anneler bakıcı konusunda çok mağdur oluyorlar. Bir de yaş geçtikçe çocuk bakmak zor geliyor. Ama tamamen benim tercihim.

Bu aralar psikolojim biraz bozuk depresyon da bile olabilirim,zaman zaman üzüldüğümde nefes alamıyorum,hiç dışarı çıkmak istemiyor kimseyle görüşmek istemiyorum

Bu yaştan sonra nasıl iş bulacağım onu da bilmiyorum ev de oturmak bana göre değilmiş gibi geliyor ama 4 senedir evdeyim,memuriyet te olmuyor,eşime önce işim olmadan çocuk istemiyorum dedim,uzun süre tartıştık,önceliklermizi sorguladik fakat onun için önce çocuk benim için tam tersi,çevremde o kadar çok çocuğuna bağımlı kalan anneler var ki onları gördükçe istemiyorum diyorum,aklımda bin bir türlü soru,ekonomik özgürlüğüm olmazsa ezilebilecegimi düşünüyorum

Bu aralar psikolojim biraz bozuk depresyon da bile olabilirim,zaman zaman üzüldüğümde nefes alamıyorum,hiç dışarı çıkmak istemiyor kimseyle görüşmek istemiyorum

Hayatinda bir seyin eksik oldugu belli de ne oldugunu sen bulmalisin.. ama bana sorarsan eger, kafan böyle karisikken biraz daha bekle derim cocuk konusunda.

Şu durumda nasıl calişmayı düşünüyosun...ilk başta doktora gidip ruh sağlığını düzeltmelisin..sonra ne yapacagına karar verirsin...

Bende de var aysini. Ben de 1.5 senedir evliyim,evden dışarı cikmiyorum kilo aldım hayli(15kilo) .beni bu kilo almak depresiflestirdi.kimseyi istemiyorum. Kilo mutsuz ediyor beni. Siz de de altta yatan sebebi bulmak lazım.

Hayır çalıştım 12 sene özel sektör de ,sadece 4 yıldır çalışmadım,sınavlara hazırladım olmadı

Bende de var aysini. Ben de 1.5 senedir evliyim,evden dışarı cikmiyorum kilo aldım hayli(15kilo) .beni bu kilo almak depresiflestirdi.kimseyi istemiyorum. Kilo mutsuz ediyor beni. Siz de de altta yatan sebebi bulmak lazım.
Bende de aynı ama o kilolara bi an önce dur demelisin yoksa nasıl olduğunu anlamadan bi o kadar daha alırsın(ben 30 kilo aldım)

Şu durumda nasıl calişmayı düşünüyosun...ilk başta doktora gidip ruh sağlığını düzeltmelisin..sonra ne yapacagına karar verirsin...
bu kadar sorunun arasında senin ismin altında yazan görünce bi gülümseme olusuverdi yüzümde
"Mutluluk özgürlüktür"
Çok saçma ama ikizler burcu olabileceğini düşündüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…