- 13 Eylül 2013
- 312
- 555
- 303
O zaman hem çocuk hem kariyer
Bende de aynı ama o kilolara bi an önce dur demelisin yoksa nasıl olduğunu anlamadan bi o kadar daha alırsın(ben 30 kilo aldım)
Yanınızda çocuk büyütürken size destek olacak birileri varsa anneniz gibi, ikisi birden derim, ben öyle yapacağım rabbim kısmet ederseArkadaşlar merhaba,ben 4 yıllık evliyim,açıköğretim mezunuyum.12 senedir durmadan çalıştım,sağlık sebebi ile isimden ayrıldım Evlendiğimden beri çalışmadım.Çocuğum yok ve uzun bir süre de istemiyorum.Kendi ailem özellikle babam evde oturmama çok kızıyor ne zaman kendi ayakların üzerinde duracaksın diye sitem ediyor,bu arada çok kilo da aldım kendimi taniyamiyorum artık,kiloda veremiyorum, etrafımdaki herkes çocuk yapayım diye bekliyor,eşim de istiyor fakat benim istemediğimi bildiği için pek ses çıkartmıyor ,çalışmak istiyorum fakat eşim tamam diyor ama hiç destek olmuyor,ben de temizlik delisi biri oldum çıktım.konudan konuya atlıyorum biliyorum ama sizce 4 yıllık evli biri olarak çocuk mu yapmalıyım yoksa kariyer mi?
Troid e bakıldı sorun yok denildiTiroidinize baktırın. En azından TSH değeriniz ölçülsün.
Benim düşüncem de sizin ki gibi aslında hatta çocuk en son plan gibi,şimdi istemiyorum desem işe girsem 1 2 sene sonra çocuk yapsam,olmazsa eşim beni suçlar mı sizceimgehayal senin ne istediğin önemli. ama çalışma taraftarı bir kadınsan önce iş bul, çalışıyorken hamile kal ki doğumdan sonra işe dönmen daha kolay olsun.Çünkü iş güç yokken çocuk yaparsan bence en az 3-4 sene çalışma hayatını unut.Bu arada çocuk da kariyer de yaparım diye bir şey yok..tercih edeceksin ikisi bir anda mümkün değil olmuyor..hep bir taraf yarım kalıyor..
Kariyer deyişim şöyle aslında,İstemiyorsanız çocuk yapmayın çünkü bakacak olan sizsiniz
Ama buna bahane olarak da kariyer yapacağım demeyin çünkü ortada kariyer falan yok daha çalışmıyorsunuz bile
Ben konu başlığını okudugumda herhalde terfi alacak ama hamile kalmak da istiyor çocuk olursa terfi alamaz diye korkuyor düşünmüştüm ki olay tamamen farkliymis
çok yakınımda biri de tıpkı sizin gibi erteledi durdu çocuk sahibi olmayı..eşi, o ertelerken hep istiyordu şimdi kadın istiyor ama erkek de şu zihniyette; senin seçtiğin, senin istediğin zaman mı olacak şimdi de ben istemiyorum diyor ve evlilikleri gerçekten zor bir süreç geçiriyor. Eğer maddi durumunuz iyiyse çocuk sahibi olmayı ertelemeyin derim yaşınız da 33 müş.Kariyer ha deyince olacak bir şey değil zaman ister emek ister.. gerçi mesleğiniz ne ve ne aşamadasınız bilmiyorum..hakkınızda hayırlısını diliyorumBenim düşüncem de sizin ki gibi aslında hatta çocuk en son plan gibi,şimdi istemiyorum desem işe girsem 1 2 sene sonra çocuk yapsam,olmazsa eşim beni suçlar mı sizce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?