Çocuk mu kariyer mi?

imgehayal senin ne istediğin önemli. ama çalışma taraftarı bir kadınsan önce iş bul, çalışıyorken hamile kal ki doğumdan sonra işe dönmen daha kolay olsun.Çünkü iş güç yokken çocuk yaparsan bence en az 3-4 sene çalışma hayatını unut.Bu arada çocuk da kariyer de yaparım diye bir şey yok..tercih edeceksin ikisi bir anda mümkün değil olmuyor..hep bir taraf yarım kalıyor..

Çocuğu canı gönülen istesen bize sormazdın,birde yaşlandıkça yumurta kalitesi yıldan yıla düşüyor sağlıksız çocuk doğrma riski artıyor ve yapman gereken testler çoğalıyor ki bu testler pahalı

selam canım, sende kendimi gördüm. bende öyle çocuk olsa ne olur olmasa ne olur modundaydım. hatta pek çocuk seven biride değilimdir. birkaç ay önce kazayla hamile kaldım. şok oldum. sonra günler geçtikçe çok hoşuma bile gitti. bebek isimleri bakmaya bile başladım ilk aydan. falan filan. 35 yaşında gebelik yavaş yavaş tehlikeye giriyor. ki sen 33 yaşındasın. her ne kadar benimsemesende hamile olduğunu farkettiğin andan sonra aslında çok doğru bir karar verdiğini anlayacaksın. çocuktan sonra çalışmayı düşünebilirsin.

Aslında yaşın bakımından çocuk sahibi olma vaktin gelmiş, ama kesinlikle psikolojik durumundan ötürü tavsiye etmiyorum. Psikolojini normale çevirmek için kısa süreliğine değişik bir işe veya ortama gir illa ki psikolojin değişecektir. Sürekli evde kaldığın için kuruyorsun ve birilerini suçlayıp yemek yiyorsun. Bu da hem bedenine hem de kişiliğine karşı bir zaaf ortaya çıkarmış.

Şu psikolojiyle çocuk yapsan, eminim o hormon değişiminden ileri gelen durumu kaldıramazsın çocuk doğduğunda da onu bile döversin.
Bence bi kalk silkelen, kendine şimdi girip bi aylığına gidip geleceğin bi iş bul... Bu sürede kilo da verirsin, psikolojin de düzelir. Çocuğun eşyaları için para biriktirir gibi düşün, sonra çocuk girişiminde bulunun daha sonra çıkarsın gene...

Yanınızda çocuk büyütürken size destek olacak birileri varsa anneniz gibi, ikisi birden derim, ben öyle yapacağım rabbim kısmet ederse

İstemiyorsanız çocuk yapmayın çünkü bakacak olan sizsiniz
Ama buna bahane olarak da kariyer yapacağım demeyin çünkü ortada kariyer falan yok daha çalışmıyorsunuz bile
Ben konu başlığını okudugumda herhalde terfi alacak ama hamile kalmak da istiyor çocuk olursa terfi alamaz diye korkuyor düşünmüştüm ki olay tamamen farkliymis

Benim düşüncem de sizin ki gibi aslında hatta çocuk en son plan gibi,şimdi istemiyorum desem işe girsem 1 2 sene sonra çocuk yapsam,olmazsa eşim beni suçlar mı sizce

Kariyer deyişim şöyle aslında,
12 sene çalıştığım iş için söylüyorum müdürlük yapabilecek tecrübedeyim,onun için öyle bir şey söyledim,sıfırdan başlayacağım bir iş için kariyer değil de devamlılık için olabilir

Canım yaşında genç değil artık bence, çocuk düşün derim. Fakat önce bir işe gir, o kilolarini ver. Evde oturup spor yapicam diyerekte o kilolar hayatta gitmez. 1yilmi git çalış, sonra git kontrollerini yaptir. Baktın hazırsın bir çocuk sahibi ol artık. Mantıken 33yaşında dogursan bile cocuk 20yasina gelince 53 yasinda olacaksin uçurum fark olacak.

Benim düşüncem de sizin ki gibi aslında hatta çocuk en son plan gibi,şimdi istemiyorum desem işe girsem 1 2 sene sonra çocuk yapsam,olmazsa eşim beni suçlar mı sizce
çok yakınımda biri de tıpkı sizin gibi erteledi durdu çocuk sahibi olmayı..eşi, o ertelerken hep istiyordu şimdi kadın istiyor ama erkek de şu zihniyette; senin seçtiğin, senin istediğin zaman mı olacak şimdi de ben istemiyorum diyor ve evlilikleri gerçekten zor bir süreç geçiriyor. Eğer maddi durumunuz iyiyse çocuk sahibi olmayı ertelemeyin derim yaşınız da 33 müş.Kariyer ha deyince olacak bir şey değil zaman ister emek ister.. gerçi mesleğiniz ne ve ne aşamadasınız bilmiyorum..hakkınızda hayırlısını diliyorum

33 yaşındasınız evliliğiniz ile ilgili bir problem yoksa çocuk olayını ertelemek hiç mantıklı değil.Bakalım siz istediğiniz zaman hemen olacakmı.Eşiniz eğer tek başına evin idaresini sağlayabiliyorsa sizin evde çocuk doğurup bakma zamanınız gelmişte geçiyor bile

bence çocuktan yana tercihini kullanmalısın. 33 yaş tam zamanı çocuk için. işe girmen çocuk için engel oluşturur şu aşamada..

Öncelikle hangisi yapınca kendini daha mutlu edeceksin onun kararını ver derim. Eğer ekonomik özgürlüğün olmadan çocuk büyütmek senin karakter özelliklerinle ters düşüyorsa mutsuz bir anne olmaktansa önce işini bul,gir çalış...Bu arada çocuk için çalışırsın artık allah ne zaman verirse... Ama hayatını sen yönlendirirsin ilk başta senin mutlu bir çocuk yetiştirmen için bence önce çalış,aldığın kiloları verirsin..bebeğin Oluncada doğum izninden sonra işine geri dönersin. Hem işin hem çocuğun olur. . Sonucta hergun hazırlamıp işe gitmek,insana farklı hissettiyor.... Biraz etrafın Değişir.

33 yaş annelik için en güzel yaş ..
Ama kendini mutlu bir evliliğin içindeyseniz ..
Ben evlat derdim. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…