Çocuk mu kariyer mi?

Bende de aynı ama o kilolara bi an önce dur demelisin yoksa nasıl olduğunu anlamadan bi o kadar daha alırsın(ben 30 kilo aldım)
Malesef şimdi hamileyim zayiflayamam. Bir yandan seviniyorum aradan çıkıyor bir yandan doğum zor olur korkusu. Hayırlısı olsun

Herkes çocuk yapmak zorunda değil ki, ne bu toplum baskısı anlamıyorum. Aman aradan çıksın, aman yap belki her şey düzelir. İlle de bebek yap, ille de yap, çünkü kanun var, çocuksuz kadınlara ceza veriliyor. Hem istemiyorsunuz, hem de psikolojinizin bozuk olduğunu söylüyorsunuz. Üstüne üstlük biz gibi yabancılara kariyer mı çocuk mu diye soruyorsunuz. Şimdi bu vaziyette çocuk yapmanın mantığı nedir? Çocuk yap diye tavsiye vermenin mantığı nedir? Temizlik yapmaktan değil, dünyaya bir insan getirmekten bahsediyoruz. Çabucak yapıp aradan çıkarılacak bir görev değil bu. Hem İnsan üremeyince ölüyor mu kardeşim, az bilinçlenelim ya, sağlıklı insanlar olmadan, veya bir çocuk sorumluluğuna hazır olmadan kör gözüm parmağına çocuk yapıp durmayalım biraz. Sırf çocuk doğurmuş olmak için çocuk yapılmaz ki.

Öte yandan eşinizi de anlıyorum. Bir evlilikte çocuk çok önemli bir konu. Bunlar evlenmeden önce illa konuşulmalı. Eğer en başından beri çocuk düşünmüyorduysanız, bunu evlenmeden önce eşinize söylemekle sorumlusunuz. O da baba olmak istiyorsa yolunu ona göre çizerdi. Bu konuda zıtlaşan çiftlerde evlenince huzursuzluk baş gösteriyor. Ha eşiniz başından beri biliyor, önceden kabullenmiş de şimdi yan çiziyorsa eşiniz haksızdır diye düşünüyorum.

Böyle bir konuyu yabancı insanlara soracak kıvamdaysanız, bir de zaten istemediğinizi söylüyorsunuz, ben sakın çocuk yapmayın derim. Ruhsal durumunız da sağlıklı değilmiş şu an. Çocuk sizi hepten bitirir bunlar bir araya gelince. Kariyere odaklanın bence. Çalışmak insana iyi gelir.

Hem çocuk hem kariyer yapmalısın. İkinci çocuğum yolda ve ben daha çalışıyorum. Bebeğim 8,5 aylık olunca işe dönücem.

Yaşında varmış epey. Yani bi çocuk istesen bide kardeş istesen toplasan 7 senen falan var. Sen bilirsin. Ama hamile kalmadan mutlaka kilo ver zayıfla incel öyle hamile kal

Bence kpssye calisin yasiniz sinirda iki sene sonra isteseniz de memur olamazsiniz. Ozel sektorun bir garantisi yok, hem ise girseniz bile en az bir yil sizden cocuk yapmanizi istemeyecekler ve erteleyeceksiniz, cocuk olduktan sonra muhtemelen calismak isyemeyeceksiniz yasiniz tam sinirda hem bebek hem kariyer derseniz tek secenek kpssye hazirlanmak bu durumda

33 yaşındasın 4 yıldr evlisin kariyer bu zamana kadar olmamış bundan sonra mı olacak... kilo almışsın yap çocuğu sonra kendni toparla

konunuzun kariyermi çocuk mu ile pek bir alakası göremedim.
4senelik evlisiniz ve çocuk yapmamışsınız. yani 4sene içinde kariyeriniz için herhangi bir adım atmamışsınız. açık öğretim okumuşsunuz ama, bilenler bilirki açıköğretim aylarca çalışılabilecek birşey değil.
onun için, konunun başlığı çocuk için kendimi hazır hissetmiyorum olmalı.bunun içnide cevabım, çocuğa bakacak olan sizsiniz.. başkasının ne istediği değil sizin ne istediğiniz önemli.
ayrıca, kilolarınızdan rahatsızsınız. çocuk gibi bir düşünceniz olursa öncelikle kilo verin derim.

sorunuz garip geldi.
4 yıldır çalışmadınız da millet çocuk yap artık deyince mi kariyer aşkınız tuttu?
sanki size hepsi zor gibi geldi buradan, kusura bakmayın :)

33 yaşındasınız.Ha deyince çocuk olmuyor. Belki çocuk olması için sağlık probleminiz var,tedavi olmanız gerekiyor?Ertelerseniz ileride çocuğunuzun olacağını biliyor musunuz?İleri yaşlarda hamile kalmak ta zorlaşıyor. Bu zaman da hem çocuk yapıp hem çalışan çok sayıda kişi var. Çalışın ama çocuk ta yapın kariyerde

bence çocuk için başlamak yerine once kilo vermelisiniz sağlıklı hamilelik için onu 7-8 ayda iyi bir destekle halledip çok vakit kaybetmeden çocuk...

canım normalde çocuk da kariyer de beraber yapılabilir derdim ama senin önce psikolojini düzeltmen lazım.. bu kafa karışıklığı ve kendinle ilgili sorunlarla çocuk da yapmamalısın işe de başlamamalısın..

Eger hic anne olmak istemiyorsan senin fikrin ama yok anne olmayi bi gun mutlaka isterim diyosan bence erteleme. Yasin cok da kucuk degilmis 2 sene sonra dogum da bebek bakimi da zor gelebilir

Şimdi eğer yaşın benim gibi 23 olsaydı derdim ki daha erken yapma
33 yanı ne bilim sankı yaşın gelmiş.

yanlış anlamada 33 yasındasın uzun sure cocuk ıstemıyorum dıyorsun..ee bıyolojık saat gelıyor amma...herkes cocuk ıstemeyebılır ama bence ıstemeyen herkes ıstısnasız yıllar sonra cokvpışman olur...dunyanın en guzel duygusu ve bence her kadın yasamalı....
evlad sevgısının yanında karıyer kelımesı komık bıle kalıyor bana göre...bende 10 senelık çalışma hayatıma kızımın doğumuyla ara verdım yenı baslayacagım 2 yasını gectı....her anına sahıt oldum bu muhtesem duygunun
ama tabıkı annelık çok çok zormus hazır olmak gerekıyor ıllakı...ama 4 senelık evlılık artı yas 33 bence keısnlıkle artık dusunmelısın..

kendini hazır hissettiğinde çocuk yap...ama evde oturuyormuşsun ne kariyeri anlayamadım..haa bundan sonra iş hayatına atılayım kariyer yapayım dersen kafadan 3-4 yılını alır...ee ozamanda yaşın geçer..

Kesinlikle çocuk.. Geç bile kalmışsın
Gençsin daha bu zamanlarına bir evlat lazım

Küçük değişmişsiniz

Sizin de vardır hayat tecrübeniz

Benim öğrendiğim çocuğun da kariyerin de garantisi yok

Çocuğum olsun diye karar verdik olmadı tüp bebek ile çocuk sahibi oldum

Işim iyi idi herkes benden, ben onlardan memnundum doğumdan bir hafta öncesine kadar çalıştım bebeği bakıcıya bıraktım çalıştım haftada 6 gün vs vs

Bir konuda anlaşamadık o zaman güle güle dendi çok iyi anlaşarak karşılıklı ağlayarak ayrıldık

Yani işin de garantisi yok

Ha dersen ki kpss çalışıp memur olayım dene derim

Hayatta hiçbir şeyin garantisi yok bu nedenle de öyle mi böyle mi diye düşünmek yerine harekete geçmek iyidir

Iş bulmak zor evde durmak da zor

Kolay gelsin

öncelıkle saglam bır ıs bulun, ısınız yerıne otursun sonra cocuk olayına gırın egerkı cocuktan sonra calısacagım dersenız...
maddı sıkıntınız yoksa da fazla kılolardan kurtulup cocuk yapabılırsınız.
4 yıl bır evlılıgın oturması ıcın yterı kadar uzun bır sure bence..

Haklısınız ama yaşınız da çok küçük değil ve bi kaç sene daha diyorsunuz bence anneligi ertelemeyin ama kendinizede bakın

Tabi ki çocuk... Kariyer yapmaya kalksan hemen olan bir şey değil... Bir işe girmekle de kariyer olmuyor. Zaman, emek ve başarı gerekli.. 33 yaşındasın hadi kariyer yaptın.. Yaşın ilerlemiş olacak. Çocuk yapmaya karar verdin. Yaş itibariyle hamile kalmakta zorlanabilirsin. E sonra çocuk olunca o emek verdiğin kariyerini bırakmak zorunda kalacaksın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…