24 yas genc bence cocuk icin panik yapma yasina en az bana gore 4 senen var ki buda sana master icin hatta doktoraya bile baslamak icin veya kpss hazirligi icin baya zaman verir. Ha ikisini yapamam mi dersen valla ben anne olan calisan arkadaslarimdan biliyorum oncelikler ister istemez degisiyor simdiki istegin olsa bile gucun ve zamanin olmayabilir, henuz yasin gencken bir kac sene dayan calis kendine yatirim yap ve bir meslek edin bu ogretmenlik olur akademisyenlik olur bir sirkette kimyagerlik olur artik ne olursa.
Zaten kocan memur diye istanbuldan kalkip kendi mesleginle hic is bulamayacagin bir yere tasinarak yapabilecegin fedakarligi yapmissin daha senden fazlasini beklemesin kimse bence.
Kocan memurmus en fazla ne kadar maas alabilirki ? cocuk yaomayi dusunuyorsun sonra bir tane daha isteyeceksin sonra zaten fizik kimya biyoloji ustune insan ustu eforlar sarfedip yillarca calisip cabalamadiktan sonra is bulamayacagin bolumler is bulman bir yere girmen gittikce zorlasacak . Ileride iki cocuk tek maasla zorlandiginda keske once isime onem verseydim diyeceksin.
Bana kalirsa basta ise girmeden evlenmekte hata etmissinde onu yaotigin icin geciyorum, kimya gibi bir bolum biliyorsun atamasinin imkansiza yakin oldugunu yani, en fazla ya sansin bazi ise yarar alanlarda master yapip uzmanlasip bir sirkete girmek yada akademisyenlige ciddi emek vererek yatirim yaparak ugrasmak ama ikisinide ancak ve ancak buyuk sehirlerde gerceklestirebilirdin yani. Sen kalkip hayatini bir elinle itip kocanla tasraya yerlesmissin klasik turk kizi hatasi iste.