çocuk mu kariyer mi?

ohdude

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2016
1.018
774
123
33
merhaba kızlar. klişe ikilemdeyim ve geceleri uyuyamıyorum artık. 8 aylık evliyim 24 yaşındayım eşim memur olduğu için şehir değiştirdim. Ailem istanbulda ben küçük şehirde olduğum için ve kimya mezunu olduğumdan iş bulamıyorum. artı bide yeni mezunum. yüksek lisans yapıyorum. formasyon alıp kpss ile atanmalı mıyım?( öyle yada böyle formasyon kesin alacağım).yoksa bebek mi?kafam çok karışık. sonradan çocuğum olmassa korkusu da baş gösterdi. ne yapcamı şaşırdım.

Son düzenleme:
Ikisini de yapmaya çalış.çünkü ikisi de ha deyince olmuyor.hangisi önce olursa ona göre yol alırsın.çocuk oldu diye kpss yi de bırakma.mücadeleye devam:KK51:

Kpss ye cok calisip mutlaka atanmak istiyorum diyorsaniz once kpss calisin. Yeni dogan bir bebekle kpss calismak helede yuksek puan alip atanmak neredeyse imkansiz.

Ben evlendikten sonra kpss ye calisip atandim. Atandiktan 3 ay sonrada hamile kaldim. Bebegi cok geciktirmemek adina elimden geldigince cok calisip atanmaya baktim. Cok sukur ilk caliştigim senede atanmak nasip oldu.

Son düzenleme:
Ikisini bir arada yapmaniz cok zor.

Bebek dedigin ilgi ister ilk aylarda gece boyunca emecek sizi uykusuz birakacak. Gazi olacak saatlerce aglayacak. Birakin ders calismayi uyukuya hasret kalacaksiniz. Bir firsat bulsaniz hemen uyumak isteyeceksiniz.

Kpss desen gunde 2 saat calismakla olacak bir sinav degil. Genel kultur genel yetenegi var egitim bilimleri var birde alan sinavi var. Hergun duzenli olarak hepsinden test cozmeniz lazim konu calisip gerekirse ezber yapmaniz lazim atanmak icin tek ugrasiniz kpss olmali.

Bir plan yapin once yasiniz cok degil. Plansiz olmaz bu isler. Ikisinide ayni anda yaparim demek bence cahil cesaretinden baska birsey olmaz.

Bence ikisi bir arada mümkün. Azimli olmak mesele. Bence ikisini de erteleme Olmuyorsa çocuğa öncelik ver işini ertele. Ama ikisini birden başarmayı bi dene.

merhaba kızlar. klişe ikilemdeyim ve geceleri uyuyamıyorum artık. 8 aylık evliyim 24 yaşındayım eşim memur olduğu için şehir değiştirdim. Ailem istanbulda ben küçük şehirde olduğum için ve kimya mezunu olduğumdan iş bulamıyorum. artı bide yeni mezunum. yeni mezunum yüksek lisans yapıyorum. formasyon alıp kpss ile atanmalı mıyım. yoksa bebek mi kafam çok karışık. sonradan çocuğum olmassa korkusu da baş gösterdi. ne yapcamı şaşırdım.
Mutlaka çalış. Fazla oyalanma. Gittikçe zorlaşır.

Taze evlisin henüz bir evlilik otursun bencee aceleye gerek yok
çocuk için soruyorsan buna hazır değilsin demek yoksa zaten sormazdın

Ha birde diyelimki esinizin ilinden baska bir ile atandiniz bebekle nasil gideceksiniz? Orada kime guvenip baktiracaksiniz? Babasinda biraksaniz nasil dayanacaksiniz?

Butun bu olasiliklari dusunun derim.

Hem yaşınız hem de evliliğinizin süresi çocuk düşünmek için çok erken bana göre...
En az 2 yıl daha bekleyin, bu sırada iş düzeninizi kurun.

Önce KPSS çalışıp atanın derim ben, sonra da çocuk yapın.Bu sayede kücücük çocuğunuz varken ders çalışmakla iyice kendinizi yıpratmassınız, hemde atandığınızda artık devlet memuru olucağınız yani dönücek garanti bir kapınız olucağı için hem kanuni hakkınız olan doğum öncesi sonrası hakkınızı kullanırsınız hem isterseniz ücretsiz izin alırsınız.Çocuğunuz birazbüyüyene kadar da siz bakmış olursunuz ve sonunda ne olucak streside yaşamamış olursunuz.Bu arada yaşınız bebek için zaten çok genç bence. 23 yaşındayım, kendimi anne olarak düşünemiyorum henüz.

merhaba kızlar. klişe ikilemdeyim ve geceleri uyuyamıyorum artık. 8 aylık evliyim 24 yaşındayım eşim memur olduğu için şehir değiştirdim. Ailem istanbulda ben küçük şehirde olduğum için ve kimya mezunu olduğumdan iş bulamıyorum. artı bide yeni mezunum. yeni mezunum yüksek lisans yapıyorum. formasyon alıp kpss ile atanmalı mıyım. yoksa bebek mi kafam çok karışık. sonradan çocuğum olmassa korkusu da baş gösterdi. ne yapcamı şaşırdım.
Kariyer öncelik benim için. Çocuk her türlü oluyor artık. Hiç olmadı dondurma işlemi yaptırın. Kariyer olduktan sonra para da olur, para olduktan sonra da çocuğu her türlü yapıyorlar Kıbrısta

24 yas genc bence cocuk icin panik yapma yasina en az bana gore 4 senen var ki buda sana master icin hatta doktoraya bile baslamak icin veya kpss hazirligi icin baya zaman verir. Ha ikisini yapamam mi dersen valla ben anne olan calisan arkadaslarimdan biliyorum oncelikler ister istemez degisiyor simdiki istegin olsa bile gucun ve zamanin olmayabilir, henuz yasin gencken bir kac sene dayan calis kendine yatirim yap ve bir meslek edin bu ogretmenlik olur akademisyenlik olur bir sirkette kimyagerlik olur artik ne olursa.
Zaten kocan memur diye istanbuldan kalkip kendi mesleginle hic is bulamayacagin bir yere tasinarak yapabilecegin fedakarligi yapmissin daha senden fazlasini beklemesin kimse bence.
Kocan memurmus en fazla ne kadar maas alabilirki ? cocuk yaomayi dusunuyorsun sonra bir tane daha isteyeceksin sonra zaten fizik kimya biyoloji ustune insan ustu eforlar sarfedip yillarca calisip cabalamadiktan sonra is bulamayacagin bolumler is bulman bir yere girmen gittikce zorlasacak . Ileride iki cocuk tek maasla zorlandiginda keske once isime onem verseydim diyeceksin.
Bana kalirsa basta ise girmeden evlenmekte hata etmissinde onu yaotigin icin geciyorum, kimya gibi bir bolum biliyorsun atamasinin imkansiza yakin oldugunu yani, en fazla ya sansin bazi ise yarar alanlarda master yapip uzmanlasip bir sirkete girmek yada akademisyenlige ciddi emek vererek yatirim yaparak ugrasmak ama ikisinide ancak ve ancak buyuk sehirlerde gerceklestirebilirdin yani. Sen kalkip hayatini bir elinle itip kocanla tasraya yerlesmissin klasik turk kizi hatasi iste.

Gençsin, yeni evlisin, altını çiziyorum gençsin. Bence KPSS fikrin varsa ona yönel daha sonra çocukla zor olabilir ya da ikisi bir arada zor olabilir. Atanırsın, çocuğunu da rahat rahat doğurup yetiştirirsin zaten devlet bu konularda sıkıntısız. Hem KPSS ilk etapta olmazsa ikinci kez falan denersin, çocuk varken zor olur. En önemli etken şu an çok yeni evli olmanız. Senin mesleğin gelirin falan sağlam olursa çocuğunu da ona göre rahat yetiştirirsin.

24 yas genc bence cocuk icin panik yapma yasina en az bana gore 4 senen var ki buda sana master icin hatta doktoraya bile baslamak icin veya kpss hazirligi icin baya zaman verir. Ha ikisini yapamam mi dersen valla ben anne olan calisan arkadaslarimdan biliyorum oncelikler ister istemez degisiyor simdiki istegin olsa bile gucun ve zamanin olmayabilir, henuz yasin gencken bir kac sene dayan calis kendine yatirim yap ve bir meslek edin bu ogretmenlik olur akademisyenlik olur bir sirkette kimyagerlik olur artik ne olursa.
Zaten kocan memur diye istanbuldan kalkip kendi mesleginle hic is bulamayacagin bir yere tasinarak yapabilecegin fedakarligi yapmissin daha senden fazlasini beklemesin kimse bence.
Kocan memurmus en fazla ne kadar maas alabilirki ? cocuk yaomayi dusunuyorsun sonra bir tane daha isteyeceksin sonra zaten fizik kimya biyoloji ustune insan ustu eforlar sarfedip yillarca calisip cabalamadiktan sonra is bulamayacagin bolumler is bulman bir yere girmen gittikce zorlasacak . Ileride iki cocuk tek maasla zorlandiginda keske once isime onem verseydim diyeceksin.
Bana kalirsa basta ise girmeden evlenmekte hata etmissinde onu yaotigin icin geciyorum, kimya gibi bir bolum biliyorsun atamasinin imkansiza yakin oldugunu yani, en fazla ya sansin bazi ise yarar alanlarda master yapip uzmanlasip bir sirkete girmek yada akademisyenlige ciddi emek vererek yatirim yaparak ugrasmak ama ikisinide ancak ve ancak buyuk sehirlerde gerceklestirebilirdin yani. Sen kalkip hayatini bir elinle itip kocanla tasraya yerlesmissin klasik turk kizi hatasi iste.

biyere kadar haklısınız. kimya bölümüne girmeden daha işimi garantilemiştim eğer istanbulda olsaydım işim hazırdı özel sektörde. yani işe girseydim ayrı şehirlerde ne kadar devam edebilirdik bilemiyorum. görücü usulü evlilik olsa zaten gelmezdim. kpss hiç düşünmedim daha son bi aydır düşünüyorum kpss ile çocuk ikisi bir arada olmaz yapamam da zaten. parasal olarak bi sıkıntımız yok kocamın maaşıda iki çocuk yapıp büyütecek seviyede sadece ben sıkıldığım için çalışmak istiyorum. çokda taşra deil yaa tkat merkzdeyiz :)

Back
X